Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №755 від 21.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"




  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Січень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Сирна паска: 8 кулінарних порад

Сирна паска, любима нами і сьогодні. Смачний ніжний сир, змішаний з вершками, сметаною, олією, цукром або медом, спеціями і цукатами, викладають у формі усіченої піраміди, що символізує собою Голгофу і Гроб Господній. Сторони паски прикрашаються хрестом і літерами ХВ, що означають традиційний пасхальний вигук і вітання - “Христос Воскрес!”. Є у цієї страви і інше сакральне значення. Напевно всі погодяться, що страва, яка має таке значення, буквально зобов’язана бути приготованою найкращим чином. Давайте сьогодні спробуємо дізнатися і запам’ятати, як приготувати сирну паску так, щоб вона стала одним із найсмачних і бажаних страв нашого пасхального столу.

Є величезна кількість рецептів приготування сирної паски, вигаданих, удосконалених і дбайливо збережених предками. Нарівні з пасками і фарбованими яйцями,сирна паска була абсолютно необхідним атрибутом святкового столу в Світле Христове Воскресіння. За способом приготування розрізняли чотири види паски - сиру, варену, запечену і заварну.

1. Для приготування сирної паски вам знадобиться спеціальна форма. Таку форму легко придбати в будь-церковній лавці, а ближче до Христового Воскресіння і в багатьох супермаркетах. Традиційно пасочниці виготовляють з дерева, але в наші дні можна придбати і пластикову форму.

2. Неважко здогадатися з назви, що основним інгредієнтом сирної паски є сир. До вибору цього продукту слід підійти з особливою ретельністю, адже в першу чергу від якості та свіжості сиру залежатиме смак вашої страви.

3. Для того щоб ваша паска вийшла легкою, однорідною і добре зберегла свою форму, сир перед змішуванням з іншими інгредієнтами необхідно якомога ретельніше подрібнити. Традиційно сир подрібнюють, двічі протираючи його крізь найчастіше сито. Можна піти і більш легким шляхом, просто двічі - тричі провернувши сир через м’ясорубку з найдрібнішою сіткою.

4. Зверніть увагу на підготовку й інших інгредієнтів вашої паски. Ізюм та сухофрукти ретельно переберіть, промийте і просушіть на паперовому рушнику. Великі сухофрукти та цукати дрібно наріжте. Горіхи залийте окропом, витримайте протягом 20 хвилин, потім очистіть від шкірки, злегка підсушіть і подрібніть. Лимонну і апельсинову цедру натріть на найдрібнішій тертці. Вершкове масло розм’якшити при кімнатній температурі. Не забувайте про те, що паску необхідно тримати в пасочниці під гнітом не менше 12 год.

5. Найпростіший спосіб приготування сирної паски. Протріть крізь сито один кілограм сиру. 100 гр. вершкового масла розітріть з 150 гр. цукру або цукрової пудри. Змішайте сир і солодке масло, додайте 120 гр. густої сметани, ретельно перемішайте і залиште в прохолодному місці на 1 год. Потім додайте горіхи, сухофрукти, цукати і прянощі за власним смаком, ретельно вимішайте і викладіть масу в пасочницу. Накрийте пасочницу кришечкою, встановіть вантаж і помістіть її в холодильник на 12 годин.

6. Трохи складніше приготувати паску варену. Зате така паска виходить набагато смачнішою, щільною і краще тримає форму. Протріть крізь сито 600 гр. сиру, змішайте з 400 мл. жирних вершків, додайте 50 гр. вершкового масла, два сирих яйця, 1/2 склянки промитого і осушеного ізюму і 1/2 склянки цукру. Все ретельно перемішайте, викладіть в каструлю з товстим дном і, безперервно розмішуючи, доведіть майже до кипіння. Не давайте суміші закипіти, інакше ваша паска вийде з грудками! Зніміть каструлю з сирною масою з плити, помістіть її на лід або в дуже холодну воду і, продовжуючи постійно помішувати, охолодіть сирну суміш. Готову суміш перекладіть в пасочницу, встановіть гніт і залиште в прохолодному місці на 12 год.

7. Запечена сирна паска має дуже яскравий смак і аромат. П’ять яєчних жовтків збийте міксером до білого кольору з 1/2 склянки цукру. Потім додайте 100 гр. сметани і продовжуйте збивати до отримання густої однорідної маси. До готової маси додайте 700 гр. протертого сиру, 1ст. ложку рому або коньяку, 5 ст. ложок манної крупи, ізюм, горіхи, сухофрукти, цукати і прянощі за смаком. Все ретельно перемішайте і викладіть у змащену вершковим маслом форму для запікання. Випікайте вашу паску в духовці, розігрітій до 180o, протягом 40 - 50 хвилин, до утворення рум’яної скоринки. Охолодіть і подавайте до столу.

