Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №731 від 02.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Червень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Квасимо капусту

Спершу про найпростіший спосіб квашення. Суміш капусти з морквою перетираємо з сіллю,потім нею набиваємо діжку чи емальовану каструлю або відро.Десь із тиждень тримаємо її втеплі (+16 –200С). У цей час капуста дає сік і гази. Їх треба випускати з допомогою гладенько заструганої дерев’яної палиці або звичайнісінької качалки: двічі на добу нею протикають уміст діжки. Капусту накривають чистою полотнинкою та чистим дерев’яним кружком (ліпше дубовим), кладуть гніт. Після тижневої витримки в теплі капусту спускають у льох. До настання морозів міські господині можуть виставити її на балкон.

Є й інший дуже простий, але популярний спосіб засолювання капусти. Зачищені качани подрібнюють хто січкою, хто ножем, але краще з допомогою шатківниці, шаткована капуста виглядає дуже красиво. У тару набивають не кришиво, як післярубання в кориті, а довгасті смужки листя. Така капуста й у стравах виглядає апетитно. Подрібнену капусту разом із тертою морквою щільно вкладають у тару, потім масу заливають розсолом. Готують його так: у 8 літрах охолодженої кип’яченої води розчиняють дві склянки крупної солі й одну склянку цукру. Заливають і кладуть гніт (уламок звичайного гранітного каменя або металеву гирю). Навідміну від першого (сухого) способу цей дає змогу одержати готову капусту вже через кілька днів.

Хочете зробити капусту хрусткою? Щільні капустини очистіть від зеленого листя, наріжте великими частками разом із качаном, укладіть туго в діжку, перекладаючи нашаткованою морквою. Потім приготуйте розсіл– такий самий, як у попередньому рецепті. Цим розсолом залийте капусту, покладіть гніт.Протягом 6-8 днів витримуйте квашення при кімнатній температурі. Зайвий розсіл можна видалити, гази випустити. Потім діжку спускають у льох. Капуста виходить хрусткою та дуже смачною.

А тепер наведемо ще деякі варіації квашення, котрими можна урізноманітнити стіл нарівні з традиційними.

З овочами

На 10 кг капусти можна взяти1 кг солодкого перцю, 1 кг помідорів, кабачок, 5 морквин, 2головки часнику, зелень петрушки, коріандру, кропу, шматочок червоного гіркого перцю.

Кожну капустину розріжте разом із качаном начетверо й опустіть на 5 хв. у киплячу воду.Перець почистіть від плодоніжокі насіння, покладіть на 5 хв. вокріп. Кабачок зі шкіркою, помідори й моркву наріжте кружальцями, почистіть часник,крупно поріжте зелень. В емальовану каструлю вкладіть шарами капусту, кабачок, помідори,перець, кожен шар пересипте зубками часнику, зеленню й морквою.

Приготуйте розсіл (на 1 лводи – 2 ст. ложки солі), коли охолоне, залийте ним капусту,каструлю накрийте чистою полотнинкою або марлею, покладіть гніт. Залишіть капусту прикімнатній температурі на 3 дні.Потім винесіть на холод.

З виноградом і медом

На 2 кг капусти – 1 кг винограду, 200 г моркви, 100 г базиліка, 100 г меду, 15 г солі. Для такої капусти найкраще братискляні банки з кришками.

Капусту й моркву нашаткуйте, вкладіть у підготовлену тару, перешаровуючи виноградом і базиліком, залийте киплячим розсолом (на 1 л води – 15 гсолі й 100 г меду). Покладіть гніт. На другу добу капуста вже готова до вживання.

З яблуками

На 10 кг капусти – 500 г яблук, 25 г насіння кропу або кмину, 200-250 г солі.

Стиглі кислі яблука почистіть від шкірки й серцевини, наріжте часточками й змішайте з нашаткованою капустою. У підготовлену тару вкладіть інгредієнти, накрийте чистою тканинкою, покладіть гніт й залиште при кімнатній температурі на кілька днів. Проштрикуючи палицею, давайте виходити газам.

З хроном

Середня за розміром капустина, морква, головка часнику, трохи хрону, пучок зелені петрушки, 1 ст. ложка солі, 1 ст.ложка цукру.

Капуста, приготовлена за таким рецептом, буде готова вже через добу. Тому для її приготування найкраще підходятьскляні слоїки. Спочатку зробіть розсіл (на 1 л води – 1 ст.ложка солі, 1 ст. ложка цукру). Капусту тонко нашаткуйте, моркву натріть на тертці, все перемішайте, присмачте тертим хроном і часником, закладіть у тару. Додайте пучок подрібненої петрушки. Потім залийте капустугарячим розсолом і залишіть надобу при кімнатній температурі.

Квашена з буряком у маринаді

2 кг капусти, великий буряк, головка часнику, 1 перець болгарський.

Маринад: 1 л води, 1/2 склянки олії, 1 ст. ложка оцту, 2 ст.ложки солі, 3 ст. ложки цукру. Капусту наріжте шматочками, буряк – соломкою, часник дрібно посічіть. Складіть капусту в п’ятилітрову емальовану (але вжодному разі не алюмінієву) каструлю, пересипаючи шариморквою, буряком і часником, покладіть солодкий болгарський перець і залийте гарячим маринадом (змішайте олію, оцет, сіль, цукор, воду й скип’ятіть).Каструлю з капустою залишітьпри кімнатній температурі (18-240С) на 5-7 днів. Період шумування у такої капусти проходить не дуже помітно – без бурлінняй утворення піни. Тому готовність визначте на смак.

У погребі квашену капусту можна зберігати аж до нового врожаю, не забуваючи час відчасу обмивати гніт і прополіскувати тканинку.

Ще один слушний момент. У нашинковану капусту, яку заквашують, можна покласти цілі качани, очистивши їх від зеленого листя.

Квашену капусту можна вживати і як закуску, і як гарнір, а також використовувати для приготування салатів, борщів тощо. Певним чином приготована, вонаможе бути начинкою для пиріжків. Отож постарайтеся запастися цим продуктом.

02.11.2015


Переглядів: 7

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 966 від 28.05.2020p.
¤ 
Абрикосові кісточки – це безцінний скарб

Абрикосові кісточки – це безцінний скарб

Солодкі, пахучі плоди, якими всi ми любимо ласувати, не просто смачнi. Вони надзвичайно корисні, причому – до самої кісточки. В ароматних зернятах є речовина, яка здатна і кашель вилікувати, і дepматит. Саме абрикосову олію колись оцінювали за вагою золота....

¤ 
Зіткнення легковика та тролейбуса: є травмовані

Зіткнення легковика та тролейбуса: є травмовані

Дорожньо-транспортна пригода сталася 24 травня близько 14 години на перехресті вулиць Соборна-Корольова обласного центру....

¤ 

Побив до смерті свого роботодавця

Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу 37-річному жителю села Морочне Зарічненського району, який до смерті побив свого роботодавця, відбулося 25 травня....

¤ 
На Здолбунівщині малолітні познущались над могилою

На Здолбунівщині малолітні познущались над могилою

Повідомлення, що на кладовищі у селі Здовбиця невідомі осквернили могили, до поліції надійшло 25 травня о 10-тій годині....

¤ 
Все про індексацію пенсій у 2020-му

Все про індексацію пенсій у 2020-му

У березні Президент Володимир Зеленський пообіцяв індексацію пенсій для літніх людей. На початок травня уряд перерахував виплати для майже 10 мільйонів пенсіонерів, і більше ніж 8 мільйонів – отримали надбавки. Наскільки зросли пенсії та хто отримав доплати, дізнався Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Недофінансування закладів медицини Рівненщини цьогоріч становить 540 млн.грн.

Недофінансування закладів медицини Рівненщини цьогоріч становить 540 млн.грн.

Питання фінансової підтримки низки комунальних підприємств та закладів охорони здоров’я Рівненської області розглянули депутати постійної комісії обласної ради з питань будівництва та розвитку інфраструктури на своєму засіданні за участю першого заступника голови ради Сергія Свисталюка. Відповідну обласну програму заплановано винести на розгляд найближчої сесії, яка має відбутися 5 червня....





Найпопулярніші статті:

• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (642)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (642)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (640)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (637)
• Бюджет і ми… [965] (634)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (626)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (624)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (622)
• Живи до ста! [965] (585)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (559)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (524)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (520)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (512)
• Пиріг з зеленою цибулею [964] (509)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (507)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (497)
• 5 хитрощів, як правильно використовувати фольгу [964] (490)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (488)

ТОП-15 свіжого номера:

• Зіткнення легковика та тролейбуса: є травмовані (82)
• Побив до смерті свого роботодавця (79)
• Дичавіємо… (79)
• Все про індексацію пенсій у 2020-му (79)
• На Здолбунівщині малолітні познущались над могилою (78)
• Недофінансування закладів медицини Рівненщини цьогоріч становить 540 млн.грн. (77)
• Абрикосові кісточки – це безцінний скарб (75)
• На Острожчині в ДТП травмувалося двоє осіб (67)
• «Золото Діви Марії» (56)
• Деменція не приходить раптово (54)
• Дмитро Комаров розкрив кількість вишиванок, які подарував жителям екзотичних країн (52)
• Ванночки для ніг з м’ятою і льоном (52)
• Сергій Притула зізнався, що орден, яким нагородив Зеленський, йому так і не вручили (52)
• Як отримати гарний врожай солодкого перцю (49)
• Сильвестр Сталлоне терміново продає свій особняк (48)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс