Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №731 від 02.11.2015p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Листопад 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30


#

Квасимо капусту

Спершу про найпростіший спосіб квашення. Суміш капусти з морквою перетираємо з сіллю,потім нею набиваємо діжку чи емальовану каструлю або відро.Десь із тиждень тримаємо її втеплі (+16 –200С). У цей час капуста дає сік і гази. Їх треба випускати з допомогою гладенько заструганої дерев’яної палиці або звичайнісінької качалки: двічі на добу нею протикають уміст діжки. Капусту накривають чистою полотнинкою та чистим дерев’яним кружком (ліпше дубовим), кладуть гніт. Після тижневої витримки в теплі капусту спускають у льох. До настання морозів міські господині можуть виставити її на балкон.

Є й інший дуже простий, але популярний спосіб засолювання капусти. Зачищені качани подрібнюють хто січкою, хто ножем, але краще з допомогою шатківниці, шаткована капуста виглядає дуже красиво. У тару набивають не кришиво, як післярубання в кориті, а довгасті смужки листя. Така капуста й у стравах виглядає апетитно. Подрібнену капусту разом із тертою морквою щільно вкладають у тару, потім масу заливають розсолом. Готують його так: у 8 літрах охолодженої кип’яченої води розчиняють дві склянки крупної солі й одну склянку цукру. Заливають і кладуть гніт (уламок звичайного гранітного каменя або металеву гирю). Навідміну від першого (сухого) способу цей дає змогу одержати готову капусту вже через кілька днів.

Хочете зробити капусту хрусткою? Щільні капустини очистіть від зеленого листя, наріжте великими частками разом із качаном, укладіть туго в діжку, перекладаючи нашаткованою морквою. Потім приготуйте розсіл– такий самий, як у попередньому рецепті. Цим розсолом залийте капусту, покладіть гніт.Протягом 6-8 днів витримуйте квашення при кімнатній температурі. Зайвий розсіл можна видалити, гази випустити. Потім діжку спускають у льох. Капуста виходить хрусткою та дуже смачною.

А тепер наведемо ще деякі варіації квашення, котрими можна урізноманітнити стіл нарівні з традиційними.

З овочами

На 10 кг капусти можна взяти1 кг солодкого перцю, 1 кг помідорів, кабачок, 5 морквин, 2головки часнику, зелень петрушки, коріандру, кропу, шматочок червоного гіркого перцю.

Кожну капустину розріжте разом із качаном начетверо й опустіть на 5 хв. у киплячу воду.Перець почистіть від плодоніжокі насіння, покладіть на 5 хв. вокріп. Кабачок зі шкіркою, помідори й моркву наріжте кружальцями, почистіть часник,крупно поріжте зелень. В емальовану каструлю вкладіть шарами капусту, кабачок, помідори,перець, кожен шар пересипте зубками часнику, зеленню й морквою.

Приготуйте розсіл (на 1 лводи – 2 ст. ложки солі), коли охолоне, залийте ним капусту,каструлю накрийте чистою полотнинкою або марлею, покладіть гніт. Залишіть капусту прикімнатній температурі на 3 дні.Потім винесіть на холод.

З виноградом і медом

На 2 кг капусти – 1 кг винограду, 200 г моркви, 100 г базиліка, 100 г меду, 15 г солі. Для такої капусти найкраще братискляні банки з кришками.

Капусту й моркву нашаткуйте, вкладіть у підготовлену тару, перешаровуючи виноградом і базиліком, залийте киплячим розсолом (на 1 л води – 15 гсолі й 100 г меду). Покладіть гніт. На другу добу капуста вже готова до вживання.

З яблуками

На 10 кг капусти – 500 г яблук, 25 г насіння кропу або кмину, 200-250 г солі.

Стиглі кислі яблука почистіть від шкірки й серцевини, наріжте часточками й змішайте з нашаткованою капустою. У підготовлену тару вкладіть інгредієнти, накрийте чистою тканинкою, покладіть гніт й залиште при кімнатній температурі на кілька днів. Проштрикуючи палицею, давайте виходити газам.

З хроном

Середня за розміром капустина, морква, головка часнику, трохи хрону, пучок зелені петрушки, 1 ст. ложка солі, 1 ст.ложка цукру.

Капуста, приготовлена за таким рецептом, буде готова вже через добу. Тому для її приготування найкраще підходятьскляні слоїки. Спочатку зробіть розсіл (на 1 л води – 1 ст.ложка солі, 1 ст. ложка цукру). Капусту тонко нашаткуйте, моркву натріть на тертці, все перемішайте, присмачте тертим хроном і часником, закладіть у тару. Додайте пучок подрібненої петрушки. Потім залийте капустугарячим розсолом і залишіть надобу при кімнатній температурі.

Квашена з буряком у маринаді

2 кг капусти, великий буряк, головка часнику, 1 перець болгарський.

Маринад: 1 л води, 1/2 склянки олії, 1 ст. ложка оцту, 2 ст.ложки солі, 3 ст. ложки цукру. Капусту наріжте шматочками, буряк – соломкою, часник дрібно посічіть. Складіть капусту в п’ятилітрову емальовану (але вжодному разі не алюмінієву) каструлю, пересипаючи шариморквою, буряком і часником, покладіть солодкий болгарський перець і залийте гарячим маринадом (змішайте олію, оцет, сіль, цукор, воду й скип’ятіть).Каструлю з капустою залишітьпри кімнатній температурі (18-240С) на 5-7 днів. Період шумування у такої капусти проходить не дуже помітно – без бурлінняй утворення піни. Тому готовність визначте на смак.

У погребі квашену капусту можна зберігати аж до нового врожаю, не забуваючи час відчасу обмивати гніт і прополіскувати тканинку.

Ще один слушний момент. У нашинковану капусту, яку заквашують, можна покласти цілі качани, очистивши їх від зеленого листя.

Квашену капусту можна вживати і як закуску, і як гарнір, а також використовувати для приготування салатів, борщів тощо. Певним чином приготована, вонаможе бути начинкою для пиріжків. Отож постарайтеся запастися цим продуктом.

02.11.2015


Переглядів: 904

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 836 від 16.11.2017p.
¤ 
Як зміцнити імунітет восени:

Як зміцнити імунітет восени:

4 дієвих способи, які вам сподобаються

Можна довго жалітись на погану погоду, холод та вічні застуди. А можна зміцнити власний імунітет і тоді осінь дійсно буде вам в радість!...

¤ Особливий погляд
«Вестагротех» завзято працює на молочний ренесанс в Україні

«Вестагротех» завзято працює на молочний ренесанс в Україні

Микола КОЗАКЕВИЧ: «Настав час виходити на світові продовольчі ринки не з сировиною, а з «паляницею»

За останні роки молочна галузь України переживає не найкращі часи. Причин цьому чимало: недостатня увага з боку держави, значне підвищення цін на електроенергію та паливо, яке впливає на ціну вироблен...

¤ 
Хто з Рівненщини отримає відстрочку від армії, вирішувала призовна комісія

Хто з Рівненщини отримає відстрочку від армії, вирішувала призовна комісія

На Рівненщині триває осінній призов на строкову службу. Всього до кінця листопада військкомати повинні закликати понад 300 новобранців у віці до 27 років. Більше половини призовників служитимуть у Збр...

¤ 
«Народний фронт» до виборів-2019 готовий

«Народний фронт» до виборів-2019 готовий

«Фронтовики» провели ГУЧНИЙ з’їзд

Здавалося б, банальна історія – партія провела з’їзд. Україна бачила сотні партійних заходів за час незалежності, проте цього разу спричинився справжній політичний фурор. 11 листопада півтисячі делега...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (21900)
2. Розклад руху автобусів [253] (19768)
3. Моє місто - найкраще [427] (16380)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (11316)
5. Догляньте мене до смерті [278] (11258)
6. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (11087)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (10707)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (9176)
9. Душ для всіх [432] (8300)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (8255)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (7958)
12. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (7841)
13. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (7808)
14. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (7735)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (7689)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Як зміцнити імунітет восени: (109)
2. Як пиво впливає на організм людини: (106)
3. Хто з ким «дружить» на городі (102)
4. Виростити розсаду без ґрунту (101)
5. «Ти зможеш, якщо зміг я!» знову на Рівненщині (99)
6. У Рівному вперше відбувся фестиваль з доджболу (99)
7. «Верес» U-21 – «Карпати» U-21 0:1 (98)
8. Євген Пасіч не зіграє у Запоріжжі, (96)
9. Рівненська дзюдоїстка отримуватиме стипендію Президента (96)
10. «Розминка від чемпіона» продовжує крокувати Рівненщиною (93)
11. Померла дочка Людмили Гурченко: причина смерті (89)
12. Відомо, хто буде новою ведучою «Орла и решки» (89)
13. Пиріжки як пух (88)
14. Чого соромиться історія: великі люди, які хворіли ганебними хворобами (87)
15. Як лікувати ячмінь народними засобами (85)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс