Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №610 від 04.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Свято

День молоді - погляд зі сторони

День молоді - погляд зі сторони

Є свята, які об’єднують людей різних вікових груп. Одне з них - День молоді. Секрет простий - у душі кожен із нас вважає себе молодим. Тому 30 червня в заходах присвячених до Дня молоді в Рівному взяло участь чимало городян та гостей обласного центру. Як ми переконалися, кожен знайшов для себе щось цікаве. Чергове святкування Дня молоді, проведене міським управління у справах сім’ї, молоді та спорту, за словами організаторів, обійшлося бюджету в 29 тисяч гривень. Що ж нового побачили рівняни цього дня? Серед проведених заходів було чимало принципово нових, а нове - це досвід переосмислення старого.

Людно того дня було на бульварі Незалежності. Спека не зупинила охочих побачити всі дійства, які відбувалися тут. Працювали фонтани й чимало молодих людей підставляли, як це вже прийнято в Києві, під їх бризки свої тіла.

Хтось творець, а хтось купець

Новаторством цьогорічного свята стала масштабна виставка­продаж, на якій були представлені роботи молодих талановитих майстрів. Півсотні умільців продемонстрували різні напрямки декоративно­прикладного мистецтва. Як розповіли вони кореспонденту “Рівне­Ракурсa”, свято дало їм додаткову можливість популяризувати свою творчість, ближче познайомитися з потенційними покупцями і вивчити їх побажання. Окрім того, й самі городяни побачили те, що на прилавках магазинів, зазвичай, не виставляють. Тут же проводилися майстер­класи.

Експозиція ярмарку простягнулася з двох сторін на всю довжину “Чайкіної алеї”. Але у розпал проведення ярмарку до основної маси офіційно заре­єстрованих учасників приєднувалися стихійні майстри зi своїми виробами. Вони розміщували власні переносні стенди у вільних місцях і заборонити це їм було неможливо.

Народ купував більш дрібні речі, невеличкі сувеніри. І тут у виграші були ті, хто представив для продажу дріб’язковий товар. Не залишилися без доходу так звані перекупники або підприємці, які торгують виробами майстрів. Можливо, творчим людям у таких проектах важко вести торгівлю через відсутність досвіду. Чимало учасників ярмарку представляли творчі доробки, які за розмірами та ціною були не по кишені пересічним рівнянам.

Проте організатори проекту зробили перспективний крок ­ випустили каталог офіційних учасників “Ярмарку молодих”, в якому розмістили опис їх виробів та контактні телефони. Можливо, в подальшому такий крок зробить рекламу талановитим митцям. Можна сказати, що міська влада виступила своєрідним менеджером для молодих талантів. Адже відомо, що творчі люди, які здатні творити прекрасне, не завжди мають хист до торгівлі. Висновок простий ­ хтось творець, а хтось купець.

Відбулося і “Свято морозива”.

“Парад наречених”

Чимало городян прийшли подивитися на “Парад наречених”. У ньому взяли участь кілька десятків красунь. У весільних сукнях вони в супроводі ретро­автомобіля та мотоциклістів (теж з нареченими) пройшлися Соборною ­ центральною вулицею міста. Для цього міська влада навіть перекрила рух транспорту.

Щоправда, в цьому плані виникли зауваження до організаторів заходу. Колона дівчат дійшла до театру, і далі дійства відбувалися перед його входом. Та ось побачити їх змогли не всі ­ лише ті, хто стояв у перших рядах. Тобто в городян був вибір: або споглядати сам парад, або зайняти місце перед театром і дивитися все, що буде потому. Рівняни радять в подальшому передбачати встановлення подіуму.

Ми до вас заїхали на час…

А ввечері для молоді була концертна програма. Стосовно святкового рок­концерту, то в цьому році не було традиційного виступу масштабного й успішного нині рівненського гурту “Bravis”. Музичний колектив, який неодноразово презентував рівненсь­кому слухачу обробки відомих пісень “рок­легенд” у складі класичного струнного ор­кестру, сам став легендою, про яку залишаються гарні спогади. На думку міської влади колектив пройшов усі етапи становлення та нині веде успішну гастрольну діяльність в інших містах, а рівнянам треба презентувати щось принципово нове. Але потенціалу для організації рок­концерту із суто рівненських виконавців, на думку організаторів, у нашому місті немає. Звісно, є безліч гуртів, які грають в різноманітних стилях ­ панк, етно­рок, важкий рок, інші, але це, виявляється, “не формат”, тобто оригінальність виконавців ріже вухо пересічному слухачу, який звик до формату радіомовлення. Тому для святкового концерту були підібрані гурти, які грають щось більш окультурене. Такими колективами виявилися рівненський гурт “Флайер”, луцький “Фіолет” та львівська команда “К402”, яка має дивну назву завдяки номеру кімнати в гуртожитку, де хлопці починали перші репетиції.

Суттєвою перевагою для організаторів у виборі став той факт, що всі гурти погодилися грати на концерті безкоштовно. За словами організаторів, рівненський бюджет не здатен запрошувати на святкові концерти зіркові гурти на кшталт “Океану Ельзи”, виступ якого вартує 400 тисяч гривень. З іншого боку розвиток рок­музики в Рівному значно відстає від того ж Луцька, рок­музиканти проводять невеличкі концерти, як правило, для вузького кола шанувальників. Можливо, виступ рівненських рокерів різних напрямків на одному зі свят міста був би поштовхом для загального розвитку різноманітних рок­гуртів. Принаймні, як що в місті є кош­ти на сцену та апаратуру, чому на “День молоді” не надати можливість вий­ти на сцену молодим невідомим гуртам? Ситуація нагадує святкування дитячого дня народження ­ поки батьки “відзначають” за столом, діти бавляться окремою компанією в закутку.

Ролери активніші за рокерів?

На відміну від рокерів, рівненських ролерів, скейтбордистів та велосипедистів ніхто не вчить, що є “неформатом” для влаштування їхніх змагань. Мабуть, тому проведення відкритого фестивалю з екстремальних видів спорту на “День молоді” зібрало понад 50 учасників не лише з нашого міста. Треба відмітити, що представники екстремальних видів спорту проявили неабияку активність у створенні сучасного скейт­парку. Вони фактично довели владі, що цей напрямок є сучасним та перспективним. У Рівному є більше 200 осіб, які займаються цим напрямком. Напевно, владі набридло, що молоді люди на велосипедах та роликових ковзанах, псують архітектурні ансамблі міста, ковзаючи бордюрами та парапетами. Тому нещодавно в Рівному відкрився новий спорт­майданчик для любителів екстриму.

Цього дня в Рівному було проведено і Перший відкритий чемпіонат з екстремальних видів спорту. Проходив він на спеціальному майданчику, який, за словами заступника міського голови Рівного Галини Кульчинської, відкритий з ініціативи самих любителів екстремальних видів спорту та облаштований за кошти міського бюджету.

Шанувальники екстриму показали майстерність у вмінні долати перешкоди на скейтах, роликах та велосипедах. Чемпіонат викликав великий інтерес у мешканців обласного центру. Прийшли подивитися на вис­тупи не тільки молоді люди, а й ті, яким вже за сорок.

Випити ніколи не пізно

Цього року вже традиційно міська влада звернулася до торгівельних закладів, щоб вони не торгували алкоголем під час проведення свят в центральній частині Рівного. І це подіяло – в найближчих до центру міста дворах не було помітно скупчення людей, які розпивали алкоголь. Але щойно закінчився святковий концерт, о 22 годині, як “табу” було знято, і в магазинах утворилися величезні черги молоді, бажаючої промочити горло. У супермаркетах вибудовувалися величезні черги до кас, дехто з нетерплячих відкривав пляшки з пивом та “слабоалкоголкою” й випивав ще у черзі до каси. Алкогольна продукція на полицях магазинів зникала на очах. Торговці, що понесли збитки вдень, з лихвою окупили витрати за годину до закриття закладів. Але такий вже закон ­ проводити концерти в місті можна до 22 години, а торгувати напоями ­ до 23:00. Тому ніколи не пізно випити, якщо є бажання...

04.07.2013Вулицями міста прогулювалися Ярослав ТАРАСЕНКО та Олекса ГОСТРОЗІР


Переглядів: 1073

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14317)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (454)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"