Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №732 від 09.11.2015p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Липень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Серпень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


Надія захистить усіх, хто звернеться і хто в Бога вірить! Тел.:(095) 92-61-876, (096) 67-38-505

¤ 

ГОРОБИНА – ЯГОДА-ОБЕРІГ

ГОРОБИНА – ЯГОДА-ОБЕРІГ

Здавна вважалося, що горобина володіє потужними магічними властивостями і є символом сімейного щастя. Тому колись, а подекуди й нині, існував звичай під час весіль прикрашати її ягодами столи й посипати ними молодят. Якщо ж поставити кілька засушених гілочок горобини у вазочку біля узголів’я подружнього ліжка – то шлюб буде довгим та щасливим.

Крім того, вона здатна відводити й захищати від пристріту. Тож раніше дівчата й жінки восени робили собі намисто з ягід горобини, яке було для них не лише прикрасою, а й потужним оберегом. Його носили цілий рік, до появи свіжих стиглих ягід, з яких нанизували нове намисто, а старе спалювали чи закопували.

Крім магічних, горобина має й безліч лікувальних властивостей. Її здавна застосовували в народній медицині за різних хвороб. Зокрема, вона поліпшує обмін речовин, допомагає в разі ревматизму, спазмів головного мозку, загального нездужання, хвороб печінки та жовчного міхура; володіє послаблювальною, жовчогінною та сечогінною дією, знижує рівень холестерину й збільшує резистентність кровоносних судин тощо.

Як стверджують цілителі-травники, якщо з’їдати 10 ягід горобини протягом дня, то можна назавжди позбутися головного бою, безсоння й підвищеного артеріального тиску.

Особливо корисні плоди червоної горобини в разі старечої атонії товстої й тонкої кишок.

Чудово допомагає вона й за набряків, диспепсії, сольового діатезу та подагри. Порошок із ягід чи свіжий сік горобини рекомендується приймати для поліпшення зв’язування вуглеводів у разі ожиріння.

Завдяки парасорбіновій та сорбіновій кислотам, які містить горобина, відбувається гальмування процесу розмноження грибків та різних шкідливих мікроорганізмів. А тритерпенова кислота, на котру теж багата ця ягода, поліпшує роботу серцево-судинної системи: зокрема, вона помічна в разі аритмії, гіпертонії, серцевої недостатності, порушення коронарного кровообігу тощо.

Плоди горобини можна зберігати протягом усієї зими, якщо висушити їх у духовці, розстеливши тонким шаром на деку. До речі, зривати горобину з дерева ліпше після перших заморозків – морозець “забирає” з неї гіркоту. Термін зберігання сухих плодів - 2 роки.

Ще ліпше перекрутити промиті й просушені ягоди разом із цукром (узяти 1:1) на млинку для м’яса чи в блендері. Потім розкласти по банках і зберігати в холодильнику. Цю масу можна згодом і в чай додавати, і просто приймати як вітамінний засіб.

Також з ягід горобини можна приготувати смачний та корисний кисло-солодкий морс. Для цього 40 г ягід слід подрібнити в ступці, залити 1 склянкою окропу й залишити настоюватися протягом 4 годин. Потім добре перемішати та перецідити через марлю, складену в три шари. У настій до смаку додати цукру чи меду.

Можна приготувати й горобинове варення. Для цього слід узяти 1 кг плодів горобини, 1,3-1,4 кг цукру, 500 мл води, зварити сироп і залити ним ягоди. Залишити настоюватися 12-15 годин. Після чого варити до готовності за 2 підходи. Якщо плоди стали напівпрозорими й осіли на дно - варення готове. Після того як варення трохи охолоне, розкласти його по банках. Кришки можна використовувати пластмасові (в цьому разі варення зберігати в холодильнику) чи металеві (якщо закатати).

Горобина добре гармонує за смаком із яблуками, тому замість 1 кг горобини можна взяти 700 г горобини та 300 г яблук.

Увага! Червону горобину не рекомендується приймати в разі підвищеної згортуваності крові, гастриту з підвищеною кислотністю. Свіжий сік не можна пити за виразки шлунка. Також з особливою обережністю слід вживати засоби горобини людям, які страждають від ішемічної хвороби серця та пережили інфаркт чи інсульт. У цьому разі їм обов’язково слід порадитися з лікарем. Не варто використовувати ягоди й за схильності до тромбоутворення та під час вагітності. Матерям-годувальницям, які хочуть вживати засоби горобини, теж слід порадитися з цього приводу з лікарем.

У разі зниженої кислотності народна медицина радить приймати по 1 ч. л. соку горобини перед їдою.

У разі хронічної ангіни потрібно протягом місяця щодня з’їдати по 3 ст. л. червоної горобини, перетертої з цукром.

За болю в горлі можна просто жувати свіжі ягоди, причому, ефект буде навіть ліпшим, ніж від популярних смоктальних таблеток.

У разі фарингіту та ларингіту 1 ст. л. соку розвести в 1 склянці окропу й полоскати горло. Можна приготувати й настій плодів горобини: 2 ч. л. сухої сировини залити 2 склянками окропу й настояти протягом 1 години, потім перецідити. Полоскати горло цими засобами потрібно 3-5 разів на день.

Існує старовинний рецепт для відновлення та зміцнення зору: потрібно протягом 2 тижнів щодня висмоктувати сік з 10 ягід горобини. Потім слід зробити перерву на 14 днів і знову повторити.

У разі геморою 1 ч. л. подрібнених плодів залити 1 склянкою окропу й настояти протягом 30 хв. Потім перецідити. Приймати по 0,5 склянки 2-3 рази на добу.

За цієї проблеми можна приймати й настоянку горобини: 200 г свіжорозтертих ягід горобини залити 1 л 40-градусного спирту чи горілки. На 12 днів покласти засіб у прохолодне (не холодильник) темне місце. Опісля перецідити. Приймати по 1 ч. л. тричі на день перед їдою. Ця настоянка помічна і в разі порушень менструального циклу, приймати її потрібного так само.

Також у разі геморою помічний свіжий сік горобини: пити по 0,25 склянки тричі на день, запиваючи водою.

За каменів у нирках подрібнити 1 ст. л. ягід, залити сировину 1 склянкою окропу. Настояти 4 години. Пити по 1 склянці тричі на день за 30 хв до їди.

У разі атеросклерозу й гіпертонії приймати сік горобини по 1 ст. л. 3-4 рази на день за 30 хв до їди.

За ревматизму та легеневих захворювань приймати свіжий сік горобини по 1 ст. л. 4 рази на день за 20 хв до їди.

У разі ожиріння, зумовленого гіпотиреозом, тобто за млявої роботи щитоподібної залози, та порушення водно-сольового обміну рекомендується приймати такий сироп: 1 л соку ягід горобини змішати з 600 г цукру, довести до кипіння, охолодити. Приймати по 2 ст. л. тричі на день через 1 годину після їди.

За червоного вовчаку рекомендується на ніч накладати на червоні плями на обличчі кашку зі свіжих ягід горобини.

У разі будь-яких захворювань щитоподібної залози народна медицина рекомендує накладати на неї пов’язку з розтертими ягодами горобини. Робити так слід до одужання.

Як ефективний полівітамінний засіб і в разі алергійних та інших захворювань шкіри корисно приймати чай із ягід горобини (1 ч. л. на 1 склянку окропу) по 0,5 склянки 1-3 рази на день.

За хвороб нирок та сечових шляхів сік з ягід горобини рекомендується приймати по 1 ст. л. 3-4 рази на день до їди.

Помічний цей рецепт і в разі захворювань ендокринної системи.

У разі закрепів, а також для очищення кишківнику рекомендується приймати сік горобини по 50-70 мл тричі на день перед їдою. Можна додати меду.

Також для очищення кишківнику можна скористатися таким рецептом: 1 ч. л. ягід горобини розім’яти ложкою, залити 1 склянкою теплої перевареної води. Настояти 6-8 годин. Перецідити. Випити все протягом дня. Таку процедуру повторювати кілька днів поспіль.

За різних проблем з кишківником рекомендується перекрутити ягоди горобини через млинок для м’яса, додати цукру (половину обсягу горобини), перемішати. Зберігати в холодильнику. Приймати по 1 ст. л. тричі на день, запиваючи водою.

Для зміцнення імунітету та в разі анемії залити 1 ч. л. плодів горобини 2 склянками окропу. Настоювати 1 годину. Можна додати меду чи цукру. Випити все протягом дня.

У разі бородавок рекомендується регулярно протягом 1-2 тижнів протирати уражені місця соком горобини. Також можна ягоду розламати й прикріпити на ніч лейкопластиром до бородавки. Уранці пластир зняти й ретельно промити шкіру під ним. Робити такі процедури 8-10 разів.

За проблем із жовчним міхуром приймати сік червоної горобини по 1 ч. л. тричі на день до їди.

Омолоджувальна маска для обличчя. Узяти жменю горобини, розтерти її в ступці, додати трішки меду. Якщо маса здасться сухою, можна додати теплої води. Накласти цю маску на обличчя, шию, ділянку декольте й залишити на 30 хв. Опісля змити спочатку теплою, а далі прохолодною водою. Такі маски ліпше робити курсами: щодня протягом двох тижнів.

09.11.2015


Переглядів: 601

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 822 від 10.08.2017p.
¤ 
Як ідеально розрахувати час варіння яєць

Як ідеально розрахувати час варіння яєць

У приготуванні яєць більшість з нас вважає себе експертами, адже немає нічого простішого, ніж зварити їх круто або у мішечок....

¤ 
Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород

Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород

Три золота, два срібла та три бронзи вибороли дзюдоїсти Рівненщини у складі національної збірної на чемпіонаті Європи з дзюдо серед спортсменів з вадами зору....

¤ 
Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів

Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів

Кавуни – це улюблені літні ласощі як дітей, так і дорослих. Тому, дочекавшись сезону кавунів, насолоджуйтеся якомога більше ними, адже, як усім відомо, ця ягода не лише смачна, а й корисна....

¤ Лідер ринку
РДБК: Впевненість у майбутньому

РДБК: Впевненість у майбутньому

Віталій РОМАНЮК: «Будівництво в усі часи було та залишається не тільки практичною необхідністю, а й високим мистецтвом»

ТДВ «Рівненський домобудівний комбінат» успішно реалізує свої вироби не тільки в Рівному - майже 80% продукції поставляється на будівельні об’єкти в Києві, Львові та Стрию, а також в Івано-Франківську...

¤ 
Поліцейські вилучили патрони та пістолет

Поліцейські вилучили патрони та пістолет

У ході оперативно-профілактичних заходів «Зброя та вибухівка» правоохоронці вилучили 78 патронів різного калібру та саморобний пістолет....

¤ 
«Купила» мішок борошна за 12000 гривень

«Купила» мішок борошна за 12000 гривень

Під приводом купівлі борошна за дешевшою ціною троє невідомих осіб зуміли поцупити у жительки села Зоря 12 тисяч 100 гривень. Зловмисників, які пересувались на автомобілі, розшукує поліція....






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (19174)
2. Розклад руху автобусів [253] (17809)
3. Моє місто - найкраще [427] (13708)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (9388)
5. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (9346)
6. Догляньте мене до смерті [278] (8944)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (8855)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (7838)
9. Душ для всіх [432] (6923)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (6825)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (6578)
12. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (6393)
13. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (6385)
14. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (6357)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (6314)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів (332)
2. Як ідеально розрахувати час варіння яєць (329)
3. Обережно – змії! (324)
4. За самовільне спалювання сухої трави та сміття - штраф (319)
5. Карткові «кидки» (317)
6. СУ-39 відродилося, наче Фенікс, працює, живе та модернізується (317)
7. Діти з Рівненщини відпочивають у Європі (315)
8. РДБК: Впевненість у майбутньому (315)
9. Де розмістити інформацію про компанію? (313)
10. Фото на керамике (313)
11. Після проведеного капітального ремонту вийшов на лінію черговий тролейбус «Škoda 14Tr» №142 (312)
12. З Одеси – без медалей (312)
13. Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород (312)
14. Жебрачка (309)
15. П’ята пора року (308)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс