Цікаво те, що при декількох хвилинах варіння або смаження помідорів кількість лікопену, речовини, здатного боротися з онкологічними захворюваннями, збільшується, чого не спостерігається в інших овочів. Більшість овочів при впливі на них підвищеної температури, втрачають свої корисні речовини і вітаміни.
Томатний сік необхідно пити всім тим, хто страждає захворюваннями шлунка та дванадцятипалої кишки. Так, багато хто любить свіжі помідори, ці овочі заслужили світове визнання.
Цілющі властивості овоча розкриваються в боротьбі з каменями в нирках, у боротьбі з серцевими захворюваннями, очищенням судин. Помідори містять мінімальну кількість калорій (близько 22 ккал на 100 г.), що знають дієтологи в усьому світі і рекомендують вживати їх у їжу людям, що страждають ожирінням, цукровим діабетом або тим, хто веде активний спосіб життя, спортсменам.
Так що, давайте не будемо обходити увагою цей чудовий подарунок природи - помідори. Цілющі властивості овоча багатогранні і до цих пір вчені продовжують знаходити його нові прояви. Наприклад, у людей, які постійно харчуються томатами, ймовірність захворювання на рак значно нижче. Помідори можуть боротися з безпліддям у чоловіків. Вітамін А, що міститься в томатах антиоксидант лютеїн, корисний людям у віці щоб зберігати і зміцнювати здоровий зір.
Здавна для лікування ран і опіків використовують м’якоть стиглих помідорів. Така цілюща властивість овочів відбувається через вміст у них ще й фітонцидів, які здатні ефективно боротися з прогресуючими інфекціями і не дають їй розвиватися.
Нарізані часточки томату допомагають у боротьбі з варикозним розширенням вен (тромбофлебіт). У народі існує таке знання про цілющу властивість овоча помідор. Якщо прив’язувати часточки свіжого помідора до хворих ногах і тримати так, до пощипування в ногах, а потім мити ноги холодною водою, то після кількох десятків процедур болі в ногах почнуть відступати і сині плями стануть зникати!