Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №745 від 15.02.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Будуймося!

Кровельный профнастил

Який вибрати дах?

Дах – чи не найдорожча частина при будівництві будинку. Адже, якщо на стіновому матеріалі і на внутрішньому оздобленні можна заощадити, то у випадку з покрівлею цей номер не пройде. Тобто спочатку він пройде, але в подальшому не раз змусить про це пошкодувати. Адже покрівля - головний захисник будинку, і від її надійності залежить збереження і довговічність всієї будови в цілому.

І перш ніж приймати рішення про матеріали для покрівлі, необхідно володіти певним набором знань. А набір цей не такий вже й малий, адже покрівля - це величезний комплекс будівельних матеріалів: кроквяна система і обрешітка, теплоізоляція, гідро- і пароізоляція, безпосередньо покрівельний матеріал, системи відводу дощової води влітку і обігріву в зимовий час. Однак першочерговий інтерес власника будинку викликає, звичайно, покрівельний матеріал, від якого залежить не тільки довговічність даху, а й зовнішній вигляд всього будинку.

Якою ж буде Ваша дах?

Просто дах.

Шифер - найпоширеніший і найдемократичніший покрівельний матеріал. Він перевірений часом, так як протягом довгих років був основним покрівельним матеріалом. Основними компонентами при виробництві шиферу є цемент і азбестове волокно. В даний час його виробляють в різній колірній гаммі. Крім того, листи шиферу бувають різної довжини і ширини, а також можуть мати і різне число хвиль. Термін експлуатації шиферу в середньому 30-40 років.

Якщо розглядати переваги шиферу, то до них можна віднести наступні:

- Невисока вартість;

- Процес установки не вимагає спеціальних знань;

- Стійкість і морозостійкість;

- Здатність утримувати порівняно невисоку температуру внутрішньої сторони листа навіть в дуже теплу погоду;

- Достатня механічна міцність, яка дозволяє витримувати навантаження снігу;

- Азбестоцемент володіє теплоізоляційними властивостями, під ним не конденсується волога, тому немає потреби в гідроізоляції;

- Добрі звукопоглинальні властивості, що годиться для влаштування даху з житловими мансардними і дачними приміщеннями;

- Негорючість.

Якщо ж говорити про недоліки шиферу, то можна відзначити:

- З часом втрачає водозахисні властивості;

- Кромки листів легко кришаться і відколюються, особливо в поздовжньому напрямку;

- Якщо частина даху постійно затінена, на ній неодмінно поросте мох і лишайники;

- На сьогоднішній день азбест вважається небезпечним для здоров'я матеріалом.

Таким чином, покрівля з шиферу підійде тим, хто не претендує на особливу естетику і потребує одночасно недорогого і надійного.

Сучасною варіацією виступає, так званий єврошифер, однак він не має нічого спільного зі звичайним шифером. Виготовляється з картонних листів, просочених бітумом. З цим матеріалом також легко працювати. Його переваги наступні: вологостійкість, стійкість до зовнішніх впливів і навантажень. Без ремонту покрівля з єврошиферу прослужить років 15.

Покрівельна сталь.

Даний матеріал не один десяток років оскаржував пальму першості у шиферу. Покрівельна сталь - недорогий матеріал. На відміну від шиферу, він дозволяє здійснювати монтаж покрівлі з геометрією практично будь-якої складності. Також листи оцинкованої сталі застосовуються для пристрою карнизних звисів, розжолобків, настінних жолобів і водостічних труб для покрівель з інших матеріалів. На даний час в основному покрівля накривається оцинкованої сталлю, яка з обох сторін покрита шаром цинку, який захищає її від корозії. Листи покрівельної стали найчастіше мають товщину 0,5 мм. Термін експлуатації даної покрівлі 10-20 років.

До переваг стали відносяться:

- Невисока ціна;

- Порівняно простий і недорогий монтаж;

- Можливість створювати даху складних конфігурацій;

- Невелика вага сталі, дозволяє здійснювати установку на полегшену обрешітку, що знижує загальну вартість покрівлі.

Недоліки:

- Підвищена гучність;

- Непрезентабельний зовнішній вигляд.

Даний вид покрівлі підходить для тимчасових будівель, дач, гаражів, а також для тих, кому важлива загальна дешевизна даху і простота монтажу покрівлі.

Металочерепиця.

Ось тут www.albatros.ua/profnastil/krovelnyj.html

На сьогоднішній день це самий популярний тип металевої покрівлі. За своєю структурою металочерепиця - це сталевий лист товщиною 0,4-0,5 мм, який покривається шаром цинку або цінкоалюмініевого сплаву, а потім обробляється антикорозійним складом і покривається полімером і захисним лаком. У підсумку виходить міцний, довговічний, стійкий до зовнішніх впливів покрівельний матеріал. Існує величезний вибір кольорів і різних форм профілю металочерепиці, що дозволяє вибрати ідеальний варіант покрівлі для вашого дому. Також металочерепиця відрізняється ще й за типом полімерного покриття, який впливає на якість і вартість матеріалу, серед яких можна виділити:

• поліестер, в основі - поліефірна фарба з глянсовою поверхнею. Найекономічніший варіант;

• поліестер матовий - та ж фарба, але з матовою поверхнею. Володіє додатковою механічною стійкістю;

• пластизол - покриття на основі полівінілхлориду. Найтовстіша з усіх, найбільш стійке до механічних пошкоджень і атмосферних впливів, однак має властивість вигоряти під активним сонцем;

• ПВДФ - глянцеве покриття з полівінілдіфторіда і акрилу. Довговічніше покриття, практично не вицвітає, стійке до ультрафіолету і механічних пошкоджень.

• пурал - відносно нове покриття на основі поліуретану, стійке до добових перепадів температури, має високу корозійну стійкість і стійкість кольору.

Переваги металочерепиці:

- Порівняно недорога;

- Проста в монтажі;

- Довговічна (за умови нескладної конфігурації покрівлі);

- Стійка до впливу температур, погодних умов і ультрафіолетових променів;

- Має гарний зовнішній вигляд, що прикрашає будинок, і представлена величезним розмаїттям кольорів і текстури полімерних покриттів.

До недоліків металочерепиці слід віднести підвищену гучність при дощі та вітрі, яка властива всім металевим дахах. Однак при правильному монтажі металочерепиця буде стукати по обрешітці, а в разі правильно виконаному водовідведенні шум стікаючої води не буде чутно.

Термін експлуатації покрівлі з металочерепиці становить до 50 років. Даний варіант ідеальний для тих, хто не любить виділятися, хто вважає за краще перевірені варіанти, а також для тих, хто висуває підвищені вимоги до естетики і водночас не хоче платити багато грошей.

Мідна покрівля.

Дорога, елегантна і довговічна дах виходить саме з використанням листів покрівельної міді. І хоча існує думка про те, що мідь м'який, легко піддається деформації, важкий метал, мідна покрівля практично не має недоліків. Даний матеріал відноситься до найбільш малоокислюваних металів, що дозволяє зробити висновок про його довговічність. Пластичність міді сміливо дозволяє втілювати в життя будь-які дизайнерські фантазії. Здатність міді окислюватися створює неймовірно елегантне видовище. Такий дах стійкий до будь-яких погодних умов і перепадів температури. При правильному монтажі мідна покрівля практично безшумна. Термін експлуатації даху з міді складе від 100 до 200 років.

Алюмінієва покрівля.

За допомогою алюмінію виготовляють металочерепицю, а також фальцеву покрівлю. Алюмінієва металочерепиця проводитися з рулонного металу, на який вже нанесені необхідні покриття. Невелика вага даної покрівлі (близько 4 кг /м2) дозволяє застосовувати її майже на всіх типах обрешітки дахів. Перевагами алюмінієвої покрівлі виступають: висока довговічність, стійкість кольору, вона практично не схильна до атмосферних впливів. До основи дана покрівля кріпиться спеціальними «язичками» - кляймерами, які забезпечують компенсацію термічного переміщення алюмінієвої покрівлі, пов'язаної з сезонними перепадами температур. З використанням фальцевания і рухливих кляймер можливо укласти алюмінієву покрівлю без єдиного отвору. Дана покрівля не вимагає додаткового догляду при експлуатації, і також вона стоїть на порядок менше покрівель з міді або титан-цинку. Термін експлуатації алюмінієвої покрівлі 100-150 років.

Цинк-титан.

Цинк-титан - це сплав, що складається з очищеного від домішок цинку в поєднанні з комплексом легуючих добавок з міді, титану та алюмінію. Мідь і алюміній надають сплаву пластичність, а в свою чергу титан підвищує міцність. Таким чином, цинк титан - це сучасний покрівельний матеріал, він абсолютно безпечний для здоров'я, не на багато поступається мідним покрівель і, що немало важливо, дешевший. Цинк-титан, так само як і мідь, утворює на поверхні захисну окисну плівку (патину), внаслідок чого має тривалий термін експлуатації. Дане покриття нагадує мідь можливістю формування, пластичністю і здатністю до пайки, проте, в той же час, для роботи з ним необхідні інші прийоми і інструменти.

При монтажі цинкової покрівлі необхідно враховувати температуру повітря, так як матеріал стає крихким і покрівельні роботи не рекомендується проводити при температурі нижче + 5 ° С. Однак після завершення монтажу покрівля з цинк-титану чудово переносить будь-які температурні коливання, а також зберігає герметичність конструкції. Дана покрівля відрізняється високими антикорозійними властивостями і стійка до граду, дощу, снігу. В якості підкладки, при монтажі даного матеріалу, застосовується суцільний дерев'яний настил. Термін експлуатації даної покрівлі в міському середовищі становить 90-100 років, в приморських і прирічкових районах - 40-70 років.

Профнастил.

Даний вид покрівлі поєднав в собі якості класичної сталевої покрівлі та металочерепиці. Він являє собою гофровані листи металу. Як і сталева покрівля, профнастил буває оцинкований, а як металочерепиця - оцинкований з полімерним покриттям, при чому використовуються практично всі ті ж покриття, що і для металочерепиці. На сьогоднішній день останній тип профнастилу найбільш поширений. Все це завдяки невисокій ціні, рівній формі і приємному зовнішньому вигляду. Всі позитивні і негативні риси цього виду покриття аналогічні таким у покрівлі з оцинкованої сталі і металочерепиці. Термін експлуатації покрівлі з профнастилу складає в залежності від виду 10-50 років.

Оманлива м'якість.

І це саме той випадок, коли за м'якістю криється сила і надійність. В основі гнучкої черепиці лежить стеклохолст, покритий з обох сторін окисленим або модифікованим бітумом. З метою захисту від механічних пошкоджень листи покриваються натуральної базальтової крихтою трьох різних фракцій, завдяки чому шар виходить щільним, а з'єднання - надійним. Це покриття дозволяє уникнути поширення по поверхні покрівлі вогню, перешкоджає лавиноподібного сходу снігу з даху, а також захищає саму черепицю від атмосферних впливів. За зовнішнім виглядом гнучка черепиця являє собою плоскі листи, розмір яких приблизно 1000x340 мм, з фігурними вирізками або пелюстками, розташованими по одному краю. Існує величезна кількість квітів і відтінків гнучкої черепиці, а фактура плиток імітує деревину, сланець, стару обпалену глину і навіть мідь.

До переваг гнучкої черепиці слід віднести:

- Висока герметичність;

- Стійкістю до природних впливів;

- Хороші водовідштовхувальні властивості;

- Стійкістю до ультрафіолетових променів;

- Безшумність;

- Легкість при монтажі, не потрібно додаткового посилення кроквяної системи;

- Велике розмаїття форм, фактур поверхні і відтінків кольору.

В процесі експлуатації гнучка черепиця не вимагає спеціального догляду: необхідний лише огляд не рідше двох разів на рік, а також прибирання зі скатів впала листя, гілок та іншого сміття. Це дахове покриття нескладно ремонтувати: пошкоджену ділянку потрібно розігріти будівельним феном і видалити, після чого укласти нові плитки.

Недоліків гнучкої черепиці трохи, головним з яких виступає той факт, що все ж це не найдешевше покриття, до того ж потрібно суцільне підстави для монтажу.

Термін експлуатації покрівлі з гнучкої черепиці від 25 до 50 років. Дане покриття підходить для тих, у кого дах складної форми, будинки з башточками і мансардами, для тих, хто згоден платити за якість, а також звертає увагу на питання престижу.

Гончарний круг.

Керамічна черепиця - один з матеріалів, що дійшли до нас з давніх часів. В даний час проводиться два види керамічної черепиці: класична черепиця з обпаленої глини і черепиця цементно-піщана, яка складається з суміші цементу і піску з додаванням натуральних барвників.

Цементно-піщана черепиця дешевше натуральної, проте, за технічними характеристиками не надто їй поступається. Також дані види черепиці дуже схожі за формою, але відрізняються товщиною. Керамічна плитка більш тонка, витончена, а цементно-піщана - має велику товщину, її край як би обрубаний. Черепиця проводитися трьох видів: плоска, хвилеподібна і жолобчаста. Залежно від форми застосовується певний спосіб її укладання.

До переваг натуральної та цементно-піщаної черепиці можна віднести:

- Відмінне теплозбереження;

- Стійкість до морозів і вологи;

- Безшумність під час дощу;

- Витончений зовнішній вигляд;

- Величезний вибір форм черепічінок, а також їх квітів;

- Екологічно безпечний матеріал.

Якщо говорити про нестачу, то натуральна черепиця - задоволення не з дешевих. Обидва види черепиці мають значну вагу, внаслідок чого вимагають посилену конструкцію кроквяної системи, яка не здешевлює будівництво.

Термін експлуатації керамічної черепиці складає від 100 років. Дана покрівля підходить любителям всього натурального, цінителям природного і класичної естетики.

Нові віяння.

Представниками покрівлі в області синтетичних матеріалів є бітумно-волокнисті і ПВХ-листи, просочені бітумом листи з синтетичного волокна. Листи з лицьового боку покриті захисно-декоративним барвистим шаром різних кольорів. Розмір листів становить 950x2000 мм, товщина - 2,7 мм, а вага - 5,8-6 кг. Кріплення здійснюється цвяхами з пластмасовими прокладками. Найпоширенішою є продукція французької фірми «Ондулін», внаслідок чого назва цієї марки стало прозивним і багато хто називає ондулином будь-який вид бітумно-волокнистої покрівлі.

Перевагами даної покрівлі виступають порівняльна довговічність і невисокі витрати, матеріал не вимагає спеціальних навичок при монтажі, відрізняється невеликою вагою. Однак при всьому при цьому, це синтетичний матеріал, з усіма наслідками, що випливають звідси наслідками.

Термін експлуатації даної покрівлі від 15 до 25 років. Бітумно-волокнисті покрівлі підходячи для тих, кому треба терміново зробити ремонт даху, кому треба, щоб було дешево і сучасно.

Гірська порода.

Сланець - дуже породистий матеріал. Сланцевих даху залишаються найдорожчими з покрівельних матеріалів - вартість квадратного метра доходить до 130 євро. Перевагами даної даху виступають: пожежна безпека, стійкість до будь-яких атмосферних впливів, висока міцність і опірність деформаціям. Оскільки сланцеві плитки виробляють невеликих розмірів, то матеріал можна застосовувати і при складному контурі дахів. У цій даху, мабуть, лише два недоліки: дуже висока ціна і невеликий вибір природних відтінків. Термін експлуатації даної покрівлі складе понад 200 років. Сланцева покрівля підходять естетам, снобам і аристократам, які не звикли співвідносити витрати з результатом.

15.02.2016http://www.albatros.ua/profnastil/krovelnyj.html


Переглядів: 1160

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17210)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13878)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13851)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (794)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (74)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"