Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №268 від 30.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Традиції

Різдвяний піст

Різдвяний піст

Радимо приготувати

Традиції

Різдвяний піст

Радимо приготувати

28 листопада починається 40-денний Різдвяний піст. Головна його ідея полягає у поєднанні фізичного посту з духовним. Під час Різдвяного посту забороняється вживати м’ясні, молочні страви, а також яйця. Дозволено споживати - в середу і п’ятницю - рослинну їжу без олії, а у вівторок і четвер - рослинну їжу з олією. В суботу та неділю до 2 січня, а також на великі свята дозволяється вживати рибу.

Заговини (останній день, коли їдять скоромну їжу перед постом) на Різдвяний піст припадають на 27 листопада - день, коли вшановують Святого апостола Пилипа. Звідси походить і народна назва - Пилипів піст або Пилипівка. Пропонуємо Вам декілька рецептів пісних страв.

Борщ із грибами й чорносливом

Склад: На 400 г буряків - 300 г капусти, 400 г картоплі, 1 цибулина, по 1 кореню моркви й петрушки, 1/2 склянки томату-пюре, 100 г сушених грибів,

2 ст.ложки олії, 1 чайну ложку пшеничного борошна, 2 л води, сіль, перець - за смаком.

Спосіб приготування: Буряки дрібно шаткують, додають 1 склянку грибного бульйону, трохи томату-пюре, олію й тушкують. Одночасно пасерують нарізані соломкою цибулю, моркву, петрушку й борошно з рештою томату-пюре. В киплячий грибний бульйон кладуть нарізану соломкою капусту, а згодом - нарізану картоплю й варять 10-15 хв. Потім кладуть тушковані буряки, цибулю й борошно з томатом-пюре, нарізані варені гриби, зварений із цукром чорнослив з відваром, солять, кладуть перець і варять 7-10 хв.

Гамбурзька юшка з вугрів

Склад: 750 г свіжих вугрів, сіль, кріп, 2 цибулини, 3 морквини,

1 корінь селери, 2 стеблини цибулі, 2 груші,

1 чашка мороженого горошку, петрушка,

2 ст. ложки борошна.

1 бульйонний кубик для 1/2 л води, по 1/2 ч.л. майорану, шавлії, естрагону та чебрецю.

Спосіб приготування: Вугрі натерти сіллю і розрізати на шматочки завдовжки 4 см. Цибулю порізати кубиками, підсмажити. До цибулі додати кружечки моркви, кубики селери, соломку часнику та сухі приправи, протушкувати 1 хв. в олії і залити 1 л води. Посолити, додати бульйонний кубик і закип’ятити. Покласти вугрі, розрізані на 4 частини груші і варити протягом 25 хв. Додати горошок, порізану свіжу зелень, поперчити. Розвести борошно у воді, заправити юшку і варити ще 5 хв. Німці готують цю юшку з чорносливом і подають до столу з галушками.

Вінегрет

із грибами

Склад: На 200 г грибів - 2 картоплини,

1 буряк, 1 морквина,

1 цибулина, 1 огірок, 100 г капусти; олія, оцет, перець, цукор, сіль за смаком.

Спосіб приготування: Нарізати тонкими скибками варену картоплю, буряки, моркву, а також цибулю й огірки, додати квашену капусту. Солоні або мариновані гриби (приблизно четверту частину всієї маси) дрібно нарізати, змішати з овочами. Заправити вінегрет олією, додати оцет, сіль, цукор і перець.

30.11.2006Підготувала Ольга БЕЛТЕРЕЦУ


Переглядів: 816

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 11.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21163)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17320)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14549)
• Допомога під час карантину [967] (14470)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14308)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14119)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13993)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13967)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13953)
• Живи до ста! [965] (13943)
• Бюджет і ми… [965] (13878)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13872)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13742)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13652)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13650)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13597)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13207)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13178)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (162)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (55)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (51)
• Тонкощі заварювання кави (49)
• Небезпека вологих серветок (48)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (48)
• Пиріг «Чорний ліс» (48)
• А ваш шампунь безпечний? (37)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (36)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (35)
• Особливості вживання видів води (34)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (33)
• Часникові стрілки корисніші за часник (32)
• Нецукровий діабет (31)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"