Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №852 від 15.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#17 березня – День комунальника

Якісні дороги в Рівному – 
ознака європейського міста

Якісні дороги в Рівному – ознака європейського міста

Віктор КЛИМУК: «У комунальному господарстві міжсезонних простоїв не буває – гарячі «жнива» тривають цілий рік»

Визнання доріг Рівного за результатами експертного дослідження незалежного міжнародного мобільного сервісу Navizor найкращими в Україні стало найкращим подарунком рівненським дорожникам до 50-річного ювілею створення міського ШЕУ, який його колектив відзначив у листопаді минулого року. Адже це об’єктивна оцінка роботи підприємства, що обслуговує 305 кілометрів міських доріг - а це 461 вулиця, 4 шляхопроводи, 8 мостів, 7 підземних переходів.

МіськШЕУ має понад 100 одиниць спеціалізованої техніки, з якої, щоправда, понад 50 відсотків експлуатується 20 і більше років (при нормативах - 10). «Попри всі негаразди в українській економіці, завдяки турботі міської влади про комфорт рівнян парк дорожніх машин постійно оновлюється», - наголошує напередодні професійного свята комунальників начальник Рівненського шляхово-експлуатаційного управління автомобільних доріг Віктор КЛИМУК (на фото).

«Демократичне і прозоре формування переліку об’єктів поточного капітального ремонту»

- Вікторе Яковичу, якось при нагоді Ви образно висловилися, що День комунальника для працівників ШЕУ - це те саме, що для звичайного громадянина 1 січня. З якими новорічними подарунками від міської влади зустрів колектив підприємства своє професійне свято?

- На кінець минулого року завдяки взаєморозумінню між владою та депутатським корпусом, при їхній щирій підтримці нам вдалося придбати сучасну техніку: два нових МАЗи, новий автогрейдер, трактор з фрезерним та навантажувальним обладнанням, що покращить роботу по поточному ремонту доріг і вже поліпшило їх зимове утримання. Крім того, придбали ще два тракторні причепи, обладнання для збирання листя з проїзної частини вулиць. Дякуючи депутатам Рівнеради та міському голові Володимиру Євгеновичу Хомку за такий щедрий подарунок нашому колективу, хотілося б сказати слова вдячності всім, без винятку, працівникам Рівненського ШЕУ, які, попри всі економічні негаразди в країні та власні проблеми, сумлінно виконують свою роботу, незважаючи на примхи погоди, пору року і час доби. Взимку - це очищення доріг від снігу, навесні - прибирання міста від антиожеледних матеріалів та снігу, влітку - капітальний ремонт вулиць, а восени - прибирання опалого листя. У комунальному господарстві міжсезонних простоїв не буває - гарячі «жнива» тривають цілий рік.

- Які плани у підприємства на цей рік?

- Перелік об’єктів поки що формується депутатами міської ради та владою міста. Провів­ши огляди доріг, міськШЕУ, як їх балансоутримувач, спільно з Рівненським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області надає органам влади свої рекомендації з урахуванням депутатських запитів, пропозицій громадських організацій та думки мешканців Рівного, забезпечуючи в такий спосіб демократичне і прозоре формування переліку об’єктів поточного та капітального ремонту. Пріоритетним для нас стане завершення тих об’єктів, що були розпочаті в 2017 році. Тобто, саме на перехідні об’єкти капремонту буде передусім сконцентрована наша увага. Зрозуміло, що всі проекти, які стосуються капітального ремонту та реконструкції, робляться комплексно. В них враховується і ремонт дорожнього покриття, і влаштування пішохідних зон, і освітлення, і безпека руху пішоходів.

«Міська влада відкрита для діалогу і плідної співпраці з громадськими організаціями»

- Позитивним трендом у комунальному господарстві нашого міста стало облаштування прибудинкових територій. Ви згодні, що їх стан суттєво впливає на комфорт, настрій та безпеку рівнян?

- Безперечно. Останніми роками це питання серйозно піднімається владою міста та міським головою. Ми щорічно виконуємо десь до 40 об’єктів поточного ремонту дворових територій. Ця програма буде продовжуватись і надалі. Як правило, такі роботи доручають саме нашому підприємству, оскільки витрати яких вони потребують, не переходять «тендерний поріг». У нас є багаторічний досвід якісного виконання цих робіт.

- Коли буде завершено роботу над новою схемою оптимізації дорожнього руху в Рівному?

- Міське управління житлово-комунального господарства замовило її розробку Харківському національному автомобільно-дорожньому університету. Робота над цим проектом ще триває. Думаю, що цього року його розробники видадуть свій продукт у остаточному варіанті. Вони вже практично сформували свою позицію, але є зауваження як від міської влади, так і від громадських активістів та фахівців міськШЕУ, які необхідно врахувати авторам проекту. Сподіваюсь, що в тісній співпраці з комісією з координації безпеки дорожнього руху в Рівному за головуванням заступника міського голови Олексія Віталійовича Хмилецького проект оптимізації дорожнього руху в нашому місті буде успішно реалізований.

Принагідно зауважу, що міська влада завжди відкрита для діалогу і плідної співпраці з громадськими організаціями й активістами у вирішенні великих та малих питань. Зі свого боку міськШЕУ формує свою позицію з огляду на загальну ситуацію, на те, що було б найбільш корисним для переважної частини мешканців. Весь напрацьований нами матеріал обговорюється на засіданнях комісії з координації безпеки дорожнього руху, а її рекомендації передаються на розгляд міського голови та депутатів. Наприклад, торік на сайті міської ради була розміщена електронна петиція про асфальтування й освітлення пішохідної доріжки, що з’єднує вулиці Гайдамацька (мікрорайон МЖК) та Гагаріна. Практично за місяць це питання було вирішено.

