Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №488 від 17.02.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Аналітика

Арсеній Яценюк: 12-й гравець у збірній команди влади…

Яценюк вкрай потрібний Януковичу, щоб боротися з реально небезпечною опозицією в особі Юлії Тимошенко

За рік, що минув після інавгурації Президента Януковича лідер “Фронту змін” Арсеній Яценюк так і не зміг визначитися з ким він в одній упряжці - з опозицією чи з владою. Хоча, якщо уважно прослідкувати за діями Яценюка протягом року, складається враження, що він все ж таки більше грає в одній команді із Президентом Януковичем та його соратниками.

Не дарма заступниця глави Адміністрації Президента Ганна Герман нещодавно похвалилася, що владі дуже приємно мати справу з Яценюком через його конструктивність. “Арсенію Петровичу, з вами дійсно дуже приємно мати справу. Ви конструктивна людина та інтелектуал...”, - зазначила Герман в ефірі Першого національного телеканалу.

Політологи дивляться ще далі і розглядають негласну підтримку Яценюка владою в контексті парламентських виборів 2012 року. На думку Вадима Карасьова, Юлія Тимошенко та партія “Батьківщина” становлять головну небезпеку для влади на майбутніх парламентських виборах, тому Банкова намагається завести на місце Тимошенко керовану опозицію. “Замість небезпечної опозиції в Україні формується більш лояльна, зручна опозиція, дії якої можна скеровувати в потрібному напрямку. Об’єднання політсил навколо Яценюка, зростання рейтингів націоналістичної “Свободи” Тягнибока засвідчують реалізацію сценарію підтримки владою підручних опозиційних сил”, - вважає експерт.

Два в одному: “онук” Кучми, “син” олігархів

Як тут не пригадати, що Арсенія Яценюка часто називають “політичним онуком” Леоніда Кучми. Адже саме на часи правління останнього припав карколомний злет кар’єри Яценюка: спочатку до міністра економіки Криму в 2001 році, а потім до виконувача обов’язків голови Нацбанку в 2004-му. До речі, Леонід Кучма дуже добре відгукується про Яценюка, рекламуючи його як найбільш перспективного політика.

Сам лідер “Фронту змін” не приховує своїх тісних зв’язків із зятем Кучми, олігархом Пінчуком, чий фонд, навіть, фінансував проекти “Фронту змін”. Арсеній Петрович з дружиною Терезою були почесними гостями гучного 50-річного ювілею, який Пінчук нещодавно відсвяткував у Куршавелі, улюбленому французькому курорті українських та російських олігархів. На ньому були присутні 300 багатіїв, а сама вечірка, на яку було викинуто 5 млн. євро, прикро вразила Європу своєю невиправданою розкішністю на фоні економічної кризи та безробіття в Україні.

Ну, а про те, що під час останніх президентських виборів Яценюка неприховано й активно підтримував ще й співвласник “РосУкрЕнерго” Дмитро Фірташ - не говорили лише ліниві. Саме цим пояснювалася постійна поява Яценюка на ефірах каналу “Інтер”, який контролюється Фірташем. І саме цей канал зіграв активну роль в розкрутці рейтингу політика. Знаковою стала фотографія з одного такого ефіру, де Фірташ сидів поруч з Яценюком і давав тому вказівки.

Мета, яку переслідував Фірташ, розкручуючи лідера “Фронту змін”, полягала в тому, щоб відібрати дорогоцінні голоси основного суперника Віктора Януковича на президентських виборах - Юлії Тимошенко. Як показала історія, ця технологія спрацювала, особливо, коли Яценюк у вирішальний момент виборів закликав своїх прихильників голосувати проти всіх і тим самим допоміг Януковичу стати президентом.

Сьогодні ж він продовжує активно розкручуватися на підконтрольних його друзям-олігархам каналах. Дуже влучно цю технологію описали оглядачі видання “Телекритика”.

“Його синхрони постійно з’являються в телесюжетах у рамках “квоти опозиції”, а сам він - у політичних ток-шоу, куди “забувають” запросити “тимошенківців”. У ролі опозиції Партію регіонів влаштовують будь-які “конструктивні”, але менш популярні за Блок Юлії Тимошенко політичні сили. За конструктивну опозицію визнається Арсеній Яценюк, якого рекомендовано показувати в новинах замість Тимошенко”, - відзначає журналіст Отар Довженко.

Прем’єр в запасі

Після президентських виборів викрилися справжні наміри Арсенія Петровича. Виявилося, що він понад усе хотів стати прем’єр-міністром саме при президенті Януковичі. Проте не склалося. Організовані Януковичем оглядини на прем’єра, Яценюк провалив. Янукович поставив перед Яценюком завдання заручитися підтримкою більшості фракції НУ-НС для створення широкої коаліції з Партією регіонів. Однак об’єднати навколо себе соратників по фракції Яценюку не вдалося.

Після невдалого походу в прем’єри, Яценюк оголосив себе “конструктивною опозицією”, очевидно сподіваючись, що рано чи пізно йому вдасться домовитися з Януковичем про своє прем’єрство. Так звана конструктивна опозиція з точки зору Яценюка, це та, яка готова аплодувати будь-яким успіхам нинішньої влади.

На місцевих виборах політична сила Яценюка взагалі не цуралася йти на компроміси із владою. Зокрема, за списками “Фронту змін”, депутатом Київської облради став син новопризначеного Президентом Януковичем губернатора Київщини, “регіонала” Анатолія Присяжнюка.

Не ділом, а словом

Водночас, за рік що минув, Яценюк не підтримав жодної акції та дії спрямованої, якщо не на об’єднання опозиції, то принаймні на спільну координацію зусиль опозиційних сил.

Яценюк відмовився входити до Народного комітету захисту України, який виступає координатором опозиційних акцій. Яценюк також відмовився підписати заяву десяти українських опозиційних партій, які вимагали провести дострокові вибори Президента та Верховної Ради України 27 березня 2011 року. Насамкінець Арсеній Петрович вирішив особисто проігнорувати спільну опозиційну акцію 22 січня 2011 року на Софійському майдані, присвячену Дню Соборності. Попри запрошення Народного комітету захисту України та Української Всесвітньої Координаційної Ради спільно з усіма опозиційними силами відзначити День Соборності - він провів окрему акцію Контрактовій площі у Києві. Тим самим, на переконання відомого дисидента і заступника голови НРУ Богдана Гориня, “Яценюк відпрацював замовлення влади на телевізійну картинку про розкол опозиції”.

Водночас це не заважає Яценюку ініціювати об’єднання так званої “конструктивної опозиції” на базі “Фронту змін” з Анатолієм Гриценком, Анатолієм Матвієнком та Миколою Катеринчуком, яке експерти вже встигли назвати лояльним до Януковича. “Цілком очевидно, що одним з головних завдань оновленого “Фронту змін” стане боротьба з БЮТ і конкретно з Юлією Тимошенко”, - заявив політолог Олександр Палій.

Втім, схоже, що деякі учасники цього проекту вже починають розуміти, куди і для чого їх втягують в так звану об’єднану “конструктивну опозицію”. Зокрема, лідер “Громадянської позиції” Анатолій Гриценко, коментуючи хід переговорів про об’єднання з Яценюком і компанією відзначив, що частина цих опозиційних лідерів лише імітує опозиційність, а насправді узгоджують свої дії з Банковою і там же “підгодовуються”.

При цьому, Гриценко не має сумніву, що такі “опозиціонери” без жодних вагань погодилися би працювати в Уряді Януковича, якби їх запросили. Саме тому він досить скептично оцінює перспективи свого об’єднання з Яценюком.

Яценюк також вкрай потрібний оточенню президента і самому Януковичу для того, щоб поборювати реально небезпечну опозицію в обличчі Юлії Тимошенко. Так само вважає і головний редактор авторитетного видання “Дзеркало тижня” Юлія Мостова. Нещодавно вона заявила, що за задумом Януковича, простір, який залишився після Тимошенко, повинен заповнитись повністю контрольованим та спонсорованим владою Арсенієм Яценюком. “Він зіграє роль, яку грають Зюганов та Жириновський в Росії”, - резюмує Мостова.

17.02.2011Микита КОЛІСНИЧЕНКО


Переглядів: 924

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21069)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13879)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (805)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (75)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"