Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №611 від 11.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Сесія міськради

Сесія кардинальних рішень, їдкого гумору та безпрецедентних заходів безпеки

Сесія кардинальних рішень, їдкого гумору та безпрецедентних заходів безпеки

Центральною подією минулого тижня в Рівному стало сесійне засідання Рівненської міської ради, яке ввійде в історію міста рішеннями, прийнятими народними обранцями. Час покаже, чи додадуть вони їм поваги городян, чи навпаки – зганьблять так, що соромно буде вулицями ходити та дивитися в очі тим самим городянам.

На кожного пікетувальника - по правоохоронцю?

Як би там не було, а сесійне засідання, про яке піде мова, засвідчило рівень політичної активності більшості рівнян. Напередодні сесії в ефірі однієї з радіостанцій регулярно звучала реклама із закликом прийти до сесійної зали та взяти участь у пікетуванні. Мотивувалося це тим, що депутати невідомо, як голосують, дерибанять землю та мають намір віддати в приватні руки стратегічно важливий для міста об’єкт – теплопостачальне підприємство. У переддень сесії прес-служба однієї з опозиційних політичних сил навіть обіцяла, що у акції візьмуть участь нардепи-опозиціонери.

Зранку 4 липня перед входом до сесійної зали зібралися кілька десятків людей здебільшого під партійними прапорами. Правоохоронці ж розташувалися в дворі “Обнови”. Їх також можна було нарахувати кілька десятків. Стояв там і автобус. Для чого – невідомо. Біля міліціонерів знаходилися й люди в цивільному з армійською статурою. Ближче до десятої ранку пікетувальники вишикувалися перед входом у приміщення, а міліціонери розташувалися навпроти них на вході. Вони й пропускали народних обранців та предс­тавників ЗМІ.

Журналісти, які висвітлюють роботу депутатів Рівнеради, за останні 20 років не пригадують заходів безпеки такого рівня. Журналістів до зали також впускали лише за перепустками. А вже в самій залі журналісти побачили, що місця для преси зайняті людьми, які до неї не мають жодного відношення. Тож свою професійну роботу багатьом із них довелося виконувати стоячи.

Атмосферу розрядили… слонячі екскрeменти

На початку сесійного засідання міський голова Рівного Володимир Хомко зазначив, що скоро “95 квартал”, порівняно із сесійними засіданнями, буде “вихідним”. Невдовзі всі присутні переконалися, що ці слова не зовсім безпідставні - повелася мова про те, як вберегти рівнян від лайна слонів, мавп та інших екзотичних звірів.

Порушив тему депутат Рівнеради Станіслав Рязанов. Він першим у місті постраждав від такого виду лайна. Його земельна ділянка знаходиться неподалік того місця, де розташувався мандрівний цирк. Від його стоянки були виведені труби, якими каналізація стікала саме на земельну ділянку депутата. Промова не раз переривалася сміхом.

У таких випадках прийнято вважати: кому сміх – а кому горе. Найголовніше те, що навіть депутат не зміг дізнатися, хто і яким чином (за яку винагороду) давав дозвіл на розташування цирку. А останнє вже спонукає зовсім не до гумору.

Тож на сесії вирішено вив­чити питання роботи в місті мандрівних цирків, звіринців та передбачити можливість розміщення їх в подальшому за межами Рівного.

У Рівному – конфлікт з розподілом “чорнобильських” квартир

Не до сміху зараз тим мешканцям міста, які ось-ось сподівалися стати новоселами в новозбудованій багатоповерхівці для людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а зараз ця перспектива виглядає дещо туманною.

Як зазначив на засіданні депутатського зібрання голова Рівненського обласного об’єднання Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організації інвалідів України" Віктор Ольховик, конфліктну ситуацію потрібно ліквідувати якнайшвидше, адже очікується чергове виділення для міста “чорнобильських” грошей і, зважаючи на проблеми з розподілом квартир, споруджених за ці кошти, Рівне може не отримати наступного траншу.

За словами ж міського голови Рівного Володимира Хомка, міська влада Рівного вже підготувала звернення до Міністерства юстиції України з проханням врегулювати конф­ліктну ситуацію з розподілом цих квартир.

“Є черги абсолютно законні, згідно яких люди там мали отримати квартири, але ті, хто перебував у черзі під 30-40-ми номерами подали в суд і несподівано для всіх виграли його. Їх перемістили з 30-х номерів на перше. Тепер чергу перемішали судовим рішенням, і ніхто не знає, як вийти з цієї колізії. Я повинен виконувати рішення суду. Невиконання тягне за собою кримінальну відповідальність”, - повідомив Володимир Хомко.

Мер Рівного сподівається, що Мінюст дасть конкретні рекомендації стосовно того, яким чином розподілити квартири. Окрім того, депутати вирішили створити комісію, яка розбиратиметься в цьому питанні.

Опозиція перемогла у відкритості голосування

Однією з вимог пікетувальників, які зустрічали перед сесійним засіданням депутатів, було запровадження поіменного голосування. На їхнє переконання - це повинно забезпечити виборцям можливість безперешкодно отримати інформацію стосовно того, до кого пред’являти претензії в разі, якщо вони винесуть рішення зовсім не на користь територіальної громади.

Свого ініціатори домоглися - в першій половині дня депутати більшістю голосів вирішили задовольнити цю вимогу. Рішення викликало аплодисменти кількох десятків присутніх у залі (до речі: хто вони – невідомо) і, як помітили аналітики, розгубленість президії. А ось чому в Рівнераді вкорінилася практика доповідати на початку сесії про присутніх на сесії представників ЗМІ поіменно, а про людей спортивної комплекції та про тих, які займають місця журналістів на сесійному засіданні - ні, ніхто так і не знає.

Порятунок рівнян чи Теплопостачання – в руки монополісту?

Тоді, можливо, всі безпрецедентні заходи безпеки під час проведення сесії були викликані одним питанням – затвердженням депутатами договору оренди майнового комплексу комунального підп­риємства “Теплотранссервіс” ТзОВ “Рівнетеплоенерго”, яке, на думку аналітиків, виявилося найпроблемнішим. Тому очікувалися ексцеси.

Суть питання полягає в тому, що на ринку теплопостачання Рівного нині працюють кілька операторів – “Теплотранссервіс”, “Рівнетепло­енерго” та “Еско-Рівне”. Левова частка в наданні послуг належить якраз першому, яке до минулого тижня вважалося комунальним підприємством. Тобто належало всім рівнянам.

Лідерами опонентських груп під час обговорення проблеми були депутат Олександр Лащук (який виступав проти передавання в оренду міського теплопостачального підприємства) та міський голова Рівного Володимир Хомко, який відстоював цю ідею.

Олександр Лащук вис­ловлював думку про те, що, передавши теплопостачання в приватні руки, рівняни отримають приватного монополіста, а монополія – це відсутність конкуренції. Конкуренція ж - це завжди прогрес. На його думку, якщо в Рівному буде встановлена приватна монополія на теп­лопостачання, то стандартна формула “помірна ціна – необхідна якість” просто не буде діяти ніколи. У такій ситуації, на думку міського обранця, не виключається зростання тарифів на послуги. Окрім того, на його переконання, місто втратить важелі впливу над тепловиком-монополістом.

Натомість міський голова Рівного Володимир Хомко наводить інші аргументи. За його словами, теперішній орендар за три роки його перебування на ринку теплопостачання обласного центру сплатив містові 16 мільйонів гривень. Комунальне ж підприємство заборгувало більше 100 мільйонів гривень. Після трьох років співпраці з “Рівнетеплоенерго” міська влада прийшла до висновку про здачу в оренду комунального підприємства “Теплотранссервіс”.

- Наголошую - не продати, а здати в оренду. Підприємство буде наше. Будь-які поліпшення робитимуться з нашого відома. Контроль за якістю, за всім буде нашим. Захочемо - заберемо назад. Навіть, якщо орендар наробить боргів, - то не наші борги. Ми їм потиснемо руку й подякуємо. На тому закінчиться наша співпраця, а майно залишиться цілим.

Ми оголосили конкурс. Я всім пропонував - прийміть участь у конкурсі, але одна умова - ви забираєте наші борги. Навіть, якщо ми завтра розірвемо договір, то борги будуть вже не наші. Ми вже зекономимо для бюджету понад сотню мільйонів гривень”, - роз’яснив Володимир Хомко.

Як і завжди, міський голова мотивує позицію своїх опонентів політичними питаннями. Зазначає, що рік тому чимало критики викликала і ліквідація двох збиткових, за його словами, ЖЕКів. Тепер, за даними Володимира Хомка, це дозволило місту щорічно економити 3,5 мільйона гривень. Як буде тепер - покаже час. Зима, як завжди, прийде неочікувано?

11.07.2013Ярослав ТАРАСЕНКО


Переглядів: 1033

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (908)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"