Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №775 від 08.09.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Червень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


#Ракурс незвичайного

Фаїна Раневська

Фаїна Раневська

Фаїна Георгіївна (Григорівна) Раневська (уроджена Фаїна Гіршевна Фельдман; 1896-1984) - видатна радянська актриса театру і кіно.

Народилася в Таганрозі 27 серпня 1896 в заможній єврейській родині. Закінчила Таганрозький Маріїнську жіночу гімназію. Захоплювалася театром з 14 років. Закінчивши гімназію, відвідувала заняття в приватній театральній студії А.Ягелло

У 1915 р. виїхала до Москви. Раневська жила в маленькій кімнатці на Великій Нікітській. Саме в ці роки вона знайомиться з М. Цвєтаєвої, О. Мандельштама, В.Маяковський, відбувається її перша зустріч з В.І.Качаловим.

Закінчивши приватну театральну школу, потім грала в багатьох театрах, починаючи з провінційних (Підмосков’я, Крим, Ростов-на-Дону, Баку, Архангельськ, Смоленськ і ін), а потім в московських, включаючи Камерний театр, центральний театр Червоної Армії, театр драми (нині ім. Маяковського), театр ім. А. С. Пушкіна, театр ім. Моссовета. Її вчителем була Павла Леонтіївна Вульф.

Дебютувала у кіно в 1934 році у фільмі Михайла Ромма «Пишка». Брала участь в озвученні мультфільмів (Фрекен Бок в «Карлсон повернувся»).

Фаїна Раневська померла 20 червня 1984

Редакційною радою англійської енциклопедії «Хто є хто» в 1992 році включена в десятку найвидатніших актрис ХХ століття.

На будинку, де народилася Фаїна Георгіївна Раневська (Таганрог, вул. Фрунзе 10), 29 серпня 1986 року була встановлена меморіальна дошка.

Фільмографія

1934 — Пампушка — пані Луазо

1937 — Дума про козака Голоту — попадя

1939 — Помилка інженера Кочина — Іда, жінка кравця

1939 — Підкидьок — Ляля

1939 — Людина у футлярі — жінка інспектора гімназії

1940 — Кохана дівчина — тітка Добрякова

1941 — Мрія — Роза Скороход

1941 — Як посварилися Іван Іванович з Іваном Никифоровичем — Горпина

1942 — Олександр Пархоменко — таперка

1943 — Нові пригоди Швейка («Солдатська казка») — тітонька Адель

1943 — Три гвардійці («Рідні береги») — директор музею

1944 — Весілля — мати нареченої

1945 — Небесний тихохід — професор медицини

1945 — Слон та мотузочка — бабуся

1947 — Весна — Маргарита Львівна

1947 — Попелюшка — мачуха

1947 — Рядовій Олександр Матросов — лікар

1949 — Зустріч на Ельбі — місіс Мак-Дермот

1949 — Вони мають Вітчизну — фрау Вурст

1958 — Дівчина з гітарою — Свіристинська

1960 — Обережно, бабуся! — бабуся

1960 — Драма (телефільм) — Мурашкіна

1963 — Так і буде

1964 — Легке життя — «королева Марго»

1964 — Фитиль № 25 — ворожка в сюжеті «Карти не брешуть»

1964 — Фитиль № 33 — громадянка Піскунова в сюжеті «Не поїду»

1965 — Сьогодні — новий атракціон — директор цирку

1965 — Перший відвідувач — эпізодична роль старої дами

1980 — Комедія давно минулих днів

Озвучування мультфільмів

1943 — Казка про царя Салтана

1970 — Карлсон повернувся — фрекен Бок

ТОП - 20 цитат Фаїни Раневської

1. Все життя я страшно боюсь дурних. Особливо баб. Ніколи не знаєш, як з ними розмовляти, не скочуючись на їх рівень.

2. Немає товстих жінок, є маленький одяг.

3. Життя занадто коротке, щоб витрачати його на дієти, жадібних чоловіків і поганий настрій.

4. Жінка, щоб досягти успіху в житті, повинна володіти двома якостями. Вона повинна бути досить розумна для того, щоб подобатися дурним чоловікам, і досить дурна, щоб подобатися чоловікам розумним.

5. Якщо жінка говорить чоловікові, що він найрозумніший, значить, вона розуміє, що другого такого дурня вона не знайде.

6. Якщо у тебе є людина, якій можна розповісти сни, ти не маєш права вважати себе самотнім ...

7. Є такі люди, до яких просто хочеться підійти і поцікавитися, чи складно без мізків жити.

8. Самотність - це коли в будинку є телефон, а дзвонить будильник.

9. Якщо людина тобі зробила зло, дай їй цукерку. Вона тобі - зло, ти їй - цукерку. І так до тих пір, поки у цієї тварюки не розвинеться цукровий діабет.

10. Жінки вмирають пізніше чоловіків, бо вічно спізнюються.

11. Оптимізм - це брак інформації.

12. Думайте і говоріть про мене, що побажаєте. Де ви бачили кішку, яку б цікавило, що про неї говорять миші?

13. Все приємне в цьому світі або шкідливо, або аморально, або веде до ожиріння.

14. Справжній чоловік - це чоловік, який точно пам’ятає день народження жінки і ніколи не знає, скільки їй років. Чоловік, який ніколи не пам’ятає дня народження жінки, але точно знає, скільки їй років - це її чоловік.

15. Успіх - єдиний непростимий гріх по відношенню до свого ближнього.

16. Жінки, звичайно, розумніші. Ви коли-небудь чули про жінку, яка б втратила голову тільки від того, що у чоловіка красиві ноги?

17. З такою сракою треба сидіти вдома!

18. Знятися в поганому фільмі — все одно що плюнути у вічність.

19. Якщо хворий дуже хоче жити, лікарі безсилі.

20. Прокляте дев’ятнадцяте століття, кляте виховання: не можу стояти, коли чоловіки сидять!

08.09.2016Сторінку підготувала Олександра НАГОРНА за матеріалами biographie.in.ua


Переглядів: 146

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 917 від 14.06.2019p.
¤ 
Зустріч переможців І Всеукраїнських спортивно-масових змагань із мером Рівного

Зустріч переможців І Всеукраїнських спортивно-масових змагань із мером Рівного

Міський голова Рівного Володимир Хомко зустрівся з переможцями І Всеукраїнських спортивно-масових змагань серед школярів у старшому віковому дивізіоні (2004-2001 р.н.) «Cool Games» та учасниками 6-х Світових освітніх ігор, які відбулися в м. Афіни та с. Олімпія (Греція) з 27 березня – 02 квітня 2019 року....

¤ 
Настя Каменських показала, з чого починається їх з Потапом день

Настя Каменських показала, з чого починається їх з Потапом день

Українська співачка Настя Каменських, яка нещодавно вийшла заміж за продюсера і репера Олексія Потапенка (Потап), показала, з чого починається їх день....

¤ 
Будівництво спорткомплексу на Макарова дає БК «Рівне» перспективу грати у Суперлізі

Будівництво спорткомплексу на Макарова дає БК «Рівне» перспективу грати у Суперлізі

Завдяки будівництву сучасного спортивного комплексу на вулиці Макарова в Рівному, у баскетбольного клубу «Рівне» з’явилася перспектива грати у Суперлізі. Тому, керівництво та гравці команди висловили подяку ініціатору його будівництва, голові Рівненської ОДА Олексію Муляренку....

¤ 
Соціальний ліфт від Ляшка: «пахарі» з областей, інтернатівці, захисники

Соціальний ліфт від Ляшка: «пахарі» з областей, інтернатівці, захисники

З’їзд Радикальної партії Олега Ляшка, як і належить дійсно народній політичній силі, відбувся під відкритим небом у парку Шевченка. Жодних рамок металошукачів, численної охорони чи списків з дозволами. Все відкрито і демократично: більше тисячі партійців і делегатів з всієї України, гості міста....

¤ 
На Рівненщині зіткнулося чотири автомобілі

На Рівненщині зіткнулося чотири автомобілі

Дві автопригоди з різницею у півгодини сталися сьомого червня у селі Бабин Гощанського району....

¤ 
Як виростити рододендрон

Як виростити рододендрон

Поради щодо посадки та догляду

Пишнота будь-якого виду рододендронів здатна скорити серце будь-якого садівника, однак у цієї рослини слава дуже ніжного та примхливого створіння....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (11648)
2. Моє місто - найкраще [427] (5551)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (5016)
4. Секс із мусульманином [271] (4418)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (4323)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (3984)
7. Догляньте мене до смерті [278] (3971)
8. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3843)
9. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (3521)
10. Якщо у сні приснився вуж [219] (2770)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2647)
12. Коли розпочинати садити городину [599] (2571)
13. Розклад руху автобусів [253] (2495)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (2431)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (2426)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Чистопородних корів на Рівненщині побільшає (145)
2. В краєзнавчому музеї влаштували НовоКорецьке весілля (145)
3. Скільки ділянок виділили в області учасникам АТО (144)
4. Під колеса авто потрапила жінка (127)
5. З початку року доходи місцевих бюджетів Рівненщини зросли на 20,4% (127)
6. Володимирецькі поліцейські викрили крадія скутера (125)
7. На Костопільщині зіткнулися маршрутка та легковик (125)
8. З 1 липня зміниться вартість паспортів (124)
9. Автомобіль в’їхав у будинок: водій загинув, пасажир — у лікарні (124)
10. Колорадський жук без хімії: народні методи (123)
11. Знайшли зловмисника, який викрав позашляховик (123)
12. За півроку на Рівненщині відтворили майже 3,5 тисячі гектарів лісу (121)
13. На Північному стартувало довгоочікуване будівництво сучасного дитячого садочку (121)
14. Підведено підсумки обласного етапу військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура) (120)
15. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до підпалу будинку (115)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс