Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №848 від 16.02.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Грудень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


#Ракурс добрих порад

10 фактів про молоко, яких ви могли не знати

10 фактів про молоко, яких ви могли не знати

Молоко – один із найкорисніших продуктів, які подарувала людині природа.  Воно містить вітаміни і мікроелементи, необхідні для гармонійного розвитку людського організму – це факт. Тому тема молока завжди була і є нагальною.

Разом із тим довкола молока існує чимало міфів, виникають палкі дискусії. Одні стверджують, що молоко взагалі не потрібне дорослим, інші, навпаки, заявляють, що молоко – це цінне джерело незамінних вітамінів, тож від такого продукту у жодному разі не можна відмовлятись.

У цій статті наведено 10 фактів про молоко, які допоможуть вам розібратись, де правда, а де вигадка, а також з’ясувати, яке саме молоко краще купувати для своєї родини.

Найкорисніше – щойно видоєне молоко

Свіже, щойно видоєне охайною господинею молоко від здорової корови  дійсно є найкориснішим для людського організму. Поживних речовин у ньому найбільше, і шкідливих бактерій немає. Лікарі знають, що бактерицидний фермент, котрий виробляється молочною залозою корови, знищує усі шкідливі мікроорганізми. Проте його дія короткотривала – за 1,5 -2 години після надою фермент починає розщеплюватись, а шкідливі бактерії – розвиватися. Задля безпеки таке молоко перед вживанням слід прокип’ятити.

Тому, хто має бабусю у селі, а у неї ще й є корова – швидше їдьте і смакуйте парне молочко. Адже у місті, на жаль, купити такий “скарб” неможливо. Однак є гарна альтернатива, про це далі буде.

Молоко скисає під час грози

“Якщо молоко швидко скисло – чекай грози”, – помітили таку особливість ще наші предки в сиву давнину і використовували цей феномен як своєрідний прогноз погоди.

Цю цікаву властивість молока навіть із сьогоднішніми технологіями пояснити важко. Науковці, звичайно, висувають певні припущення. До прикладу: довгохвильові електромагнітні імпульси сприяють розвитку та розмноженню мікроорганізмів… і ще багато розумних слів. Але це все одно лише припущення, а не науково доведена аксіома.

До речі, не реагує на грозу ультрапастеризоване молоко, бо в ньому відсутні будь-які мікроорганізми.

Вживання молока подовжує тривалість життя

У той час, коли скептики із впевненістю заявляють, що молоко не приносить жодної користі для організму, вчені виявили цікавий факт. Як з’ясувалося, улюблений продукт усіх довгожителів –  молоко. Вони споживають щонайменше одну порцію молочної продукції щодня, і зазвичай це саме молоко.

Доведено, що люди, які регулярно вживають страви із вмістом молока набагато рідше страждають від захворювань серцево-судинної системи, живуть довше, а що таке артеріальний тиск їм практично невідомо.

Прихильники народної медицини і навіть спеціалісти (лікарі, дієтологи) рекомендують людям, у яких погана спадковість, схильність до захворювань серця чи вже є ознаки хвороби, пити більше молока та загалом вживати молочну продукцію частіше.

Ще молоко – це, свого роду, профілактичний засіб, адже він має седативний ефект на організм, заспокоює нервову систему та усуває прояви стресу. А ми ж знаємо, що хвороби переважно мають психоматичну природу і проявляються від нервів.

Найкраще купувати ультрапастеризоване молоко

Все молоко без виключення, яке продають у магазинах і супермаркетах, обов’язково проходить певну термічну обробку. На разі існує два основні види:

Пастеризація: молоко нагрівають до 75 – 85°С і витримують при цій температурі від 40 секунд до кількох хвилин. Така обробка зберігає корисні властивості молока і вбиває більшість шкідливих мікроорганізмів, однак залишає живими їх спори, які через деякий час знову розмножуються та псують цей продукт.

