Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №719 від 10.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс подій

Роман Денисюк: “У Рівному щороку зникають десятки мільйонів гривень!”

Роман Денисюк: “У Рівному щороку зникають десятки мільйонів гривень!”

У Рівному безбожно крадуть землю. На місцях колишніхсадочків і дитячих майданчиків, просто поміж будинками з’являються цілі житлові квартали і торгівельні центри. При цьому часто-густо на зведення житла забудовники не мають ані документів, ані дозволів. Земельна “схема”, яку вдалося розкрити на вулиці Набережній у Рівному, підтвердила, що все відбувається з усної згоди міської влади. І скільки б міський голова не клявся “на камеру”, що земельні афери відбуваються без його участі, оборудки такого масштабу ніколи не мали б успіху безпротекції зверху. А якщо підлеглі мера справді провертають такі схеми за його спиною, то який він тоді міський голова? Адже мова йде про десятки мільйонів гривень, які за логікою мали б опинитися в міському бюджеті, але зависли у чиїйсь кишені…

До зникнення запасів землі у Рівному міська влада не може не мати відношення. Чомусь вільні площі не пішли багатодітним сім’ям або учасникам АТО, вони опинилися у власності тих, хто може віддячити суттєвіше, аніж сказати банальне “дякую”.

– Починаючи з 2012 року в Рівному жодного разу не проводилися земельні торги, – розповідає член Рівненського виконавчого комітету Роман ДЕНИСЮК. –А якщо говорити про потужні аукціони, які значно поповнили міську казну, то останній такий відбувся аж у 2007 році за участю рівненського бізнесмена, а нині – депутата Рівнеради. Тоді бюджет Рівного поповнився майже на мільйон доларів – саме стільки сплатив учасник аукціону за право побудуватися в районі автовокзалу. Після цього земельні ділянки почали просто роздавати. Між тим десятки, якщо не сотні мільйонів гривень, які так і не потрапили до міського бюджету, осівши у приватних кишенях, були б як ніколи доречними для громади Рівного. За них можна було відремонтувати десятки дахів, покласти кілометри асфальтного покриття, встановити дитячі та спортивні майданчики, прокласти велодоріжки. Натомість хтось банально і нахабно кладе гроші собі до кишені. Розцінити по-іншому земельну “схему”, за якою на вулиці Набережнійхочуть вкрасти шмат землі, неможливо.

…Земля навколо дитячого футбольного стадіону тривалий час залишалася занедбаною. З часом і з великими потугами там з’явилися тенісні корти, гандбольне поле. Здавалося б, кращого місця для зведення масштабного спортивного центру годі й шукати. Тож коли порожні землі обнесли дерев’яним парканом – це відразу привернуло увагу громадськості. Люди вже давно перестали вірити у добру волю міської влади, тож появу будь-якого котловану розцінюють як чергову крадіжку землі. І цього разу вони знову не помилилися. На місці спортивно-оздоровчого комплексу, яким роками замилювали око рівнянам, незабаром можуть з’явитися дві банальні дев’ятиповерхівки з чудовим краєвидом на річку.

Член Рівненського виконавчого комітету Рівнеради Роман Денисюк одним із перших звернув увагу на дерев’яний паркан навколо новобудови. Надто ласим є шмат землі біля Усті і надто великою недовіра до влади, яка все частіше умиває руки, як тільки громада починає бунт. Пам’ятаємо події на пагорбі Слави, будівництво у парку Шевченка, самозахоплення землі Ріверсайдом, масову забудову на Сарненському кільці… Роман Денисюк взявся дізнатися правду про будівництво на вулиці Набережній, а потім розповісти про те, що може з’явитися на орендованій землі, хто бере участь у цій земельній афері та скільки мільйонів гривень недоотримає в результаті бюджет міста Рівного.

– Наразі на Набережній стоїть дерев’яний паркан. Згідно із паспортом об’єкта, тут планується будівництво спортивно-оздоровчого комплексу. Але ще у червні 2015 року на паркані висів зовсім інший паспорт об’єкта, на якому не було жодного слова про зведення цього комплексу, – розповідає Роман Денисюк. – Щоб розібратися, я скерував у різні інстанції інформаційні запити, і сьогодні маю повну картину того, що відбувається на Набережній.

Після отриманої інформації стало відомо, що зазначену земельну ділянку площею 0,30 га рішенням Рівненської міської ради від 17.11.2011 №1377 було передано в оренду Управлінню капітального будівництва (далі УКБ) терміном на 10 років для будівництва та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу з правом укладення договору суборенди. Незважаючи на те, що земельна ділянка наразі в суборенду не передавалася, будівництво ведеться виключно за кошти інвестора – ТзОВ “Радема-Плюс”. І тут розпочинається найцікавіше, бо ж у меценатство в нашій країні, тим більше у Рівному, вже давно ніхто не вірить.

Виявляється, ще 31 серпня 2011 року на засіданні депутатської комісії з питань залучення інвесторів у будівництво об’єктів житла, соціально-культурної сфери та інженерних мереж у м. Рівному розглядали питання про визначення інвестора для будівництва спортивно-оздоровчого комплексу на вулиці Набережній. Дивним чином інвестор виявився один – ТзОВ “Радема-Плюс”. Це аж ніяк не здивувало Володимира Хомка як голову комісії, тим більше, що він активно наголошував на важливості будівництва даного комплексу.

Далі між УКБ та ТзОВ “Радема-Плюс” було укладено угоду про будівництво спортивно-оздоровчого комплексу на вулиці Набережній в місті Рівному від 22.05.2012 №3, зміст якої повністю порушує права територіальної громади Рівного. Згідно з цією угодою, інвестор вже на початку будівництва стає 100% власником новозбудованих приміщень (п. 4.3 угоди), а це означає і 100% власником земельної ділянки 0,3 га в центрі міста (п. 4.4.2 угоди), за яку він не сплатив жодної копійки. Що саме збудує на цих землях інвестор, пояснює пункт 3.2 цієї угоди: чито спортивно-оздоровчий комплекс, чи то “...якщо Інвестором буде прийнято відповідне рішення, нежитлові приміщення громадського призначення (магазини, приміщення для розміщення об'єктів сфери послуг, тощо)”.

24 липня 2015 року пан Денисюк скерував інформацій запит у Державну інспекцію сільського господарства в Рівненській області, щоб дізнатися, чи, бува, не містять прийняті рішення Рівненської міської ради, договір оренди між Рівненською міською радою та УКБ,інвестиційна угода між УКБ та ТзОВ “Радема-Плюс” про будівництво ознаки уникнення проведення аукціону. В отриманій відповіді було чітко видно, що такі ознаки є.

Якщо це так, то дії міського голови та інших посадових осіб Рівненської міської ради містять прояви корупційних діянь та перевищення службових повноважень з метою уникнення проведення земельних торгів. Це призвело до того, що міський бюджет Рівного недотримав щонайменше 2 млн грн. Тому 30 липня Роман Денисюк звернувся до прокуратури, аби та внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінальних правопорушень за вказаними фактами та притягнула до відповідальності винних осіб.

Описана схема розкрадання землі використовується в нашому місті досить часто. Якщо провести аудит усіх земельних ділянок, що безкоштовно передавалися через УКБ “інвесторам” і оприлюднити його результати, рівняни здригнуться від того, як цинічно місто втрачало земельні запаси просто у них на очах. І тут справа не лише у грошах, які не отримує бюджет, не у насиченості первинного ринку житла, справа у моралі, якої геть позбулися ті, хто мав би опікуватися нашими правами та якісним проживанням. І коли на шальках терезів стоятимуть чиїсь меркантильні інтереси і будь-яка благородна справа на користь рівнян, будьте певні – нам точно нічого не дістанеться.

10.08.2015Любов РОМАНЮК


Переглядів: 868

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14383)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14226)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13882)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13789)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13508)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (896)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"