Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №546 від 05.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#До столу

Секрети приготування смачної паски

Секрети приготування смачної паски

Продукти Сир - 1,5 кг, цукор-пісок - 500 г, яйця - 5 штук, масло вершкове несолене - 500 г, сметана - 200 г, ваніль - 1 пакетик, родзинки світлі - 200 г, мигдаль чи волоський горіх - 100 г (за смаком), цедра одного лимона.

Підготовка

СЕКРЕТ ПЕРШИЙ. Сир має бути тільки дуже свіжий, домашній і добре відтиснутий. Його можна приготувати й самим. Для цього треба взяти в рівних частинах молоко й кефір, молоко довести до кипіння та вилити у нього кефір. Дати вистигнути, перекласти в марлеві торбинки (шар марлі - подвійний), підвісити над раковиною не менше ніж на добу.

СЕКРЕТ ДРУГИЙ. Паску потрібно зробити завчасно. А саме - у Великий четвер, після служби у храмі. Щоб усе встигнути, варто попередньо підготувати всі компоненти.

Добре промити й просушити родзинки. Мигдаль (можна використовувати трохи підсмажений) облити окропом, зняти шкірку, ретельно подрібнити. Волоські горіхи ретельно почистити й теж подрібнити, але не перепускати через м’ясорубку. Це принципово!

Масло вершкове розтопити, сироватку злити. Яйця покласти до холодильника. Форми вимити. На вказану кількість продуктів потрібно три стандартні форми.

Для кожної форми приготувати марлю. Подвійний шар марлі вкласти у форми й залишити досить марлі, щоб прикрити сир зверху. Ліпше нарізати її прямокутниками для кожної форми, щоб не збиралося надто багато складок у кутиках, бо вони відіб’ються потім на пасці. Але будьте уважні: марлі має бути стільки, щоб вона не розповзлася по боках, коли вливатимете сирну масу у форму. Приготуйте дерев’яні брусочки, які за розмірами відповідатимуть дну форми й вантажу.

Приготування паски

СЕКРЕТ ТРЕТІЙ. Добре відтиснутий сир пропустити через м’ясорубку разом з родзинками - у цьому одна з особливостей нашої паски. Можна використовувати й темні родзинки, але тоді паска буде темною. Протирати сир та родзинки через дрібний дуршляк чи сито, як радять в інших рецептах, - заняття не з простих, та й часу доведеться згаяти набагато більше. Тепер треба розбити яйця, відділити жовтки від білків.

СЕКРЕТ ЧЕТВЕРТИЙ. Окремо збити білки з 200 г цукру, для хорошої піни цукор додавати поступово по одній ложці. Збивати тільки вручну, ретельно, але не до густоти, хвилин 5-10. Жовтки терти добіла з 300 г цукру і ваніллю.

СЕКРЕТ П’ЯТИЙ. Усе змішувати поступово: перетерті сир з родзинками, масло, потому жовтки, сметану, білки, наостаок додати горіхи й цедру. Перемішати усе дерев’яною ложкою, бажано у скляному чи порцеляновому посуді.

СЕКРЕТ ШОСТИЙ. Паску проварити. Ви можете знайти в книгах рекомендацію варити паску на водяній бані, але для цього зазвичай бракує часу. Тому можна вчинити так: приготувати дві глибокі чисті сковорідки, викласти приготовану паску й варити на повільному вогні, безперестанку помішуючи. Тільки-но з’являться великі бульбашки, вимішувати потрібно дуже інтенсивно. Для цього одну сковорідку варто зняти з плити, і всю увагу приділити тій, що залишилася. Проґавиш момент - сир почне “пирхати”. Отож, треба дуже інтенсивно вимішувати паску (старовинні рецепти радять робити це за годинниковою стрілкою), аж доки не помітите, що вона проварилася. Тоді сковорідку можна зняти з вогню й узятися за наступну.

CЕКРЕТ СЬОМИЙ. Тільки-но сирна маса вистигне, треба перекласти її у форму. Відтак марлею накрити паску і залишити її до ранку.

Не забудьте поставити форму з паскою в тарілочку. Спочатку рідина дуже інтенсивно витікатиме з форми, тож не забувайте зливати її.

СЕКРЕТ ВОСЬМИЙ. Вранці у п’ятницю потрібно знову спорожнити всі тарілочки, на верхню частину форми (на марлю) покласти чисті дерев’яні брусочки, а на них - вантаж. Як вантаж можна використовувати добре вимиті камені або ж банки з водою. Усі “конструкції” поставити на холод (можна на балконі). Регулярно треба зливати рідину з тарілочок.

Акуратно зняти усі вантажі, розгорнути марлю, поставити пасочку, як піраміду на таріль, обережно зняти форму й усю марлю, але так, щоб не зруйнувати паску. Хрест, літери ХВ і верх паски можна прикрасити кольоровою посипкою.

Паска буде дуже твердою, стоятиме на столі пірамідою, її можна буде різати ножем і доволі довго зберігати (якщо щось залишиться). Ті, хто вже робив таку паску, кажуть, що якось возили її знайомим в інше місто. Друзі куштували її на десятий день після свята. І паска була просто чудова!

05.04.2012


Переглядів: 917

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (925)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"