Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №486 від 03.02.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Люди поміж нас

Афродизіак “Жіноча радість” та картопля, яку не їсть колорадський жук

Афродизіак “Жіноча радість” та картопля, яку не їсть колорадський жук

Ось уже одинадцять років генерал-хорунжий Українського вільного козацтва ім.С.Наливайка Володимир Мусій очолює паланку вільного козацтва в Україні. До громадської організації входять чимало місцевих чиновників, професорів, агрономів, молоді з різноманітними інтересами. Є й у складі Українського вільного козацтва підрозділи жінок-амазонок, характерників тощо. На землях козаків - членів об’єднання, ростуть безліч різноманітних культур: від ківі, карликових персикових дерев, садової чорниці до екзотики на кшталт родендрон, магнолій, французьких каштанів. Крім того, Володимир Мусій пишається тим, що вільні козаки за власним рецептом випускають такий собі український аналог “Віагри” під назвою “Жіноча радість”. За його словами, всі, хто скористався хоч раз цим диво-напоєм, бажали придбати його і в майбутньому.

Випити черпак горілки тепер - не головне

Потрапити у ряди УВК мо-же кожен бажаючий, навіть жінки. За словами генерал-хорунжого, це не суперечить козацьким правилам. Все-таки жінок раніше не було лише на Січі, а за її межами козаки жили з ними у парі. У товарис-тва є так званий козацький кодекс - складена присяга “кандидата” у козаки. Наразі тим, хто хоче потрапити до лав УВК не треба, як раніше проходити колодою та випивати за раз черпак горілки. За словами Володимира Мусія, головне, щоб людина була справжнім патріотом, українським націоналістом. Як-що вона любитиме Україну, то принесе чимало користі товариству. До слова, у планах Володимира Мусія - об’єднати всі українські козацтва за кордоном, які стоять на проукраїнській позиції.

Володимир Мусій розповідає, що очолюване ним товариство велику увагу приділяє пошуковим роботам. Щороку вільні козаки виїжджають на місця колишніх бойових звершень, шукають могили загиблих та приводять їх до пристойного вигляду. Такі підрозділи є вже у Гощі, Березно, Дуб-но, у Львівській, Волинській, Хмельницькій областях.

- Тепер працюємо над тим, щоб охопити Сарненщину, - розповідає Володимир Мусій. - Маємо там гарні позиції. Хочемо виграти грант для цього району й створити гарне козацьке об’єднання. Уже побували у Степані та Трудах, де в майбутньому буде наш опорний пункт. Там уже зараз є велике мисливське господарство. Хочемо об’єднати всі невеликі села навколо Степаня. Зробити гарний комп’ютерний клуб, спортивний центр тощо. На Покрову ми там робили два дні свят. І артилерію туди стягнули, і козаків - всім це дуже сподобалося.

У козаки - з Дубенської дитячої колонії

Серед членів Українського вільного козацтва ім.С.Наливайка є майстри єдиноборств, які на різноманітних вишколах навчають молодь володіти правилами бою. Є тут і підрозділи жінок-амазонок, характерників, які вивчають лікарські рослини та навіть екстрасенсорику. Діти, за словами Володимира Мусія, після виїз-них вишколів проймаються патріотизмом. Все ж таки кілька днів життя в наметах, польовою кухнею та різноманітними змаганнями - для них це справжня пригода. У Дубно навіть є дві козацькі школи, де юних патріотів навчають всього необхідного для виживання в екстремальних умовах.

- Навіть Дубенська дитяча колонія є нашим підрозділом, - розповідає Володимир Мусій. - Там у нас є 180 джур, яких ми намагаємося виживання в кращих традиціях українського козацтва.

Знайшли останки двохсот танкістів

Наразі в області є більше десяти меморіалів, які за допомогою членів УВК були освячені та приведені до пристойного вигляду. Патріоти знімають фільми про свої експедиції, яких в їхньому архіві назбиралося вже чимало. Виходить чотири рази на рік газета “Козацькі литаври”. Весною закипить робота в Тараканівському форті. Ось уже чотири роки, як члени УВК займаються його дослідженням. Нещодавно в цьому місці козаки знайшли поховання двохсот танкістів. Як відомо, саме під містом Дубно у червні 1941-го відбувся найбільший танковий бій часів Другої світової війни.

- Ми не раз зверталися до місцевої влади з проханням провести ексгумацію тіл, - говорить Володимир Мусій. - Але чи то в них немає коштів, чи, ймовірніше, бажання та відповіді ніякої не отримали. Хочемо все-таки привести до порядку це місце, висадити там дендропарк.

Дендропарку в Рівному поки не буде

П’ять років тривають перемовини “наливайківців” із міською владою про висадження показового дендропарку в Рівному. Навіть проект виготовили, заплатили за нього гроші. Однак можновладців цей проект не зацікавив. Тож, як говорить генерал-хорунжий: “Зникли кошти, зникли ідеї”. Володимир Мусій показує величезні туї, які ростуть біля офісу товариства й каже, що така краса могла б радувати око рівнян вже не один рік.

- Мабуть, те місце, яке ми пропонували озеленити, комусь впало в око і ніхто його вже нам не дасть, - каже генерал-хорунжий. - Тож ми взялися озеленювати райони області. Торік висадили два фруктових сади на п’яти гектарах землі, дендропарки та калинові гаї.

Картоплю козаків не їсть навіть жук

За словами генерал-хорунжого, їхню організацію не фінансують олігархи чи російські спецслужби, як більшість козацтв. Саме тому члени УВК займаються розведенням різноманітних рослин: від садових до декоративно-паркових. Ділянки землі товариства розкидані всією областю. Володимир Мусій каже, що вони вирощують майже всі культури, які занесені у Червону книгу.

- Раніше ми спеціалізувалися на садових культурах, - говорить Володимир Мусій. - Але останнім часом робимо уклін на декоративно-паркові рослини. Чому? По-перше, на них є більший попит. По-друге, на оформлення меморіалів треба багато красивих квітів, а на базарах вони коштують надто дорого. Тож ми вирішили вирощувати їх на своїх землях. Торік ми, для прикладу, висадили п’ять калинових гаїв в області, два дендропарки та стільки ж фруктових садів.

Попри направленість на декоративно-паркові культури, козаки все ж таки вирощують й інші рослини. Тут і ківі, карликові персикові дерева, французькі їстівні каштани, кедри, садова чорниця, картопля. Для удобрювання зовсім не використовують хімії. Основою є екологічно чистий гумат - продукт життєдіяльності каліфорнійського черв’яка. Цікаво, що картоплею “братчиків” нехтує колорадський жук, хоч вона і не є генетично модифікованою.

- Ми маємо свою технологію вирощування картоплі, яку не їсть жук, - розповідає Володимир Мусій. - Коли копаємо бараболю, відбираємо насінну і висипаємо її на вулицю. Тут вона лежить на дощі й сонці аж до морозів. Після чого вже засипаємо до льоху. Вона стає аж чорною і її навіть миші не їдять, бо вона дуже гірка. Вже в березні починаємо її садити. Коли картопля сходить, колорадський жук, скуштувавши гіркої ботви, втікає на город до сусіда (сміється). Крім того, цю культуру не можна садити глибоко, бо вона любить кисень. Тож вона повинна бути не дуже присипана землею. Тоді й буде хороший урожай.

“Жіноча радість” краща за “Віагру”

Із 1999 року вільні козаки налагодили виробництво бальзаму (для своїх цілей) на кшталт славнозвісної “Віагри” під назвою “Жіноча радість”. До складу препарату входить питна вода, етиловий спирт, мораловий корінь, радіола рожева та зубрівка.

- Рекомендований бальзам, - відкриває секрет Володимир Мусій, - як стимулюючий засіб при фізичній, розумовій втомах, імпотенції та для нормалізації кров’яного тиску. - Повірте: усе розмітають - не встигаємо виготовляти. Ми не випускаємо бальзам для широкого вжитку, лише для своїх побратимів, хоча часто звертаються до нас люди, які почули про диво-напій від знайомих. Попри те, що бальзам має аж 45 градусів (зроблено для довшого зберігання), після його вживання любителі оковитої довго не відчувають потягу до алкоголю. Щодо дозування, то вистачає двох столових ложок на день: вранці і ввечері й, за словами “дегустаторів”, ефект просто неймовірний. Та й жінки задоволені своїми чоловіками (сміється козак - авт.).

03.02.2011Андрій ЄЩЕНКО


Переглядів: 1071

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13879)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (804)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (75)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"