Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №470 від 14.10.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Знай наших

Потрійне перевтілення Віктора МАТВІЄНКА

Потрійне перевтілення Віктора МАТВІЄНКА

“Все, чим займається людина, має йти на користь оточуючих та держави”

Погодьтеся, немає нічого благороднішого, ніж працювати на користь людей. І коли твоя професійна діяльність лише сприяє вирішенню надважливих для пересічних мешканців проблем, а результат роботи перевершує усі сподівання, ти почуваєш себе потрібним. Робота стає другою домівкою, а частиною родини - раніше незнайомі люди. Саме тоді з’являється відчуття, що ти починаєш жити по-справжньому: не лише для себе, й а для інших.

20 років суцільної дисципліни

Коли б хто сказав молодому міліціонеру Віктору Матвієнку, що через певний час він розпочне розслідувати наслідки програми масштабної приватизації на Рівненщині, той лише б здвигнув плечима і посміхнувся. Ще б пак, юному Віктору здавалося, що почесніше роботи, ніж у правоохоронних органах немає. Тим більше, кожна розкрита справа додавала упевненості у тому, що професія правоохоронця - свята, а він з колегами стоїть на сторожі людських життів. Він знав, що лише чесність, пунктуальність, відповідальність та любов до професії зможуть врятувати долі сотень, та де там - тисяч людей.

Двадцять років, день за днем, він осягав ази професійної майстерності, збагачуючи багаж своїх знань новими життєвими уроками. Він уже легко орієнтувався у законодавстві, а тому міг швидко та ефективно консультувати як рівнян, так і своїх колег. Чи змінили його ці роки? Певно, що так. Він став жорсткішим, легко відрізняв брехуна від балакуна, що для звичайних людей є тотожними поняттями. Він боляче сприймав критику щодо неефективної роботи міліції, а тому усіляко намагався розвіяти цей стереотип. Однак, усе має своє логічне завершення. Згуртувавши навколо себе професіоналів, одного разу Віктор Матвієнко зрозумів, що вони вже без його допомоги зможуть прекрасно та злагоджено працювати. Зачиняючи двері рідного управління, він сказав лише одну фразу: “Люди розраховують на наш захист”…

Про Рівненщину заговорили…

Коли у 2006 році містом поповзли чутки про те, що полковника міліції Віктора Матвієнка призначили на посаду начальника регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській області, повірити у це було надзвичайно важко. Мало хто знав, що цьому призначенню передувала його робота на посаді заступника начальника, і що відразу після першої зустрічі з відділенням, колективу стало зрозуміло - це та людина, яка кардинально змінить майбутнє їх установи.

Переоцінити внесок Віктора Матвієнка у розвиток рівненського управління МВС неможливо. Йому пророкували чудову кар’єру у правоохоронних органах, однак він однозначно вирішив для себе кардинально змінити життя і сферу діяльності, де буде не менше можливості допомагати людям. І він почав роботу.

Новий підхід до вирішення здавалося б стандартних проблем вивів рівненське регіональне відділення ФДМУ на перші позиції у Західній Україні за основними показника роботи. Саме під керівництвом Віктора Ан-дрійовича у Рівненській області масштабний процес приватизації пішов дещо під іншими кутом - до нього почали залучати рівненчан. Саме він виходив до мешканців гуртожитків і обіцяв, що будівлі обов’язково стануть комунальними. Йо-му вірили, і як показав час - недарма. Саме він, без жодного остраху за майбутнє, коментував ситуації навколо проблемних гуртожитків та відомчих будівель, і вказував на тих, хто нечесно забрав їх у жителів, а тепер разом з ними і продає. Саме під його керівництвом, Фонд держмайна України по Рівненській області повернув місту та державі сотні здалося б втрачених об’єктів. Поряд із цим, десятки виграних судових справ сіяли серед рівнян надію на справедливість, захист, майбутнє.

Колектив відділення, особливо колеги-старожили, і досі згадують, як власними ногами виходили усю інвентаризацію об’єктів комунальної власності. Тоді, то був перший прецедент в Україні, коли кожен об’єкт нерухомості області почав перевірятися на власність. Сотні знайдених нічийних будинків зайвий раз доводили прогалини держави під час масової приватизації. Відрадно, що саме Рівненщина стала піонером у предметному вирішенні цієї соціальної проблеми.

Як наслідок, у 2007 році через 15 років після заснування такої структури як Фонд державного майна, про його рівненське відділення з гордістю у голосі вперше заговорила начальник Валентина Семенюк та поставила роботу у приклад іншим.

Тим часом, усьому колективу відділення, яким керував Матвієнко, робочі будні давалися легко, а проходили - швидко. За роботою забували про чаювання і обіди, але втому як рукою знімало, коли вони бачили вдячні очі тих людей, кому змогли допомогти. Таким чином, Віктор Андрійович щоразу доводив, що людина з чистим серцем ніколи не матиме поганих результатів.

Болючим було розставання з дорогим колективом… Не любить Віктор Андрійович вдаватися у деталі, які дещо відкоригували роботу управління, а його самого знизили до посади заступника. Він не любить критикувати, однак запевняє, що колектив, з яким працював у відділенні останні роки був йому настільки близьким і дорогим серцю, що залишити установу після його пониження на посаді, навіть не зважаючи на численні пропозиції перейти на іншу роботу, він не міг. Та врешті був змушений це зробити…

А чому б і не банкіром?..

І втретє Віктор Андрійович вирішує кардинально змінити своє життя. Він переходить керівником групи регіонального відділу “Захід” управління економічної безпеки ПАТ “Альфа-банк”. Під його пильне око потрапляє уся Західна Україна… Але треба було такому статися, що вже через чотири місяці до нього зателефонував представник директора одного із київських банків і попросив приїхати на зустріч. Усе, що відбувалося потім і досі не вкладається у голові Матвієнка. Йому запропонували стати директором відділення Рівненської регіональної дирекції товариства “Злато Банк”, яка нещодавно відкрилося у місті.

“Чи зможу я, чи справлюся?”, - подібні думки ночами мучили чоловіка, адже він чітко розумів відповідальність, яка що-денно супроводжуватиме його. І зрештою, Віктор Андрійович погодився. Погодився для того, щоб вкотре довести собі та оточуючим, що у житті будь-якої людини немає нічого неможливого. Що лише наполеглива робота сприятиме успіху, а можливість допомагати оточуючим - підніматиме настрій та надаватиме легкості. А тому паралельно відкрив власну телефонну лінію 097-587-64-82, за якою можна не лише висловити наболіле та залишити запитання до відповіді, але й проконсультуватися, отримати допомогу та запропонувати власні ініціативи.

Незважаючи на свій поважний професійний вік, Віктор Андрійович не був членом жодної партії. Говорить, що зараз по духу йому близькі ініціативи Народної партії України, однак, його друзями є представники різних політичних сил. Головне, вважає Віктор Андрійович, завжди залишатися людиною: тоді краще розумітимеш усе, що відбувається навколо.

Лейтмотив полковника міліції, головного приватизатора області та молодого банкіра Віктора Матвієнка простий: все, чим займається людина, має приносити не особисту користь - а людям і державі. Тож будемо певні, що третій поворотний момент у житті відомого захисника прав жителів гуртожитків не стане останнім і ми ще неодноразово чутимемо вдячні слова рівнян за його добре серце і допомогу.

14.10.2010Наталя ПЕНКІВСЬКА


Переглядів: 1278

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (905)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"