Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №731 від 02.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


#Ракурс добрих порад

Квасимо капусту

Спершу про найпростіший спосіб квашення. Суміш капусти з морквою перетираємо з сіллю,потім нею набиваємо діжку чи емальовану каструлю або відро.Десь із тиждень тримаємо її втеплі (+16 –200С). У цей час капуста дає сік і гази. Їх треба випускати з допомогою гладенько заструганої дерев’яної палиці або звичайнісінької качалки: двічі на добу нею протикають уміст діжки. Капусту накривають чистою полотнинкою та чистим дерев’яним кружком (ліпше дубовим), кладуть гніт. Після тижневої витримки в теплі капусту спускають у льох. До настання морозів міські господині можуть виставити її на балкон.

Є й інший дуже простий, але популярний спосіб засолювання капусти. Зачищені качани подрібнюють хто січкою, хто ножем, але краще з допомогою шатківниці, шаткована капуста виглядає дуже красиво. У тару набивають не кришиво, як післярубання в кориті, а довгасті смужки листя. Така капуста й у стравах виглядає апетитно. Подрібнену капусту разом із тертою морквою щільно вкладають у тару, потім масу заливають розсолом. Готують його так: у 8 літрах охолодженої кип’яченої води розчиняють дві склянки крупної солі й одну склянку цукру. Заливають і кладуть гніт (уламок звичайного гранітного каменя або металеву гирю). Навідміну від першого (сухого) способу цей дає змогу одержати готову капусту вже через кілька днів.

Хочете зробити капусту хрусткою? Щільні капустини очистіть від зеленого листя, наріжте великими частками разом із качаном, укладіть туго в діжку, перекладаючи нашаткованою морквою. Потім приготуйте розсіл– такий самий, як у попередньому рецепті. Цим розсолом залийте капусту, покладіть гніт.Протягом 6-8 днів витримуйте квашення при кімнатній температурі. Зайвий розсіл можна видалити, гази випустити. Потім діжку спускають у льох. Капуста виходить хрусткою та дуже смачною.

А тепер наведемо ще деякі варіації квашення, котрими можна урізноманітнити стіл нарівні з традиційними.

З овочами

На 10 кг капусти можна взяти1 кг солодкого перцю, 1 кг помідорів, кабачок, 5 морквин, 2головки часнику, зелень петрушки, коріандру, кропу, шматочок червоного гіркого перцю.

Кожну капустину розріжте разом із качаном начетверо й опустіть на 5 хв. у киплячу воду.Перець почистіть від плодоніжокі насіння, покладіть на 5 хв. вокріп. Кабачок зі шкіркою, помідори й моркву наріжте кружальцями, почистіть часник,крупно поріжте зелень. В емальовану каструлю вкладіть шарами капусту, кабачок, помідори,перець, кожен шар пересипте зубками часнику, зеленню й морквою.

Приготуйте розсіл (на 1 лводи – 2 ст. ложки солі), коли охолоне, залийте ним капусту,каструлю накрийте чистою полотнинкою або марлею, покладіть гніт. Залишіть капусту прикімнатній температурі на 3 дні.Потім винесіть на холод.

З виноградом і медом

На 2 кг капусти – 1 кг винограду, 200 г моркви, 100 г базиліка, 100 г меду, 15 г солі. Для такої капусти найкраще братискляні банки з кришками.

Капусту й моркву нашаткуйте, вкладіть у підготовлену тару, перешаровуючи виноградом і базиліком, залийте киплячим розсолом (на 1 л води – 15 гсолі й 100 г меду). Покладіть гніт. На другу добу капуста вже готова до вживання.

З яблуками

На 10 кг капусти – 500 г яблук, 25 г насіння кропу або кмину, 200-250 г солі.

Стиглі кислі яблука почистіть від шкірки й серцевини, наріжте часточками й змішайте з нашаткованою капустою. У підготовлену тару вкладіть інгредієнти, накрийте чистою тканинкою, покладіть гніт й залиште при кімнатній температурі на кілька днів. Проштрикуючи палицею, давайте виходити газам.

З хроном

Середня за розміром капустина, морква, головка часнику, трохи хрону, пучок зелені петрушки, 1 ст. ложка солі, 1 ст.ложка цукру.

Капуста, приготовлена за таким рецептом, буде готова вже через добу. Тому для її приготування найкраще підходятьскляні слоїки. Спочатку зробіть розсіл (на 1 л води – 1 ст.ложка солі, 1 ст. ложка цукру). Капусту тонко нашаткуйте, моркву натріть на тертці, все перемішайте, присмачте тертим хроном і часником, закладіть у тару. Додайте пучок подрібненої петрушки. Потім залийте капустугарячим розсолом і залишіть надобу при кімнатній температурі.

Квашена з буряком у маринаді

2 кг капусти, великий буряк, головка часнику, 1 перець болгарський.

Маринад: 1 л води, 1/2 склянки олії, 1 ст. ложка оцту, 2 ст.ложки солі, 3 ст. ложки цукру. Капусту наріжте шматочками, буряк – соломкою, часник дрібно посічіть. Складіть капусту в п’ятилітрову емальовану (але вжодному разі не алюмінієву) каструлю, пересипаючи шариморквою, буряком і часником, покладіть солодкий болгарський перець і залийте гарячим маринадом (змішайте олію, оцет, сіль, цукор, воду й скип’ятіть).Каструлю з капустою залишітьпри кімнатній температурі (18-240С) на 5-7 днів. Період шумування у такої капусти проходить не дуже помітно – без бурлінняй утворення піни. Тому готовність визначте на смак.

У погребі квашену капусту можна зберігати аж до нового врожаю, не забуваючи час відчасу обмивати гніт і прополіскувати тканинку.

Ще один слушний момент. У нашинковану капусту, яку заквашують, можна покласти цілі качани, очистивши їх від зеленого листя.

Квашену капусту можна вживати і як закуску, і як гарнір, а також використовувати для приготування салатів, борщів тощо. Певним чином приготована, вонаможе бути начинкою для пиріжків. Отож постарайтеся запастися цим продуктом.

02.11.2015


Переглядів: 160

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 909 від 18.04.2019p.
¤ 
Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено

Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено

Без чого не можна уявити собі великодній стіл? Звичайно ж, без крашанок та писанок — символів зародження нового життя і традиційних подарунків на Пасху. Саме з них починається святкова трапеза, їх дарують близьким та рідним, йдучи у гості, роздають бідним і залишають у церкві. Та прикрасити великоднє застілля крашанками, пофарбованими в один колір, якось банально. Тому, пропонуємо вам найкращі ідеї, як із звичайного яйця зробити яскравий і смачний шедевр до Пасхи....

¤ 
Браво, федерація!

Браво, федерація!

РОФФ зробила все, щоб зірвати суперкубок, і звинуватити у всьому “ОДЕК”...

¤ 
ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб

ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб

Автопригоди за участі велосипедиста та мотоцикліста сталися у Рівному та Рокитнівському районі....

¤ Історія успіху
«Фірма Фармікс» тримає марку

«Фірма Фармікс» тримає марку

Ольга БАХАНОВА: «Пропонуємо понад 100 тисяч найменувань обладнання та витратних матеріалів від світових виробників»

Сучасну медицину неможливо уявити без лабораторної діагностики. Проведення оптимального комплексу лабораторних досліджень дозволяє виявити хворобу на початковій стадії, запобігти подальшому її розвитку, значно скоротити витрати і пацієнта, і держави на лікування важких ускладнень та хронічних форм хвороб. «Якщо хворі видужують, то їх зціленню радіють не тільки вони самі, їх близькі та лікарі, а й наш колектив», – зауважила директор і засновник ПП «Фірма Фармікс» Ольга БАХАНОВА (на фото)....

¤ 

На Рівненщині з’явився клас на колесах

У Привільненській ОТГ, що на Дубенщині, старий недієвий автобус переобладнали в яскравий навчальний клас. Це вдалось зробити в рамках реалізації проекту «Територія свободи» в рамках обласного конкурсу ідей молодіжних ініціатив....

¤ 
Олексій Муляренко: «Розвиток сільської медицини - пріоритетний напрямок нашої роботи»

Олексій Муляренко: «Розвиток сільської медицини - пріоритетний напрямок нашої роботи»

Нинішній рік на Рівненщині можна з повним правом назвати роком сільської медицини. За останні кілька десятиріч не проводились такі масштабні будівельні та ремонтні роботи у ФАПАх, амбулаторіях та інших закладах сільської медицини, як у 2019 році. Потрібно відмітити вміння влади області налагоджувати співпрацю з поважними міжнародними фінансовими організаціями. Цього в історії області не було ніколи. В якості прикладу такої плідної співпраці варто нагадати проект Світового банку «Поліпшення охорони здоров?я на службі у людей», в рамках якого проводяться роботи з оновлення та реконструкції 89 амбулаторій в різних районах області....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (7845)
2. Моє місто - найкраще [427] (4597)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (3845)
4. Секс із мусульманином [271] (3583)
5. Рiвне-Ракурс Популярна громадсько-політична обласна газета. Тираж 16 000 екз. на тиждень Передплатний індекс 23429 [0] (3525)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (3351)
7. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (3330)
8. Догляньте мене до смерті [278] (3183)
9. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3151)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (2873)
11. Якщо у сні приснився вуж [219] (2239)
12. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2185)
13. Розклад руху автобусів [253] (2021)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (2002)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (1984)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Японські інвестори зацікавлені у співпраці з Рівненщиною (106)
2. Понад 600 старшокласників опановують військове мистецтво (101)
3. Браво, федерація! (96)
4. Розбірки в медичній галузі: (95)
5. Тетяна Литвинова йде з СТБ (94)
6. «Фірма Фармікс» тримає марку (93)
7. Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено (93)
8. Нічна погоня поблизу Рівного (92)
9. На Рівненщині з’явився клас на колесах (91)
10. Бойова, але безгольова нічия у Калуші (88)
11. *«Ми за Україну!». (88)
12. Як вибирати сонцезахисні окуляри. На що звернути увагу (88)
13. *Дмитро Чекалкін: «Петро Порошенко зробив для України за п?ять років більше, ніж всі інші президенти за двадцять три роки» (88)
14. ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб (87)
15. У Радивилівському районі в селі Опарипси важать вантажівки (86)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс