Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №519 від 22.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#З перших уст

Пишаймося, бо ми дубенчани!

Пишаймося, бо ми дубенчани!

У якому районі на всіх без винятку державних установах щодня висить український прапор? На Дубенщині. Позаяк голова Дубенської райдержадміністрації Данило Корилкевич переконаний, що для вшанування державної символіки, на якій виховуються наші діти і з якої починається Україна - не потрібна нагода, свято чи подія. І український стяг, який майорить на будівлі, лише зайвий раз показує, що саме тут працюють службовці, яких держава наділила особливо відповідальною місією - захищати людей на різних рівнях.

- Посада голови райдержадміністрації - суто господарська, - розповідає Данило Корилкевич. - На моє переконання, керівник села, селища, району чи області, має бути насамперед професійним менеджером, який не лише досконало володіє законодавством, але й може показати, що сучасна влада, яка його призначила на цю посаду, працює.

- Ви задоволені підбором кадрів у Рівненській області?

- Мені приємно працювати з тією командою, яка є на Рівненщині. Наприклад, за одну зустріч з головою Рівненської облдержадміністрації Василем Берташем, яка відбулася ще до початку робочого дня, я вирішив питання, з якими можна їздити тижнями.

Така співпраця мені подобається, бо я поважаю людей, які чітко говорять: із цим допоможу, з цим - ні, а для цього потрібно зачекати.

У свій час я був головою Рівненської обласної ради, відтак можу порівнювати. І зазначу, що сьогоднішня команда - це саме ті люди, яких на Рівненщині не вистачало.

- Ви приступили до обов’язків голови вже після того, як був розподілений бюджет? Вам вистачає коштів, виділених на реалізацію програм на Дубенщині?

- Я прийшов сюди з посади керівника підприємства, відтак знаю, як організувати роботу. Це стосується усіх без виключення сфер - освіти, будівництва… У сільському господарстві я взагалі почуваюся вільно, бо знаю, як вести цей бізнес, тому допомагаю, чим можу.

- Як ви оцінюєте рівень розвитку бізнесу на Дубенщині?

- Спершу маю зазначити, що будь-який бізнес повинен починатися з оформлення документів. Не знаю, як тут справи йшли раніше, але зараз, допомагаючи усім, що у моїх силах, повсякчас пояснюю, що через один неоформлений папірець будь-яка справа, роки роботи, праця людей, зійде нанівець. Прийде людина, яка не захоче закривати на це очі - і все.

Коли ми зробили інвентаризацію об’єктів господарювання на Дубенщині, щоб визначити, куди саме можна завезти інвестора, з’ясувалося, що роками тут ніхто не сплачував кошти до місцевої скарбниці, ані за магазини, ані за тракторні бригади чи майстерні. А між тим, це кошти, за які може розвиватися сільська рада.

- До речі, нарешті завдяки вам у селах з’явилося освітлення…

- …І додаткова проблема. Не можемо електромережі поставити на баланс. Тепер вирішуємо, яким чином сільська рада платитиме за освітлення. Між іншим, і у комунальній сфері є зрушення - закуповуємо трактори з причепами для вивезення сміття. А для Смиги, де проживає більше чотирьох тисяч населення, купуємо нову укомплектовану машину для збору сміття.

До речі, у Дубні ми повинні зробити 49 км доріг. Під час розмови з головою обласної державної адміністрації ми зійшлися на тому, що нам будуть віддані кошти, не використані іншими районами. Бо ж я вже встиг освоїти і кошти попереднього року, які чомусь залишилися, і нинішнього.

- Чи продовжуватиме стримувати ціни на молоко, ви ж бо перша людина в Україні, яка вирішила це питання.

- Хоча меморандум підписаний до нового року, я маю на меті створити кооперативи, які б займалися заготівлею молока, а люди здавали туди, де більше платять. Якщо в селі один магазин, треба зробити - три, щоб у людей була альтернатива і вибір. Ми ж українці - багата нація, яка володіє безліччю ресурсів. Потрібно лише навчитися раціонально їх використовувати і заробляти гроші на рідній землі, а не тинятися чужими країнами.

- А якщо на все заплановане не вистачить грошей?

- Я їх шукатиму і знайду. Можу вас запевнити, що за один-два роки повністю вирішу деякі проблеми краю. Наприклад, нестачу дитячих садочків та вбиралень у школах. Адже погодьтесь, у наш час не є нормальним, коли туалети у школах знаходяться на вулиці, це ж здоров’я нації.

Важливим є і розвиток спорту, а відтак велика увага приділяється спортивним майданчикам. Неприпустимою є ситуація, коли сьогодні зі 105 хлопців, яких ми проводжаємо до армії, 99 - хворих. Що ж ми за нація і кого ми виховуємо?!

- Не новина, що ви ніби багатодітних батько, бо взяли під опіку 90 дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

- Діти-сироти - це наші з вами діти, відтак не проходить жодної наради, коли б я не допомагав тій чи іншій родині. Ми виділяємо гроші, відкрили персональні банківські рахунки, які щомісяця поповнюватимуться та будуть доступні для використання після досягнення дітьми повноліття. Незабаром для створення соціального гуртожитку відремонтуємо будинки, в яких вже давно ніхто не живе.

Держава на вищому рівні не може всім допомагати, бо у вирі загальних проблем до цих подекуди не доходять руки, тому робити це зобов’язані ми - на місцях.

- Ви задоволені роботою нещодавно призначеного директора Дубенського замку, який є своєрідною візитівкою краю, Леоніда Кічатого?

- Надзвичайно, тільки-но його призначили - відразу справи по-іншому пішли, на відкриту ним виставку приїздять сотні, а то й тисячі відвідувачів. Між іншим, інші райони шукають, чим зацікавити туристів, а у нас тут просто культурний центр - церкви, замки, пам’ятки архітектури, козацький редут, шевченківське джерело.

Дубенщина - це скарб. А тому щодня потрібно пам’ятати і дбати про тих, хто цей скарб береже вже стільки років - мешканців, які кожен як один є гордими не лише тим, що вони українці, а й тим, що вони живуть у самому серці культурної спадщини України - у Дубенському районі.

22.09.2011Любов РОМАНЮК


Переглядів: 1628

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1161 від 15.03.2024p.
¤ 
Чим корисний часник?

Чим корисний часник?

Ми звикли вважати часник спецією, але, насправді, цей овоч може принести величезну користь для здоров’я. Тільки треба вміти його правильно їсти....

¤ 
Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Правоохоронці вилучили у рівнянина пістолет Макарова, шість гранат й вісім запалів до них, чотири детонатори, три димові шашки та понад 850 патронів до різної зброї....

¤ 
Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

34-річна жителька Дубенського району побачила у соціальній мережі допис із інформацією про виплату, яку можна отримати від держави. Перейшовши за посиланням – вказала дані банківської картки, зокрема й CVV-код та пін-код....

¤ 
НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

14 березня стартує реєстрація для проходження національного мультипредметного тесту в 2024 році. А основна сесія НМТ триватиме з 14 травня до 25 червня....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21003)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17145)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14406)
• Допомога під час карантину [967] (14317)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14162)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (13971)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13840)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13818)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13792)
• Живи до ста! [965] (13789)
• Бюджет і ми… [965] (13727)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13710)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13593)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13509)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13506)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13452)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13052)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13035)

ТОП-15 свіжого номера:

• НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування (226)
• «Війна триває і важливо будувати витрати так, аби вони наближали перемогу», – Олександр Коваль (44)
• Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина (44)
• Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу (42)
• Чим корисний часник? (41)
• Порошок, гель або капсули – все про засоби для прання (40)
• Шоколадно-ванільні сирники з вишнями (40)
• Чудовий спосіб, як очистити конфорки до стану нових всього за 10 хвилин (38)
• Що можна додати в дешевий шампунь, щоб поліпшити його якість та ефективність? (24)
• Навіщо кидати в блендер кульки, зроблені з алюмінієвої фольги? (24)
• Як надати першу допомогу при опіках? (23)
• Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді? (22)
• Продавала цигарки (21)
• Для чого варто купувати найдешевше туалетне мило? (21)
• Спеції, які варто додати до кави для покращення роботи мозку (20)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"