Для тіста: - 100гр.вершкового масла, - 1ст.крутого кип’ятку, - 2-2,5ст.борошна, сіль
Для начинки: - 500гр.творогу, - петрушка, - кріп, - часник, - сіль, - перець
Для тіста масло ріжемо кубиками, викладаємо в миску, де будемо замішувати тісто, додаємо кип’яток та сіль, розмішуємо поки масло не розтане повністю. Тоді додаємо просіяне борошно, спочатку раджу додати 2 стакани, замісити тісто, дати охолонути, а тоді при необхідності підмісити на столі. Охолоджене тісто ділимо на порції. Накриваємо рушником і даємо полежати хвилин 10.
Тим часом готуємо начинку: зелень дрібно ріжемо, додаємо до творогу, солимо, перчимо, ретельно перемішуємо. Для більш однорідної, масткої консистенції я завжди додаю столову ложку нежирної сметани або йогурту.
А далі робимо все як і для чебурек: розкачуємо тісто, викладаємо начинку, защипуємо краї і обсмажуємо в олії.
Обсмажені вироби викладаємо на паперові рушнички, щоб увібрати зайву олію і відразу ж подаємо, поки ще гарячі.
Більше цікавих та корисних рецептів можна переглянути на рівненському сайті PIKA.RV.UA