Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №724 від 14.09.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Липень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


#

Домашні соління - здорова їжа для організму

Домашні соління - здорова їжа для організму

Осінь — пора для консервування та соління овочів.

Не економте на здутих кришках

Немає жодного сумніву, що більшість наших читачок уже наповнила полиці всілякими слоїками та банками із власноруч приготовленою продукцією. Дехто навіть заховав дарунки літа до морозильної камери, аби вітаміни зберігалися краще. Але чимало господинь усе ж переконані, що помідори, перчик, баклажани чи огірки смачніші з діжечки чи законсервованими. І в кожної свої, часом та дегустацією перевірені фірмові рецепти, і власні заготовки за рецептами, які інколи зберігаються роками. Магазинна консервація містить чимало “хімічних” добавок — консервантів, стабілізаторів, підсилювачів смаку та запаху, штучних барвників, тому й не дивно, що господині надають перевагу продукції домашнього приготування, бо вона, ясна річ, корисніша для організму. Але якщо заводська банка з помідорами може стояти і рік, і навіть два в крамниці, то домашню не варто так довго зберігати, краще її за потреби одразу ж використати. Інколи люди, шкодуючи викинути в сміття банку зі здутою кришкою, з’їдають усе, що там є, а згодом страждають від кишкових розладів. Нерідко й таке небезпечне захворювання, як ботулізм, можна підхопити. Не дуже корисними для організму є й насичені маринади, які пригнічують здорову мікрофлору кишечнику, послаблюють діяльність травного тракту. Тому маринованими овочами радимо не зловживати. Така їжа має властивість “вимивати” кальцій з організму, а отже сприяє розвитку такої недуги, як остеопороз. Дітям до п’яти років мариновані овочі, а також гриби взагалі не варто давати.

Замініть столовий оцет яблучним чи винним

Аби зробити консервацію менш шкідливою, замість столового оцту, який, по суті, є не харчовим, а технічним продуктом, додавати яблучний, винний чи бальзамічний оцет. Добре, якщо ви виготовите такий оцет самостійно, це буде не тільки смачний, а й екологічно чистий консервант. Але столовий також не варто виливати: ним можете продезінфікувати стільницю на кухні чи склянки помити. Найліпше організм сприймає овочі, квашені за рецептурою, яку ще наші бабусі знали. Про консервування вони й гадки не мали, але були набагато здоровішими. Не останнє значення в заквашуванні мають різноманітні приправи: хрін, часник, насіння кропу, кмину, гірчиці, листя смородини, вишні, естрагону та лавра, перець чорний та духмяний, а також пекуча паприка. Вони додають смаку та гамують розвиток шкідливих бактерій. Овочі, заквашені на зиму, скисають завдяки природному процесу бродіння, відтак поліпшують травлення, перистальтику кишечнику, сприяють жовчовиділенню.

Рецепти квашених помідорів на всі смаки

Солені з гірчицею

Рецепт 1. У трилітрову банку скласти помідори, пересипаючи їх подрібненими морквою, петрушкою, хроном та часником, всипати дві повні столові ложки солі, залити водою, зверху покласти 1 столову ложку гірчиці.

Рецепт 2. Недозрілі тверді помідори помити, викласти в емальовану каструлю, чергуючи з листям смородини. Дно також вистелити листям. Залити розсолом: на відро води — склянка солі, пачка гірчиці, дві склянки цукру, 12 лаврових листків, чайна ложка суміші розтертого гіркого і духмяного перцю. Спеції, сіль і цукор вкинути у воду і прокип’ятити. Остудити, додати суху гірчицю, розмішати і дати відстоятися. Коли розсіл стане прозорим, залити ним помідори. Зверху покласти чисту тканину і тягарець. Винести в прохолодне місце.

Зелені гострі. 3 кг зелених помідорів, 3 склянки січеної зелені селери, 4—5 головок часнику, 3 ст. л. солі. 3 л води, половина гострої червоної перчини. Приготування: помідори на 5 хв залити окропом, відцідити, а тоді протягом 25 хв витримати в холодній воді. Підготовлені помідори розрізати навпіл і викласти у скляну або керамічну ємність (годиться також емальований посуд). Кожен шар помідорів перекладати січеною зеленню, дрібно порізаним часником і перцем. Воду закип’ятити з сіллю, остудити і відваром залити помідори. Покласти зверху невеликий гніт і залишити в прохолодному місці.

У власному соку. Для консервації взяти дрібноплідні тугі помідори сливоподібної форми без пошкоджень. Помити, видалити плодоніжки, зняти шкірку (для цього ошпарити окропом, а потім сполоснути холодною водою), викласти в банки і залити гарячим томатним соком. Для його приготування спілі помідори змолоти на млинку для м’яса. Отриману масу нагріти до кипіння і перетерти через друшляк, щоб видалити шкірки. Отриманий сік злити в емальований посуд і кип’ятити 15 хв. Залити ним помідори. Банки стерилізувати: півлітрові — 8 хв, літрові — 10 хв.

Без оцту. У цьому рецепті використовується власна кислота помідорів, тому застосування оцту зайве. Помідори бажано брати сливоподібні, сіль, цукор, цибуля, перець горошком, лавровий лист і вода. Помідори помити, розрізати на половинки. На дно літрової банки покласти цибулю, порізану кружальцями, лаврове листя, перець горошком. Наповнити її помідорами. Зварити маринад: на літр води — столова ложка солі і три ложки цукру. Залити ним банки і 7—10 хв пастеризувати. Закрити металевими кришками.

14.09.2015


Переглядів: 32

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 869 від 13.07.2018p.
¤ 
Смертельне поранення

Смертельне поранення

На Рівненщині помер поліцейський, якого вилами поранив п’яний чоловік. Олександру Гордійчуку, інспектору групи реагування патрульної поліції Дубенського відділу поліції, було 25 років. Молодий правоох...

¤ 

Викладач карате отримав подяку Прем’єр-міністра України

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко вручив для Анатолія ­Гірака почесну нагороду – подяку від Прем’єр-міністра України....

¤ 
Стартували жнива:

Стартували жнива:

«МРІЯ» збирає врожай

На українських нивах розпочалась найгарячіша пора – аграрії приступили до жнив. З кожним роком погода все частіше вносить свої корективи у плани хліборобів, не став винятком і 2018-ий. Яких результаті...

¤ 
Купальська ніч на Рівненщині: співи, танці та традиційна ватра

Купальська ніч на Рівненщині: співи, танці та традиційна ватра

Цими вихідними у селі Буща Здолбунівського району пройшов обласний відкритий етно-еко фестиваль «Буща Папороть»....

¤ 
Переїхав трактором рідну матір

Переїхав трактором рідну матір

Смертельна дорожньо-транспортна пригода сталася восьмого липня, близько о пів на п’яту вечора у селі Заозер’я....

¤ Технології ХХІ століття
Іван ЧЕРНОМОРЕЦЬ: «Вуличне освітлення стане «розумним»

Іван ЧЕРНОМОРЕЦЬ: «Вуличне освітлення стане «розумним»

КП «Міськсвітло» працює на економію електроенергії та підвищення безпеки на вулицях і в дворах Рівного

Вуличне освітлення та дорожня інфраструктура можуть бути якісними та економними водночас. У багатьох європейських містах уже діє практика «розумного» освітлення вулиць. Така система дозволяє економити...






Найпопулярніші 15 статей:

1. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (649)
2. Чи все добре у рівненському «будівельному королівстві»? [862] (643)
3. Догляньте мене до смерті [278] (578)
4. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (573)
5. Секс із мусульманином [271] (495)
6. Моє місто - найкраще [427] (490)
7. Розклад руху автобусів [253] (480)
8. Папороть виганяє з дому чоловіків, а цибуля - негативну енергію [201] (432)
9. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (423)
10. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (367)
11. Стогін покотився яром [862] (322)
12. Гірше звіра… [861] (302)
13. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (301)
14. Олександр Данильчук: «Проблемні питання в раді треба вирішувати до сесії» [862] (276)
15. Хто цього року отримав звання найспортивнішої сім’ї Рівненщини? [862] (273)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Загинув під колесами автобуса (68)
2. Платне кохання (60)
3. У Рівному затримали наркозбувача (60)
4. Соліст Rammstein вперше відреагував на чутки про роман зі Світланою Лободою (59)
5. Слідчі дії відносно власниці турагентства тривають (59)
6. На Рівненщини знищили понад тисячу нарковмісних рослин (59)
7. Костопільчанин наніс ножове поранення (58)
8. Нерухомість Рівненщини поповнила місцеві бюджети майже на 29 млн гривень (56)
9. Спіткнувшись, вистрелив у людину (55)
10. У Рівному на подвір’ї вибухнула граната (53)
11. Стартували жнива: (49)
12. У сфері застосування РРО - нові перспективи (46)
13. У Рівному підприємці сплатили більше 71 мільйона єдиного податку (45)
14. Іван ЧЕРНОМОРЕЦЬ: «Вуличне освітлення стане «розумним» (43)
15. Яким був Василь Червоній? (43)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс