Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №470 від 14.10.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Наша марка

Усе буде в шоколаді!

Усе буде в шоколаді!

Валентина ПЕТРУК: “Рівненські цукерки стали солодкою візитною карткою нашого міста в Україні та за її межами”

“Шоколад - наче символ легкого, іскрометного справжнього життя, яке не можна приборкати жодними заборонами”, - зі знанням справи стверджував Джакомо Казанова. Що б сказав великий коханець, якби йому запропонували скуштувати рівненські шоколадні цукерки - “Чорний граф”, “Лорд”, “Лоліта”, “Фараон”, “Клеопатра - володарка мрій”? Усі вони додають звичайній вечері відчуття умиротворіння й певного інтиму. До того ж, прихильність до шоколаду ніяк не загрожує здоров’ю, адже це не алкоголь і не цигарка. “Максимум, що може постраждати від справді гарного шоколаду, - це ваш гаманець”, - жартує Валентина ПЕТРУК, директор Акціонерного виробничо-комерційного товариства відкритого типу “Рівненська кондитерська фабрика”, яке входить у групу підприємств київської компанії “Екотехніка”. Власне “Екотехніка” і займається просуванням на внутрішньому і зовнішньому ринках рівненських солодощів, відомих в Україні та за її межами під торговельною маркою “Ріконд”.

“Ріконд” - у десятці найбільших українських виробників солодощів”

- Пані Валентино, у чому секрет успіху підприємства, якому пощастило пережити економічний колапс 90-х років, коли вітчизняна харчова галузь була фактично зруйнована?

- Справді, ми зберегли матеріальну базу фабрики і не втратили усіх майстрів кондитерської справи, а завдяки технічному переозброєнню підприємства вдалося значно розширити асортимент його продукції. Нагадаю, що у 2001 році здійснено реконструкцію вафельного відділення цукеркового цеху із встановленням лінії вироб-ництва вафель та цукерок на вафельній основі. У 2002 році на території Дубенського заводу продтоварів відкрито цех по виробництву печива. Крім того, у 2004 році здано в експлуатацію нову технологічну лінію по виготовленню желейних та желатинових цукерок. До речі, желейні вироби (а їх уже випускаємо 20 видів) мають у своєму складі пектин (ця сполука міститься, в основному, в яблуках та шкірочці цитрусових), який виводить із людського організму радіонукліди та солі важких металів. Отже, ці цукерки не тільки смачні, а й дуже корисні для людей, які проживають у районах, що потерпіли від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У 2005 році ми ввели в дію лінію м’якої карамелі. Завдяки новим італійським екологічним технологіям маємо можливість виготовляти 12 видів цукерок - “Емір”, “Шейх” та “Мультяшки”, подібних до відомої радянської карамелі “Кіс-кіс”. Фабрика також продовжує випускати традиційну тверду карамель - “Чарівний острів”, “Срібний коктейль”, “Дюшес”, “Барбарис”, “М’ятна”. На цій лінії, як і на інших, 90 відсотків виробничих процесів (крім пакування) - автоматизовані. Уся продукція фабрики виробляється тільки з натуральної сировини, без використання консервантів. За відмінну якість та високі смакові властивості вироби Рівненської кондитерської фабрики неодноразово нагороджувалися на престижних вітчизняних виставках і конкурсах дипломами та відзнаками.

З 2003 року наша продукція виготовляється під торговельною маркою “Ріконд”. За потужністю виробництва підприємство входить у десятку найбільших вироб-ників кондитерських виробів в Україні, а за випуском карамелі - займає п’яте місце. Асортимент продукції фабрики складає більше 240 найменувань. Ще з радянських часів фабрика пишається цукерками “Столичні”, які виробляються лише у нас і більше ніде в Україні. Також широко відомі цукерки “Мальва”, “Пірати”, “Солодка парочка” - теж наші рідні. З шоколадних цукерок дуже смачними є сухофрукти - чорнослив, курага, інжир та фініки - з горіхом, заспиртовані в шоколаді виноград, алича та вишня, помадні й желейні цукерки, мармелад, драже, м’яка карамель, цукерки на вафельній основі, вафлі та печиво. Щорічно виготовляється близько 25 нових видів продукції. Кондитерські вироби ТМ “Ріконд” стали солодкою візитною карткою Рівного в Україні та за її межами - у країнах колишнього СРСР (Росія, Казахстан, Грузія та Узбекистан).

“Держава лише на словах декларує підтримку вітчизняного виробника”

- Чи адекватна державна підтримка вітчизняних виробників тим проблемам, які щодня доводиться їм вирішувати?

- Сьогодні важко зробити продукцію, а ще важче її продати. У кондитерській галузі не може бути неконкурентної продукції. Людина придбає один раз цукерки торговельної марки “Ріконд” - якщо вони їй не сподобалися, вона більше їх ніколи не купить. Ринок солодощів дуже багатий, тож із такими гігантами, як “Рошен”, “АВК”, “Конті”, нам важко конкурувати. Тим більше, що зараз вся торгівля йде, в основному, через мережі супермаркетів, де дуже високі вимоги та драконівські правила на їх користь. Віддаючи кондвироби підприємствам торгівлі на 60 днів під реалізацію, фабрика позбавляє себе обігових коштів, тож уся виробнича діяльність тримається на банківських кредитах із непомірними відсотками. А навколо шалене зростання цін. Удвічі подорожчав цукор - основна сировина кондитерської галузі, значно зросли ціни на газ, електроенергію, воду та упаковку, підвищилася мінімальна зарплата. От і виходить, що держава лише на словах декларує підтримку вітчизняного виробника, насправді ж, його не ніхто не захищає. Таке враження, що українські підприємства нікому не потрібні - принаймні, державі. Звісно, колишні державні підприємства мають приватного господаря, який повинен про них дбати, а з іншого боку - це робочі місця, де людина може заробити якусь копійку на утримання сім’ї. Значить, держава повинна бути також зацікавлена в тому, щоб не створювати у країні соціальну напругу з революційними наслідками.

- Кондитерська фабрика першою у Рівному приватизувалася. Чи задоволені її працівники тим, що державне підприємство стало приватним?

- Господар будь-якого приватного підприємства прагне менше заплатити, більше виробити продукції, щоб збільшити прибуток. Це сумна реалія, з якою людям важко змиритися. Загалом, я вважаю помилкою приватизацію державних підприємств, оскільки вони повинні були й надалі перебувати у власності держави. Особливо це стосується стратегічних галузей. Те, що зроблено в Україні, не допустили, наприклад, у Білорусі. Я розумію: людина заробила якісь кошти, побудувала маленький магазинчик, але прийти на готове, за копійки його купити - це абсурд. Але маємо те, що маємо. Знищили харчову промисловість у Рівному - шикарний м’ясокомбінат, чудовий молокозавод. Винуваті керівники? Я б не сказала: влада спеціально доводила підприємства до банкрутства. А з іншого боку, не в кожного керівника вистачило мужності протистояти цьому.

“Сьогодні у людей старшого покоління ностальгія за минулим”

- На думку експертів, якість смаку цукерок на 50 відсотків визначається властивостями вихідної шоколадної сировини, а друга складова успіху - її вдале поєднання з іншими компонентами, яких в Україні вдосталь.

- Але є ще третій чинник: люди - справжні аси кондитерського ремесла, які вкладають у роботу своє вміння, енергію та любов до професії. Раніше на чому тримались кадри на виробництві? Ми щороку давали по три квартири. До нас із задоволенням йшли молоді фахівці, бо для них була пільгова черга: прийшли і через півроку отримали житло. Престижна робота, змістовне дозвілля, спортивні змагання, матеріальна допомога - цікаво було працювати і весело відпочивати. Сьогодні у старшого покоління ностальгія за минулим, яке у них асоціюється не тільки з їхньою молодістю, а й соціальними надбаннями, які ми безповоротно втратили. Це я вам кажу і як ветеран виробництва, якому віддала більше сорока років, і як депутат, член фракції СПУ у Рівненській міській раді.

Як керівник підприємства і депутат Рівнеради намагаюся надати посильну допомогу усім, хто звертається до мене, особливо в питаннях працевлаштування. Нашій фабриці завжди потрібні робітничі й інженерні кадри - було б тільки бажання працювати. Дещо важче стало влаштовувати діток у дитячі садочки - дуже бракує місць, на що треба буде звернути увагу новообраним депутатам Рівнеради. Як депутат вирішувала питання ремонту дахів та під’їздів будинків, де мешкають рівняни, сприяла асфальтуванню вулиць Межової та Хмільної.

- Пані Валентино, дякую за інтерв’ю. Оскільки ми зустрілися напередодні дня Вашого народження і професійного свята працівників харчової промисловості, дозвольте від імені читачів “Рівне-Ракурсу” сердечно привітати Вас із подвійним святом та щиро побажати Вам і Вашому колективу щастя, здоров’я, сімейного благополуччя і нових трудових здобутків. Хай усе буде в шоколаді!

АВКТВТ “Рівненська кондитерська фабрика”

вул. Хмільна, 30, м. Рівне, 33001; тел./факс: (0362) 63-61-27.

14.10.2010Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 2046

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21175)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14128)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13949)
• Бюджет і ми… [965] (13885)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13753)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13661)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13603)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13214)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (411)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (66)
• Тонкощі заварювання кави (62)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (62)
• Небезпека вологих серветок (59)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (55)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (54)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (39)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"