Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №731 від 02.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
Лютий 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29


#Ракурс добрих порад

Квасимо капусту

Спершу про найпростіший спосіб квашення. Суміш капусти з морквою перетираємо з сіллю,потім нею набиваємо діжку чи емальовану каструлю або відро.Десь із тиждень тримаємо її втеплі (+16 –200С). У цей час капуста дає сік і гази. Їх треба випускати з допомогою гладенько заструганої дерев’яної палиці або звичайнісінької качалки: двічі на добу нею протикають уміст діжки. Капусту накривають чистою полотнинкою та чистим дерев’яним кружком (ліпше дубовим), кладуть гніт. Після тижневої витримки в теплі капусту спускають у льох. До настання морозів міські господині можуть виставити її на балкон.

Є й інший дуже простий, але популярний спосіб засолювання капусти. Зачищені качани подрібнюють хто січкою, хто ножем, але краще з допомогою шатківниці, шаткована капуста виглядає дуже красиво. У тару набивають не кришиво, як післярубання в кориті, а довгасті смужки листя. Така капуста й у стравах виглядає апетитно. Подрібнену капусту разом із тертою морквою щільно вкладають у тару, потім масу заливають розсолом. Готують його так: у 8 літрах охолодженої кип’яченої води розчиняють дві склянки крупної солі й одну склянку цукру. Заливають і кладуть гніт (уламок звичайного гранітного каменя або металеву гирю). Навідміну від першого (сухого) способу цей дає змогу одержати готову капусту вже через кілька днів.

Хочете зробити капусту хрусткою? Щільні капустини очистіть від зеленого листя, наріжте великими частками разом із качаном, укладіть туго в діжку, перекладаючи нашаткованою морквою. Потім приготуйте розсіл– такий самий, як у попередньому рецепті. Цим розсолом залийте капусту, покладіть гніт.Протягом 6-8 днів витримуйте квашення при кімнатній температурі. Зайвий розсіл можна видалити, гази випустити. Потім діжку спускають у льох. Капуста виходить хрусткою та дуже смачною.

А тепер наведемо ще деякі варіації квашення, котрими можна урізноманітнити стіл нарівні з традиційними.

З овочами

На 10 кг капусти можна взяти1 кг солодкого перцю, 1 кг помідорів, кабачок, 5 морквин, 2головки часнику, зелень петрушки, коріандру, кропу, шматочок червоного гіркого перцю.

Кожну капустину розріжте разом із качаном начетверо й опустіть на 5 хв. у киплячу воду.Перець почистіть від плодоніжокі насіння, покладіть на 5 хв. вокріп. Кабачок зі шкіркою, помідори й моркву наріжте кружальцями, почистіть часник,крупно поріжте зелень. В емальовану каструлю вкладіть шарами капусту, кабачок, помідори,перець, кожен шар пересипте зубками часнику, зеленню й морквою.

Приготуйте розсіл (на 1 лводи – 2 ст. ложки солі), коли охолоне, залийте ним капусту,каструлю накрийте чистою полотнинкою або марлею, покладіть гніт. Залишіть капусту прикімнатній температурі на 3 дні.Потім винесіть на холод.

З виноградом і медом

На 2 кг капусти – 1 кг винограду, 200 г моркви, 100 г базиліка, 100 г меду, 15 г солі. Для такої капусти найкраще братискляні банки з кришками.

Капусту й моркву нашаткуйте, вкладіть у підготовлену тару, перешаровуючи виноградом і базиліком, залийте киплячим розсолом (на 1 л води – 15 гсолі й 100 г меду). Покладіть гніт. На другу добу капуста вже готова до вживання.

З яблуками

На 10 кг капусти – 500 г яблук, 25 г насіння кропу або кмину, 200-250 г солі.

Стиглі кислі яблука почистіть від шкірки й серцевини, наріжте часточками й змішайте з нашаткованою капустою. У підготовлену тару вкладіть інгредієнти, накрийте чистою тканинкою, покладіть гніт й залиште при кімнатній температурі на кілька днів. Проштрикуючи палицею, давайте виходити газам.

З хроном

Середня за розміром капустина, морква, головка часнику, трохи хрону, пучок зелені петрушки, 1 ст. ложка солі, 1 ст.ложка цукру.

Капуста, приготовлена за таким рецептом, буде готова вже через добу. Тому для її приготування найкраще підходятьскляні слоїки. Спочатку зробіть розсіл (на 1 л води – 1 ст.ложка солі, 1 ст. ложка цукру). Капусту тонко нашаткуйте, моркву натріть на тертці, все перемішайте, присмачте тертим хроном і часником, закладіть у тару. Додайте пучок подрібненої петрушки. Потім залийте капустугарячим розсолом і залишіть надобу при кімнатній температурі.

Квашена з буряком у маринаді

2 кг капусти, великий буряк, головка часнику, 1 перець болгарський.

Маринад: 1 л води, 1/2 склянки олії, 1 ст. ложка оцту, 2 ст.ложки солі, 3 ст. ложки цукру. Капусту наріжте шматочками, буряк – соломкою, часник дрібно посічіть. Складіть капусту в п’ятилітрову емальовану (але вжодному разі не алюмінієву) каструлю, пересипаючи шариморквою, буряком і часником, покладіть солодкий болгарський перець і залийте гарячим маринадом (змішайте олію, оцет, сіль, цукор, воду й скип’ятіть).Каструлю з капустою залишітьпри кімнатній температурі (18-240С) на 5-7 днів. Період шумування у такої капусти проходить не дуже помітно – без бурлінняй утворення піни. Тому готовність визначте на смак.

У погребі квашену капусту можна зберігати аж до нового врожаю, не забуваючи час відчасу обмивати гніт і прополіскувати тканинку.

Ще один слушний момент. У нашинковану капусту, яку заквашують, можна покласти цілі качани, очистивши їх від зеленого листя.

Квашену капусту можна вживати і як закуску, і як гарнір, а також використовувати для приготування салатів, борщів тощо. Певним чином приготована, вонаможе бути начинкою для пиріжків. Отож постарайтеся запастися цим продуктом.

02.11.2015


Переглядів: 97

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 900 від 16.02.2019p.
¤ Енергомодернізація
ПрАТ «ЕСКО-РІВНЕ»: Орієнтир – висока енергоефективність

ПрАТ «ЕСКО-РІВНЕ»: Орієнтир – висока енергоефективність

Досвід провідних країн Європейського Союзу свідчить про потенціал енергозбереження будівель від 40% до 70%

Питання енергоефективності та енергозбереження й досі не втрачає актуальності для України. За експертними оцінками, в державі бюджетні будівлі споживають теплової енергії від 130 до 250 кВт-год/кв.м, тоді як у країнах Європейського Союзу цей показник значно нижчий і становить від 50 до 80 кВт-год/кв.м. Причинами такого високого рівня споживання енергії в будівлях в Україні є як недоліки при їх проектуванні, так і фізичне їхнє старіння, а ще невміння економити....

¤ 
Фракція «БПП СОЛІДАРНІСТЬ» у Рівнераді публічно прозвітувала про діяльність за 2018 рік

Фракція «БПП СОЛІДАРНІСТЬ» у Рівнераді публічно прозвітувала про діяльність за 2018 рік

12 лютого в міському палаці культури «Текстильник» фракція «БПП СОЛІДАРНІСТЬ» у Рівненській міській раді вже традиційно і публічно відзвітувала про свою роботу перед жителями міста за минулий рік....

¤ 
Захистити від кору може лише вакцинація

Захистити від кору може лише вакцинація

Якою є ситуація із захворюваністю на кір в області, які заходи треба провести із первинної профілактики щодо протидії кору обговорили на нараді в облдержадміністрації....

¤ 
Контрнаступ на бідність

Контрнаступ на бідність

Не тільки курс на ЄС і НАТО, а й побудова українського добробуту - Петро Порошенко на Форумі “Відкритий діалог»

Контрнаступ на бідність Не тільки курс на ЄС і НАТО, а й побудова українського добробуту - Петро Порошенко на Форумі “Відкритий діалог”....

¤ 
60 спортсменів з інвалідністю Рівненщини та їхні тренери отримали відзнаки

60 спортсменів з інвалідністю Рівненщини та їхні тренери отримали відзнаки

Кращих з кращих 1 лютого нагородили під час щорічного заходу «Наша спортивна гордість» за підсумками 2018 року....

¤ 
200 каратистів змагалися на чемпіонаті у Рівному

200 каратистів змагалися на чемпіонаті у Рівному

Близько 200 учасників з’їхалося на відкритий чемпіонат Рівненської області з годзю-рю карате серед дітей, юнаків, юніорів та дорослих....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (3828)
2. Моє місто - найкраще [427] (3357)
3. Секс із мусульманином [271] (2832)
4. [0] (2731)
5. Як правильно приймати вітаміни? [749] (2615)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (2552)
7. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (2469)
8. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (2413)
9. Догляньте мене до смерті [278] (2358)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (2258)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (1699)
12. Якщо у сні приснився вуж [219] (1681)
13. Розклад руху автобусів [253] (1680)
14. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (1557)
15. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (1544)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Нова вакцина від пневмонії запобіжить «здичавінню» мікробіоти (59)
2. Порошенко подкупил мэра Чернигова Атрошенко (57)
3. Як мати з донькою… (55)
4. Підставляла сніжинкам долоні (47)
5. Рівнянина затримали за розбій та погрозу насильством правоохоронцям (46)
6. Професійний 50-ти метровий басейн планують збудувати у Рівному (39)
7. Молодіжна рада Рівненщини запрацює у новому форматі (39)
8. Контрнаступ на бідність (39)
9. Водій, якому стало погано за кермом загинув (39)
10. 93-річному сарненчанину вручили орден «За заслуги» ІІІ ступеня (38)
11. Фракція «БПП СОЛІДАРНІСТЬ» у Рівнераді публічно прозвітувала про діяльність за 2018 рік (37)
12. 200 каратистів змагалися на чемпіонаті у Рівному (37)
13. Яценюк іде в прем’єри (37)
14. Захистити від кору може лише вакцинація (36)
15. У Рівному під колеса маршрутки потрапила жінка (36)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс