- На прожиток однієї дворічної корови потрібно 3,5 т сої і зерна і 600 л води. Натомість людина отримує 300 кг мяса.
- Будучи студентом Кембриджського університету, Чарльз Дарвін головував в клубі ненажер (The Glutton Club), який відвідував щотижня для того, щоб пробувати рідкісні види мяса.
- Найдорожчі біфштекси готують з мяса корів Вагіу, яких вигодовують на пасовищах недалеко від японського міста Кобе. Трави на цих пасовищах відрізняються рідкісною генетичною чистотою, а з коровами там ведуть себе як з членами королівської родини, регулярно натирають їх саке і поять великою кількістю пива. Оскільки життя корів позбавлене стресів, мясо відрізняється дуже високою якістю. Ціна делікатесу - приблизно 350 доларів за 1 кг, і він не експортується.
- Воїни-гуни під проводом Аттіли винайшли оригінальний спосіб зберігання і приготування мяса, поміщаючи його під сідло під час тривалої верхової їзди. Від трясіння воно відбивалося і втрачало рідину, до того ж просалювалось від кінського поту. У результаті через деякий час воїни отримували готовий до вживання продукт.