Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №676 від 02.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Є така професія!

Олександр ЛЯШУК: “Ріелтор – це стиль життя і спосіб мислення” Основа результативної співпраці між ріелтором і клієнтом - взаємна повага та довіра

Олександр ЛЯШУК: “Ріелтор – це стиль життя і спосіб мислення” Основа результативної співпраці між ріелтором і клієнтом - взаємна повага та довіра

Професія ріелтора в Україні, не зважаючи на її офіційне визнання, зафіксоване у переліку професій, і навіть День ріелтора, який щорічно, починаючи з 2000 року, відзначається 9 жовтня, все ще відноситься малообізнаними людьми до розряду дещо екзотичних. І назва, як кажуть, “не наша”, і характер роботи не дуже зрозумілий.

Сьогодні в Інтернеті існує величезна кількість сайтів та баз даних з нерухомості, і здається, що кожен може сам знайти собі варіант для продажу, обміну або придбання квартири. Покупці нерухомості досліджують десятки електронних ресурсів в пошуку необхідних об’єктів, продавці розміщують безліч оголошень. “Бажаючі придбати або продати квартиру вивчають практично весь Інтернет, - констатує голова Рівненського регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості України (АФНУ), директор агентства нерухомості “Цитадель” Олександр ЛЯШУК (на фото), - але знаходять для себе там набагато більше питань, ніж варіантів і відповідей”.

“Багаторазово, до самого мінімуму знизити можливі ризики своїх клієнтів”

- Пане Олександре, в чому суть роботи ріелтора?

- Ріелтор потрібен для забезпечення безпечного проведення угоди. Адже на ринку нерухомості справді дуже важливий захист від шахраїв та інших недобросовісних осіб. Дехто вважає, що шахраїв небагато, і шанс зустріти їх невеликий. Але навіть якщо це буде один випадок зі 100, цей випадок цілком може виявитися вашим, а нерухомість - це дуже велика цінність для будь-якої людини. Питання гарантії безпеки при проведенні угоди можна розглядати і в більш широкому контексті, оскільки крім шахраїв на ринку нерухомості є і просто несумлінні учасники, некваліфіковані агенти, є часом продавці та покупці, які прос­то не знають точно, чого вони хочуть. А кваліфікований ріелтор повинен ще й застерегти свого клієнта від необдуманих вчинків, дати йому можливість самому зважити й оцінити всі плюси чи мінуси майбутніх дій з нерухомим майном.

- За що ріелтор отримує свою грошову винагороду?

- Дехто вважає, що основна оплачувана ріелтору послуга - це пошук інформації про варіанти для придбання, обміну або пошук покупців. З цим не можна погодитися, адже подібної інформації цілком достатньо в Інтернет-порталах, базах даних з нерухомості, газетах, інших засобах масової інформації. І знайти необхідний варіант може кожен. Кваліфікований ріелтор отримує свою винагороду за зменшення ризиків свого клієнта. Пошук та покази об’єктів може організувати і непрофесіонал, а ось провести первинну перевірку, аналіз наявних документів, з’ясувати потреби покупців або продавців, правильно визначити вартість нерухомості, і в разі потреби поторгуватися - це безпосередня прерогатива грамотного фахівця з нерухомості. І ріелтор не прос­то зменшує та запобігає можливим при угодах з нерухомістю ризикам, але й економить своїм клієнтам багато часу - адже всю другорядну, але не менш важливу роботу бере на себе.

Припустимо, покупець самос­тійно шукає варіанти і домовляється про огляд підходящих йому квартир, знайшов, здавалося б, кращу пропозицію, вніс аванс, а угода відкладається на невизначений термін. Ні, продавець не шахрай: він просто не може визначитися, приміром, з альтернативною площею, або у нього документи, виявляється, в процесі оформлення, або не вистачає доплати… В результаті угода не відбудеться, а ще й невідомо чи повернуть аванс, як він був оформлений та на що його вже витратили. Варто відзначити, що ніхто і ніколи не дасть офіційну гарантію на 100% стосовно юридичної чистоти нерухомого майна. А на 99,9% повинні. Адже професійний ріелтор повинен перевірити всі документи на квартиру та її власників, зробити запит на відсутні та вивчити повну історію квартири, тим самим багаторазово, до самого мінімуму знизити можливі ризики своїх клієнтів.

“Потрібна угода –

щоб чітко визначити обов’язки сторін”

- Що ж перевіряє ріелтор?

- По-перше, сам об’єкт, а саме: всю історію зміни власників даної квартири, чи не накладений на неї арешт, чи немає претензій третіх осіб, яка ситуація зі сплатою комунальних, податкових та інших платежів. Проаналізує ріелтор, чому і за яких обставин продається дана квартира, чи можливий кримінальний аспект, чи не виникнуть інші чинники, що стануть на перешкоді укладенню угоди і подальшому володінню нерухомістю. По-друге, необхідно перевірити осіб, що безпосередньо беруть участь у майбутній угоді. Особисті документи та ідентифікація, причини участі повірених, повноваження і належні доручення, посвідчення опікунів, поручителів, дієздатність, стан на обліку в диспансерах, дані про всіх осіб, зареєстрованих у квартирі - все це підлягає уважному вивченню. Звертає увагу ріелтор і на відповідні групи ризику (неповнолітні, пенсіонери, інваліди, особи, що перебувають на обліку), які беруть участь в угоді. Перевіряється згода органів опіки та піклування, якщо одним із власників є неповнолітня дитина.

Існує безліч прикладів, коли клієнти заощаджують на оплаті послуг агентства і намагаються самостійно вирішити всі свої питання, не знаючи або не звертаючи уваги на юридичні аспекти та можливі порушення закону. Був випадок, коли клієнт самостійно продав свою квартиру, купив собі котедж, і спокійно жив на природі. Спокійно до того часу, поки не об’явилася його вкрай незадоволена дружина, права якої він з якихось причин не врахував при продажі квартири. Судові розгляди йшли тривалий час, на юристів витрачено доволі коштів, та й нервів витрачено чимало. Але ж цього можна було б уникнути. Перевірка сімейного стану та наявності згоди чоловіка, завіреної нотаріусом, - це одна з обов’язкових дій кваліфікованого ріелтора. Здійснити комплексну перевірку, знизити всі можливі ризики, проконсультувати клієнта - це його безпосередній обов’язок, який повинен бути зафіксований в агентській угоді між клієнтом та агенцією. Ось для чого потрібна угода - щоб чітко визначити обов’язки сторін, а якщо робота ведеться без угоди - то клієнт повинен розуміти, що всю відповідальність він бере на себе.

“Довіряйте своїй інтуїції, але не будьте надто довірливими”

- Як визначити порядність і грамотність ріелтора, з яким працює клієнт?

- Для початку можна запитати його, чи виконував він всі ті дії, про які ми говорили, ті перевірки, які дозволяють максимально скоротити ризики клієнта. На це питання має бути отримана чітка відповідь - адже ті, хто професійно надають ріелторські послуги, знайомі з усією процедурою до дрібниць. І такі ріелтори дорожать своїми клієнтами, а нові клієнти приходять до них в агентство за рекомендаціями. Довіряйте своїй інтуїції, але не будьте надто довірливими, й особливо не покладайтеся на дружні стосунки. Адже більшість обманів у сфері нерухомості трапляється саме “по-дружньому”, “по знайомству”.

Збираючись почати роботу з ріелтором, попросіть його розповісти, з чого складатиметься послуга, в чому полягатиме його допомога, обов’язково відразу уточніть усі ваші питання. Хочеться відзначити, що потім, після початку роботи, постійний пильний контроль і критика діяльності професіонала не будуть являтися ефективними для отримання якісних послуг. Адже основа результативної співпраці між ріелтором і клієнтом - це взаємна повага та довіра.

- Кілька слів про психологію спілкування ріелтора з клієнтом.

- У професії ріелтора спілкування займає основний час. Не вміючи налагодити відносини з людьми, неможливо вдало зробити жодну операцію. Грамотний ріелтор повинен вміти розпізнати тип клієнта, щоб полегшити спілкування і йому, і собі. Є різні критерії оцінки. Найпоширеніша практика - розподіл людей на візуалів, кінестетиків та аудіалів. Наприк­лад, з візуалом, який сприймає інформацію зором, не варто домовлятися на словах - краще дати йому в руки буклет. Або відразу показати квартиру і район. З аудіалом якраз необхідно поговорити. А ось кінестетик все сприймає через дотик: що ж - до об’єкту нерухомості завжди можна торкнутися руками.

“Перша укладена вами угода і стане вашим першим іспитом”

- Як стати ріелтором і досягти професійного визнання?

- Нещодавно в ріелторський бізнес брали практично всіх, хто був готовий опанувати ази нової та перспективної професії. Сьогодні компанії прагнуть попов­нити штат за рахунок ріелторів з вищою освітою. Спеціальність, яка підійде майбутньому ріелтору, називається “Експертиза і управління нерухомістю”. Вчитися доведеться п’ять років, по закінченню вишу ви отримаєте кваліфікацію “інженер”. З такою освітою можна сміливо робити адміністративну кар’єру у сфері нерухомості.

Щоправда, шлях від новачка до справжнього професіонала завжди тернистий. Незважаючи на те, що побудувати успішну кар’єру (якщо пощастить) можна досить швидко (за кілька років), комплексне і глибинне розуміння сфери нерухомості приходить з часом. Але чим більш досвідчений ріелтор, тим він більш затребуваний, адже йому більше довіряють клієнти. Починати кар’єру ріелтора краще в успішному агентстві нерухомості. Напевне, спочатку вас візьмуть на посаду стажиста, проведуть навчання та прикріп­лять досвідченого наставника. Перша укладена вами угода і стане вашим першим іспитом. На завершення зазначу, що ріелтор - це стиль життя і спосіб мислення, цілеспрямована людина, яка прагне не тільки отримати прибуток, а й допомогти людям у вирішенні їх житлового питання.

Рада Рівненського регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості України сердечно вітає всіх ріелторів Рівного й області з професійним святом - Днем ріелтора. Нових Вам успіхів і вдячних покупців та продавців нерухомості. Нехай угоди укладаються легко, а клієнти не дають вам перепочити! Щастя, здоров’я і благополуччя в особистому житті!

Агентства нерухомості Рівного –

члени Асоціації фахівців з нерухомості України

АН “Фортуна плюс”

АН “Манхеттен”

АН “Гід Ріелті”

АН “Квадратний метр”

АН “Простір”

АН “Ваша Оселя”

АН “Прем’єр”

АН “Абсолют”

АН “Галерея нерухомості”

АН “Цитадель”

АН “Партнер”

АН “Ренесанс”

АН “Атлас Україна”

АН “Борислава”

АН “Західінвестріелт”

АН “Еталон”

АН “Кадет СВС”

АН “Кварталъ”

АН “Перша комерційна агенція”

АН “Партнер”

АН “Земля Приват Інформ”

АН “Онікс”

АН “Челсі”

02.10.2014Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1389

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (910)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"