Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №674 від 18.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Господарю на замітку

Як правильно сушити гриби

Як правильно сушити гриби

Грибний сезон недовговічний, і хочеться встигнути вдосталь наїстися цими лісовими дарами і заготовити їх на зиму. Як відомо, гриби можна маринувати, солити, морозити, закатувати.

•Виявляється, далеко не всі їстівні гриби можна сушити. Деякі пластинчасті гриби через гіркоту, яка в них міститься, при висушуванні стають зовсім несмачними, тому для такого виду заготовки вони не годяться.

•У домашніх умовах можна сушити такі гриби: білі, підосичники, підберезники, моховики, козляки, сморчки, маслюки, опеньки, лисички, печериці тощо.

•Гриби для сушіння краще збирати в сонячну і суху погоду.

•Для сушіння відбирайте міцні, щільні, здорові і не червиві гриби. І, зрозуміло, якщо у тебе виникли хоча б найменші сумніви в якості гриба - краще викинь його, щоб не ризикувати здоров’ям і навіть життям своєї родини.

•Після збору гриби потрібно протерти чистою вологою ганчірочкою, щоб видалити забруднення, листя, хвою, пісок. Мити гриби не рекомендується, тому що вони насочаться зайвою вологою і можуть зіпсуватися. Крім того з водою піде основна частина цінних речовин. Мити можна вже просушені гриби перед використанням.

•Дрібні гриби можна залишити цілими. У великих слід відокремити капелюшки від ніжок і для прискорення сушіння порізати їх на ще дрібніші шматочки.

•Гриби добре сохнуть на відкритому повітрі в жарку сонячну погоду. Якщо на вулиці похмуро і сиро, гриби не висохнуть, а скоріше ще більше насочаться вологою і зіпсуються.

•Щоб висушити гриби на сонечку, після попередньої обробки їх слід нанизати на міцну нитку або шпагат так, щоб вони не стикалися одне з одним, і повісити в сонячному не пильному місці, яке добре продувається. Щоб убезпечити гриби від пилу і комах, накрийте їх марлею. Періодично перевіряй гриби, висохлі шматочки знімайте. При жаркій і ясній погоді гриби висохнуть природним шляхом за тиждень.

•Сушку на повітрі можна використовувати в якості проміжного етапу заготівлі грибів на зиму. На сонці гриби в’ялитимуться, а остаточно висохнути вони можуть і в духовці при більш високій температурі.

•Після попередньої обробки розкладіть гриби тонким шаром так, щоб вони не стикалися одне з одним на решітках або, в крайньому випадку, застелених папером деках, які встановлюються в духовку.

•Розігрійте духовку до 45°С і залиш гриби в’ялитися приблизно на 2 години, поки вони не підсохнуть і не перестануть липнути. Після цього збільшити температуру до 60-70°С і тримати дверцята трохи прочиненими для кращої циркуляції повітря. Періодично перемішуй гриби і переставляйте решітки знизу догори і навпаки.

•Підсохлі гриби прибирайте, а ті, що залишилися, продовжуй сушити. Процес сушіння грибів може тривати по-різному, приблизно 6 годин.

•Правильна заготівля грибів на зиму вимагає уважного ставлення. Важливо довести гриби до потрібної консистенції.

•У процесі висушування із грибів йде практично 80-90% вологи, то ж із 1 кг сирих грибів може вийти всього 100 г сушених.

•Висушені гриби мають бути ароматними, легкими, сухими і трохи пластичними. При сильному натиску вони мають ламатися. Такі гриби слід вчасно прибирати, щоб вони не пересохли, інакше вони втратять свої смакові якості і характерний аромат.

•Пересушені гриби легко кришаться, а під час подальшого готування не розм’якшуються і не розварюються, а залишаються несмачними. Також погано і не досушити гриби. Вони погано зберігаються, легко псуються і пліснявіють.

•Сушені гриби мають підвищену гігроскопічність, тому легко вбирають із довкілля вологу, а також сторонні запахи. Тому зберігати їх краще за все в герметично закритих скляних банках або в добре провітрюваних і сухих приміщеннях. Якщо гриби відсиріли, їх слід перебрати, викинути погані і знову досушити.

•При правильному зберіганні сушені гриби довго не псуються і не втрачають свого смаку й аромату.

18.09.2014


Переглядів: 832

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21221)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17354)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14579)
• Допомога під час карантину [967] (14503)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14337)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14154)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14027)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13999)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13992)
• Живи до ста! [965] (13973)
• Бюджет і ми… [965] (13914)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13907)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13777)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13683)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13679)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13627)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13238)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13212)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (345)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (56)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (55)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (55)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (55)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (54)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (54)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (53)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (45)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (43)
• Постачали наркотики до колонії (43)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (43)
• П’яний водій збив пішохода (43)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (43)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (39)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"