Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №724 від 14.09.2015p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Листопад 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30


#

Домашні соління - здорова їжа для організму

Домашні соління - здорова їжа для організму

Осінь — пора для консервування та соління овочів.

Не економте на здутих кришках

Немає жодного сумніву, що більшість наших читачок уже наповнила полиці всілякими слоїками та банками із власноруч приготовленою продукцією. Дехто навіть заховав дарунки літа до морозильної камери, аби вітаміни зберігалися краще. Але чимало господинь усе ж переконані, що помідори, перчик, баклажани чи огірки смачніші з діжечки чи законсервованими. І в кожної свої, часом та дегустацією перевірені фірмові рецепти, і власні заготовки за рецептами, які інколи зберігаються роками. Магазинна консервація містить чимало “хімічних” добавок — консервантів, стабілізаторів, підсилювачів смаку та запаху, штучних барвників, тому й не дивно, що господині надають перевагу продукції домашнього приготування, бо вона, ясна річ, корисніша для організму. Але якщо заводська банка з помідорами може стояти і рік, і навіть два в крамниці, то домашню не варто так довго зберігати, краще її за потреби одразу ж використати. Інколи люди, шкодуючи викинути в сміття банку зі здутою кришкою, з’їдають усе, що там є, а згодом страждають від кишкових розладів. Нерідко й таке небезпечне захворювання, як ботулізм, можна підхопити. Не дуже корисними для організму є й насичені маринади, які пригнічують здорову мікрофлору кишечнику, послаблюють діяльність травного тракту. Тому маринованими овочами радимо не зловживати. Така їжа має властивість “вимивати” кальцій з організму, а отже сприяє розвитку такої недуги, як остеопороз. Дітям до п’яти років мариновані овочі, а також гриби взагалі не варто давати.

Замініть столовий оцет яблучним чи винним

Аби зробити консервацію менш шкідливою, замість столового оцту, який, по суті, є не харчовим, а технічним продуктом, додавати яблучний, винний чи бальзамічний оцет. Добре, якщо ви виготовите такий оцет самостійно, це буде не тільки смачний, а й екологічно чистий консервант. Але столовий також не варто виливати: ним можете продезінфікувати стільницю на кухні чи склянки помити. Найліпше організм сприймає овочі, квашені за рецептурою, яку ще наші бабусі знали. Про консервування вони й гадки не мали, але були набагато здоровішими. Не останнє значення в заквашуванні мають різноманітні приправи: хрін, часник, насіння кропу, кмину, гірчиці, листя смородини, вишні, естрагону та лавра, перець чорний та духмяний, а також пекуча паприка. Вони додають смаку та гамують розвиток шкідливих бактерій. Овочі, заквашені на зиму, скисають завдяки природному процесу бродіння, відтак поліпшують травлення, перистальтику кишечнику, сприяють жовчовиділенню.

Рецепти квашених помідорів на всі смаки

Солені з гірчицею

Рецепт 1. У трилітрову банку скласти помідори, пересипаючи їх подрібненими морквою, петрушкою, хроном та часником, всипати дві повні столові ложки солі, залити водою, зверху покласти 1 столову ложку гірчиці.

Рецепт 2. Недозрілі тверді помідори помити, викласти в емальовану каструлю, чергуючи з листям смородини. Дно також вистелити листям. Залити розсолом: на відро води — склянка солі, пачка гірчиці, дві склянки цукру, 12 лаврових листків, чайна ложка суміші розтертого гіркого і духмяного перцю. Спеції, сіль і цукор вкинути у воду і прокип’ятити. Остудити, додати суху гірчицю, розмішати і дати відстоятися. Коли розсіл стане прозорим, залити ним помідори. Зверху покласти чисту тканину і тягарець. Винести в прохолодне місце.

Зелені гострі. 3 кг зелених помідорів, 3 склянки січеної зелені селери, 4—5 головок часнику, 3 ст. л. солі. 3 л води, половина гострої червоної перчини. Приготування: помідори на 5 хв залити окропом, відцідити, а тоді протягом 25 хв витримати в холодній воді. Підготовлені помідори розрізати навпіл і викласти у скляну або керамічну ємність (годиться також емальований посуд). Кожен шар помідорів перекладати січеною зеленню, дрібно порізаним часником і перцем. Воду закип’ятити з сіллю, остудити і відваром залити помідори. Покласти зверху невеликий гніт і залишити в прохолодному місці.

У власному соку. Для консервації взяти дрібноплідні тугі помідори сливоподібної форми без пошкоджень. Помити, видалити плодоніжки, зняти шкірку (для цього ошпарити окропом, а потім сполоснути холодною водою), викласти в банки і залити гарячим томатним соком. Для його приготування спілі помідори змолоти на млинку для м’яса. Отриману масу нагріти до кипіння і перетерти через друшляк, щоб видалити шкірки. Отриманий сік злити в емальований посуд і кип’ятити 15 хв. Залити ним помідори. Банки стерилізувати: півлітрові — 8 хв, літрові — 10 хв.

Без оцту. У цьому рецепті використовується власна кислота помідорів, тому застосування оцту зайве. Помідори бажано брати сливоподібні, сіль, цукор, цибуля, перець горошком, лавровий лист і вода. Помідори помити, розрізати на половинки. На дно літрової банки покласти цибулю, порізану кружальцями, лаврове листя, перець горошком. Наповнити її помідорами. Зварити маринад: на літр води — столова ложка солі і три ложки цукру. Залити ним банки і 7—10 хв пастеризувати. Закрити металевими кришками.

14.09.2015


Переглядів: 765

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 836 від 16.11.2017p.
¤ 
Як зміцнити імунітет восени:

Як зміцнити імунітет восени:

4 дієвих способи, які вам сподобаються

Можна довго жалітись на погану погоду, холод та вічні застуди. А можна зміцнити власний імунітет і тоді осінь дійсно буде вам в радість!...

¤ Особливий погляд
«Вестагротех» завзято працює на молочний ренесанс в Україні

«Вестагротех» завзято працює на молочний ренесанс в Україні

Микола КОЗАКЕВИЧ: «Настав час виходити на світові продовольчі ринки не з сировиною, а з «паляницею»

За останні роки молочна галузь України переживає не найкращі часи. Причин цьому чимало: недостатня увага з боку держави, значне підвищення цін на електроенергію та паливо, яке впливає на ціну вироблен...

¤ 
Хто з Рівненщини отримає відстрочку від армії, вирішувала призовна комісія

Хто з Рівненщини отримає відстрочку від армії, вирішувала призовна комісія

На Рівненщині триває осінній призов на строкову службу. Всього до кінця листопада військкомати повинні закликати понад 300 новобранців у віці до 27 років. Більше половини призовників служитимуть у Збр...

¤ 
«Народний фронт» до виборів-2019 готовий

«Народний фронт» до виборів-2019 готовий

«Фронтовики» провели ГУЧНИЙ з’їзд

Здавалося б, банальна історія – партія провела з’їзд. Україна бачила сотні партійних заходів за час незалежності, проте цього разу спричинився справжній політичний фурор. 11 листопада півтисячі делега...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (21916)
2. Розклад руху автобусів [253] (19770)
3. Моє місто - найкраще [427] (16391)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (11325)
5. Догляньте мене до смерті [278] (11276)
6. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (11092)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (10716)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (9181)
9. Душ для всіх [432] (8310)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (8259)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (7963)
12. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (7849)
13. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (7818)
14. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (7740)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (7693)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Як зміцнити імунітет восени: (122)
2. Як пиво впливає на організм людини: (119)
3. Хто з ким «дружить» на городі (114)
4. «Ти зможеш, якщо зміг я!» знову на Рівненщині (111)
5. Виростити розсаду без ґрунту (111)
6. «Верес» U-21 – «Карпати» U-21 0:1 (109)
7. Євген Пасіч не зіграє у Запоріжжі, (108)
8. У Рівному вперше відбувся фестиваль з доджболу (108)
9. Рівненська дзюдоїстка отримуватиме стипендію Президента (107)
10. «Розминка від чемпіона» продовжує крокувати Рівненщиною (102)
11. Чого соромиться історія: великі люди, які хворіли ганебними хворобами (102)
12. Відомо, хто буде новою ведучою «Орла и решки» (100)
13. Пиріжки як пух (100)
14. Померла дочка Людмили Гурченко: причина смерті (99)
15. Як лікувати ячмінь народними засобами (98)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс