Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №501 від 19.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Добром нагріте серце

Олександр НЕСТЕРУК: “Мрію, щоб Рівне жило спортивним життям”

Олександр НЕСТЕРУК: “Мрію, щоб Рівне жило спортивним життям”

Займатися фізкультурою, спортом і просто бути здоровим - модно, переконаний відомий меценат дитячого та юнацького спорту

Депутат Рівненської міської ради, член фракції “Батьківщина” Олександр НЕСТЕРУК (на фото) вже багато років є одним із найактивніших меценатів дитячого та юнацького спорту в обласному центрі. Саме з його іменем пов’язані започаткований у Рівному щорічний футбольний турнір “Кубок майбутніх чемпіонів”, створення на базі ЗОШ № 26 фізкультурно-спортивного клубу “Авангард”, облаштування дитячих майданчиків на прибудинкових територіях, будівництво стадіону в парку Хіміків, документальний фільм про рівненських кікбоксерів, присвячений 10-річчю центру бойових мистецтв “Будокан”, та чимало інших корисних для громади справ. “Мене часто запитують, для чого ви все це робите, - зізнався Олександр. - Насамперед, ця робота приносить радість мені й дітям, які прагнуть фізичного вдосконалення. Мають спокій і батьки, бо впевнені, що їхні чада ведуть здоровий спосіб життя, який сприяє формуванню сили волі, цілеспрямованості та витривалості, без чого важко подолати всі перепони в житті”.

“Намагаюсь вирішувати проблеми на рівні особистих контактів”

- Пане Олександре, чим сьогодні живе депутат Рівненської міської ради і спортивний меценат Нестерук?

- Як депутат працюю в окрузі - є чим перейматися. Сьогодні, наприклад, виїжджали в парк Хіміків на озеро. Хочемо там облаштувати пляж: вивезти пісок та поставити альтанки. Зараз дітки вже плавають у водоймі, хоча це заборонено без нагляду батьків, та ловлять рибу - 200-грамових карасиків. Я й надалі працюватиму над перетворенням парку Хіміків на хорошу відпочинкову зону, яку не уявляю без стадіону. З міським головою вже погодив, який він повинен мати вигляд, за який час виконати заплановані роботи. Звичайно, в благочинній діяльності мені допомагають близь-кі, друзі-однодумці, але фінансове забезпечення втілення моїх ідей у парку Хіміків тягну сам. Думаю, що через рік-два тут буде найкраще в Рівному місце відпочинку.

- Чи розраховуєте Ви, реалізуючи свої благодійні проекти, на допомогу міської влади?

- На жаль, не все від неї залежить. Місто тільки заробляє кошти, а управляє ними київська чиновницька бюрократія. Це не дає можливості ефективно їх використовувати на благо територіальної громади. Завжди на щось не вистачає - то на ремонт будівель, під’їздів та дахів, асфальтового покриття у дворах, то на заміну інженерних мереж, ремонт ліфтів тощо. На все це потрібні великі кошти. Їх і раніше не вистачало, а зараз ще більше бракує - принаймні, в мене таке враження. Але, попри всі труднощі, наше місто - одне з найчистіших у західному регіоні України, за це треба віддати належне міській владі та депутатам Рівнеради.

- Оцініть значення депутатських запитів у вирішенні проблем виборців Вашого округу?

- У відповідь на депутатські запити, як правило, надходять відписки чиновників. Можливо, запит і має якусь юридичну силу для вирішення питання, але я завжди намагаюсь вирішувати проблеми на рівні особистих контактів із міським головою та начальниками різних управлінь. При необхідності і сам долучаюся до того, аби вирішувати проблемні питання ефективніше і швидше. Для цього я максимально докладаю зусиль як депутат міської ради і член постійної комісії з питань освіти, молоді та спорту, яку очолює депутат Рівнеради Світлана Богатирчук-Кривко. Ме-ні дуже приємно працювати зі Світланою Кирилівною - вона добре знає проблематику виховання здорового покоління, у нас із нею повне взаєморозуміння з усіх питань розвитку освіти, юнацького спорту і дитячого відпочинку.

“Головний пріоритет – боротьба за здоровий спосіб життя дітей”

- Будь-які змагання потребують коштів. Чи завжди підприємства та підприємці охоче беруть на себе роль спортивних меценатів та спонсорів?

- Кожен меценат чи спонсор є, передусім, бізнесменом, який вміє рахувати гроші. Тому кошти на фізкультуру і спорт вони дають не надто охоче. Ще якби держава надавала за це певні пільги (наприклад, звільняла від сплати податку на спонсорську суму), то, думаю, ситуація була б кращою. Та, попри все, у місті є люди, які відгукуються на прохання спортсменів і хоч невеликими сумами, але завжди допомагають. Велику роль відіграють особисті зв’язки, адже завжди легше знайти спільну мову з людиною, яку знаєш. Що стосується мене, то я отримую від меценатства задоволення. Інші ж отримують задоволення від того, як гроші роблять гроші.

На мою думку, чоловік, який себе поважає, дивиться з перспективою на майбутнє. Для мене головний пріоритет - боротьба за здоровий спосіб життя наших дітей. Це - юнаки і дівчата, яким уже 12-14 років. Чим більше ми всі, депутати та підприємці, будуватимемо спортивні майданчики та облаштовуватимемо зелені зони відпочинку - парки і сквери, де б мами могли погуляти з дітками, тим більша надія на те, що Україна матиме здорову націю. Діти не так часто хворітимуть, менше куритимуть та будуть байдужі до алкоголю й наркотиків. Філософія мого життя: “Займатися фізкультурою, спортом і просто бути здоровим - модно”.

- Пане Олександре, віднедавна Ви почали опікуватися, крім футбольного турніру “Кубок майбутніх чемпіонів”, юнацьким фізкультурно-спортивним клубом...

- Дійсно, рік тому ми з директором ЗОШ №26 Володимиром Дзюбаком заснували ФСК “Авангард” на базі цієї школи. Там займаються футболом перспективні хлопці віком 16-18 років, є хороший тренер. За рік показали непоганий результат: зокрема, на зимовій першості з футболу пам’яті Володимира Шморгуна стали третіми серед 35 команд, на обласному турнірі завоювали четверте місце. Зараз наш клуб грає в другій лізі області, прагнемо вийти в першу. Приємно відзначити, що наша команда успішно стартувала в літньому турнірі-2011 і поки що йде без поразок. Також незабаром стартує третій щорічний міський футбольний турнір серед п’ятикласників “Кубок майбутніх чемпіонів”, який я фінансово підтримую. У ньому візьмуть участь команди з усіх міських шкіл. Сподіваюся, що турнір стане серйозною спортивною подією не лише для нашої області.

До речі, в Рівному є чудові футболісти, але в них немає матеріальної бази - футбольних полів. Зараз ми з директором ЗОШ №26 Володимиром Дзюбаком робимо футбольне поле, так би мовити, за власні кошти. Це була його ініціатива, яка здобула мою підтримку. Але маю велику надію на те, що до Євро-2012 в Україну зайдуть інвестори, що будуть закладені в держав-ному бюджеті кошти на розвиток юнацького спорту в регіонах. Я переконаний, що в нашому місті багато талановитих спортсменів серед дітей і молоді, справа - за владою та меценатами, які підтримають рівненський футбол та інші масові види спорту.

Наприклад, у нас є дуже хороші хлопці, які серйозно займаються боксом. У них чудові перспективи, але немає сучасного залу для боксерських поєдинків, де можна було б зібрати на всеукраїнські змагання численну аудиторію уболівальників. Було б непогано створити в Рівному школу боксу. Можливо, залучити до цього проекту Фонд братів Кличків. Як відомо, цей фонд підтримує створення таких закладів у містах України, єдина їхня вимога - у школі мають займатися не менше 400 дітей. Ми вже вибрали приміщення, сподіваємося, що Клички допоможуть нам відповідним спортивним обладнанням, аби юні боксери могли займатися в належних умовах. Можливо, зможемо виростити майбутніх чемпіонів Європи чи навіть світу.

“Рівненські діти можуть стати чемпіонами Європи і світу”

- Чи вплине підготовка до Євро-2012 на розвиток малого спорту в Україні?

- А хіба може без розвитку малого спорту розвиватися великий спорт? Сьогодні у Рівному чимало юних спортивних талантів. Якщо їм забезпечити хорошу базу і надати належну підтримку, вони можуть стати чемпіонами Європи і світу. У нас дуже високий рівень підготовки підлітків із плавання: вони досягають у цьому виді спорту високих результатів на всеукраїнських змаганнях. Також великий потенціал рівненської школи кікбоксингу. Зараз в області, за словами головного тренера з кікбоксингу Рівненського центру бойових мистецтв “Будокан” Ростислава Саєнка, цей вид спорту переживає справжній бум. Він зачепив і нашу сім’ю: мій молодший син займається кікбоксингом під керівництвом Ростислава Саєнка та Олега Германа.

Хоча кікбоксинг не є олімпійським видом спорту, проте останнім часом його популярність із кожним днем зростає. Вже йдеться про те, щоб на 31-х літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро у 2016 році цей вид єдиноборств було введено в олімпійську програму. Тож у двох юних рівнян - Владислава Жовтанюка та Романа Кроля, які торік стали чемпіонами світу з кікбоксингу, є всі шанси представляти Україну в Бразилії. Золоті медалі вони вибороли на чемпіонаті світу з бойових мистецтв, який проходив у місті Масса-Карарра (Італія). Серед 80 країн-учасниць чемпіонату українська збірна виступила найкраще.

- Ваша заповітна мрія?

- Мрію, щоб Рівне жило спортивним життям. Адже проблем у нашому житті вистачає, і кожна людина прагне хоча б на якийсь час відволіктися від побутових клопотів, роботи. Порівнюючи спортивні споруди в європейських країнах, усім, звичайно, хотілося б, аби щось подібне було і в нас. Нещодавно із дружиною їздив з робочим візитом у Раду Європи, відвідали Європарламент та Європейський суд з прав людини. Перед тим заїжджали у штаб-квартиру ООН у Женеві, потім - у штаб-квартиру НАТО у Брюсселі. Подорожуючи Європою, мене вразило те, як бережливо тамтешній люд ставиться до громадських місць відпочинку: у парках чистота, порядок, ніхто не ламає лавочки та скульптури…

Мені дуже хочеться, щоб у нашому місті було більше естетичних місць відпочинку, де можна було б із приємністю погуляти і сфотографуватися на згадку. Одним із таких місць я бачу втілення моєї ідеї - встановлення показника напрямів до різних міст, у тому числі й міст-побратимів Рівного. Я вже почав роботу над цим проектом. Маю ще кілька ідей, які готовий втілити, якщо дозволить міська влада. Поки що не буду говорити про ці проекти - нехай вони стануть сюрпризом для рівнян і гостей нашого міста. Для мене дуже важливо, щоб ніхто й ніколи не сказав, що я був депутатом міської ради і нічого не зробив для рідного міста. Працювати для людей - головна мета мого життя. Вірю у веселкове майбутнє наших дітей та онуків - у щастя багато кольорів.

19.05.2011Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1104

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21071)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17213)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14382)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14226)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14035)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13882)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13855)
• Бюджет і ми… [965] (13788)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13782)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13508)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (888)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"