Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №737 від 14.12.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Відверта розмова

Олександр НЕСТЕРУК: “Майбутнє України – за сильними регіонами”

Олександр НЕСТЕРУК: “Майбутнє України – за сильними регіонами”

Децентралізація – це запорука багатьох добрих справ на благо територіальної громади нашого міста

Один з ведучих популярного політичного ток-шоу “Шустер LIVE” Петро Мага вважає, що люди змушені йти в політику, аби захистити свій бізнес. Депутат Рівнеради, член ВО “Батьківщина” Олександр НЕСТЕРУК (на фото) вже третю каденцію поспіль використовує мандат народної довіри для активної роботи на благо міста та його мешканців. Зокрема, йому вдалося збудувати кілька дитячих і спортивних майданчиків, облаштувати дендропарк з озером та міні-стадіон у мікрорайоні “Ювілейний”. Відомий рівненський благодійник виступив меценатом дитячо-юнацьких футбольних турнірів “Шкіряний м’яч” і “Кубок майбутніх чемпіонів”. Також став одним з організаторів етапу Кубку України серед стронгменів “Рівне стронгмен CUP”. Розмова з Олександром Петровичем відбулася напередодні ювілею українського народовладдя: двадцять п’ять років тому, 7 грудня 1990 року, був прийнятий Закон України “Про місцеві Ради народних депутатів та місцеве і регіональне самоврядування”. З його прийняттям відійшла в минуле радянська система організації влади, почало відновлюватися місцеве самоврядування, яке в нашій країні, особливо в місті Рівному, що отримало Магдебурзьке право ще в 1492 році, має дуже давні традиції.

“Як депутат я принесу в місті більше користі”

- Олександре Петровичу, Ви заручилися підтримкою виборців як кандидат у депутати облради та Рівнеради. Чому обрали останню?

- Тому що я вже два скликання в цій раді пропрацював, є певний досвід, знаю виборців і проблеми свого округу та шляхи їх вирішення. Відчувши підтримку рівнян, які віддали за мене свої голоси, впевнився в тому, що як депутат я принесу в місті більше користі. До того ж, ще не всі мої депутатські ініціативи в Рівному доведені до логічного завершення. Зокрема, я пообіцяв мешканцям вулиць Вербової, Огієнка та Бородіна, будинки яких були 25 вересня затоплені внаслідок зливи, разом з ними добиватися відшкодування міською владою завданих їм збитків. Заручився підтримкою міського голови і розраховую, що новообрані депутати Рівнеради не залишать людей у біді.

- Вас обрали головою постійної комісії з питань транспорту, зв`язку та екології. Ви готові до цієї роботи?

- За десять років моєї депутатської діяльності я, напевне, займався всіма питаннями, окрім медицини. Щоправда, медики також зверталися до мене за підтримкою у вирішенні тих чи інших питань галузі. Як депутат багато уваги приділяю своєму професійному вдосконаленню. У 2010 році здобув вищу освіту у Київському національному університеті внутрішніх справ за фахом “Юрист”, а в 2011-му отримав у Європейському університеті диплом за фахом “Економіка підприємств”.

- Над якими питаннями планує працювати очолювана Вами комісія?

- Перше - оптимізація транспортних потоків у місті. Я вже зараз займаюся проблемою розвантаження вулиці Соборної. Є певні напрацювання в цьому напрямку, найближчим часом будемо організовувати їх громадське обговорення. Друге - екологічне, пов’язане з тим, що річка Устя дуже засмічена та замулена. Сподіваємося залучити до її очищення європейські гранди, що дасть змогу єдиній водній артерії, яка пересікає центр міста, набути більш-менш пристойного вигляду.

“Незважаючи на політичне забарвлення, маю надію…”

- Як Ви оцінюєте новий склад Рівнеради. Чи вдасться “Батьківщині” знайти однодумців серед депутатів інших фракцій? До речі, Ви один із небагатьох депутатів-“батьківщинівців”, які не зрадили своїй політсилі.

- Дійсно, я член політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” з 2005 року, а депутат Рівнеради - з 2006-го. Стосовно ефективності роботи новообраного складу міської ради, то, незважаючи на політичне забарвлення депутатських фракцій, маю надію, що ми разом зможемо зробити корисні справи для територіальної громади нашого міста.

- Цього року Ви, як депутат, відчули позитивні зміни в житті міста внаслідок децентралізації державного управління?

