Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №836 від 16.11.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс політики

«Народний фронт» до виборів-2019 готовий

«Народний фронт» до виборів-2019 готовий

«Фронтовики» провели ГУЧНИЙ з’їзд

Здавалося б, банальна історія – партія провела з’їзд. Україна бачила сотні партійних заходів за час незалежності, проте цього разу спричинився справжній політичний фурор. 11 листопада півтисячі делегатів з усієї країни у Києві, під дахом «Мистецького арсеналу», зібрала політсила Арсенія Яценюка «Народний фронт».

Політичний важковаговик

З’їзд викликав цікавість щойно було анонсовано його проведення. Політикум, експерти та журналісти загуділи вуликом: що це означає? Чому партія вирішила продемонструвати свої можливості й нові плани саме зараз? Звучали найфантастичніші конспірологічні версії. Поміж тим, за підсумками з’їзду всі визнали: НФ за своїм масштабом – політичний важковаговик, який формує політичний ландшафт в сьогоднішній Україні.

По-перше, партія має фракцію в Раді, що налічує 81 депутата і є фундатором парламентської більшості. По-друге, головує у Верховній Раді представник цієї політичної сили Андрій Парубій. Як спікер він не входить до жодної фракції, проте був і є одним із політичних фронтменів НФ. Здавалося б, вже тільки цього достатньо, щоб зрозуміти місце і роль «Народного фронту» в сучасній політичній системі країни.

Поза парламентом партію представляють фігури, які мають далеко не банальний бекграунд у найкритичніший для країни час і залишаються впливовими особами сьогодні: від Голови РНБО Олександра Турчинова до потужного представництва в Кабміні. Партія має в уряді аж сім своїх міністрів: освіти - Лілію Гриневич, МВС - Арсена Авакова, Мінюсту - Павла Петренка, екології - Остапа Семерака, молоді та спорту - Ігоря Жданова, інфраструктури - Володимира Омеляна і віце-прем’єра В’ячеслава Кириленка.

І хоча Яценюк зараз без державної посади, як лідер партії бере участь у роботі парламенту через фракцію НФ. У ЗМІ час від часу зринають повідомлення про зовнішньополітичну активність екс-прем‘єра, його зустрічі лідерами західних країн і Європейського Союзу.

Оглядаючи весь «народнофронтівський» стрій, варто було очікувати несподіванок. Партійний з’їзд - зручна форма для виголошення позицій.

Зачаїтися, чекаючи нагоди

Інтрига довкола з’їзду крутилася ще й з іншої причини. «Народний фронт» вже робив сенсації. У 2014 році щойно створена партія виграла парламентські вибори, посівши перше місце та обійшовши президентську партію БПП.

«Сильна команда для складних часів» - з таким гаслом НФ пішла на вибори. Перемога дала можливість Яценюку продовжити реформи, розпочаті першим складом його уряду. Ця перемога принесла щоденну важку роботу в парламенті та уряді. «Сильна команда» була змушена йти на життєво важливі, але часто непопулярні кроки. Реформи сприймалися людьми неоднозначно, але міжнародні експерти й західні лідери назвали його найбільш реформаторським урядом. Цей Кабмін був змушений нести ще одну важку ношу. Окрім об’єктивних труднощів у державі й на фронті, вороги і недруги щодня створювали команді Яценюка додаткові перепони. Згадайте про зливу штучних скандалів, спростованих згодом вигадок і маніпуляцій, які, як потім з’ясувалося, були організованими зовні. Секретом Полішинеля було те, що «збивали» Яценюка в тому числі й партнери по коаліції. Дуже теплі прийоми українського прем’єра у Вашингтоні, Брюсселі та Берліні, його чітка проукраїнська та антиросійська політика дратували Кремль. Росія включилася в процес дискредитації прозахідного прем’єра України, розкручуючи в тому числі вигадку про чеченський слід у біографії Яценюка й задіюючи в Україні проти нього армію своїх маріонеток.

Урешті-решт, Яценюк вперше в історії країни у 2016 році пішов з поста прем’єра сам, залишивши свою фракцію у коаліції і зберігши таким чином парламент. Він майже не коментував своєї відставки і її обставини, а його команда продовжувала працювати над реформами в уряді й Верховній Раді. Рейтинг партії застиг внизу. «Народний фронт» наче зачаївся. Чекаючи нагоди. Недруги вважали «Народний фронт» конкурентом, а вороги знищували державницьку політичну силу, пріоритетом якої є протидія російській агресії в усіх сферах життя України.

Всі на місці

З’їзд розпочався близько 11 години. На сцені - трибуна, збоку на відкритому просторі – стілець зі спинкою. Саме звідси особисто керуватиме роботою з’їзду Яценюк, що вказувало на задум організаторів передати дух демократії і західної стилістики у проведенні подібних заходів. Збоку прапори – національний поряд з партійним. Позаду на всю стіну екран. З показу на ньому фільму про здобутки «Народного фронту» і стартував з’їзд. Починаючи з Майдану, де, як свідчив відеоряд, і сформувалася майбутня партія, потім війна, комбати з «Народного фронту» зі зброєю в руках під обстрілами, серед солдат, далі – робота в уряді й парламенті.

Тим часом у залі зібралося майже півтисячі делегатів і близько сотні журналістів. Останні прагнули виправдати свої очікування на резонансність заходу і буквально після закінчення фільму почали отримувати бажане.

Перші ряди у залі зайняли лідер партії Арсеній Яценюк, спікер парламенту Андрій Парубій, секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, вся лінійка міністрів від НФ, голови парламентських комітетів від партії, народні депутати з фракції НФ, делегати з регіонів, гості з’їзду.

Збитий літак, як багато хто думав про «Народний фронт», виявився цілком на ходу. Всі особи, з ким свого часу починався політичний проект, були на місці, вітали одне одного в оптимістичному настрої. Літак явно не розпався на частини, не загубив ані крил, ані двигунів. І це можна назвати першою важливою демонстрацією, того, що, вочевидь, хотіли показати «фронтовики».

Ангела та «президент Яценюк»

Друга «родзинка» з’їзду не забарилася. Лідер НФ почав зачитувати телеграми від західних партнерів. Почав з вітання Ангели Меркель. Сам Яценюк раніше неодноразово називав німецького канцлера головним союзником України у Європі. На фоні популізму, який накриває європейські країни, і спроб розвалити об’єднану Європу, пані Меркель є ключовим політиком, від якого визначною мірою залежить єдність ЄС і допомога Україні. «Народний фронт» своєю діяльністю робить вагомий внесок для демократії, свободи і незалежності», - наголосила канцлер Німеччини.

Дійшла черга до привітання від Європейської народної партії.

«Шановний президент Яценюк», - починалося звернення, адже саме так звучить посада голови партії в ЄНП. «Звучить непогано», - пожартував колишній прем’єр і продовжив далі озвучувати добрі слова від європейців на адресу НФ.

Гройсман: «Такий лідер є – Арсеній Петрович Яценюк»

Наступною несподіванкою стало привітання з’їздові від діючого прем’єра Гройсмана, який зайняв місце у залі в перших рядах у якості почесного гостя.

Керівник уряду не просто виступив з дружньою промовою, а поводився як серед союзників. Він відзначив результат «Народного фронту» у проведенні реформ, а також наголосив, що Арсеній Яценюк не побоявся взяти на себе відповідальність у критичні для країни 2014-2016 роки.

«Ті, хто був у владі до Революції гідності, пограбували країну. В 2014 році потрібна була рішуча воля для того, аби взяти на себе відповідальність. Це не була боротьба за владу, це була державницька позиція, аби не дати розвалити країну, не дати її захопити, прийняти непопулярні економічні рішення, за які, можливо, сьогодні не скажуть «дякую». Для цього потрібні лідерські якості, і такий лідер є: Арсеній Петрович Яценюк», - підкреслив Гройсман.

«Помилка президента»

На з’їзді, очевидно, настав час розповісти про справжні причини відставки у квітні 2016 року. Це було ще однією сенсацією для спраглих новин журналістів.

Яценюк сказав, що під час свого прем’єрства «очікував повної підтримки від президента»: «Але президент зробив помилку. Стандартною відповіддю на це могло б бути: «ось мій кулак і ми переходимо в опозицію». Але я скажу по-іншому: пане президент, дякую вам за досвід. Ми стали сильнішими. Я сподіваюсь, що всі учасники тодішньої кризи, зробили правильні висновки», — розповів екс-прем’єр, давши чітко зрозуміти про роль колег по коаліції у «збиванні» уряду.

Здавалося, у цей час у залі почулося, як тріщить по швах коаліція. Але насправді «фронтовики» не збираються розвалювати парламент. Це було лише багатозначне нагадування: пам’ятаємо і при нагоді нагадаємо ще раз.

«Народний фронт» іде на президентські та парламентські вибори

«Народний фронт» уже виконав виборчу програму на 82%, а до планових виборів виконає на усі 100% - було заявлено з трибуни.

Арсеній Яценюк поклав край чуткам, що гуляли кілька місяців, про можливе об’єднання з БПП. На з’їзді чітко пролунало: НФ – самодостатня політична сила, йде на вибори 2019 року, а з кандидатом в президенти визначиться у 2018-му.

