Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №608 від 20.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Абітурієнт-2013

Будівельник - професія на всі часи

Будівельник - професія на всі часи

Новостворений навчально-науковий інститут будівництва та архітектури НУВГП запрошує на навчання

Професії будівельника та архітектора є одними з найдревніших і найнеобхідніших для розвитку суспільства. Саме тому у 1964 році в Українському інституті інженерів водного господарства був створений будівельний факультет для підготовки інженерів­будівельників за спеціальностями “Промислове та цивільне будівництво” і “Водопостачання та каналізація”, що згодом реорганізувався у факультет будівництва та архітектури, а в квітні 2013 року на його базі створений навчально­науковий інститут будівництва та архітектури.

В інституті ведеться підготовка фахівців денної та заочної форм навчання за напрямом “Будівництво” і спеціальностями “Промислове та цивільне будівництво”, “Технологія будівельних конструкцій, виробів і матеріалів”, “Міське будівництво та господарство”, “Автомобільні дороги і аеродроми”, “Теплогазопостачання та вентиляція”, “Гідротехнічне будівництво”, “Охорона праці”, а також за напрямом “Архітектура” та спеціальностями “Архітектура будівель і споруд” і “Дизайн архітектурного середовища” ­ тільки денної форми навчання.

Європейські стандарти освіти

Інститут має потужну матеріально-технічну базу і науковий потенціал. Наші лабораторії оснащені новітніми приладами, маємо сучасні методичні кабінети, спеціалізовані аудиторії, комп’ютерні класи.

Підготовку фахівців будівельної галузі та архітекторів в інституті здійснюють дев’ять кафедр:

• промислового, цивільного будівництва та інженерних споруд;

• міського будівництва та господарства;

• технології будівельних виробів і матеріалознавства;

• архітектури та середовищного дизайну;

• основ архітектурного проектування, конструювання та графіки;

• опору матеріалів, теоретичної та будівельної механіки;

• охорони праці та безпеки життєдіяльності;

• гідротехнічного будівницт­ва та автомобільних доріг;

• теплогазопостачання, вентиляції та санітарної техніки.

На кафедрах працюють висококваліфіковані науково-педагогічні кадри. Серед них - академіки, член-кореспонденти, доктори наук, професори, заслужені працівники освіти, заслужені архітектори, лауреати державних премій: Бабич Є.М., Дворкін Л.Й., Гіроль М.М., Хлапук М.М., Орлов В.О., Ричков П.А., Юрчук О.М., Ткачук О.А., Трач В.М., Чернюшок О.В., Шолудько М.В.

Навчання в інституті будівництва та архітектури дає змогу отримати диплом бакалавра, спеціаліста, магістра, підготувати та захистити дисертацію кандидата наук, а згодом - доктора наук.

З метою узгодження кваліфікаційних рівнів молодшого спеціаліста і спеціаліста за напрямом “Будівництво” створюється регіональний навчально-будівельний комплекс “Кадри для будівництва”. До його складу ввійдуть: навчально-науковий інститут будівництва та архітектури, Костопільский будівельно-технологічний технікум, ВПУ-1 м. Рівне, ВПУ-22 м. Сарни та, за згодою, інші навчальні заклади Рівненської області. Це дасть можливість поряд із зарахуванням через систему зовнішнього незалежного оцінювання приймати на навчання в університет випуск­ників технікуму і вищих професійних училищ за результатами фахових вступних випробувань за скороченим терміном навчання для отримання базової вищої освіти “бакалавра” та набуття кваліфікації спеціаліста-будівельника або магістра відповідної спеціальності.

Навчальні плани підготовки фахівців включають такі дисципліни, як комп’ютерна підготовка, система автоматизованого проектування в будівництві, маркетинг і менеджмент у будівництві, ринкова економіка в будівництві, екологія і охорона праці в будівництві, реконструкція міської забудови, ландшафтна архітектура та інші.

Про високу якість підготовки фахівців у навчально-науковому інституті будівництва та архітектури свідчить зокрема те, що студенти інституту неодноразово ставали переможцями і призерами всеукраїнських олімпіад.

В інституті впроваджена європейська кредитно-трансферна система навчання, що суттєво змінює технологію навчального процесу, наближаючи її до європейських стандартів та забезпечує видачу подвійних дипломів - Національного університету водного господарства та природокористування й одного із європейських університетів.

До складу інституту входять навчально-науково-виробничі комплекси: “Будівельник”, “Технолог”, “Дорожник”, “Містобудівельник”, “Зодчий”.

Студенти інституту мають можливість займатися художньою самодіяльністю, спортом, в чому досягають значних успіхів. Вони неодноразово ставали переможцями і призерами фестивалів, спортивних змагань міського, обласного, всеукраїнського, європейського та світового рівнів.

Крім того, студенти інституту мають можливість здобути під час навчання військову освіту на кафедрі військової підготовки. Це дає можливість розширити базу майбутнього працевлаштування.

Колектив інституту має славні традиції та значні досягнення, а незабаром, у 2014 році, відзначить своє п’ятдесятиріччя. За цей період інститут дав путівку в життя понад 5000 фахівців будівельної галузі.

Для ініціативних, здібних і творчих випускників усіх будівельних спеціальностей нашого університету відкриваються широкі перспективи кадрового зростання не лише в нашій державі, а й за її межами.

Промислове і цивільне будівництво

Фахівців цієї спеціальності готують для роботи в галузі будівництва, а також у інших організаціях, що входять до складу будівельного комплексу.

Випускники можуть працювати на інженерно-технічних посадах у загальнобудівельних, проектних, проектно-пошукових, конструкторських і спеціалізованих будівельних організаціях; на викладацькій роботі в освітніх закладах і установах; виконувати експертні роботи в галузі будівницт­ва та експлуатації будинків і споруд; виконувати функції консультанта з будівництва в різних організаціях та установах.

Міське будівництво та господарство

За цією спеціальністю готують фахівців для роботи в галузі будівництва, а також в інших галузях, що організаційно входять до складу міського будівельно-ремонтного комплексу.

Спеціалісти можуть працювати в загальнобудівельних і спеціалізованих будівельних, проектно-пошукових і конструкторських організаціях на інженерно-технічних посадах; викладацькій роботі в освітніх закладах і установах; виконувати експертні роботи в галузі експлуатації будинків, споруд та інженерних мереж; виконувати функції консультанта з будівництва в різних організаціях і установах.

Технологія будівельних конструкцій, виробів і матеріалів

Фахівці вказаної спеціальності можуть реалізувати себе у виробничо-технічній, проектно-конструкторській, організаційно-управлінській, науково-дослідній та викладацькій сферах будівельної промисловості. Інженери-технологи можуть працювати на підприємствах будівельної індустрії, у загальнобудівельних і спеціалізованих будівельних організаціях; в проектно-конструкторських та науково-дослідних організаціях, у навчальних закладах. Основними профілюючими видами діяльності інженерів-будівельників-технологів є виробничо-технічна, проектно-конструкторська і науково-дослідна, а також - впровадження системи менеджменту якості будівельної продукції за версією ISO 9001:2000, моніторингу та маркетингу будівельних матеріалів і виробів та вміння вести комерційну діяльність у сфері будівельного виробництва.

Автомобільні дороги та аеродроми

За цією спеціальністю готують фахівців для виробничо-технологічної, проектно-конструкторської, організаційно-керівної та дослідницької діяльності в галузі будівництва, експлуатації автомобільних шляхів, аеродромів, транспортних споруд та будівель, а також в інших галузях, що організаційно входять до складу дорожньо-будівельного комплексу.

Архітектура будівель і споруд

Випускники цієї спеціальності підготовлені для проектної, організаційно-керівної та дослідницької діяльності в галузі архітектури і містобудування, можуть працювати на викладацькій роботі в освітніх закладах та установах, виконувати функції консультанта з архітектури в різних організаціях і установах.

Дизайн архітектурного середовища

Студенти, які навчалися за спеціальністю “Дизайн архітектурного середовища”, можуть виконувати роботи зі створення у приміщеннях комфортних умов праці, відпочинку і проживання. Крім того, фахівці-дизайнери можуть працювати на організаційно-керівній роботі, займатись дослідницькою діяльністю, викладацькою роботою в освітніх закладах, а також бути консультантом з дизайну в різних установах.

Теплогазопостачання та вентиляція

Важлива галузь будівництва, пов’язана із енергетичними засобами забезпечення мікроклімату житла, будівель та споруд промислового і комунального призначення. Інженери-будівельники з теплогазопостачання та вентиляції займаються проектуванням і будівництвом, експлуатацією систем подачі та розподілу газу, мереж теплопостачання котелень, ТЕЦ, систем опалення та вентиляції.

Охорона праці

У сучасних ринкових умовах в Україні створюється, реконструюється й функціонує велика кількість малих, середніх і великих підприємств виробничого, будівельного і сільськогосподарського призначення. Їх роботодавці несуть повну відповідальність за створення безпечних умов праці для робітників і службовців. Успішне вирішення цих завдань значною мірою залежить від належної підготовки фахівців усіх освітньо-кваліфікаційних рівнів з питань охорони праці.

* * *

Випускники майже всіх спеціальностей мають можливість, відповідно до законодавства України, створювати свої власні будівельні фірми.

Ми впевнені, що завдяки творчій, наполегливій і професійній роботі наших випускників, будівельників та архітекторів, населені пункти і дороги нашої країни стануть набагато кращими, “європейськими” у найкращому розумінні цього слова.

Запрошуємо всіх випускників загальноосвітніх середніх шкіл, молодших спеціалістів відповідного напряму підготовки на навчання до Національного університету водного господарства та природокористування.

Навчально-науковий інститут будівництва та архітектури Національного університету водного господарства та природокористування

м. Рівне, вул. В.Чорновола, 49, навчальний корпус № 6, к. 620;

тел.: (0362) 22-20-07; e-mail: faculty_architecture@nuwm.rv.ua

20.06.2013


Переглядів: 1068

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14317)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13605)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (461)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"