Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №803 від 30.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс політики

Компромат для Порошенка

Компромат для Порошенка

для чого перевіряють керівника Рівненщини

Президенту України Петру Порошенку хочуть вкласти у вуха, що голова Рівненської ОДА погано працює. Історія знає багато випадків, коли працівники намагаються вислужитися перед своїм роботодавцем. Ця ситуація не є винятком. Адже люди із команди Президента борються між собою за вплив на гаранта конституції. Крайньою в протистоянні має вийти Рівненщина.

Чекають гостей

В квітні на Рівненщину з Адміністрації Президента має прибути перевірка. Оцінюватимуть те, як Рівненська ОДА виконувала доручення з Києва. Усі недопрацювання «вдарять» по її керівнику Олексію Муляренку. Будуть намагатися знайти найменші прорахунки. Завдяки ним вибудовуватимуть концепцію, що теперішній «губернатор», - некомпетентний. Хоч він сам продовжує наполягати, що це лише неприємна формальність.

«Це звичайна планова перевірка, яка була в більшості областей. Я не хвилююся за її результати — на Рівненщині виконання актів і доручень президента на одному з найкращих рівнів у країні. Навпаки, вважаю, що перевірка — корисна, бо це своєрідний аудит діяльності усіх структурних підрозділів ОДА, який як покаже ефективність роботи, так і вкаже, де є певні недоліки, які потрібно виправити. Не думаю, що президент мав на меті звільнити голів ОДА, коли критикував рішення обласних та міських рад щодо підтримки блокади Донбасу. У вівторок нам потрібно було вийти із ситуації, яка склалася, і на той момент такий крок (прийняття звернення. — Ред.) був нормальним рішенням. Проте не варто забувати, що обласні та міські ради — незалежні від голів ОДА», - прокоментував ситуацію для «РВ» Олексій Муляренко. 

Як кажуть, внутрішні суперечки не можна виносити на публіку. Особливо, коли на тобі хочуть лише відігратися.

Симпатії «патрона»

Усі розмови про те, що в Адміністрації Президента змагаються два високопосадовці, правдиві. Голова та перший заступник адміністрації Порошенка борються за вплив на нього. Ігор Райнін хоче втерти носа Віталію Ковальчуку. Тому використовує для цього зв’язки останнього з Віталієм Чугунніковим.

Місцевий керівник фракції БПП в Рівненській обласній раді сам мусив певний час керувати Рівненською ОДА. Чугунніков перебував на своїй посаді недовго. Він чекав, щоб його знайомий набрав політичної ваги на місцевому рівні. Лише після того, як Олексій Муляренко у Рівному виграв вибори з командою БПП та став секретарем місцевої ради, його почали серйозно сприймати в Адміністрації Президента. Тому й пізніше погодилися віддати йому посаду голови Рівненської ОДА.

Окрім Віталія Чугуннікова, мати свою людину на посту керівника області хотів і Юрій Луценко. Але тоді куму Петра Порошенка було нереально втілити задумане з Верховної Ради. Як тільки він отримав вагому посаду Генпрокурора, то одразу почав проявляти себе на малій Батьківщині. Частково цим і пояснюється його боротьба з «бурштиновою мафією» на Рівненщині. Принаймні, обласний прокурор у Луценка тут уже свій.

«Радикальний» реванш

Де двоє змагаються, там виграє третій. Нещодавно свою діяльність активізував нардеп-«радикал» Ігор Мосійчук. Раніше він час від часу критикував коаліцію «Батьківщини» та БПП у Рівненській облраді. Але кілька днів тому взагалі пішов у наступ.

Тепер вони з керівником «Батьківщини» на Рівненщині Миколою Кучеруком будуть з’ясовувати стосунки в суді. В усьому винне, нібито, інтерв’ю для місцевого сайту. У ньому лідер «біло-сердечних» згадав незаконний видобуток бурштину та Радикальну партію. Підкресливши, що Ляшко з соратниками «в темі». 

Однак справжня причина такої активізації Мосійчука, як стверджують поінформовані джерела, у входженні Радикальної партії Ляшка до нової коаліції з БПП та Народним фронтом. Подейкують, що перед входженням до коаліції радикали торгувалися за багато що. Однією з вимог Ляшка була посада голови Рівненської ОДА. А тому не факт, що ця перевірка це лише привід, щоб продемонструвати Олегу Валерійовичу готовність віддати цю посаду їхньому кандидату. Щоправда допоки прізвища кандидата ніхто не називає. Але, як говориться, була б посада, а кандидатура знайдеться.

Керують без страху

Усі зібрані промахи в Рівненській ОДА особисто покладуть на стіл Петру Порошенку. Але це ще не означає відставку для Олексія Муляренка. В Києві не хочуть порушувати хитку ситуацію в Рівненській обласній раді. Всіх дивує те, що на всеукраїнському рівні Юля Тимошенко при першій можливості критикує Порошенка, а на Рівненщині ціла фракція «біло-сердечних» пішла на співпрацю. Якщо друга Чугуннікова «приберуть» з посади, то в області знову буде хаос. Адже левова частина депутатів фракції «Солідарність» Рівненської облради контролюється саме ним. Зраз усіх цікавить спокій, адже позачергові вибори ще не оголошені.

Так, в Києві незадоволені тим, що Рівненська обласна та міська ради підтримали звернення про блокаду торгівлі з окупованими територіями Донбасу. Однак, щоб звільнити голову ОДА не потрібно ніяких перевірок. Треба лише воля його керівництва. Один указ - і все. Він залишиться тільки депутатом Рівненської міської ради.

Аби ще більше насолити теперішньому керівнику Рівненщини, політичні опоненти уже навіть називають його наступника. Подекуди частіше звучить прізвище нардепа від БПП Василя Яніцького. Раніше у нього з Рівненською ОДА були певні протиріччя. Але після того, як структуру очолив Олексій Муляренко, все минулося. Близька до нього людина – Михайло Слободян, отримала посаду в адміністрації. До того ж, Яніцькому доведеться скласти мандат нардепа. Це нерівноцінна заміна.

Навколо посади голови Рівненської ОДА зараз багато крику, а мало конкретики. Уже зрозуміло, що перевірка як приїде, так і поїде. Зараз політична ситуація нестабільна, але заміну Олексію Муляренку ще не шукають. Бо відбуваються лише бої всередині однієї команди. І то не місцевої, а київської.

30.03.2017За матеріалами інтернет-видання rivne.media


Переглядів: 1212

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13856)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13771)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13500)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (721)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (69)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (65)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"