Яблука (приблизно 600гр.) миємо, ріжемо навпіл, виймаємо середину, ставимо запікатися до готовності при 170С°. Виймаємо весь м’якуш ще теплим, пробиваємо блендером до однорідної маси. Даємо охолонути.
В холодне пюре додаємо білок і починаємо збивати на великих обертах до тих пір, поки маса не побіліє і не збільшиться вдвічі.
Паралельно ставимо варитися сироп 350гр.цукру і 150мл води, доводимо до кипіння і додаємо 50гр.змішаного із 8гр.агар-агару. Це все на маленькому вогні варимо 7-8 хвилин, в кого є термометр – до 118С°. Якщо немає, то я можна дивитися, коли сироп за ложкою починає тягнуся майже нитками.
Киплячий сироп поступово вливаємо в білкову масу, не припиняючи її збивати, при збивання білка з сиропом маса збільшується в кілька разів. Готова маса має щільну, блискучу консистенцію. Викладаємо її в кулінарний мішок і відсаджуємо зефірки бажаного розміру.
Тепер залишаємо їх на 24 години при кімнатній температурі підсихати. Потім присипаємо злегка цукровою пудрою.
Якщо захочете погратися зі смаками, то половину ваги яблучного пюре замініть на яке бажаєте (125гр.яблучного +125гр.іншого). Якщо отримана суміш не буде густа як 20% сметана, тоді пюре потрібно уварити кілька хвилин.