8. Дуже смачною і незвичайною виходить сирна паска з апельсиновим желе. Протріть крізь сито 800 гр. сиру, додайте 1 ст. ложку ванільного цукру, 1 ст. ложку апельсинової цедри, ретельно перемішайте і охолодіть протягом 30 хвилин. 10 гр. желатину замочіть на 10 хвилин у 4 ст. ложках прохолодної води. У каструльку влийте 500 мл. жирних вершків, додайте 5 ст. ложок цукру і желатин. Прогрійте суміш на найменшому вогні до повного розчинення желатину, процідіть через марлю, додайте одне яйце і збийте міксером. Охолоджений сир швидко збийте в окремому посуді, а потім, безперервно помішуючи, тонкою цівкою введіть в нього вершкову суміш. Готову сирну масу викладіть в силіконову або керамічну форму і приберіть в холодильник на 8 год. Окремо приготуйте апельсинове желе. Вичавіть сік з 2-ох апельсинів, додайте 10 гр. желатину, замоченого в 100 мл. холодної води. Прогрійте суміш до повного розчинення желатину і злегка охолодіть, не даючи суміші застигнути. Готову сирну масу вийміть з форми і розріжте на три частини гострим вологим ножем. Поверніть в форму, прокладаючи скибочками апельсина і поливаючи невеликою кількістю апельсинового желе. Поверніть паску в холодильник на 2 год.

21.04.2016


Переглядів: 529

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 948 від 26.01.2020p.
¤ 
Рівнянин посів дев’яте місце на Зимових юнацьких Олімпійських іграх

Рівнянин посів дев’яте місце на Зимових юнацьких Олімпійських іграх

Рівнянин Орест Коваленко посів дев’яте місце на Зимових юнацьких Олімпійських іграх у змаганнях з лижного фрістайлу у дисципліні слоупстайл....

¤ 
Іван НАДЄЇН: «Моя оцінка першої частини сезону – 7 балів за десятибальною шкалою»

Іван НАДЄЇН: «Моя оцінка першої частини сезону – 7 балів за десятибальною шкалою»

Президент НК «Верес» Іван Надєїн в інтерв’ю пресслужбі клубу розповів про підсумки 2019-го року і відповів на запитання, які хвилюють вболівальників:...

¤ 
«Я здійснив свою мрію»: Дмитро Комаров схуд на 10 кг

«Я здійснив свою мрію»: Дмитро Комаров схуд на 10 кг

Ведучий українського тревел-шоу «Світ навиворіт» Дмитро Комаров, який присвятив новий сезон проєкту Китаю, скинув 10 кілограм....

¤ 
Мотоцикліст наїхав на шлагбаум та загинув

Мотоцикліст наїхав на шлагбаум та загинув

Фатальна автопригода сталася 20 січня о 05:20 на вулиці Віли, що у Здолбунові....

¤ 
ЦРЛ Рівненщини перетворяться на лікарні інтенсивного лікування

ЦРЛ Рівненщини перетворяться на лікарні інтенсивного лікування

На Рівненщині відбудуться зміни у системі другого та третього рівня надання медичної допомоги. Таким чином продовжиться реформування охорони здоров’я у регіоні. В області створять один госпітальний округ та одну госпітальну раду....

¤ 
Відтепер будемо отримувати дві платіжки за газ і послуги з доставки

Відтепер будемо отримувати дві платіжки за газ і послуги з доставки

Саме такий порядок розрахунків ввела з першого січня 2020 року НКРЕКП. Про це на брифінгу, який відбувся 22 січня, розповів комерційний директор АТ «Рівнегаз» Віктор Осницький....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Усюди коти й грибки [369] (711)
2. 8-10 червня у Радивилові відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс козацької пісні “Встань, козацька славо! Засвіти знамена!” [295] (702)
3. “Ремб” робить усе, як треба, і навіть краще! [337] (698)
4. Як модернізувати «Рівнеоблводоканал»? [774] (695)
5. Обманливі вихиляси стегнами [384] (693)
6. МФК “КАРДИНАЛ-РІВНЕ” - У ФІНАЛІ [613] (689)
7. Комп’ютерних талантів у нас багато! Буде ще більше! [427] (686)
8. Колоновидні яблуні. [777] (685)
9. Вертикальна трансмісія [427] (683)
10. Реінкарнація берези

[257] (678)
11. »Дякуємо Вам за те, що ви існуєте!» [257] (675)
12. Велика сила кохання [257] (673)
13. Огірки з м’ятою і базиліком [881] (670)
14. Італійські канікули разом з чоловіком: як Бейонсе відзначила свій 37-й день народження [878] (666)
15. Відіпрати кухонні рушники допоможе гірчиця [933] (662)

ТОП-15 свіжого номера:

1. 18-річна водійка легковика збила жінку (228)
2. Чому виникають судоми, та що робити коли вже «схопило» (226)
3. Два грабежі та хуліганство за півгодини (226)
4. Чергові Центри з надання адмінпослуг запрацюють в області (223)
5. Водій наїхав на припаркований атомобіль (223)
6. Інша Коко Шанель (223)
7. В сільській школі з’явився новий автобус (223)
8. Люблю тебе, мій чорно-білий грудню… (222)
9. В області шукають шляхи створення нових дошкільних закладів (222)
10. Заклади профосвіти області готуються до проведення Днів відкритих дверей (222)
11. Поліцейські встановлюють обставини підпалу двох автомобілів (222)
12. Які медичні послуги будуть безкоштовними вже з 1 квітня (218)
13. Як Джесіці Сімпсон вдалося скинути 45 кг: дієтолог розкрила секрет схуднення співачки (218)
14. Упродовж 2019 року учасники АТО (ООС) та переселенці отримували послуги Рівненської обласної служби зайнятості (218)
15. Чи відбудеться співпраця між містом і територіальною громадою? (216)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс