Тим часом є райони, де вже завершують збір урожаю буряків. Так, здолбунівські аграрії викопали їх на 90 відсотках площ. А найвищою урожайністю (350 центнерів із гектара, тоді як середня по області становить 317 центнерів з гектара) можуть похвалитися сільгоспвиробники Гощанського та Млинівського районів.
- Сьогодні в області діє до 40 бурякоприймальних пунктів. Дуже важливо, щоб заготівельники мали необхідну матеріально-технічну базу та контрольно-вимірювальні прилади, - наголошує перший заступник голови ОДА Анатолій ЮХИМЕНКО. - Адже кожен селянин, який здає солодкі корені, має отримати справедливу оплату. Тож за його дорученням бурякоприймальні пункти перевіряють фахівці інспекції якості та формування ресурсів сільгосппродукції. А якщо в аграріїв виникатимуть скарги з цих питань, вони можуть звертатися в інспекцію за телефоном 22-71-45.
Із підприємств Рівненщини солодкі корені переробляє ТзОВ СП “Нива” та ТОВ “Агро ХХІ”. На цукрових заводах вже переробили понад 230 тисяч тонн буряків, виготовивши 32,4 тисячі тонн цукру.