Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №842 від 28.12.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Думка експерта

Звертайтеся тільки до професіоналів!

Звертайтеся тільки до професіоналів!

Це вас вбереже від багатьох проблем і забезпечить спокійне майбутнє, вважає голова РРВ АФНУ, директор АН «Цитадель» Олександр ЛЯШУК

Сьогодні хороший ріелтор - це доброзичливий і ввічливий професіонал, майстер ефективного спілкування, який швидко знайде для вас оптимальний варіант комерційної або житлової нерухомості та допоможе владнати всі юридичні питання в процесі оформлення угоди. Тож не дивно, що до ріелтерів високого класу і більш високі вимоги: вони повинні орієнтуватися в питаннях архітектури, містобудування, законодавства, іпотеки, банківських програм та страхових технологій.

Купівля нерухомості - дуже відповідальний крок і для інвесторів, і для тих, хто купує квартиру з метою поліпшення житлових умов родини. «Тому звертайтеся тільки до професіо­налів, - закликає читачів «Рівне-Ракурсу» голова Рівненського регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості України, директор АН «Цитадель» Олександр ЛЯШУК (на фото). - Це вас вбереже від багатьох проблем та забезпечить подальше спокійне майбутнє».

«Ідеальних квартир, які цілком і повністю відповідають вимогам клієнта, не існує»

При підборі квартири кожна людина тримає в голові безліч чинників, які необхідно врахувати при покупці. Як правило, покупець уже намітив і тип будинку, в якому хоче купити житло, і район, і кількість кімнат, і, звичайно, ціну. Тому приступаючи до пошуку, він сподівається отримати відповіді на всі свої запити. А завдання це не просто складне, а практично нездійс­ненне - ідеальних квартир, які цілком і повністю відповідають вимогам клієнта, просто не існує. Особливо, якщо необхідно врахувати думку всіх членів сім’ї.

Отже, одна з найголовніших помилок - початкова налаштованість на максимум і віра в існування «ідеальних» квартир.

- «Те, що є на наш бюджет, нам не подобається, а те, що нам подобається, набагато дорожче» - одна з найпоширеніших фраз покупця після кількох переглядів, - пояснює знаний рівненський експерт з нерухомості Олександр Ляшук. - А все тому, що людина спочатку налаштувалася на максимум. Образно кажучи, «хочу трикімнатну за п’ять хвилин від зупинки громадського транспорту, з вікнами в тихий двір, не вище сьомого поверху, не дорожче ...». І - ні кроку назад, хоча, якщо подумати, 10 і навіть 20 хвилин від зупинки - різниця не така вже принципова, якщо всім іншим вимогам квартира відповідає.

Дійсно, чим гнучкіший клієнт, тим ефективніше пошук. У нашій практиці було чимало угод, коли в процесі підбору вимоги клієнта змінювалися, іноді навіть кардинально - аж до покупки квартири в іншому районі або придбання трикімнатної замість двокімнатної. Наприклад, був випадок, коли клієнт спочатку хотів купити двокімнатну в центрі, а придбав трикімнатну на Костромській. І залишився задоволений, тому що за площею вона була майже на третину більше всіх попередніх варіантів і приблизно на 10% дешевше.

«Якщо ціни на ринку нерухомості не ростуть, то тиждень-другий нічого не вирішує»

Друга помилка, яка, власне, випливає з першої - це поспіх. Тобто, коли клієнт, невірно сформулювавши свої вимоги, втомився від нескінченних переглядів варіантів, які його не влаштовували з самого початку, через деякий час погоджується на першу-ліпшу пропозицію.

- Якщо ціни на ринку нерухомості не ростуть, то тиждень-другий нічого не вирішує, - коментує Олександр. - Щоб не зробити цю помилку, потрібно зупинитися, озирнутися і, все-таки, постаратися чітко сформулювати свої вимоги. Психологи в цьому випадку радять вибрати головне з першорядного. Адже коли ви підбираєте собі нове житло, то всі ваші побажання до нього цілком розумні, а багато - і першорядні. Однак задовольнити їх в одному прийнятному за ціною варіанті, як правило, неможливо. Тому і потрібно з першорядного вибрати головне. Для цього є досить точні та випробувані способи. Наприклад, зібрати всіх членів сім’ї та попросити кожного оцінити всі пункти списку побажань за 10-бальною шкалою з подальшим визначенням середнього арифметичного.

У підсумку ви отримаєте список ваших вимог до нового житла відповідно до ваших пріоритетів. І стане в нагоді він вам двічі. По-перше, коли будете формулювати «технічне завдання» для ріелтора. По-друге, список послужить необхідним орієнтиром, коли, вибираючи з безлічі варіантів, ви будете відчувати на собі тиск власних швидкоплинних емоцій та інших психологічних чинників.

Ще одна з помилок - недовіра до ріелтора. Адже ви приходите в компанію за безпекою та професійною послугою. При цьому найчастіше звертаєтеся в те чи інше агентство нерухомості за рекомендацією або виходячи з відгуків. Так будьте послідовними - довіра і партнерська взаємодія з агентом дають чудовий результат. Ріелтор теж людина, у відповідь на щирість з боку клієнта він з великим бажанням захищатиме ваші інтереси, прагнутиме показати якомога більше варіантів і торгуватиметься з продавцем до останнього.

«Купувати квартиру тільки тому, що вона дешевше - в корені невірно»

Помилкою, яка загрожує найбільш непередбачуваними наслідками, є купівля дуже дешевої квартири, та й взагалі - прагнення заощадити.

- Не буває в нашому житті, щоб за «мало» купити «багато», - вважає Олександр Ляшук. - Звичайно, трапляється всяке, але статистично чудеса на ринку нерухомості відбуваються так само часто, як у будь-якій іншій сфері (тобто, ніколи, тому що 0,1% для статистики - ніщо). Безкоштовний сир буває тільки в мишоловці. Не може бути на ринку повноцінної якісної пропозиції значно нижче за вартістю порівняно з іншими варіантами. Якщо пропозиція набагато дешевше ринкової вартості - шукайте підступ. Швидше за все, або квартира має приховані дефекти, або щось не в порядку з документами.

Найчастіше люди дуже жорстко обмежують себе бюджетом, відмовляючись навіть розглядати варіанти дорожче запланованої суми. Однак купувати квартиру тільки тому, що вона дешевше - в корені невірно. Звичайно, спочатку здається важливим, що вдалося заощадити кілька тисяч доларів, проте нерідко така економія є разовою, через рік ви про неї забудете. А ось неблагополучні сусіди або, скажімо, непривабливий вигляд з вікон залишаться і будуть з року в рік нагадувати про помилку. На мій погляд, краще скористатися кредитом в банку або позичити відсутню суму у близьких, ніж заощадити на якості об’єкта.

Домовленості на словах також відносяться до вельми поширених помилок.

- Будь-які домовленості повинні бути обумовлені письмово, - наголошує експерт. - Що залишається в квартирі після операції, яким буде кінцевий стан квартири, коли випишуться (знімуться з реєстраційного обліку) члени сім’ї продавця, - всі ці та багато інших речей повинні бути обумовлені письмово. Якщо цього не зробити, навряд чи потім вийде щось довести. І тут допомогу ріелторів неможливо переоцінити. По-перше, юристи агентства прописують всі нюанси в попередньому договорі. Крім того, в агентствах нерухомості з незаплямованою репутацією угода вважається завершеною тільки тоді, коли договір купівлі-продажу пройшов державну реєстрацію, а клієнт отримав ключі і підписав акт прийому-передачі купленої квартири.

«Зволікаючи з покупкою, можна дочекатися реального підвищення цін на нерухомість»

Звичайно, покупці роблять й інші помилки. Наприклад, багато з них можуть роками шукати відповідний об’єкт, будучи впевненими, що кращий варіант ще попереду. Але так довго шукати житло Олександр Ляшук не радить, оскільки можна втратити дійсно вигідні можливості.

- Треба навчитися правильно оцінювати пропозиції та вибирати найбільш вигідні як за ціною, так і за загальним станом, - ділиться досвідом очільник ріелторської спільноти Рівненщини. - А зволікаючи з покупкою, можна дочекатися реального підвищення цін на нерухомість, передбачити яке досить складно. Крім того, покупець практично ніколи не думає, як продавець. Це теж помилка, оскільки розглядаючи покупку ще й з точки зору майбутнього продажу, покупець зможе вибрати найбільш вигідну і ліквідну надалі пропозицію.

І, нарешті, ще одна помилка, яка може стати причиною втрати не тільки часу і нервів, а іноді - і грошей. Ця помилка полягає в упевненості, що покупець нерухомості може легко обійтися без ріелторів та юристів. А між тим, ріелтор - не просто посередник, який допомагає провести операцію. Це незамінна людина для тих, хто хоче придбати нерухомість без зайвих втрат.

Звичайно можна підібрати в Інтернеті відповідні об’єкти, але якщо немає особи, яка представляє ваші інтереси і помічає всі тонкощі угоди, в тому числі і спроби обману, то в підсумку можна втратити велику суму грошей, не отримавши те, що передбачалося отримати. Тільки професійний ріелтор здатний допомогти мінімізувати витрати і ризики.

28.12.2017Рівненське регіональне відділення Асоціації фахівців з нерухомості України
33000, м. Рівне, вул. Набережна, 14;
тел.: (050) 674-68-07

Шановні колеги, друзі та партнери! Прийміть найщиріші привітання з Новим роком та Різдвом Христовим! Ці свята - найулюбленіші, бо вони дарують надію на світле і щасливе життя. Бажаємо, щоб у новому 2018 році у кожного з нас справдилися найзаповітніші мрії та реалізувалися найамбітніші проекти. Здоров’я та благополуччя Вам і Вашим родинам! З найкращими побажаннями, Рада Рівненського регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості України


Переглядів: 1581

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (912)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"