Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №827 від 14.09.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#16 вересня – День фармацевта

Якісні ліки – за адекватною ціною!

Якісні ліки – за адекватною ціною!

ТДВ «Рівнефармація»: Гармонійне поєднання Професійної етики з Комерційними інтересами заради Здоров’я клієнтів аптек

Людям властиво хворіти. Приємного в цьому мало, проте традиційна медицина і сучасна фармакологія обіцяють позбавити нас від будь-яких проблем зі здоров’ям за допомогою різних медикаментів - таблеток, суспензій, мазей, розчинів та інших форм ліків, які здатні полегшити наш стан і побороти те чи інше захворювання. Якщо ви бажаєте придбати якісні ліки за адекватною ціною, варто відвідати аптеки ТДВ «Рівнефармація», що є невід’ємною складовою частиною системи охорони здоров’я Рівненщини. «Злагоджений колектив однодумців, який об’єднує понад 300 фармацевтичних працівників та обслуговуючого персоналу, добросовісно виконує свою основну функцію - забезпечує лікувально-профілактичні заклади та населення Рівного і 16 районів області лікарськими засобами та медичними виробами», - зазначила напередодні Дня фармацевта в розмові з кореспондентом «Рівне-Ракурсу» заступник генерального директора ТДВ «Рівнефармація», кандидат фармацевтичних наук Ольга САДОВНИК (на фото).

Головне завдання – надання високоякісної медикаментозної допомоги

- Ольго Володимирівно, розкажіть про стан фармацевтичного бізнесу в Україні. Що тут відбувається?

- На сьогоднішній день ситуація на фармакологічному ринку є досить складною. В умовах економічних і соціальних негараздів, які переживає наша країна, споживачі стали рідше відвідувати аптеки, перейшли на народні методи. Якщо вже зовсім серйозне захворювання, тільки тоді починають активно лікуватися. Крім того, в Рівненській області відкрито багато аптек інших мереж - львівських, івано-франківських, київських, дніпропетровських, харківських...

Звичайно, працювати стало набагато важче: ми втратили значну частину регіонального фармацевтичного ринку, через що більшість місцевих аптек є збитковими. Але, сподіваюсь, настануть кращі часи і місцеві аптечні заклади області діятимуть в єдиному правовому полі з конкурентами з інших регіонів України. Тобто, будемо знаходити певний компроміс, основою якого має бути Гармонійне поєднання Професійної етики з Комерційними інтересами заради Здоров’я клієнтів аптек. Кожен провізор-професіонал бачить своїм головним завданням надання високоякісної медикаментозної допомоги.

У структурі ТДВ «Рівнефармація» функціонує 41 аптека та 22 аптечних пункти. З них 2 працюють у цілодобовому режимі, 10 мають ліцензію на придбання, зберігання, реалізацію (відпуск) наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. В цьому році ми відкрили аптеки в Березному та Дубровиці. До кінця року плануємо відкрити дві аптеки в нових житлових масивах Рівного: ЖК «Шоколад» на виїзді на Луцьке кільце та ЖК «Рівненська брама» на Сарненському кільці.

Товариство приділяє велику увагу оновленню фармацевтичних кадрів. За особистого сприяння генерального директора було відкрито фармацевтичне відділення в Рівненському державному базовому медичному коледжі. Тож майбутні фармацевти мають можливість пройти виробничу практику в наших аптеках. Деякі з них є базою для проходження виробничої практики студентами та випускниками вищих фармацевтичних навчальних закладів. Згодом, після інтернатури, молоді спеціалісти поповнюють колективи аптечних закладів як ТДВ «Рівнефармація», так і інших аптек області різних форм власності.

У базових аптеках під керівництвом кваліфікованих фахівців щорічно проходять виробничу практику та інтернатуру близько 20 молодих спеціалістів. Також на нашій базі проводяться курси підвищення кваліфікації для провізорів усієї області, на яких вони поглиблюють свої професійні знання та можуть підтвердити або здобути кваліфікаційну категорію.

Фармація – це галузь охорони здоров’я, а аптеки – заклади охорони здоров’я

- В останнє десятиріччя зроб­лено багато, щоб спотворити аптечну галузь і насамперед дозволити всім, кому заманеться, робити бізнес на горі хворого, а аптеки перетворити на звичайні магазини. Як до цього ставляться фахівці-фармацевти?

- У нас тверда позиція: фармація - це галузь охорони здоров’я, а аптеки та їх структурні підрозділи - заклади охорони здоров’я. Тому в мережі аптек ТДВ «Рівнефармація» збережені всі фармацевтичні традиції. Наша мережа - єдина в Рівненській області, яка виготовляє в умовах аптеки ліки за рецептами лікаря: мазі і відвари, настойки і мікстури, пілюлі, свічки тощо. А це на сьогоднішній день - нерентабельне і затратне виробництво. Тільки в нас, акцентую, є аптеки, які здійснюють екстемпоральне виготовлення ліків. Це дозволяє розширити асортимент лікарських форм та оперативно реагувати на потреби лікарів, відвідувачів аптек, закладів охорони здоров’я у разі епідемій та надзвичайних ситуацій.

Багато необхідних лікарських засобів, які виготовляють наші провізори, не мають промислових аналогів в Україні. В аптеках товариства, що знаходяться при лікувально-профілактичних закладах, створені належні умови «холодового ланцюга» для зберігання і реалізації вакцин та сироваток (зокрема проти гепатиту і грипу, від укусу зміїв, правцеві, протигангренні), повний асортимент яких в області забезпечує тільки ТДВ «Рівнефармація».

Гомеопатична аптека № 143, яка була відкрита у березні 1991 року, - єдиний заклад такого профілю на Рівненщині. В її асортименті, в основному, препарати власного виробництва, зокрема понад 300 монопрепаратів та 22 - комплексні засоби. Крім того, в аптеці реалізуються гомеопатичні препарати зарубіжного виробництва. Усі лікарські форми виготовляються вручну та відпускаються за цінами нижче, ніж закордонні аналоги. Так, середня вартість ліків власного виробництва становить 24 гривні. Щомісяця в аптеці виготовляється 900-1800 упаковок лікарських засобів, що користуються попитом не тільки серед мешканців Рівненщини, а й Волинської, Тернопільської та Хмельницької областей.

Пацієнтам лікарі видають картку, з якою можна отримати лікарські засоби зі знижкою 30-50%

- Відомо, що ТДВ «Рівнефармація» бере активну участь у багатьох тендерах та соціальних програмах.

- Товариство постійно виграє в тендерах із забезпечення лікувальних закладів лікарськими засобами, засобами для наркозу, предметами догляду за хворими, дезинфікуючими засобами та реактивами. «Рівнефармація» обслуговує 52 лікувальні заклади, реалізує через 100 фельдшерсько-акушерських пунктів медикаменти для сільського населення нашої області. Також беремо участь у соціальних програмах - «Доступні ліки», «Цукровий діабет», «Orange card», «Терапія Плюс» та «МедіКарт». Суть програм полягає в тому, що пацієнтам лікарі видають картку, з якою можна отримати лікарські засоби зі знижкою 30-50%. Відшкодування коштів за такими програмами відбувається за рахунок виробника, з яким укладені відповідні угоди. В основному, в таких програмах беруть участь хронічні хворі (пацієнти з астмою, серцево-судинними захворюваннями тощо), лікування яких не можна переривати, а медикаменти є дуже дорогими.

- Вітчизняні фармвиробники представлені широко в аптечних закладах «Рівнефармації»?

- У нас дуже великий спектр препаратів українського виробництва. За результатами аналітичного дослідження, яке я проводила у 2016 році, обсяг реалізації вітчизняних ліків у нашій аптечній мережі збільшився на 35%, а імпортних - зменшився на 25%. Зараз маємо прямі контракти з вітчизняними виробниками - Київським вітамінним заводом, ПАТ «Фармак». Але більшу частину українських та зарубіжних лікарських засобів і товарів медичного призначення нам постачають наші основні дистриб’юторські компанії - «Оптима Фарм», «Вента», «БаДМ» та «Аметрін ФК».

Українські виробники ліків дотримуються міжнародних стандартів якості

- Ви є кандидатом фармацевтичних наук. Чи допомагає Вам вчений ступінь в аптечному бізнесі?

- Звісно, допомагає у практичній роботі, зокрема в фармакології. Якщо йде виготовлення нового препарату, мене залучають до співпраці фірми-виробники. Крім того, займаюся науковою діяльністю та працюю викладачем дисципліни «Фармакотерапія і фармакологія» в Рівненському медколеджі.

- Вам пощастило, що Ви працюєте в коледжі, - вже за рік-два до випуску бачите своїх майбутніх працівників…

- Так, звичайно, я вже в обличчя їх знаю, на екзаменах і під час проходження в нас практики придивляюся до молодих людей, які мають перспективу, хочуть вчитися і горять бажанням до роботи. Ось ми і пропонуємо їм після закінчення коледжу працевлаштування в наших аптеках. Дуже багато молоді прийшло до нас працювати, але з повагою ставимося до старшого покоління, шануємо ветеранів-фармацевтів, які допомагають новачкам швидше опанувати фармацевтичну справу.

- Напевне, вже підростає третє покоління продовжувачів фармацевтичної династії, започаткованої Вашим батьком - Володимиром Васильовичем Синяком, генеральним директором ТДВ «Рівнефармація», Заслуженим працівником охорони здоров’я, кавалером ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, головою галузевої організації роботодавців «Фармація» Рівненської області та багаторічним членом колегії Управління охорони здоров’я Рівненської ОДА?

- Так, у мене є донечка Соломійка, яка, сподіваюсь, здобувши фах фармацевта, також працюватиме у фармацевтичному бізнесі. В дитини є здібності до цієї професії, їй це подобається, вона часто відвідує аптеку, допомагає мамі в роботі. Соломійці дуже цікаво, як виготовляють ліки. Так само я в дитинстві багато вільного часу проводила в аптеці, де працювала моя мама, і теж допомагала їй у виготовленні препаратів.

- Ваші побажання до професійного свята колегам по роботі, партнерам та клієнтам аптечної мережі ТДВ «Рівнефармація».

- Передусім хочу побажати здоров’я міцного, щоб збулися всі особисті мрії та професійні задуми. Звичайно, зичу процвітання ТДВ «Рівнефармація» та фармацевтичній галузі на всіх теренах України, не тільки Рівненської області. А ще раджу відвідувачам аптечних закладів звертати увагу на доступні й ефективні вітчизняні медикаменти. Сьогодні потужні україн­ські виробники ліків дотримуються міжнародних стандартів якості, тож наші ліки нічим не гірші, ніж імпортні аналоги.

14.09.2017Спілкувався Олесь ДУБОВИК

ТДВ «Рівнефармація» - економічно стабільне підприємство, яке не має заборгованості із заробітної плати і податків до бюджету. Завдяки ініціативі генерального директора та згідно з колективним договором, працівники підприємства отримують додаткові матеріальні винагороди і безкоштовно раз на рік оздоровлюються на базах відпочинку товариства у Хрінниках та Решуцьку.


Переглядів: 1258

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21174)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14127)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13949)
• Бюджет і ми… [965] (13885)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13752)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13602)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (403)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (65)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (61)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (54)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (52)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (38)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"