Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №493 від 24.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Підсумки

Рік Берташа: оцінку поставлять люди

Рік Берташа: оцінку поставлять люди

Перший рік на посаді голови облдержадміністрації Василь Берташ назвав стартовим. Своїми здобутками на підсумковій прес-конференції не хизувався, лише зауважив, що об’єктивна оцінка зробленого - за жителями Рівненщини. Втім, визнає, що головне - вдалося, адже його команда визначилася з проблемами кожної громади.

За перший рік вже знайшли шляхи їх вирішення. Тож надалі завдання не змінюватимуть, а отже будуватимуть школи, спортзали та дитсадки, ремонтуватимуть дороги, турбуватимуться про ветеранів і молодь, працюватимуть над створенням робочих місць, підтримуватимуть аграріїв, допомагатимуть шукати закордонних партнерів для місцевих бізнесменів. Надолужувати доведеться і з іноземними інвестиціями, яких за перший рік було менше, ніж хотілося б. Втім, привертатимуть увагу до Рівненщини не лише економічним потенціалом, адже цьогоріч для області випала унікальна нагода - святкування 450-річчя Пересопницького Євангеліє.

- Вперше за багато років область має стратегічний план розбудови краю - концепцію сталого розвитку регіону “Західна брама”, - розповідає голова Рівненської ОДА Василь БЕРТАШ. - Це курс на те, як зробити Рівненщину привабливою для інвесторів і туристів. А розкривши потенціал регіону сповна, вдасться створити нові робочі місця, збільшити надходження до бюджету, а отже вивести область з числа дотаційних. Тоді ж будуть гроші для вирішення усіх наболілих проблем, які озвучують краяни, звертаючись на особистий прийом до мене та моїх заступників, а також на гарячу телефонну лінію. Ми аналізуємо скарги і знаємо, що потрібно для людей першочергово. А це виплата заборгованої зарплати, грошової допомоги для матерів-героїнь, запровадження безкоштовної невідкладної медичної допомоги та вирішення пільгового перевезення дітей із багатодітних родин.

А ще в області й надалі зменшуватиметься число аварійних шкіл, запевнив Василь Берташ. Якщо за перший рік на посаді голови облдержадміністрації нові навчальні заклади збудували в Познані Рокитнівського району, Богушах Березнівського та Жалині Костопільського, то у подальшому всіх дітей виведуть із аварійних приміщень. Для цього вже розробили відповідну обласну програму, до якої увійшло більше двадцяти шкіл.

Також очільник області пообіцяв притримуватися стратегії розбудови спортивної інфраструктури Рівненщини. Наприклад, показовим за перший рік роботи став навчально-спортивний комплекс у селі Балашівка Березнівського району. Його розконсервували та добудували ще в 2010-му. У планах на перспективу - спорудження спортзалів із сучасних модульних конструкцій у багаточисельних школах. На конкурсній основі вже обрали найоптимальніший типовий проект, за яким будуватимуть спортивні бази швидко та економно. Для популяризації здорового способу життя на Рівненщині започаткували й менш затратні, проте результативні проекти, як то “Сімейні перегони”. Цим самим залучили до спорту родини всіх населених пунктів краю. Аби запропонувати для молоді змістовне дозвілля, в області також реанімують культурно-дозвіллєві комплекси.

Не залишаться без уваги й ветерани Рівненщини, наголосив голова облдержадміністрації. Як мінімум, планку, підняту в Рік Ветерана, в області триматимуть. Торік для пільговиків відкрили сучасну медичну базу, аналогів якій немає в жодній області. У новозбудованому чотириповерховому фізіотерапевтичному корпусі Клеванського госпіталю пацієнтам пропонують альтернативу медикаментозній терапії - комплекс водних процедур та допоміжні методи лікування. А цьогоріч знову збільшили видатки на харчування, лікування та зубопротезування. Також в аптеках краю продовжили дію десятивідсоткових знижок для всіх ветеранів.

- Рік тому я декларував, що буду підтримувати аграрний сектор, - звітує Василь Берташ. - Для селян уже створили агромагазини, щоб господарям було зручно купувати якісне насіння, саджанці, міндобрива та засоби захисту рослин. Для фермерів заснували фонд підтримки, щоб надавати кредити під два відсотки. Для сільгоспвиробників розробили обласні цільові програми, як то здешевлення елітного насіння. Зараз проаналізуємо їх ефективність і визначатимемося з подальшим фінансуванням. Рівненщина - аграрна область, тож ми не будемо розраховувати лише на державні дотації, а за можливістю виділятимемо гроші на підтримку рослинництва та тваринництва з обласної казни.

А ось реалізацію програми будівництва сільських доріг, за дорученням голови облдержадміністрації, фінансуватимуть з бюджетів усіх рівнів. Василь Берташ оголосив 2011-ий Роком сільських доріг і запевнив, що кожен населений пункт матиме одну відремонтовану вулицю. Це буде не асфальтове покриття, а вимощена із відсіву, щебеню та піску дорога. Маючи в області кар’єри та щебеневі зводи, роботи обійдуться не дуже дорого, запевнив чиновник. Втім, це згуртує громади, які зрозуміють, що можна вирішувати свої проблеми самотужки, не чекаючи грошей із держбюджету. Тож нині до ліквідації сільського бездоріжжя готуються всі райони Рівненщини.

Водночас голова облдержадміністрації Василь Берташ планує для місцевих бізнесменів нові закордонні поїздки. За перший рік при владі очільник краю познайомив підприємців Рівненщини з астраханськими партнерами. Ці ділові стосунки вже закріплені у контрактах про поставки місцевої продукції на закордонні ринки. На черзі візити бізнесменів у Польщу та Литву, прогнозує Василь Берташ. Пожвавиться цьогоріч і приплив іноземного капіталу. Цьому сприятиме відміна мораторію на використання земель лісового фонду. Тож за попередніми підрахунками у видобуток корисних копалин місцевого значення потенційні інвестори готові вкладати півмільярда євро. Такі фінансові ін’єкції у виробництво на Рівненщині сприятимуть створенню нових робочих місць та збільшать відрахування до бюджету, констатує очільник області.

Наповнюватиме бюджет і туристична галузь краю. Щоправда, це перспектива наступних років, каже Василь Берташ. А в 2011-му на реалізацію проекту відзначення 450-річчя Пересопницького Євангеліє потрібно витратити майже 50 мільйонів гривень. Попри нинішню затратність, Рівненщина не може знехтувати цю унікальну нагоду привернення уваги туристів. А інвестовані гроші в інфраструктуру села Пересопниця, створення Центру археології, музею, відкриття пішохідних туристичних маршрутів повернуться дивідендами, які залишатимуть в області іноземні й українські мандрівники.

24.03.2011Яна КАЛИНЕЦЬ


Переглядів: 966

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21073)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14469)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13911)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13857)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (951)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (82)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (75)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"