Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №782 від 28.10.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Біноклі для полювання і спорту на 24k.ua

Біноклі для полювання і спорту на 24k.ua

Існує десятки, а то і більше різних аксесуарів, які беруть з собою мисливці на промисел, але є ті, які є незамінні і дійсно потрібні - біноклі.

Не варто розповідати і детально описувати пристрій бінокля, бо в 21 столітті якщо і не має людина такий прилад, то хоча б бачив, як він виглядає! Але при всьому при цьому не всі розуміють, як правильно його підібрати під себе і дійсно ефективно застосовувати його на полюванні. Постараємося корисно розповісти про характеристики і класифікаціях біноклів, завдяки чому багато мисливців і просто любителі спостерігати за природою зроблять правильний вибір при покупці виробу. Виробники намагаються розділити біноклі на різні типи:

· Біноклі для полювання;

· Для Туризму;

· Для спорту;

· Театральні і тд.

Деякі типи можна звести в один. Для прикладу якісний бінокль, з високим показником сутінкового числа (чим більше сутінковий число, тим краще відносні показники по використанню в умовах низької освітленості), з високоякісною оптикою, може використовуватися на полюванні, в пошукових операціях, при спостереженнях за природою і в туристичних походах. На сайті ATA Ви знайдете біноклі для полювання, спорту, туризму, та й просто підберете оптимальну модель під Вашу область застосування.

Як же його вибрати? Візьмемо для прикладу оптику з цього популярного майданчику 24k.ua.

Як правильно вибрати бінокль для полювання

Підемо по порядку і розпочнемо з однією з найважливіших характеристики - збільшення крат бінокля або, простіше кажучи, у скільки разів буде збільшено (наближений) спостережуваний об'єкт. Багато хто помилково вважає і кажуть - «А чого тут думати, чим більше разів, тим краще ж». Є частка істини, але порядний продавець запитає Вас - А як довго Ви плануєте вести спостереження? Вся справа в тому, що для тривалого спостереження подібні біноклі не рекомендуються, так як це буде сильно стомлювати очні нерви. Зір, звичайно, Ви не втратите, але повірте, очі здоровіше точно не стануть. Прилад з кратністю, наприклад, x20 оптимальний для короткочасного спостереження. До того ж варто врахувати, що чим вище кратність, тим потужніший і важкий бінокль, тобто і фізично не зовсім зручно і комфортно довго тримати такий інструмент в руках. Нехай вага і не такий високий, в середньому 1 - 1,3 кг, але все ж. До речі кажучи, на вагу варто звернути увагу в тому числі, тому що одна річ взяти на пікнік додатково 1,3 кг, а інша справа на Бродові полювання і «тягати» його по лісі і полях. Але є вихід, навіть для «важкого» бінокля є спеціалізовані штативи, на які прилад і встановлюється. Тільки не всі моделі і марки передбачають такий функціонал. Якщо вибирати бінокль для тривалого спостереження, то оптимально вибирати не більше x8 крат. Так само зауважимо, що вони і менш масивні і відповідно легше. Оптимальний вибір при тривалих пересуваннях, наприклад, тур. похід. Для тих, хто вперше стикається з придбанням такої оптики, коротко пояснимо маркування і для прикладу візьмемо модель від Praktica Falcon 7x50:

1. Цифра 7 - то саме збільшення крат;

2. Цифра 50 - Діаметр об'єктива в міліметрах;

Коротко з кратністю розібралися. Далі розмова про діаметр об'єктива. Від даної характеристики залежить кількість світла прохідне в бінокль. При виборі оптики, Ви зіткнетеся з широким діапазоном різних діаметрів - 21, 25, 30, 36, 42, 56, 60 і тд. Що все це може означати? Так в цілому нічого, крім як того, що з діаметром 21 мм Ви закінчите спостереження вже ввечері тільки при натяку на сонячний захід, а з великим, наприклад, 56 мм Ви будете спостерігати навіть в глибоких сутінках. Але не вважайте, що це тепер нічний бінокль, так як багато біноклі навіть з діаметром 25 мм перевершать діаметр 50 мм. Багато що залежить від якості оптики, матеріал скла, тип призм і тд. Для прикладу гляньте Vortex Vulture HD 15x56 WP з високою якістю оптики. Навіть з діаметром 25 Ви можете вести спостереження в сутінки - якість оптики панове! В цілому дивіться параметр відносна яскравість, а також розмір вихідної зіниці, чим він більший, тим краще для проникнення світла. Все у того ж Vortex Vulture HD 15x56 WP * діаметр становить - 53-80 мм, що просто ідеально для спостережень в темний час доби.

Наступна характеристика - видалення вихідної зіниці бінокля для полювання. Не можна сказати, що вона життєво важлива і є однією з, але все ж. Дана характеристика розраховується в міліметрах. Також залежить від габаритів приладу. У невеликих біноклів, наприклад, Nikon Aculon T01, вона становить близько 5-8 мм, а у великих «потужних» від 15 мм і вище. П'ятнадцять і вище дозволить спостерігати Вам в окулярах, при цьому поле зору не зміниться. Тому якщо Ви носите окуляри і не бажаєте їх знімати, зверніть увагу і на цей показник.

Механізм фокусування у більшості біноклів центральний, тобто Ви будете налаштовувати чіткість і різкість зображення одночасно в обох окуляр. Але у багатьох людей гострота зору правого і лівого ока може відрізнятися, тому зручніше застосовувати бінокль для полювання з роздільним фокусуванням окулярів. Також для людей з не найкращим зором допоможе діоптрійна настройка. Є певний стандарт правильного фокусування:

1. Подивіться на віддалений об'єкт;

2. Закрийте праве око і починайте обертати барабанчик центрального фокусування до тих пір, поки об'єкт не стане чітким;

3. Далі закриваєте ліве око і спостерігаєте в правий окуляр. Повертайте кільце диоптрийной настройки до тих пір, поки об'єкт не стане чітким.

4. Тепер бінокль вважається, сфокусований і далі варто використовувати тільки барабан центрального фокусування.

Діапазон фокусування говорить покупцеві про те, на якому відстань можна налаштувати бінокль для отримання чіткого і якісного зображення. Як правило, вказують мінімальну дистанцію фокус, іноді максимальну. Як би не вказали, майте на увазі, що далі або ближче указаної відстані навряд чи вийде отримати чітке зображення.

Не менш важлива характеристика - поле зору. В принципі не вимагає детального розгляду, а характеризується просто - чим вище, тим воно краще. Як правило, продавці в характеристиках вказують поле зору на 1000 метрів. Чим вище цифра, наприклад, 150 м, тим краще, так як охоплення видимої площі буде більше. Знову ж будьте уважні при виборі, тому що чим більше кратність у бінокля, тим менше цей показник.

Коли побачите в характеристиках тип призм Roof або Porro, то напевно будуть питання і спроба перевести в Google перекладача незрозумілі слова. Біноклі з призмами Roof вважаються більш складні за своєю конструкцією, а також, більш дорогими. Об'єктиви і окуляр розташовуються на одній прямій, що робить біноклі з Roof призмами більш компактні. Також їх називають - дахоподібні. Призми Porro навпаки роблять прилад більш громіздким, так як осі окулярів і об'єктивів рознесені на різні лінії. Ілюстрація відмінностей продемонстрована нижче.

Типи Призм бінокля

Водонепроникність і наповнення азотом бінокля. Багато біноклі для полювання є водонепроникним, завдяки герметичному корпусу, який як правило, заповнюється азотом. Також завдяки подібному корпусу, перепади температур будуть не страшні, а всім напевно відомо, що в таких випадках оптика може піддаватися запітніння. Але відзначимо, що не всі моделі піддаються такої обробки. Багато біноклі дозволяють занурювати їх у воду на деякий час і при цьому не порушити і не зіпсувати його працездатність. А якщо Ви на полюванні і йде дощ? Те складно не погодитися, що такі біноклі дуже навіть до речі. А також в таку погоду (сильний дощ) добре б не дивитися на краплі крупним планом в об'єктивах, а спостерігати за об'єктом, інакше зникне і все, що було нажито непосильною шляхом, буде втрачено. Для таких випадків виробник передбачає різні технології. Для прикладу Карл Цейс (CarlZeiss) виробляє свої вироби із захисним покриттям LotuTec®, що забезпечує обтічність лінз, тобто краплі просто скочуються, а не збираються на склі. Для прикладу можна навести повністю водонепроникний бінокль для полювання - Pentax Marine 7x50 "Hydro", ціна якого дуже навіть прийнятна - 10900 рублів.

Бінокль Pentax 7x50 Marine- Pentax Marine 7x50 "Hydro"

На що ще можна звернути увагу? Напевно, на те, що в деяких моделях є далекомірна шкала (прохання не плутати, що не бінокль-далекомір). Завдяки шкалою, Ви зможете розрахувати приблизну відстань до об'єкта, що спостерігається. Такою шкалою володіє Yukon, серія WA PRO- YUKON 16x50 Pro WA.

На сьогоднішній день повно моделей зі змінною кратністю, наприклад, 2-5x12. Це стандартний Zoom, який буде дуже навіть до речі, якщо ситуація швидко змінюється і необхідно спочатку вести спостереження на малих дистанціях, а далі вести спостереження за віддаляється об'єктом.

Більшість польових біноклів мають прогумований корпус, що нехай не сильно, але все ж захищає від падінь з невеликої висоти і подряпин, наприклад, зачепили іншу гілку в лісі.

І так, а що в результаті? Давайте підіб'ємо його і постараємося написати оптимальний вибір, виходячи з характеристик.

Бінокль Alpen Apex XP 10x42 APO Mossy Oak - кращий бінокль для полювання

28.10.2016


Переглядів: 1666

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21182)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14318)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14132)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13967)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13663)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13606)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13188)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (477)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"