Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №842 від 28.12.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Як уникнути переїдання в новорічні свята: здорове харчування

Як уникнути переїдання в новорічні свята: здорове харчування

Довгоочікувані новорічні урочистості є тим часом, коли можна проводити в колі своїх близьких і друзів нескінченні застілля, і в більшості випадків перший тиждень місяця січень зосереджений саме навколо столу з різноманітними стравами. Багато господинь прагнуть порадувати рідних всілякими стравами, які, як правило, не є дуже корисними і здоровими, і не сприяють стрункості фігури. Для тих, хто бажає скинути зайві кілограми, і з цією метою сидить на дієті або ж намагається постійно стежити за власною вагою, щоб не поправлятися, буває дуже нелегко встояти перед спокусою скуштувати смачні страви. І головна небезпека тут в тому, що новорічне застілля триває не один вечір, а кілька днів поспіль, і відмовитися від участі в ньому буває просто неможливо. Проте, щоб святкування Нового року дійсно принесло радість і гарний настрій і, в той же час, не додало сентиментів на талії, необхідно дотримуватися певних нескладних правил. Можна отримувати насолоду від будь-яких страв і одночасно уникнути ймовірності поправитися. Для цього фахівці-дієтологи радять поступати таким чином: 

• Слід привчити себе до вживання корисної і здорової їжі. Намагайтеся ще задовго до святкових застіль складати свій раціон з збалансованих, дієтичних страв, роблячи вибір на користь низькокалорійних продуктів харчування. В цьому випадку під час святкування Нового року можна буде дозволити собі поласувати улюбленими салатами та іншими, більш калорійними стравами. Такий багатий стіл буде тут скоріше винятком, ніж правилом. Планування свого дня заздалегідь, в тому числі і «свята живота», допоможе завжди контролювати кількість споживаних калорій. 

• Під час святкового застілля їжте тільки ту їжу, яка Вам подобається. Не погоджуйтеся на вмовляння інших спробувати ту чи іншу страву, не накладайте на тарілку страви просто з тієї причини, що вони знаходяться близько на столі. Набагато приємніше і розумніше буде отримати задоволення від дійсно улюбленої їжі, ніж пробувати все підряд. 

• Можна відмовляти собі в чому-небудь, відсуваючи в бік більшу частину страв, а можна брати те, що дійсно подобається і дуже хочеться спробувати, але при цьому просто контролювати обсяг вживаних порцій. При цьому завжди необхідно мати на увазі, що більшу частину Вашої тарілки під час свята повинні займати по-справжньому здорові, корисні продукти. 

• Було проведено цікаве дослідження, в результаті якого з’ясували, що прийом їжі з тарілок червоного кольору допомагає з’їдати набагато менше, ніж в тому випадку, якщо б страви були подані в посуді білої або синьої. Можна спробувати використовувати червоний колір - відклався в нашій підсвідомості як сигнал «Стоп!» - Під час сервірування столу на Новий рік. Крім усього іншого, такий відтінок буде виглядати оригінально і святково. 

• Необхідно намагатися їсти якомога більше свіжих овочів і фруктів. Такий вид їжі може принести найбільшу користь, адже фрукти і овочі мають в своєму складі великий відсоток різних поживних речовин, необхідних для організму. Вміщені в них рослинні волокна допомагають швидше насичуватися, з’їдаючи менший обсяг продуктів. Крім того, овочі і фрукти в більшості своїй низькокалорійні. 

• Завжди необхідно враховувати і ті калорії, які ми отримуємо разом з рідиною. Як правило, вживаючи ті чи інші напої, їх здатність впливати на набір зайвої ваги не береться до уваги. А між тим, наприклад, спиртні напої, відрізняються значною калорійністю. Навіть два коктейлі, випиті протягом усього святкування, можуть додати Вашому організму багато зовсім небажаних калорій, і чи варто потім дивуватися, що на талії з’являються непотрібні сантиметри? 

• Ніколи не звинувачуйте себе в тому, що під час трапези Ви не змогли втриматися і все-таки переїли. Одне цікаве дослідження показало, що ті, хто надто багато з’їв за столом і звинувачує себе за таку недбалість і нестриманість, як правило, схильні швидше набрати зайву вагу, ніж ті, хто почуття провини в даному випадку не відчуває. Навіть якщо дійсно було з’їдено занадто багато, ця обставина аніскільки не може перешкодити в наступний раз зробити свою трапезу менш рясної або навіть влаштовувати спеціальні розвантажувальні дні. 

• Навіть під час передноворічної метушні і новорічних святкувань не відмовляйтеся від регулярного фізичного навантаження. Для того, щоб вжиті калорії могли швидше спалюватися, організму потрібна хоча б мінімальна фізична активність. Якщо в звичайний час Ви виконували будь-які фізичні вправи, не закидати тренування і в період свят. 

• Перед тим, як приступити до великого застілля, найголовніше - заздалегідь поїсти. Так, це може звучати дивно, але для тих, хто не хоче переїсти під час святкування Нового року, це є найголовнішим правилом. Незадовго до урочистої трапези можна з’їсти трохи фруктів, наприклад, яблук або ж бананів. Це зможе позбавити Вас від такого невгамовного почуття голоду, коли здається, що можна було б з’їсти і цілого слона. Якщо з такими відчуттями сісти за святковий стіл, то почнеш в першу чергу саме за найбільш калорійні страви - жирні і малокорисні, адже здається, що тільки вони і можуть утамувати відчуття голоду. Такий підхід буде не корисний не тільки для обрисів фігури, але і для шлунка, який не слід відразу ж навантажувати такою важкою їжею. 

• Чи не їжте салати, заправлені майонезом. Якщо хочеться зберігати стрункість фігури і виглядати завжди привабливо, не слід захоплюватися таким продуктом, як майонез. Під час святкової трапези на стіл краще всього подавати такі страви, які будуть заправлені олією, соком лимона, але ніяк не майонезом, адже він здатний ще більше розпалювати апетит. Не починайте свій прийом їжі з майонезних салатів, адже такий початок може легко закінчитися переїданням. Найкраще - звернути свою увагу на страви з овочів з оливковою або соняшниковою олією, які будуть легше перетравлюватися, подарують відчуття насичення і не позначаться негативно на фігурі. У тому випадку, якщо все-таки дуже хочеться покуштувати щось, приправлене майонезом, то краще робити це вже після овочів, але ніяк не навпаки. 

• Для прискорення обміну речовин під час новорічного застілля в якості алкогольних напоїв потрібно вибирати червоне сухе вино. Воно допоможе прискорити обмінні процеси в організмі і нормалізує травлення. 

• Сідаючи за святковий стіл, завжди пам’ятайте про те, що все добре в міру, і що новорічна трапеза не є чимось винятковим, надзвичайним, нібито смачно поїсти можна лише під час святкування Нового року, а протягом решти часу харчування буде мізерним.

• Коли під час прийому їжі Ви відчуєте перші ознаки насичення, має сенс зупинитися і вийти з-за столу. Для того щоб дати організму можливість перепочити, можна, наприклад, піти погуляти або ж трохи потанцювати. Звичайно, в ідеалі було б відразу закінчити трапезу, як тільки з’явиться ситість, але іноді це неможливо. У такому випадку, щоб не переїсти, найрозумніше буде перейти на легкі салати з овочів.

• Не кладіть на дуже великий святковий стіл. Надішліть в минуле ту традицію, коли наші столи просто «ломляться» від величезної кількості всіляких страв. Можна скласти оригінальне меню з невеликої кількості справді делікатесних страв, включивши в нього такі цікаві варіанти, які не є звичними для Вас і Ваших близьких. Порадуйте своїх рідних по-справжньому прекрасною трапезою, яка буде складатися тільки з найнеобхіднішого: салату, основне блюдо і десерт. Насправді для того, щоб смачно поїсти, людині потрібно саме стільки страв, але ніяк не більше. Не готуйте величезна кількість всіляких салатів, кілька видів м’ясних страв, безліч закусок і бутербродів і велика кількість солодкого. Пам’ятайте про те, що менша кількість страв на столі допоможе звести ризик переїдання до мінімуму.

• Деякі думають, що кілька суворих розвантажувальних днів, влаштованих відразу ж після рясних новорічних застіль, допоможуть привести фігуру в норму і скинути зайві кілограми. Але насправді це не так. Найкращим варіантом тут буде наступний: повернутися до збалансованого, здорового харчування, виключивши з щоденного раціону зайві, надто калорійні і малокорисні продукти, але ні в якому разі не сідати на строгу дієту. Також, разом зі складанням грамотного, правильного меню, ніколи не слід забувати і про достатньої фізичної активності.

• Якщо ж на наступний після свята день Ви все ж відчуєте нездужання і зрозумієте, що перестаралися в дегустації страв, можна допомогти своєму шлунку швидше засвоїти їжу і позбавити себе від неприємних відчуттів, прийнявши спеціальні лікарські засоби, що активізують травлення, а також приготувати собі відвар з м’яти, календули або ромашки. Не потрібно намагатися доїсти страви, які залишилися, але краще поїсти овочі, відварені або приготовані на пару, а також нежирний м’ясний бульйон або знежирені кисломолочні продукти.

28.12.2017


Переглядів: 1784

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1161 від 15.03.2024p.
¤ 
Чим корисний часник?

Чим корисний часник?

Ми звикли вважати часник спецією, але, насправді, цей овоч може принести величезну користь для здоров’я. Тільки треба вміти його правильно їсти....

¤ 
Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Правоохоронці вилучили у рівнянина пістолет Макарова, шість гранат й вісім запалів до них, чотири детонатори, три димові шашки та понад 850 патронів до різної зброї....

¤ 
Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

34-річна жителька Дубенського району побачила у соціальній мережі допис із інформацією про виплату, яку можна отримати від держави. Перейшовши за посиланням – вказала дані банківської картки, зокрема й CVV-код та пін-код....

¤ 
НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

14 березня стартує реєстрація для проходження національного мультипредметного тесту в 2024 році. А основна сесія НМТ триватиме з 14 травня до 25 червня....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21002)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17144)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14406)
• Допомога під час карантину [967] (14317)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14161)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (13971)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13839)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13817)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13790)
• Живи до ста! [965] (13788)
• Бюджет і ми… [965] (13727)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13710)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13593)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13509)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13505)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13451)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13052)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13035)

ТОП-15 свіжого номера:

• НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування (211)
• «Війна триває і важливо будувати витрати так, аби вони наближали перемогу», – Олександр Коваль (44)
• Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина (44)
• Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу (42)
• Чим корисний часник? (41)
• Порошок, гель або капсули – все про засоби для прання (40)
• Шоколадно-ванільні сирники з вишнями (40)
• Чудовий спосіб, як очистити конфорки до стану нових всього за 10 хвилин (38)
• Що можна додати в дешевий шампунь, щоб поліпшити його якість та ефективність? (14)
• Навіщо кидати в блендер кульки, зроблені з алюмінієвої фольги? (14)
• Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді? (13)
• Як надати першу допомогу при опіках? (13)
• Продавала цигарки (12)
• Для чого варто купувати найдешевше туалетне мило? (12)
• Спеції, які варто додати до кави для покращення роботи мозку (11)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"