- А ви подивіться, як покращало Рівне завдяки тому, що в міському бюджеті з’явились додаткові кошти. Зверніть увагу на те, скільки заасфальтовано дворів та облаштовано дитячих майданчиків і місць відпочинку, скільки відремонтовано доріг, наскільки зручніше стало їздити вулицями Соборною та Князя Володимира! Сподіваюсь, що децентралізація - це запорука того, що ми зробимо ще більше добрих справ на благо нашого міста. Я щиро вірю, що європейське майбутнє України - за сильними регіонами, існування яких можливе лише за умови відповідальних і професійних органів місцевого самоврядування.

- Зараз, Олександре Пет-ровичу, надзвичайно складна ситуація в державі. Уваги потребує дуже багато родин учасників АТО. Які, на Вашу думку, кроки має зробити міська рада в цьому напрямку?

- Рівнерада повинна насамперед зробити все можливе і неможливе, аби наші АТОшники не стояли в черзі за довідками. Вони негайно повинні бути забезпечені всіма необхідними документами, аби отримати субсидії в органах соціального захисту, чи стати, наприклад, у чергу на земельну ділянку. Також учасникам АТО мають бути надані пільги по погашенню банківських кредитів та пільги на першочергове забезпечення їхніх дітей місцями в дитсадках. Це ті речі, на які міська рада повинна звертати особливу увагу та всіляко допомагати людям, що, ризикуючи своїм життя та здоров’ям, захищали і продовжують захищати на сході країни незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

“Я не міг стояти осторонь цієї важливої справи”

- Ви багато років займаєтеся благодійною діяльністю. Всім відомі Ваші здобутки у благоустрої міста, зокрема в облаштуванні дендропарку “Хімік” у мікрорайоні “Ювілейний”. А з минулого року, безумовно, долучилися до волонтерських акцій з допомоги захисникам України на Донбасі…

- Звичайно, я не міг стояти осторонь цієї важливої патріотичної справи. Разом із депутатом облради та композитором Сашком Невже і директором Рівненської обласної філармонії Миколою Орешком ми організували торік на майдані Незалежності тижневий - з 25-го по 31 серпня - благодійний марафон “Мистецтво заради життя”, завершення якого припало на День міста Рівне. Зібрані митцями кошти були спрямовані на підтримку батальйону “Горинь”, бійці якого беруть участь в АТО на сході України. Крім того, для Рівненського військового шпиталю організатори заходу придбали апарат для очищення ран та крові. Творчі колективи, задіяні в марафоні, також виступили з концертними програмами на місцевому полігоні та перед пораненими бійцями у військовому шпиталі.

Що стосується дендропарку, то оновлена цьогоріч на “Ювілейному” зона відпочинку рівнян до кінця наступного року буде повністю освітлена, а в озеро буде запущено мальок товстолобика - і вода стане чистіше, і рибалкам радість. Далі в мене вже є домовленість про встановлення в місті вуличних силових тренажерів європейського зразка. Залишилося визначити їхню кількість та місця розташування. Також із підприємцем-власником мотузкового парку хочемо встановити штучну стіну для скелелазіння. Це корисна розвага для дітей та дорослих. Ще в планах - підтримати ініціативу міського голови щодо облаштування в парку "Хімік" тенісного корту на тому місці, де колись проводилася дискотека.

“Хочу й далі працювати на благо всіх рівнян”

- Які нові спортивні події готує нам благодійник та меценат Олександр Нестерук?

- Я у 2012-2013 роках організовував у Рівному змагання стронгменів України. А наступного року разом із володарем титулів “Найсильніша людина України” і “Найсильніша людина світу” Василем Вірастюком та відомим атлетом і телеведучим Сергієм Конюшком плануємо провести перші в нашому місті потужні міжнародні змагання стронгменів. Цей захід, якщо ми отримаємо благословення міського голови на його проведення, скоріше за все, відбудеться напередодні Дня міста на Майдані Незалежності. Місця тут цілком достатньо, є також необхідне обладнання для організації силових багатоборств. Окрім того, підтримую футбольний клуб у селі Дядьковичі. Цьогоріч ми перейшли з другої футбольної ліги Рівненського району в першу. В планах 2016 року - проведення восьмого поспіль загальноміського турніру з футболу серед молодших школярів “Кубок майбутніх чемпіонів”.

- І на завершення розмови: Вас тішить шосте місце в ТОП-десятці нового складу депутатів Рівнеради?

- Звичайно, мені приємно, що є належна оцінка виборцями моєї реальної роботи, яка виконувалася як за бюджетні, так і за мої власні кошти. Я люблю своє місто, а тому хочу й далі працювати на його розвиток, на благо всіх рівнян.

14.12.2015Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 863

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14226)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13882)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13509)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (899)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"