Італійські вчені прийшли до висновку, що кава захищає печінку від різних захворювань.
Про це відкриття дослідники з наукового міланського інституту Маріо Негрі повідомили в п’ятницю, на зустрічі, присвяченій боротьбі із захворюваннями печінки.
Науковці також заявили, що вже розпочали створення нових медичних препаратів на основі кави.
За даними спеціалістів, в останні роки в Італії, мешканці якої просто не уявляють собі життя без кави, кількість захворювань печінки скоротилась на 30 відсотків.
На Апеннінах кава є дуже популярною. Італійці щоденно, як мінімум два рази на день, заходять до барів, щоб випити маленьку філіжанку духмяного і міцного напою. Його тут неперевершено готують і наливають лише половину малесенького керамічного горнятка, що дивує багатьох іноземних туристів. Однак, спробувавши каву по-італійськи, вони розуміють, що більше її випити просто неможливо - настільки вона густа і міцна. В свою чергу, самі італійці навіть чути не хочуть про розчинну каву чи каву по-американськи.