Оборона країни - пріоритет

Вихід на трибуну секретаря РНБО Олександра Турчинова зустріли оваціями - як вдячність за захист країни на посадах Виконувача обов’язків Президента України і Верховного Головнокомандувача у 2014 році.

Сильна і боєздатна армія – гарантія безпеки та спокою усіх українців. Представники «Народного фронту» згадували про посилення роботи з подальшого зміцнення оборони та безпеки. Це і гарантування 5% ВВП на сучасну армію та переозброєння, і завершення облаштування кордону з РФ, і біометричний контроль для громадян Росії.

Чітко прозвучала позиція «Народного фронту» щодо повернення окупованих територій Донбасу та Криму. Арсеній Яценюк у своєму виступі підкреслив, що чудово знає про розмови в деяких європейських столицях і кулуарах Верховної Ради: мовляв, Донбас звільняємо зараз, а про Крим «ще подумаємо пізніше». НФ стоїть на позиції, що Крим і Донбас - це одна історія, а поки півострів не повернутий Україні, жодні санкції проти Росії не знімаються. Жодні.

Яценюк заявив про необхідність відновлення переговорів з НАТО і отримання плану дій щодо членства України в Альянсі. Він нагадав, як колись українці не вірили, що зможуть їздити з біометричним паспортом до ЄС без віз, проте ми зробили це. Такий самий шлях, переконаний лідер НФ, можна пройти і щодо членства в Євросоюзі.

Про вступ України до НАТО як ключове завдання НФ говорив і спікер Верховної Ради Андрій Парубій. Він також підкреслив, що цієї осені парламент показав ефективну роботу в ухваленні ключових реформ: судової, освітньої, пенсійної та медичної, - чим зупинив дискусії про можливі дочасні вибори.

«Народний фронт» дав чітку картину політичної лінії, якої дотримуватиметься. Від політики економічного зростання, нових доріг, пенсій і зарплат, нової української школи - до зміцнення інституційних можливостей держави. Міністри і голови профільних комітетів парламенту сипали цифрами, фактами і новими планами. З’їзд завершився ухваленням резолюції, яка фактично є основою оновленої програми дій партії.

Коли є що сказати

З’їзд «фронтовиків» вкотре засвідчив корисність і ефективність комунікації з суспільством. Політична сила, якій є що сказати людям, має шанси швидко нарощувати потугу і повертати свого виборця, якого дезорієнтували шквалом брехні проти команди Яценюка. «Сильна команда» є і має міцних союзників, як у світі, так і всередині країни. І, судячи з усього, «Народний фронт» має волю повернути лідерство на політичному полі України, а захід у «Мистецькому арсеналі» - це, як сказав Яценюк, ще один початок.

16.11.2017Тетяна Узун


Переглядів: 973

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1161 від 15.03.2024p.
¤ 
Чим корисний часник?

Чим корисний часник?

Ми звикли вважати часник спецією, але, насправді, цей овоч може принести величезну користь для здоров’я. Тільки треба вміти його правильно їсти....

¤ 
Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Правоохоронці вилучили у рівнянина пістолет Макарова, шість гранат й вісім запалів до них, чотири детонатори, три димові шашки та понад 850 патронів до різної зброї....

¤ 
Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

34-річна жителька Дубенського району побачила у соціальній мережі допис із інформацією про виплату, яку можна отримати від держави. Перейшовши за посиланням – вказала дані банківської картки, зокрема й CVV-код та пін-код....

¤ 
НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

14 березня стартує реєстрація для проходження національного мультипредметного тесту в 2024 році. А основна сесія НМТ триватиме з 14 травня до 25 червня....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21004)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17146)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14406)
• Допомога під час карантину [967] (14317)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14162)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (13971)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13840)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13818)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13792)
• Живи до ста! [965] (13789)
• Бюджет і ми… [965] (13727)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13710)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13593)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13509)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13506)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13452)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13052)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13035)

ТОП-15 свіжого номера:

• НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування (232)
• «Війна триває і важливо будувати витрати так, аби вони наближали перемогу», – Олександр Коваль (44)
• Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина (44)
• Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу (42)
• Чим корисний часник? (41)
• Порошок, гель або капсули – все про засоби для прання (40)
• Шоколадно-ванільні сирники з вишнями (40)
• Чудовий спосіб, як очистити конфорки до стану нових всього за 10 хвилин (38)
• Що можна додати в дешевий шампунь, щоб поліпшити його якість та ефективність? (27)
• Навіщо кидати в блендер кульки, зроблені з алюмінієвої фольги? (27)
• Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді? (27)
• Як надати першу допомогу при опіках? (26)
• Продавала цигарки (25)
• Для чого варто купувати найдешевше туалетне мило? (25)
• Спеції, які варто додати до кави для покращення роботи мозку (23)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"