Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №730 від 26.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс подій

Лідер української опозиції ОЛЕГ ЛЯШКО:

Лідер української опозиції ОЛЕГ ЛЯШКО:

“Людям їсти нічого, а вони - про “реформи” розповідають …”

Олег Ляшко - один з небагатьох українських політиків, який говорить правду – якою б неприємною вона не була. Відкритий до людей і незручний для влади. Саме за це його люблять мільйони українців, і ненавидить провладна верхівка, до якої він та очолювана ним Радикальна партія – у жорсткій опозиції. У відвертому інтерв’ю лідер радикалів розповів про те, що він та його команда робить для захисту українців та України, і як влада розправляється з ним за його державницьку позицію.

- Олег Валерійович, віднедавна ваша фракція вийшла з коаліції та почала жорстко критикувати дії влади. Що стало останньою краплею, яка переповнила чашу вашого терпіння?

- Після того, як 31 серпня провладна партія – “Блок Петра Порошенка”, злигавшись з промосковським “Опозиційним блоком”, проголосувала за зрадницькі зміни до Конституції, ми не могли з цим миритися. Я неодноразово наголошував: особливий статус Донбасу, який проштовхують у конституційних змінах, - це план Путіна на розкол України. Це зрада нашої держави. Усі свідомі українці намагалися завадити цьому голосуванню. Тисячі людей вийшли на мирну акцію протесту під стіни Верховної Ради. Але влада у своєму бажанні догодити кремлівському карлику не гребувала нічим. Олігарху Порошенку власний бізнес - цукеркова фабрика у Липецьку - виявився дорожчим за Україну, тож він обміняв державу на цукерки.

На замовлення Президента спецслужби організували криваву провокацію, в результаті якої загинуло четверо нацгвардійців, десятки громадян отримали поранення. Цинізму цієї влади позаздрив би навіть Янукович. Але по написаній на крові Конституції країна все одно не зможе жити.

Отже, після цього ганебного голосування та страшної в історії України події ми вийшли з коаліції і стали опозицією до влади. Підкреслю: єдиною дієвою українською опозицію. Адже “Опозиційний блок” лише за назвою такий – насправді він фінансується Кремлем та неформально входить до коаліції, так званої “ширки”, з провладними партіями, це можна легко простежити за голосуванням. А отже нічого спільного з опозицією він не має.

- Ви заявляли про те, що влада розпочала репресії проти патріотів. На чому ґрунтуються такі ваші заяви? І як вони пов’язані з арештом вашого однопартійця, народного депутата Ігоря Мосійчука?

- Сьогодні за гратами політичних в’язнів більше, ніж було за часів Януковича. За моєю інформацією – понад дві сотні. Серед них – учасники Революції Гідності, Герої АТО і просто патріоти. Зокрема, наші однопартійці Костянтин Кривич– кіборг донецького аеропорту, Богдан Тицький – боєць батальйону ОУН та багато інших. Влада розправляється з тими, хто займає іншу позицію, хто продовжує боротися за ідеали Майдану, хто не хоче миритися з корупцією і свавіллям чиновників.

Окрім того, Порошенко, як і його попередник, намагається підім’яти під себе парламент. У хід іде все: підкуп, шантаж, погрози життю та свободі. На особистих зустрічах Президент неодноразово попереджав мене: або припиняй критикувати, або пожалкуєш. Звісно, я відмовився плясати під його дудку, чинив опір голосуванню за зміни до Конституції, викрив корупційні схеми, у яких замішаний Президент. Порошенко відповів арештом Мосійчука у зухвалий, цинічний, незаконний спосіб. Мосійчуку не дали останнього слова, питання його арешту розглядалося у атмосфері штучно створеної істерії, без тверезого розгляду та слідства. Все, що йому пред’явили – це нашвидкоруч змонтоване відео. Через продажну прокуратуру і суди, сьогодні будь-кому можуть сфабрикувати справу і посадити на все життя. Тож, захищаючи Мосійчука, я захищаю усіх українських патріотів, які потерпають від свавілля влади.

Вибірковість правосуддя можна побачити неозброєним оком: за логікою влади, злочинці з усієї країни знаходяться у фракції Радикальної партії, адже окрім Мосійчука, ще на шістьох депутатів заведені кримінальні справи, включаючи Андрія Лозового, Дмитра Лінька, Сергія Рибалку, Сергія Скуратовського і навіть мене. У той же час, поплічники банди Януковича, причетні до масових розстрілів на Майдані та розграбування держави, спокійно сидять поруч та не привертають увагу Генпрокуратури. Клюєв, Бойко, Льовочкін, Єфремов домовилися з владою і почуваються у безпеці.

Насправді, під маскою боротьби з корупцією, ховається бажання політичної розправи над опонентами. Я неодноразово стверджував: пане Президенте, хочете боротися з корупцією – почніть зі свого кабінету. Я вимагаю негайного розслідування фактів корупції з боку Порошенка, озвучених суддею Чернушенком, та сам готовий свідчити у суді проти Президента.

- За результатами дослідження видання “Бізнес”, депутатів фракції Радикальної партії визнали найпродуктивнішими у Верховній Раді. На що спрямована законотворча робота радикалів?

- Так, дійсно, не можу не похвалитися: я та ще двоє моїх колег по фракції – Віктор Галасюк і Віктор Вовк - зайняли перші три сходинки у рейтингу продуктивності народних депутатів, згідно кількості ухвалених законопроектів. Ось відповідь всім скептикам та злостивцям, які звинувачують нас у популізмі. У нашій фракції зібралися сильні економісти, юристи, ми пропонуємо владі альтернативу її невдалим реформам. Адже те, що влада називає “реформами”, насправді є геноцидом українського народу. Вже “дореформувалися” до того, що людям немає за що їжу купити, таблетки, я вже мовчу про сплату комунальних послуг, якими наші горе-реформатори довели людей до ручки. Результат реформ має бути таким, щоб його хоч на хліб можна було намазати. А у нас людей тільки змушують ще тугіше затягувати паски, хоча тугіше вже нема куди! Я щодня спілкуюся з десятками людей і знаю про ці проблеми з перших вуст. Я не можу мовчки дивитися в заплакані очі стареньким і спостерігати за тим, як влада добиває своїх громадян.

Саме тому Радикальна партія розробила радикально новий економічний курс і намагаємося втілити його у життя. У першу чергу, ми пропонуємо суттєво підвищити мінімальні зарплати (до 3000 гривень), пенсії, стипендії з одночасним зниженням податкового тиску на підприємців. З одного боку, це дозволить “відбілити” зарплати, вивести їх з конвертів, з іншого – збільшить купівельну спроможність громадян. Гроші підуть в економіку і почнуть працювати. Ці законопроекти поки що блокуються владою, але рано чи пізно ми доб’ємося їх ухвалення.

Окрім того, потрібно негайно вирішувати проблему безробіття. Підтримуючи малий і середній бізнес, розвиваючи власне виробництво, ми створюємо нові робочі місця, даємо людям можливість заробляти, а державі – отримувати податки. До речі, один з наших законопроектів, спрямований на підтримку деревообробної галузі – щодо мораторію на експорт лісу-кругляка, вже прийнятий. Ми переконані: коли ми не будемо експортувати дешеву сировину, а зосередимося на виготовленні готової продукції, до нас потягнуться інвестори, наші люди будуть працювати на заводах і фабриках замість того, щоб мовчки спостерігати за бездумною вирубкою лісів.

За цим принципом плануємо відродити й інші галузі в Україні. Я наголошую: усі кредитні кошти ми повинні вкладати в розвиток економіки, а не латати ними дірки.

- Чи є у Радикальної партії свій план – як боротися з захмарними тарифами?

-Безумовно, є. Одразу скажу: субсидіями тут суттєво не допоможеш, потрібно докорінно змінювати систему.

На щастя, разом із холодними і довгими зимами, Господь дав нам власні газ та нафту. Не в такому обсязі, як Росії чи Катару, але достатньо для того, щоб українці не жахалися зими. Я наголошую: у житлово-комунальному господарстві потрібно використовувати лише газ українського видобутку, ціна якого нижча російського у десятки разів. Окрім того, потрібно скасувати рентну плату на видобуток власного газу і ліквідувати “Нафтогаз”, як гніздо корупції. Усі ці заходи дозволять відчутно знизити вартість комунальних послуг – мінімум у 2-3 рази. Саме тому Радикальна партія ініціює позачергове засідання Верховної Ради, на яке вимагає винести всі ці питання.

Справедливі комунальні тарифи – це, без перебільшення, питання виживання нації. Досить дозволяти олігархам паразитувати на надрах держави. Потрібно ліквідувати монополії на використання нафти й газу. Надра – власність народу України і крапка.

- Радикальна партія вперше йде на місцеві вибори. За яким принципом відбирали кандидатів?

- Понад 90% наших кандидатів – це нові обличчя. Наш головний принцип – жодного регіонала в списку, жодної продажної морди, яка заплямувала себе співпрацею зі злочинним режимом Януковича. Відбирали кандидатів з простих людей, перевагу надавали Героям АТО, інвалідам, громадським активістам, волонтерам, а також лікарям, вчителям, економістам, юристам та представникам інших поважних професій. Ми переконані: до влади повинні прийти звичайні люди – такі самі, як ви.

Тож я запрошую всіх свідомих українців прийти на вибори та віддати свій голос за майбутнє країни. Пам’ятайте: не проголосувавши, ви подаруєте свій голос Порошенку та його банді.

26.10.2015Спілкувалася Галина ПЕЧЕРИЦЯ


Переглядів: 979

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13856)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13771)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13500)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (724)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (65)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"