Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №563 від 09.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Коротко

30-ті Олімпійські ігри в Лондоні

30-ті Олімпійські ігри в Лондоні

П’ятий день Олімпійських ігор у Лондоні не приніс Україні медалей, пройшов тихо для української збірної, яка не зуміла поборотися ні за один з комплектів нагород.

Кращим місцем у цей день для нас стала восьма позиція дуету стрибунів у воду Юлії Прокопчук та Вікторії Потєхіної.

Шостий день змагань

Україна виграла друге “золото” Олімпіади

Жіноча парна четвірка в академічному веслуванні в складі Анастасії Коженкової, Яни Дементьєвої, Катерини Тарасенко та Наталії Довгодько, яка цього року виграла всі три етапи Кубка світу, зі старту захопила лідерство і не віддала його по ходу дистанції. Підсумковий результат нашої команди - 6:35:93. Другою фінішувала збірна Німеччини з результатом 6:38:09, третьою - команда США, яка показала час 6:40:63.

Українські стрибуни у воду посіли четверте місце

Українська пара стрибунів у воду Ілля Кваша та Олексій Пригоров посіла четверте місце у фіналі стрибків з триметрового трампліну, зупинившись за крок від медалі - 434,22 бала.

Олена Костевич завоювала п’яту медаль для України

Українка Олена Костевич до своєї бронзової медалі у стрільбі з пневматичного пістолета додала ще одну “бронзу”. Цю нагороду Олена виборола у стрільбі з малокаліберного пістолета з 25 м. Результат українки - 788.6 очка. Володарці “срібла” китаянці Інь Чен наша спортсменка програла 2.8 бала. А олімпійською чемпіонкою стала кореянка Кім Джанг Мі - 792.4, яка у кваліфікації поставила олімпійський рекорд.

У спортивній гімнастиці маємо знову четверте місце

Українському гімнасту Миколі Куксенкову трошки не вистачило до бронзової медалі Олімпійських ігор у багатоборстві у спортивній гімнастиці. Куксенков до останнього боровся за медалі. Перед останнім видом програми, посідаючи четверте місце, він першим із претендентів на медаль виконав свою вправу і чекав виступу конкурентів. Один із них - японець Танака, що займав другу позицію, грубо помилився і надав Куксенкову шанс опинитися на подіумі, але німець Нгуен і ще один японець Кохеі Учімура помилок не допустили, а під кінець американець Данелл Лейва виконав складну комбінацію на перекладині і отримав високі оцінки суддів - 15,700, які дозволили йому обійти українця на 0,266 бала. Таким чином, виграв багатоборство японець Кохеі Учімура - винуватець скандалу під час командних змагань. На його рахунку 92,690 балів. “Срібло” дісталося німцеві Марселю Нгуйену - 91,031 балів. “Бронзу” завоював американець - Данелл Лейва - 90,698 балів. Результат Куксенкова 90,432 бала.

Лідер шаблісток вирвала бронзову медаль у американки Загуніс

Українська фехтувальниця Ольга Харлан виграла бронзову медаль Олімпійських ігор у Лондоні. У півфіналі наша спортсменка зустрічалася з другим номером у світовому рейтингу і, на жаль, програла росіянці Софії Великій з рахунком 12:15. Уже через півгодини після поразки Харлан вийшла на матч за бронзу з олімпійською чемпіонкою Пекіна і лідером світового рейтингу американкою Маріель Загуніс. Перший період Загуніс виграла 8:6, але в цей момент Ольга зібралася і в підсумку перемогла 15:10. “Золото” сенсаційно дісталося представниці Південної Кореї Джійон Кім, яка у фіналі з рахунком 15:9 перемогла Велику.

Сьомий день змагань

Австралійські спортсменки виявилися швидше

Українки Любов Шуліка та Олена Цьось в командній спринтерській гонці на велотреку зупинилися за крок від медалей. Наші спортсменки отримали можливість виступити у медальному заїзді завдяки дискваліфікації британок Вікторії Пендлтон і Джесіки Ворніш за ранню зміну учасниць на треку. Але в боротьбі за “бронзу” українки (33.491) програли австралійкам (32.727). А перемогу спочатку святкували китаянки Го Шуан і Гун Цзіньцзе, але недовго. Вони припустилися такої ж помилки, як і британки, і результат фіналу був анульований. Перемогу присудили представницям Німеччини Міріам Вельт і Христині Фогель. У китаянок - лише “срібло”.

Скандал

Найемоційнішою подією для українців став бій Євгена Хитрова проти британця Ентоні Огого. Точніше, бурю емоцій викликав його результат. Наш спортсмен домінував у цьому двобої. У другому раунді двічі відправив суперника в нокдаун, але все одно судді віддали перемогу Огого. І хоч після бою кулаками не махають, але українська команда вирішила не залишати цього просто так. Був поданий протест, та Міжнародна асоціація любительського боксу його відхилила з формулюванням “немає підстав”.

Президент українського НОКу Сергій Бубка взяв цю справу під свій контроль. Рішення оскаржили повторно - і знову відповідь повторилася. Бубка готує документи для подачі в спортивний арбітражний суд у Лозанні, який під час Олімпіади засідає в Лондоні.

Восьмий день змагань

Вадим Слободенюк з бігу на 3000 метрів з перешкодами лише 15

Рівнянин Вадим Слободенюк в бігу на 3000 метрів із перешкодами показав лише 15 результат у кваліфікації, якого йому явно не вистачило, щоб пробитися до фіналу.

Українські дзюдоїсти так і не зуміли завоювати медаль в Лондоні

У чвертьфіналі у ваговій категорії понад 78 кг українка Ірина Кіндзерська програла олімпійській чемпіонці Пекіна китаянці Вен Тонг. Китайська дзюдоїстка провела больовий прийом, який був оцінений в іппон - на цьому поєдинок завершився. Китаянка проходить до півфіналу, а в Ірини залишається шанс поборотися за “бронзу”. Але в поєдинку за бронзову медаль українська дзюдоїстка поступилася досвідченій британці Карині Брайант. Почала поєдинок наша дзюдоїстка дуже активно, навіть вийшла вперед, але Брайант далі все взяла під свій контроль: спочатку зрівняла рахунок, а потім виконала кидок на іппон. На цьому поєдинок завершився. Кіндзерська не змогла стримати сліз - і розридалася прямо на татамі. Нагорода була дуже близько, але не склалося.

Дев’ятий день змагань

Людмилу Йосипенко позбавили бронзової медалі

Українку Людмилу Йосипенко позбавили бронзової медалі Олімпійських ігор-2012, яка була завойована у семиборстві. За підсумками двох днів змагань вона фінішувала з четвертою сумою очок, але її суперниця з Німеччини Лілі Шварцкопф була дискваліфікована в останній дисципліні - бігу на 800 метрів і українка піднялася на третє місце. Німецька команда подала протест, за результатами якого судді змінили рішення, повернули німкені зароблені в бігу очки, і вона стала срібним призером. На третє місце опустилася росіянка Тетяна Чернова, а Йосипенко стала четвертою, і залишилася без медалі.

Десятий день змагань

Рівнянин став лише 29 в кваліфікації

Рівнянин Олег Омельчук не потрапив до фіналу турніру зі стрільби з пістолета на 50 м на Олімпіаді-2012 в Лондоні, показавши лише 29-й результат за підсумками кваліфікаційного раунду і набравши 548 очок.

Під лондонським дощем українка фінішувала п’ятою

Першою дистанцію підкорила Тікі Джелана з Ефіопії. Спортсменка, у якої раніше не було жодної медалі і престижного титулу, завоювала своє перше золото зразу ж з олімпійським рекордом 2:23:07. Кенійка Джепту Пріскаш фінішувала другою. До золота їй не вистачило лише 5 секунд - 2:23:12. Росіянка Тетяна Петрова-Архипова прибігла третьою і отримала бронзову медаль - 2:23:29. Несподівано для всіх українка Тетяна Гамеро-Шмірко прибігла п’ятою з результатом 2:24:32. Рівнянка Олена Бурковська прийшла лише 48-ю. Українка Тетяна Філонюк взагалі зійшла з дистанції, отримавши травму, її з дистанції винесли британські військові.

Ольга Саладуха в останній спробі дострибнула до бронзової медалі

Українка Ольга Саладуха у потрійному стрибку виборола бронзову медаль і, незважаючи на травму, показала результат 14,79 м, поступившись колумбійці Катеріне Ібрагене лише 1 см. (14,80 м). Ользі Саладусі вдалося доповнити звання чемпіонки Європи та світу медаллю Олімпіади. “Золото” дісталося Ользі Рипаковой з Казахстану - 14.98 м. Українка Анна Князєва у фіналі стала четвертою з результатом 14.56 м.

Олексій Сокирський четвертий у метанні молота

Український спортсмен Олексій Сокирський у змаганнях з метання молота став лише четвертим. 27-річному спортсмену, який у своїй кращій спробі метнув снаряд на 78,25 м, не вистачило всього 46 сантиметрів до бронзової медалі. Золоту медаль завоював угорський атлет Крістіан Парш - 80.59, “срібло” дісталося словенцю Пріможу Козмусу - 79.36, а бронзова медаль дісталась японцю Кодзі Мурофусі - 78.71.

Українець переміг росіянина у ваговій категорії до 91 кг

Капітан української збірної з боксу Олександр Усик у чвертьфінальному бою у ваговій категорії до 91 кг здолав росіянина Артура Бетербієва і вийшов у півфінал, забезпечивши таким чином собі олімпійську медаль. У першому раунді судді зафіксували нічию - 3:3, а в двох наступних раундах український боксер виграв з рахунком - 9:5 і 5:4.

Одинадцятий день змагань

Перші чоловічі медалі України

Українець Ігор Радівілов посів третє місце у фіналі опорного стрибка в спортивній гімнастиці. Перший стрибок Радівілов виконав впевнено, а ось у другій спробі не зумів чітко приземлитися на дві ноги, але результат 16,316 дозволив Радівілову зайняти третє місце. Всього лише на 0,083 балів Ігоря обійшов росіянин Денис Аблязін, який став другим. А виграв кореєць Хак Сеон Янг з результатом 16,533 очка.

Олексій Торохтій - чемпіон Олімпійських ігор в Лондоні-2012 у важкій атлетиці в категорії до 105 кг. Торохтій був головною нашою надією на медаль і виправдав наші сподівання. В останньому раунді фінальних змагань він зумів підняти штангу вагою 227 кг і, набравши 412 кг в сумі (185+227), став олімпійським чемпіоном. Друге місце посів представник Ірану Наваб Насіршелал (411 кг), бронза у поляка Бартоломея Бонка (410 кг). Ще один українець Сергій Тагіров посів 10-е місце.

Василь Ломаченко впевнено пройшов чвертьфінальний раунд

Український боксер Василь Ломаченко продовжує свій шлях до фіналу. У чвертьфіналі у ваговій категорії до 60 кг суперником Ломаченка був Фелікс Вердехо Санчес, якого багато хто не розцінював як серйозного суперника, але 19-річний пуерторіканець склав досить серйозну конкуренцію Ломаченко. У Ломаченка, незважаючи на перевагу в усіх трьох раундах, підсумковий результат був досить скромний - 14:9 (5:3, 5:4, 4:2).

Але головне - результат, а це вихід у півфінал боксерського турніру, що забезпечує Ломаченку як мінімум “бронзу”, але наша боксерська команда націлена лише на боротьбу за “золото”. У півфіналі суперником нашого Ломаченка буде кубинець Яснір Толедо Лопес.

Дванадцятий день змагань

Масливець упустила медаль на останніх метрах

Вітрильниця Ольга Маслівець до останньої хвилини претендувала на олімпійське “срібло” в дисципліні RS-X серед жінок. До останнього Ольга йшла першою в фінальній 11-й гонці і претендувала на “срібло”. Але на фініші пропустила іспанку Марину Алабау Нейру, і в підсумку виявилася лише четвертою. А олімпійською чемпіонкою стала іспанка Марина Алабау Нейра. Срібна нагорода дісталася фінській вітрильниці Ттулі Петая. А “бронза” - у полячки Софії Ночеті-Клепацької.

Українські синхроністки фінішували шостими

Сьогодні розіграли перший комплект медалей представниці самого граціозного водного виду спорту - синхронного плавання. Сенсації не сталося. Багаторазові чемпіонки світу, олімпійські чемпіонки Пекіна в групових вправах Наталя Іщенко та Світлана Ромашина завоювали золоті медалі в змаганнях дуетів. За свою довільну програму “Ляльки” під музику з фільму “Амелі” росіянки отримали 98.900. “Срібло” виграли іспанки Вона Карбонель і Андреа Фунтес - 96.900, а “бронзу” - Хучен Хуанг і Ліа Оу - 96.770. Наші синхроністки Дарія Юшко та Ксенія Сидоренко фінішували шостими - 92.670.

Українському важкоатлетові не вистачило до медалі 19 кг

Повторити успіх Олексія Торохтія не вдалося Ігорю Шимечку, який виступає у ваговій категорії понад 105 кг. Український важкоатлет підняв у ривку 197 кг, а у поштовху 232 кг, показавши в сумі лише шостий результат - 429 кг.

“Золото” з великою перевагою завоював іранець Бехдад Салімікордасіабі - 455 кг (208 + 247). Другим фінішував його співвітчизник Саджад Анушіравані Хамлабад - 449 кг (204 + 245). А “бронза” дісталася росіянину Руслану Албегову, який програв Анушіравані тільки один кілограм - 448 кг (208 + 240).

09.08.2012Юрій РАЧКОВСЬКИЙ


Переглядів: 958

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21221)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17354)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14579)
• Допомога під час карантину [967] (14503)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14337)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14153)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14027)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13999)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13992)
• Живи до ста! [965] (13973)
• Бюджет і ми… [965] (13912)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13906)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13776)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13683)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13679)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13627)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13238)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13211)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (333)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (55)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (55)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (55)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (55)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (54)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (53)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (52)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (43)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (43)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (43)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (43)
• Постачали наркотики до колонії (42)
• П’яний водій збив пішохода (41)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (39)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"