Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №821 від 03.08.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс розваг

Прохолодні ласощі

Прохолодні ласощі

Домашній фруктовий лід 1. Ківі - 2 шт. 2. Яблуко - 1 шт. 3. Цукор - 70 г 4. Вода - 0.5 склянки 5. М’ята свіжа - 4-5 листочків

Яблуко ріжемо навпіл, а потім великими шматками. Ківі теж очищаємо від шкірки і вирізаємо щільне з’єднання, яким ягода кріпилася до гілки. Ріжемо ківі великими шматками.

М’яту дрібно нарізаємо і відкладаємо.

Беремо блендер і викладаємо туди шматочки ківі і яблука. Подрібнюємо їх до стану пюре протягом 30 секунд. Чому саме пюреобразное стан? Тому що в іншому випадку маленькі шматочки фруктів замерзнуть, і фруктовий лід вийде неоднорідним, що складається з безлічі дрібних крижинок.

Готове пюре потрібно протерти крізь сито, щоб позбутися від насіння ківі. Потім додаємо в нього посічену м’яту і знову працюємо блендером, щоб подрібнити листочки.

Наливаємо в каструлю воду і ставимо на плиту. Висипаємо цукор і помішуємо, щоб він повністю розчинився. Доводимо воду до кипіння, після чого вимикаємо плиту, а сироп трохи охолоджуємо.

Змішуємо фруктово-ягідне пюре з сиропом, перемішуємо суміш і розливаємо його по формочках для морозива. Формочки прибираємо в морозильну камеру на 3-4 години до повного заморожування

Щербет-морозиво

Морозиво, яке не містить ніяких молочних продуктів, і за рахунок цього володіє особливою легкістю, прийнято називати щербетом (або сорбетом). Як правило, такий заморожений десерт готується з фруктів або ягід.

1. Ягоди морожені (або свіжі) – 500 р.

2. Апельсин – 1 шт.

3. Цукрова пудра – 70 р.

4. Волоський горіх – 4 шт.

5. Кокосова стружка

Апельсин миємо й розрізаємо ножем на дві частини. Нам потрібно буде всього лише вичавити сік з нього. Видавлюємо в миску. Додаємо в неї ягоди і цукрову пудру. Розколюємо й очищаємо горіхи, подрібнюємо ножем до розміру не більше 5x5 мм. Тепер залишається всипати в миску кокосову стружку і шматочки горіхів.

Саме час гарненько збити, цю поки ще неоднорідну суміш. Робимо це за допомогою блендера або міксера – у кого що є. На цей процес піде 1-2 хвилини. Тепер потрібно масу помістити в морозильну камеру. Обов’язково періодично (1 раз в годину) виймайте з морозилки і перемішуйте ложкою. Інакше, Ваш щербет буде з льодом (у складі не містить емульгатори). До стану повної готовності заморожувати 6-8 годин.

Коли щербет придбає необхідну консистенцію морозива, виймаємо страву з морозилки і ложкою розкладаємо цей холодний десерт по тарілочках або інших формах. При бажанні щербет морозиво можна прикрасити залишковими ягодами або посипати кокосовою стружкою.

Йогуртове морозиво

1. Йогурт густий натуральний - 200 грам

2. Вершки 35% жирністю - 250 мілілітрів

3. Цукор - 100 грам

4. Жовток яєчний - 4 штуки

5. Лайм маленького розміру - 1 штука

Промиваємо лайм під проточною водою, викладаємо на обробну дошку і розрізаємо ножем на дві половинки. Одну частину відкладаємо в сторону, вона нам не знадобиться, а з другої видавлюємо сік, скориставшись соковижималкою. Для приготування йогуртового морозива нам знадобиться 1 чайна ложка свіжовичавленого соку лайма.

Для приготування десерту насправді нам знадобиться не сам цукор, а цукрова пудра. Тому висипаємо цукор в чашу блендера і подрібнюємо до стану порошку на великій швидкості протягом 5 хвилин. Увага: цукрова пудра повинна вийти без кристалів цукру, тому обов’язково спробуйте її на смак.

Вершки повинні бути обов’язково охолодженими, тому заздалегідь їх ставимо в холодильник охолоджуватися, інакше вершки не піднімуться до піків. Після цього викладаємо їх в маленьку миску і збиваємо до загустіння з допомогою міксера на маленькій швидкості.

Яєчні жовтки виливаємо у вільну миску і сюди ж висипаємо цукрову пудру. Скориставшись міксером, збиваємо все на середній швидкості до тих пір, поки маса не стане білою і пінної.

цукрові жовтки виливаємо йогурт і все добре перемішуємо з допомогою міксера на маленькій швидкості. Після того, як у нас вийде однорідна маса, додаємо в миску збиті вершки, а також свіжовичавлений сік лайма. Все акуратно перемішуємо до однорідного стану ручним віночком або столовою ложкою. Все, йогуртовий десерт майже готовий. Після цього столовою ложкою перекладаємо його в контейнер, щільно закриваємо кришкою і ставимо в морозильну камеру на 4 години.

Важливо: у перші дві години дуже важливо час від часу діставати морозиво і перемішувати його за допомогою блендера або міксера на маленькій швидкості. Таким чином в десерті не будуть попадатися шматочки льоду.

Пломбір

Інгредієнти:

• 1 літр молока,

• 100 грамів масла,

• 2 склянки цукру,

• 1 чайна ложка крохмалю,

• 5 яєчних жовтків.

Приготування:

Масло покласти в підігріте молоко і довести до кипіння. В окремому посуді з’єднати крохмаль, цукор і жовтки. Розмішати і розтерти до однорідної маси. Додати до неї трохи молока, щоб вийшла консистенція рідкої сметани. У молоко, що закипіло поступово, тоненькою цівкою, влити отриману масу, постійно помішуючи. І знову все довести до кипіння. Коли закипить, каструлю зняти з вогню, разом з вмістом помістити в холодну воду і ретельно розмішувати до тих пір, поки маса не стане теплою. Після цього залишити її до повного охолодження, а потім розлити по форму і заморозити, не забуваючи помішувати.

Морозиво зі смаком кави

Інгредієнти:

• 3 склянки свіжозавареного кави,

• 2 столові ложки молока (або вершків),

• 250 грамів цукру,

• 4 яєчних жовтки.

У розтерті з цукром жовтки, влити молоко і каву. Все добре перемішати і поставити на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, але продовжувати помішувати до повного охолодження. Потім кавову масу перелити у форму і заморозити, періодично збиваючи.

Апельсинове морозиво

Для морозива:

• 3 жовтки

• 100гр цукру

• 200мл вершків

• один апельсин

• дві столові ложки лікеру апельсинового

Для приготування соусу:

• один апельсин

• одна чайна ложка крохмалю

• 50гр цукру

• три столові ложки лікеру апельсинового

Для прикраси морозива:

• 4 ст. ложки шоколадної крихти

Збивати жовтки з цукром на водяній бані до тих пір, доки вони не набудуть консистенції густих вершків. Зніміть водяну баню з плити і продовжуйте збивати крем до повного охолодження. Добре збийте вершки. Вичавіть сік з апельсину, змішайте сік з лікером, збитими вершками й кремом з яєчних жовтків. Миску з отриманою сумішшю накрийте алюмінієвою фольгою і поставте в морозильник на 3 години.

Для соусу: цукор змішати з крохмалем. Вичавити сік із апельсина. Ретельно перемішайте сік із цукром та крохмалем і варіть на повільному вогні до тих пір, поки суміш злегка ні загусне. Приберіть з вогню, охолодіть і додайте коньяк.

Перед тим, як подавати до столу, поріжте морозиво шматочками, полийте соусом і посипте шоколадною крихтою.

Сирне морозиво

Інгредієнти:

— 400 г кисломолочного сиру;

— 150-200 г згущеного молока;

— 1 ст. л. порошку какао;

— ванільний цукор на кінчику ножа;

— шоколад для прикраси за бажанням.

У сир додаємо згущене молоко. Його кількість залежить від кислинки сиру. У більш кислий сир краще залити 200 г згущеного молока.

Додаємо для кольору і смаку какао порошок і ванільний цукор на кінчику ножа.

Всі інгредієнти дуже добре збиваємо заглибним блендером в однорідну масу.

Сирну масу заливаємо в контейнер з кришкою і теж відправляємо в морозилку на 2-3 години. Після приготування можна буде ложкою зробити кілька кульок, полити шоколадом і подавати.

Смажене морозиво

Інгредієнти:

морозиво - 500 г;

ягоди - 100 г;

пластівці - 300-500 г;

яйця - 2-3 шт.

Взяти морозиво, яке перед цим попередньо знаходилося в морозилці і дати йому трохи охолонути, а точніше кажучи стати трохи м’яким. На кожну порцію смаженого морозива можна додати по одній ягоді.

Потім взяти столову ложку і дістати морозиво, тобто один клубочок і покласти ягідки в середину морозива. Далі з кожної такої грудочки потрібно сформувати кульку, і робити це потрібно швидко, так як морозиво дуже швидко тане. Після того як сформували кульки, покласти їх в морозилку. Так, щоб були схожі на камінь.

Поки морозиво заморожується, вам слід взяти пластівці. Потім подрібнити їх як панірувальні сухарі. Зробити це можна у будь-якій зручній для вас посудині.

Після цього окремо потрібно збити яйця. І для такого рецепту вам обов’язково знадобиться фритюрниця, яку потрібно розігріти, вірніше масло в ній потрібно розігріти до 160-180 градусів. Після того як все розігріто, вам слід дістати морозиво і для початку вмочити в яйце.

А після цього в пластівці.

А через 10 хвилин дістаньте морозиво і відправте його у фритюрницю. Смажити потрібно максимум 30 секунд. Морозиво виходить смачне і ніжне всередині з ароматною хрусткою скоринкою зверху.

Рисове морозиво

Інгредієнти:

На 2-3 порції:

100 г рису

600 мл води

3-4 ст.л. цукру (або більше до смаку)

ванільний цукор

трохи лимонної цедри

У каструлі з товстим дном змішуємо воду з цукром, ванільним цукром і лимонною цедрою (можна за смаком взяти тільки ванільний цукор або тільки цедру). Ставимо на вогонь, після закипання даємо покипіти одну хвилину, потім кладемо туди промитий рис і варимо на самому повільному вогні під кришкою поки не википить вся вода (рис повинен сильно розваритися). Остуджуємо рис, а потім за допомогою блендера подрібнюємо його в пюре. Додаємо ще цукор, якщо потрібно. Прибираємо його (бажано в металевому посуді) в холодильник на 1 годину.

Через годину витягуємо рисове пюре з холодильника і збиваємо міксером. Потім ставимо в морозилку на годину. Знову витягуємо і збиваємо, прибираємо в морозилку. Потім повторюємо ще раз цю процедуру через годину заморожування. Останній раз збиваємо його через півгодини і ставимо в морозилку вже для остаточної заморозки.

Якщо заморозиться занадто сильно, перед подачею ставимо його на деякий час в холодильник. Але краще його так сильно не заморожувати, смак буде гірше. Краще після останнього збивання прибрати його ще на півгодинки в морозилку, а потім відразу можна подавати.

03.08.2017


Переглядів: 1054

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14318)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13606)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (465)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (59)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (57)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"