Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №767 від 14.07.2016p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Жовтень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


¤ 

Чим замінити розпушувач для тіста?

Чим замінити розпушувач для тіста?

Раніше в тісто клали гашену оцтом соду, а зараз з’явилися загадкові слова розпушувач, пекарський порошок. От і думай тепер, що краще, як і чим їх замінити.

Розпушувач

Розпушувач і пекарський порошок рівноцінні, просто назви різні. І те, й інше – це штучний розпушувач. До його складу входять хімічні сполуки, які використовуються для поліпшення властивостей тіста, його підняття.

Зазвичай склад розпушувача наступний: соди, кислота (у вітчизняних розпушувачах зазвичай використовується тільки одна лимонна кислота), борошно в пропорціях 5:3:12. В імпортних розпушувачах може бути декілька кислот, з яких одні реагують вже при кімнатній температурі, інші при нагріванні.

Склад пекарського порошку: сода, вуглекислий амоній, виннокаменная сіль і борошно або інший продукт для того, щоб речовини не вступали в реакцію під час зберігання. Існує думка, що склад пекарського порошку є комерційною таємницею фірм-виробників. Після відкриття пекарського порошку, його потрібно зберігати в герметично скляній тарі в темному сухому місці.

Як вибрати розпушувач для тіста

У різних розпушувачах може бути різна кількість використаних кислот, кількість борошна чи крохмалю, тому при виборі розпушувача варто звертати увагу на склад. Крім цього зверніть увагу і на упаковку розпушувача – пакетик повинен бути зроблений з щільною фольги, пластику, вологонепроникної паперу (внутрішня сторона паперу має бути проклеєна поліетиленом). Якщо розпушувач упакований в звичайний папір, то такий краще не беріть, сода і кислота могли прореагувати вже в пакеті.

Сода

Сода – це бікарбонат натрію (двовуглекислий натрій). Коли сода вступає в реакцію з кислотою, то вона розпадається на сіль – карбонат натрію, воду і вуглекислий газ.

З дитинства пам’ятаємо, що соду гасили оцтом в ложці. Зараз думки дуже протилежні щодо того, чи варто це робити, оскільки хімічна реакція відбувається в ложці, вуглекислий газ випаровується до того, як він розпушить тісто. Тому рекомендують додавати соду до сухих інгредієнтів, а до рідких додати кефір, лимонний або апельсиновий сік, або ж додати соду і лимонну кислоту в борошно. У бісквітне тісто взагалі розпушувач додавати не рекомендують.

Отже, домашній розпушувач:

сода харчова – 5 г, лимонна кислота – 3 г борошно пшеничне – 12 г, змішати, і вийде 20 г пекарського порошку або розпушувача. Розпушувач додають в борошно, а потім вже вимішують тісто. Така кількість домашнього розпушувача розрахована приблизно на 500 г борошна.

14.07.2016


Переглядів: 591

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 831 від 12.10.2017p.
¤ 
На Рівненщині змагалися спідвеїсти з шести країн світу

На Рівненщині змагалися спідвеїсти з шести країн світу

Рівненщина приймала гонщиків з шести країн світу – України, Аргентини, Польщі, Чехії, Латвії та Словаччини....

¤ 
Контрольний матч:

Контрольний матч:

«Верес» - «Карпати» - 2:0

«Верес» знову обіграв «Карпати». У Винниках у контрольному матчі рівняни забили супернику два м`ячі, на які львів`яни відповісти не зуміли. Обидва рази за «Верес» відзначився Євген Морозенко. А Юрій В...

¤ Особливий погляд
Під контролем чиновників, депутатів та криміналітету

Під контролем чиновників, депутатів та криміналітету

триває хаотичне пограбування унікальних покладів бурштину та варварське знищення довкілля Полісся

«Бурштинова лихоманка», що охопила Рівненщину, Житомирщину та Волинь, де зосереджені основні поклади цього каменю, притягує охочих до наживи з усієї країни. Одні влаштовують паломництво до нелегальних...

¤ 

Загинуло чотири корови внаслідок ДТП

Близько сьомої години ранку восьмого вересня, поблизу села Вельбівно водій мікроавтобуса здійснив наїзд на корів....

¤ 
У листопаді запрацює деревообробне підприємство «Українські лісопильні»

У листопаді запрацює деревообробне підприємство «Українські лісопильні»

Завершуються роботи по впровадженню найпотужнішого інвестиційного проекту – будівництва деревообробного заводу ТОВ «Українські лісопильні» з виробництва пиломатеріалів....

¤ 
Запрацював енергоблок РАЕС, який двічі відключався

Запрацював енергоблок РАЕС, який двічі відключався

10 жовтня о 09:02 енергоблок №3 (ВВЕР-1000) Рівненської АЕС вже підключили до енергомережі. Зараз він набирає потужність, а отже на станції працюють усі чотири енергоблоки, пише Північ-інфо....






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (21176)
2. Розклад руху автобусів [253] (19315)
3. Моє місто - найкраще [427] (15568)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (10896)
5. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (10677)
6. Догляньте мене до смерті [278] (10604)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (10259)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (8900)
9. Душ для всіх [432] (8034)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (7957)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (7655)
12. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (7502)
13. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (7461)
14. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (7460)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (7452)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Готуємо карпатську гуслянку (169)
2. Рівняни вибороли бронзу на Всеукраїнському фестивалі «Здорова молодь – здорова нація» (155)
3. Гарбузові цукати – смачна альтернатива цукеркам (153)
4. Дари осені для жіночої краси (150)
5. В Дубровицькому районі відбувся черговий етап «Розминки від чемпіона» (150)
6. На Поліссі на людей нападають скажені тварини (150)
7. Сарненський район нагородили спортивними відзнаками (147)
8. Як легко заточити ножиці (147)
9. Найкорисніші чаї осені (146)
10. Запрацював енергоблок РАЕС, який двічі відключався (142)
11. Мотоцикліст впав у канаву і загинув (141)
12. На Рівненщині змагалися спідвеїсти з шести країн світу (141)
13. Доля йшла назустріч Їй… (136)
14. Мелодія для двох (136)
15. У листопаді запрацює деревообробне підприємство «Українські лісопильні» (135)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс