Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №502 від 26.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Норма - 32!

“АММА ДЕНТ” дарує людям здоров’я і гарний настрій

“АММА ДЕНТ” дарує людям здоров’я і гарний настрій

Стоматологічна клініка Анатолія МАЦЮКА: п’ять років успішної роботи на ринку медичних послуг

Сьогодні стало модно і престижно приділяти увагу своєму зовнішньому вигляду й здоров’ю. “Здорові зуби та прекрасна посмішка надають людині впевненості й піднімають настрій, а також є візитною карткою її благополуччя”, - вважає головний лікар стоматологічної клініки “АММА ДЕНТ” Анатолій МАЦЮК (на фото). У його теоретичній обізнаності та фаховій майстерності впевнені тисячі рівнян, які скористалися послугами цього приватного медзакладу. 25 травня виповнилося п’ять років успішної роботи стоматклініки “АММА ДЕНТ” на ринку медичних послуг.

“У нашій клініці часом лікують зуби цілими сім’ями”

- Пане Анатолію, Ви щаслива людина?

- Моє щастя тримається на трьох китах: я люблю свою сім’ю - дружину та двох діток, обожнюю свою професію і глибоко шаную пацієнтів стоматклініки “АММА ДЕНТ”, яким вона дарує здоров’я і гарний настрій.

- Коли у Вас з’явилося бажання стати лікарем-стоматологом?

- Я закінчив у 1993 році Рівненське медичне училище за фахом “Фельдшер загального профілю”. Під час навчання на практиці працював санітаром у стоматкабінеті. Починав з прибирання кабінету тощо. Ось тоді мені й сподобалася ця професія. Після медучилища навчався на стоматологічному факультеті Івано-Франківської державної медичної академії (нині Івано-Франківський національний медичний університет), яку закінчив у 1998 році. Пройшов інтернатуру в Рівненській обласній стоматполіклініці, де в мене були чудові вчителі, які дійсно дали мені знання і запалили бажання до роботи. Це, передовсім, - начмед Євген Михайлович Кривенчук та його дружина, Ірина Борисівна, а також головний лікар облстоматполіклініки Олег Володимирович Жильчук.

- Чому Ви змінили державну медичну установу на при-ватний бізнес?

- Напевне, я прагнув більшої самостійності, хотілося створити свій бізнес і керувати ним. Адже в державному медичному закладі моя самостійність не виходила за межі стоматкабінету. Крім того, фінансування бюджетної медицини на той час було недостатнім, а я відчував, що зможу, вклавши певні кошти, створити кращі умови для медичного обслуговування пацієнтів.

- Але ні в радянські часи, ні в незалежній Україні держава не балувала лікарів високими зарплатами. Звідки взявся стартовий капітал?

- Коштами допомогли батьки, які повірили, що я зможу стати успішним лікарем-стоматологом. Орендував приміщення, зробив ремонт, поставив устаткування і почав працювати.

- У Рівному, напевне, не менше півтори сотні стоматкабінетів. Як людям зорієнтуватися, кому можна довірити свої зуби?

- Люди завжди підуть до кращого лікаря, який зможе надати їм якісні медичні послуги за розумну ціну. Звичайно, тут велику роль грає стихійна агітація: задоволені роботою лікаря пацієнти радять звернутися до нього своїм друзям і знайомим. У нашій клініці часом лікують зуби цілими сім’ями.

“Використовувати будь-яку можливість, щоб зберегти зуб”

- Чи правда, що робота головного мозку залежить від стану зубів?

- Співробітники норвезького Університету Тромсе опублікували сенсаційну доповідь про те, що здоров’я та якість пам’яті тісно пов’язані! З 1988 року вони спостерігали за групою добровольців, досліджуючи їхні когнітивні здібності. Пам’ять і швидке запам’ятовування інформації знижувалися в міру зменшення в людини числа зубів. Зате зростала дратівливість і схильність до перепадів настрою. Вченим удалося зафіксувати, що будь-який вплив на зуби відразу відображається на томографічному знімку головного мозку. А видалення зуба викликає в мозку негативну активність в одних зонах і зниження чутливості інших. Тож медики радять використовувати будь-яку можливість, щоб зберегти зуб. Сучасні технології дозволяють відновити його, навіть якщо залишився практично один корінь. Якщо ж таке неможливо, то не можна залишати місце надовго порожнім, - адже зараз набули широкого застосування у стоматологічній практиці дентальні титанові імплантати. Їх ставлять на місце відсутнього зуба і в майбутньому вони функціонують не гірше своїх зубів.

- Про що можуть “розповісти” зуби стоматологу?

- Відповідно до східної медицини, кожному окремо взятому зубу приділяється своя роль “індикатора”. Так, стан печінки проектується на рівні нижніх іклів, про підшлункову залозу можна судити за малими кутніми зубами, а про захворювання суглобів ніг - за передніми зубами верхньої й нижньої щелепи. У людей, що страждають виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки, у більшості випадків розвивається пародонтоз. Крім того, при виразці шлунка на зубах обов’язково з’являються значні відкладення каменю. Також медики вважають, що постійна мешканка зубного нальоту - бактерія Helicobacter pylori, може викликати виразку шлунка.

- Чи справді зубні бактерії можуть довести до інфаркту?

- Виявляється, “банальне” ретельне чищення зубів два рази в день і регулярне обстеження в стоматолога можуть реально продовжити життя на 10 і більше років! Механізм такої залежності неважко пояснити. Адже у порожнині рота перебуває дуже багато бактерій - понад 350 видів. Не дуже ретельний догляд за зубами призводить до кровоточивості ясен. І мікроби через ушкоджені капіляри можуть потрапити у кровоток і навіть стати причиною утворення тромбів (уже доведено, що бактерії роду gingivalis діють на чинники згортання крові). А тромб, що відірвався, може закупорити кровоносну судину й навіть призвести до інфаркту міокарда або легеневої емболії. Учені вважають, що недостатня увага до щоденної гігієни зубів на 70 відсотків збільшує ризик серцево-судинних хвороб.

“Зуби – це повноцінні учасники процесу під назвою життя”

- Виявляється, - продовжує Анатолій Миколайович, - нашу зубну емаль руйнують звичні речі, наприклад чаї із фруктово-ягідними добавками. І ще один чинник, що послаблює природний захист зубів - занадто часте відбілювання. У результаті цієї процедури, особливо, якщо використовуються тверді абразиви, емаль стає тонша. А це відкриває шлях для проникнення інфекції та утворенню карієсу.

- Як часто порадите відвідувати стоматолога, аби тримати зуби під надійним контролем?

- Процедуру з професійної гігієни порожнини рота, включаючи видалення зубного нальоту, потрібно проводити раз у півроку. А так звані відбілюючі пасти треба застосовувати під контролем фахівця. Ще раз наголошую на вчасному відвідуванні стоматолога, адже в організмі все взаємозалежно. І зуби - це повноцінні учасники процесу під назвою життя. Набагато краще буде і для самого пацієнта, і для лікаря простіше, коли пацієнт слідкує за зубами і раз у півроку з’являється на медичний огляд. Тоді будь-які проблеми вирішуються швидко і безболісно, без зайвих ускладнень і з меншими фінансовими затратами. А головне - людина може нормально харчуватись і гарно посміхатись. Зуби - не тільки естетичний елемент, це ще й початок травної системи. Їхній стан впливає на весь організм, перш за все, на шлунок. Тому культуру догляду за зубами треба виховувати змалку.

Слово вчителя і пацієнта

Справжній лікар і добра людина

Раїса Михайлівна БАСЮК (на фото) у Рівненському медичному коледжі працює з 1970 року: спочатку викладачем російської мови і літератури, потім - психологом та викладачем зарубіжної літератури. Чотири десятиліття вона віддає частку свого серця усім учням цього навчального закладу, однак зуби свої довірила тільки одному його випускнику - лікарю-стоматологу Анатолію МАЦЮКУ.

- Толя - мій найкращий учень, - зізнається пані Раїса. - Дуже чуйна людина, акуратна, відповідальна, в нього легка рука, що важливо для будь-якого лікаря, особливо стоматолога. Я не тільки, як колишній учитель приходжу до свого учня - він лікує мої зуби. Анатолій Миколайович - високопрофесійний лікар-стоматолог. Раніше він тривалий час працював в обласній стоматполіклініці на Поштовій. Я чула тільки вдячні відгуки про його роботу. Усі пацієнти Мацюка вважають його одним з найкращих лікарів-стоматологів Рівного. В усіх медичних закладах міста працюють мої випускники. Мені приємно бачити всіх, але до Анатолія в мене найніжніші почуття: він - справжній лікар і добра людина.

Чому саме “АММА ДЕНТ”?

Все просто! У нас:

• Висококласні фахівці

• Гарантія високої якості

• Краще устаткування

• Сучасні матеріали

• Індивідуальний підхід

• Розумні ціни

Стоматклініка “АММА ДЕНТ”

33024, м. Рівне, вул. Кн. Острозького, 14;

тел. (0362) 61-12-66

26.05.2011Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 2264

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14464)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14222)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13774)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13655)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (747)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (84)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (73)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"