Ультрапастеризація: молоко обробляють при температурі 140°С протягом 4-х секунд, після чого миттєво його охолоджують до 4-5°С. Це найбільш прогресивна технологія термічної обробки молока, котра знищує абсолютно всю патогенну мікрофлору, у тому числі спори, але завдяки короткій тривалості обробки, зберігає більшість корисних речовин і не руйнує молочний білок.

Завдяки багатошаровій картонній упаковці ультрапастеризоване молоко залишається свіжим довгий час. Не дивно, що відкриття методу ультрапастеризації вважають найбільшим досягненням харчових технологій XX століття.

З молока можна робити їстівний пластик

Дуже цікаве застосування молока вигадали американські вчені. Вони винайшли новий вид біодеградуючого пластику, тобто такого, що розкладається в природних умовах і не шкодить довкіллю. Його виготовляють з казеїну – унікального білка, який міститься тільки в молочних продуктах. Інженер-хімік Американського агрокультурного дослідницького центру Пеггі Томасула відкрила унікальний метод виготовлення з казеїну стійкої водонепроникної оболонки, яку, до того ж, можна їсти. Це покриття – альтернативний варіант пакування молочних продуктів.

Сьогодні це нововведення популярне лише у США. Однак, можливо вже через кілька років і на українських прилавках можна буде знайти йогурт або шматок сиру в їстівній «молочній» упаковці.

Молоко – один із основних інгредієнтів, який додають майже у всі види випічки

Мабуть, сьогодні не знайти господині, що не мала б “секретного” рецепту булочок чи тортика, який дістався їй у спадок ще від прабабусі та містить молоко. Адже смаколики із цим інгредієнтом вигідно відрізняються чудовими смаковими властивостями, привабливим зовнішнім виглядом, неперевершеним ароматом та super-хрумкою скоринкою.

А пояснити цей феномен просто: протеїн, який міститься в молоці, робить тісто пружним, вологим, ніжним і легким, воно швидко підіймається під час випікання, а молочні жири додають спеченому продукту неповторного смаку та аромату.

У давні часи захищали молоко від скисання за допомогою жаб

У давнину, коли про холодильники годі було й мріяти, використовували дуже оригінальний спосіб захисту молока від скисання – до нього кидали жаб…

Історики називали це явище не інакше, як забобонами. Але біохіміків ця “дивина” дуже заінтригувала. Вони вирішили у всьому розібратися і, провівши ряд досліджень, змогли розкрити “таємницю”. Виявляється, що в шкірних залозах жаби містяться антимікробні речовини. Це, свого роду, природний антибіотик, який захищає жабу від інфекцій. То ж, коли та опинялася в молоці, воно справді не скисало так швидко.

Те, що люди колись цим способом активно користувалися, – це факт. Та цікаво було б дізнатися, як саме вони це виявили… На щастя, у сучасному світі існують менш бездушні та більш приємні методи захисту молока від скисання.

Молоко – це кращий напій-енергетик

Молоко – це кращий напій для відновлення сил та енергії після тренування або фізичної активності

Завдяки ідеальному поєднанню вуглеводів, жирів, протеїну та мікро- та макроелементів молоко відновлює сили краще, ніж будь-який енергетик. Дієтологи довели, що молочні напої, якщо їх спожити одразу після фізичних навантажень, сприяють покращенню обмінних процесів в організмі людини.

Цей факт буде особливо цікавим для тих, хто займається фізичними навантаженнями для того, щоб скинути кілька зайвих кілограмів.

Молоко – продукт із оптимальним співвідношенням корисних властивостей і ціни

Кальцій, білок, протеїн, калій, рибофлавін, ніацин, а також вітаміни A, D, B12… – це далеко не повний перелік того, чим багате молоко. Без цього продукту опорно-рухова, нервова, кровоносна системи в людському організмі просто не змогли б ефективно та повноцінно функціонувати.

І що не може не тішити нас та наші гаманці, увесь цей вітамінний скарб можна купити у будь-якому магазині за цілком прийнятною ціною.

Молоко – самодостатній продукт

Вчені довели, що навіть доросла людина може вижити, вживаючи лише молоко. В ньому містяться всі необхідні елементи та мікроорганізми. Людство ще у найдавніші часи оцінило всі переваги цього незамінного продукту. Молоко допомагало людині вижити під час жорстоких війн, захворювань, катаклізмів. Перший смак, який пізнає новонароджена дитина, – це смак материнського молока. Цей продукт гордо і заслужено носить звання “білого золота”, і скільки б зусиль не докладали хіміки, фізики чи біологи у своїх лабораторіях, йому неможливо знайти гідної альтернативи.

16.02.2018


Переглядів: 63

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 890 від 06.12.2018p.
¤ 
Нетверезий водій збив пенсіонерку

Нетверезий водій збив пенсіонерку

Дорожньо-транспортна пригода сталася близько шостої години ранку другого грудня, у селі Молодіжне Дубенсько...

¤ 
Смертельна ДТП за участі автомобіля інкасації

Смертельна ДТП за участі автомобіля інкасації

Повідомлення про смертельну дорожньо-транспортну пригоду в селі Бармаки, надійшло до поліції другого грудня...

¤ 
Ігор Мічуда: «Місцеве самоврядування роблять люди…»

Ігор Мічуда: «Місцеве самоврядування роблять люди…»

Ми всі залежимо від влади. Це правда. Однак, саме поняття влади досить аморфне. Тому слід розрізняти виконавчу...

¤ 
Олег Ляшко вимагає повернути в аптеки безкоштовний інсулін

Олег Ляшко вимагає повернути в аптеки безкоштовний інсулін

«Інсулін – це моє життя, але купити його я не можу», – із такими словами та сльозами на очах до громадської пр...

¤ 
Сергій Рибачок: «Медичні конференції - один з важливих чинників нашої роботи»

Сергій Рибачок: «Медичні конференції - один з важливих чинників нашої роботи»

У середу, 5 грудня 2018 року, в приміщенні конференц-залу готелю «Мир» в рамках реалізації проекту Світового бан...

¤ 
У Рівному підвели підсумки спідвейного сезону та нагородили найкращих гонщиків

У Рівному підвели підсумки спідвейного сезону та нагородили найкращих гонщиків

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко переконаний, що спідвей є знаковим видом спорту не лише для Рівного...





Найпопулярніші 15 статей:

1. Моє місто - найкраще [427] (2164)
2. Секс із мусульманином [271] (1714)
3. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (1559)
4. Догляньте мене до смерті [278] (1418)
5. [0] (1396)
6. Як правильно приймати вітаміни? [749] (1349)
7. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (1343)
8. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (1245)
9. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (1223)
10. Якщо у сні приснився вуж [219] (1068)
11. Розклад руху автобусів [253] (1067)
12. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (1039)
13. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (1038)
14. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (1002)
15. Три помсти княгині Ольги [820] (962)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Як приготувати суші вдома (89)
2. «Кандидати на президентський пост - Тимошенко, Бойко і Порошенко, Зеленський йде вгору, Вакарчук вниз, до парламенту проходять шість партій», - західні соціологи (64)
3. В рамках проекту Світового банку на Рівненщині відремонтують ще 37 амбулаторій (63)
4. У Рівному відкрили меморіальну дошку загиблому воїну АТО (61)
5. Сергій Рибачок: «Медичні конференції - один з важливих чинників нашої роботи» (51)
6. Нетверезий водій збив пенсіонерку (50)
7. 10 секретів приготування ідеального бісквіту (49)
8. Рабсила за півціни... (47)
9. Поліцейські розслідують підпал автомобіля (46)
10. Рівненська учениця стала кращою на конкурсі професійної майстерності (46)
11. Жителі Рівненщини отримали ордени і звання від Президента (45)
12. У Володимирці відкрили Навчально-практичний центр для електромонтажників (44)
13. Ігор Мічуда: «Місцеве самоврядування роблять люди…» (44)
14. Аналітик Атлантичної Ради: Президентство Тимошенко - шанс для нового початку та прогресивного розвитку країни (43)
15. У Рокитному відкрили інклюзивно-ресурсний центр: сьомий в області (43)






 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс