З вищезказаного випливає, що багато людей дуже часто використовують печериці в приготуванні тих чи інших страв. Не будемо говорити про професіональних кухарів, але більшість з тих, хто готує дані гриби не знає толком, як правильно їх почистити, і що можна їсти, а що потрібно викинути.
Перше що потрібно зробити це промити гриби, не варто замочувати, просто добре промийте і просушіть на рушник. Чому не можна замочувати гриби, тому що вони втрачають свій смак і становляться водянистими.
Далі нам потрібно зрізати засохлі краї ніжки і очистити капелюшок гриба від плівки. Краї на ніжках потрібно обрізати тому що вони будуть не смачними і погано приготуються, а плівку зрізаємо, оскільки вона збирає в себе бруд і пил. Плівку з ніжки гриба можна не знімати вона цілком безпечна і їстівна. Знімають її зазвичай для естетичного комфорту.
Підемо далі, під капелюшком у печериці знаходитися коричневі пластиночки. Видаляти їх не варто, вони і надають грибам аромату і грибного смаку. За великим рахунком в печерицях немає нічого такого що б могло загрожувати Вашому здоров’ю, так що все залежить від Вашої уяви і фантазії.