Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №767 від 14.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Вересень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


#Ракурс добрих порад

Чим замінити розпушувач для тіста?

Чим замінити розпушувач для тіста?

Раніше в тісто клали гашену оцтом соду, а зараз з’явилися загадкові слова розпушувач, пекарський порошок. От і думай тепер, що краще, як і чим їх замінити.

Розпушувач

Розпушувач і пекарський порошок рівноцінні, просто назви різні. І те, й інше – це штучний розпушувач. До його складу входять хімічні сполуки, які використовуються для поліпшення властивостей тіста, його підняття.

Зазвичай склад розпушувача наступний: соди, кислота (у вітчизняних розпушувачах зазвичай використовується тільки одна лимонна кислота), борошно в пропорціях 5:3:12. В імпортних розпушувачах може бути декілька кислот, з яких одні реагують вже при кімнатній температурі, інші при нагріванні.

Склад пекарського порошку: сода, вуглекислий амоній, виннокаменная сіль і борошно або інший продукт для того, щоб речовини не вступали в реакцію під час зберігання. Існує думка, що склад пекарського порошку є комерційною таємницею фірм-виробників. Після відкриття пекарського порошку, його потрібно зберігати в герметично скляній тарі в темному сухому місці.

Як вибрати розпушувач для тіста

У різних розпушувачах може бути різна кількість використаних кислот, кількість борошна чи крохмалю, тому при виборі розпушувача варто звертати увагу на склад. Крім цього зверніть увагу і на упаковку розпушувача – пакетик повинен бути зроблений з щільною фольги, пластику, вологонепроникної паперу (внутрішня сторона паперу має бути проклеєна поліетиленом). Якщо розпушувач упакований в звичайний папір, то такий краще не беріть, сода і кислота могли прореагувати вже в пакеті.

Сода

Сода – це бікарбонат натрію (двовуглекислий натрій). Коли сода вступає в реакцію з кислотою, то вона розпадається на сіль – карбонат натрію, воду і вуглекислий газ.

З дитинства пам’ятаємо, що соду гасили оцтом в ложці. Зараз думки дуже протилежні щодо того, чи варто це робити, оскільки хімічна реакція відбувається в ложці, вуглекислий газ випаровується до того, як він розпушить тісто. Тому рекомендують додавати соду до сухих інгредієнтів, а до рідких додати кефір, лимонний або апельсиновий сік, або ж додати соду і лимонну кислоту в борошно. У бісквітне тісто взагалі розпушувач додавати не рекомендують.

Отже, домашній розпушувач:

сода харчова – 5 г, лимонна кислота – 3 г борошно пшеничне – 12 г, змішати, і вийде 20 г пекарського порошку або розпушувача. Розпушувач додають в борошно, а потім вже вимішують тісто. Така кількість домашнього розпушувача розрахована приблизно на 500 г борошна.

14.07.2016


Переглядів: 15

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 878 від 15.09.2018p.
¤ 
Як зміцнити імунітет восени

Як зміцнити імунітет восени

Можна довго жалітись на погану погоду, холод та вічні застуди. А можна зміцнити власний імунітет і тоді осінь ...

¤ 
Про це говорять: Вєрка Сердючка виступила у Сочі

Про це говорять: Вєрка Сердючка виступила у Сочі

Днями, у російському Сочі відкрився фестиваль Нова хвиля 2018. На афтепаті заходу виступив український артист, ...

¤ 
На Здолбунівщині чоловік напав з ножем на односельця

На Здолбунівщині чоловік напав з ножем на односельця

Слідчі затримали 38-річного мешканця села Миротин в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу У...

¤ 15 вересня – День фармацевта
Ростислав САБАДИШИН: «Професія фармацевта реклами не потребує»

Ростислав САБАДИШИН: «Професія фармацевта реклами не потребує»

Добрий роботодавець бачить випускника РДБМК людиною своєї команди – компетентною, надійною і відповідальною

В Україні фармацевтична галузь швидко розвивається, крокує вперед наука, перебудовується виробництво, якіст...

¤ 

На Рівненщині виплачуватимуть зекономлені взимку субсидії

Цьогоріч із заявами на монетизацію частини зекономлених газових субсидій вже звернулися понад 46 тисяч домог...

¤ 
Діагностувати інфаркт стає простіше

Діагностувати інфаркт стає простіше

Сучасні медичні практики дають змогу діагностувати інфаркт міокарда за лічені хвилини за допомогою спеціал...





Найпопулярніші 15 статей:

1. Моє місто - найкраще [427] (501)
2. Секс із мусульманином [271] (489)
3. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (461)
4. Догляньте мене до смерті [278] (386)
5. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (344)
6. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (316)
7. Якщо у сні приснився вуж [219] (313)
8. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (311)
9. Розклад руху автобусів [253] (303)
10. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (283)
11. Медичний коледж у Рівному став медичною академією [872] (282)
12. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (280)
13. Як позбутися мушок у квартирі [875] (245)
14. Як правильно приймати вітаміни? [749] (236)
15. Ігор Мічуда: «Місту потрібні реформи» [875] (224)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Цікаві факти про Україну (76)
2. Не цурайся долі (66)
3. На сучасне свято потрібна тільки українська вишивка (65)
4. Широкоформатний друк на папері: які є можливості (65)
5. Китайський термометр (61)
6. Чим загрожує недолікована застуда чи ГРВІ (61)
7. На Рівненщині відбулось свято Спорту (59)
8. Як визначити, коли родимка стає небезпечною (57)
9. На Рівненщині шукають дітей, які не ходять до школи (56)
10. Олег ШАНДРУК: «На жаль, не змогли реалізувати свої моменти» (56)
11. Які радіатори краще для приватного будинку і квартири? (55)
12. Італійські канікули разом з чоловіком: як Бейонсе відзначила свій 37-й день народження (53)
13. Боксер Денис Беринчик розповів про смерть дитини (52)
14. Як легко усунути зубний наліт без відвідин стоматолога (45)
15. На Рівненщині три підприємства матимуть податкові пільги (44)






 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс