Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №518 від 15.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Народне багатство

ДП “Клеванський лісгосп”: лісова варта на стражі у матінки-Землі

ДП “Клеванський лісгосп”: лісова варта на стражі у матінки-Землі

Перебуваючи десь далеко, людина завжди сумує за своєю домівкою, згадує свій рідний край. Так, мальовничою та прекрасною є матінка-Земля, яка дала нам хліб, воду - життя. Людина розпоряджається усіма природними ресурсами, використовує їх, як заманеться - споживає, досліджує, вивчає,.. винищує. На жаль, не завжди вона віддячує та раціонально використовує подаровані багатства, одним з яких є ліс. Проте на службі у матінки-Землі є справжня лісова варта - трудівники Державного підприємства “Клеванський лісгосп” на чолі з мудрим та досвідченим керівником Володимиром Михайловичем Колодою (на фото).

Лісівників Клеванського лісгоспу за правом можна назвати справжньою лісовою вартою, адже їхня справа непроста, а часом навіть і небезпечна. Про нелегкі будні напередодні професійного свята - Дня працівника лісу, який відзначатимуть 18 вересня - ми дізнавалися у головного захисника зелених кордонів, директора ДП “Клеванський лісгосп” Володимира

КОЛОДИ.

- Чим займається лісгосп, які основні напрямки діяльності, які пріоритети наразі є домінуючими у Вашій роботі?

- Наше підприємство покликане захищати та збагачувати природні багатства рідного краю. Тому наша місія - вирощування високопродуктивних біологічно стійких насаджень, одержання великомірної та якісної деревини для задоволення потреб народного господарства, розширення площ за рахунок освоєння малопродуктивних земель та забезпечення охорони лісів.

Такий ресурс, як ліс, є вичерпний і якщо вже зараз використовувати його нераціонально, то рано чи пізно ми втратимо те, чим нас так щедро одарила Земля.

Знаєте, з першого погляду, здається, насадив побільше і рубай скільки треба. Проте цей процес є складним та довготривалим. І користуватимуться висадженим зараз молодняком вже наші нащадки, а ми, на жаль, не побачимо цих дерев. Основними лісоутворюючими породами, що виростають у наших умовах є сосна, дуб, ялина, і ви тільки уявіть, для того, щоб почати рубку головного користування, треба заждати 100, 130 та 80 років, відповідно. Тобто дочекатися віку стиглості дерева, витримавши оптимальні межі, тоді можна домогтися максимальної продуктивності, не допустити гниття породи, не втратити її технічну якість. Отже, одне з основних завдань лісівника є правильно зробити заміри та розрахунки, щоб дізнатися максимум інформації про кожне дерево. Тому в нас працюють висококваліфіковані фахівці, які постійно підвищують свій професійний та освітній рівень. Приходять до нас і молоді спеціалісти з технікумів, працюючи, навчаються у магістратурі, позаяк ця професія потребує ґрунтовних та глибоких знань.

Крім того, часто-густо робота лісівника є вкрай небезпечною, позаяк необхідно захищати ліс від браконьєрів, це постійні денні та нічні чергування, а в кожного ж є родина. Підприємство у свою чергу цінує роботу своїх фахівців, тому система винагороди за працю організована на належному рівні і середньомісячна заробітна плата одного працівника становить наразі 2883 грн, а штат розширився до 431 особи. Також існує система преміювання працівників за результатами виконання виробничих завдань, за підсумками роботи підприємства. Найкращих працівників відзначаємо - нагороджуємо, надаємо путівки тощо. Працівників, які не мають власного помешкання, забезпечуємо за можливістю житлом. Розвиваємо соціально-культурну сферу. Наші трударі беруть участь у різних спортивних змаганнях.

- Володимире Михайловичу, ставши директором підприємства, як працюється Вам у такий непростий для України час?

- Так, час і дійсно нелегкий, проте ми працюємо не покладаючи рук і робимо значні успіхи - впроваджуємо нові технології, нарощуємо виробництво, створюємо робочі місця, словом, розвиваємося, намагаємося подолати непрості умови, викликані кризовими явищами у країні та у світі в цілому.

Наразі до складу лісгоспу входить шість лісництв, АТЦ, нижній склад та лісовий розсадник, які розташувалися на території Рівненського та Костопільського адміністративних районів загальною площею 26 841 га.

Також нещодавно відбулося укрупнення підприємства - до складу була приєднана Клеванська деревообробна філія, яка займається виготовленням різних видів напівфабрикатів з дерева, причому найбільша частка продукції експортується. Намагаємося збільшувати асортимент продукції, розширювати ринки збуту.

Ми тісно співпрацюємо із закордонними колегами, обмінюємося досвідом. Ось нещодавно запозичили методи вимірювання за допомогою нових приладів - швецької електронної вилки та електронного висотоміра, за допомогою яких отримуємо набагато точніші відомості про стан дерева, його розміри, масу, якість породи тощо. У планах лісгоспу є придбання новітнього GPS-навігатора для найточніших замірів ділянок, що дозволить значно підвищити продуктивність. Загалом, проводимо активну інвестиційну діяльність, оскільки прагнемо іти в ногу з часом.

Проте пріоритетним напрямом нашої роботи є збільшення лісистості регіону, позаяк є певні критерії для виконання програми зі вступу в ЄЕС. Відтак, підприємство за десять років збільшило площу майже на 2000 га, тепер вона становить по нашому регіону наближеної до оптимальної у зіставленні із загальноукраїнським показником приблизно 30%. Проводиться активна робота з селищними і сільськими головами з приєднання до складу лісгоспу малопродуктивних земель. Таким чином освоюємо ділянки, на яких нічого не росте, створюємо на них молоді насадження, фактично, надаємо друге життя землі. Також приймаємо нові лісові масиви до свого складу. Тож, роботи вистачає.

- Редакція нашої газети вітає Вас з наступаючим святом. Бажаємо, щоб Ваша нелегка праця була гідно оцінена, нових здобутків та досягнень Вам на лісовій ниві. Зі святом Вас, вартові лісу!

Щоб Ви хотіли побажати своїм колегам?

- У день професійного свята звертаюся до кожного працівника та ветерана галузі, щоб побажати витримки і терпіння Вам, шановні колеги, і Вашим сім’ям. Наша справа - це довготривала, ретельна, кропітка робота. З маленької насінини зростає кремезний дуб, так життя своє треба вибудовувати, досягаючи проміжних цілей, прагнучи глобальної мети. Тому бажаю, щоб кожен з Вас досяг в житті своєї мети та не зупинявся на здобутому, зростав тільки вгору.

15.09.2011Лариса САВКОВА


Переглядів: 1580

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13778)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13505)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (837)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (88)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (69)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"