«Робота, яку виконує наше підприємство, в економічному плані є найбільш вигідною»

- Завдання № 1 для підприємства?

- 50-річний ювілей міськШЕУ - це серйозна дата. Якщо ми були корисними для рівнян піввіку (а наша служба вкрай необхіна для забезпечення життєдіяльності міста), то для нас роботи вистачить і в майбутньому. Шляхово-експлуатаційне управління автомобільних доріг є власністю всієї громади Рівного. Всі наші трудові здобутки кожен мешканець міста має розглядати як свій власний здобуток. Оскільки нині спостерігається тенденція відтоку трудових кадрів як до країн Європи, так і в Росію, зав­дання № 1 для нас - забезпечити потужну технічну базу та достойну зарплату, аби зберегти досвідчені кадри і працювати тут, у Рівному, на благо всієї громади міста. Допомагаємо своїм працівникам навіть у поліпшенні житлових умов. Зокрема, щасливими власниками відремонтованих за кошти міськШЕУ осель стали водії Петро Сверіпа, Юрій Мельник і Віктор Романчук. Крім того, грейдерист Павло Валецький отримав ордер на службову квартиру.

- МіськШЕУ готове до роботи в конкурентному середовищі?

- Повірте, робота, яку виконує наше підприємство, в економічному плані є найбільш вигідною для нашого міста, оскільки ми є отримувачем коштів і вартість наших робіт навіть не включаємо у прибуток. На сьогодні місто платить нам за конкретно виконану роботу - і ні копійки більше! При такій ситуації, вважаю, конкуренція просто не може бути здоровою та вигідною для громади Рівного. Будь-який приватний підприємець захоче заробляти. Ми ж працюємо, виходячи із собівартості наданих послуг, яка є найважливішим показником ефективності нашої роботи. Рівненське міськШЕУ готове відповідати по кожному об’єкту капітального ремонту, який проводило підприємство. Всі роботи на наших ділянках виконувались якісно і правильно, відповідно до вимог державних норм і стандартів. А це - запорука дотримання міжремонтних періодів.

- Жителі та гості Рівного вже з приємністю помітили, що на вулицях поменшало несанкціонованих банерів, які псують архітектурний вигляд нашого міста…

- За дорученням міського управління комунального господарства працівники міськШЕУ очищують місто від несанкціонованої реклами, розміщеної без належного дозволу. На моє переконання, це неподобство відбувається тому, що на сьогодні ще бракує ефективних правових норм для протидії самовільному розміщенню реклами, особливо у пішохідних зонах, де вона заважає нормальному руху як звичайних мешканців, так і людей з обмеженими можливостями. Ми будемо й далі працювати над вирішенням цієї проблеми.

«Професійне ставлення до справи, ініціативність та відповідальність за покращення добробуту»

- Вікторе Яковичу, напевне, жодна галузь не стоїть так близько до конкретної людини, як житлово-комунальна. Адже в кожному домі нам потрібні вода, газ, тепло, а за межами оселі - чисті двори і вулиці. Що допомагає комунальникам забезпечувати місто всіма благами цивілізованого життя?

- Професійне ставлення до справи, ініціативність та відповідальність за покращення добробуту і соціального самопочуття людей - ці риси притаманні всім нашим працівникам, а їх у нас більше ніж 350 чоловік. У багатьох солідний трудовий стаж - від 20 до 40 років. Шість ветеранів - старший диспетчер Капаць Лариса Володимирівна; водії Мельничук Андрій Онисимович (тільки що провели на пенсію, працював з 1981 року), Дацюк Володимир Петрович та Романчук Віктор Аркадійович (зараз працює майстром); начальник планового відділу Нагорна Віра Леонідівна та бухгалтер Чайка Валентина Миколаївна - працюють у нас понад 40 років, майже від самого заснування підприємства. Наша гордість - сімейні трудові династії Капаців, Касянчуків, Кушнеруків, Онисимчуків, Любунів, Бондарчуків, Козлюків.

Напередодні 50-річчя міськ­ШЕУ 60 наших кращих працівників було відзначено почесними грамотами та подяками виконавчого комітету Рівненської міської ради. Ми запросили всіх ветеранів на урочистості, що відбулися на базі підприємства, подякували за багаторічну сумлінну працю та вручили їм цінні подарунки. У відповідь вони поділися своїм баченням майбутнього міськШЕУ - потужного і процвітаючого підприємства з класним трудовим колективом, у якому все більше молодих кадрів. У нас щонайменше працевлаштовано вісім випускників рівненського «водника», інженерів-механіків за фахом. Освоївши робітничі професії, вони можуть виконувати і спеціалізовані роботи - екскаваторні, грейдерні та асфальтування.

- Ваші побажання колегам-комунальникам з нагоди професійного свята.

- Вірю, що спільними зусиллями ми подолаємо всі негаразди та зробимо наше рідне Рівне справді гарним і затишним європейським містом. Дякуючи всьому колективу за щоденну напружену працю, бажаю вам, дорогі працівники та ветерани міськШЕУ, шановні партнери підприємства і депутати Рівнеради, міцного здоров’я, благополуччя та родинного затишку.

15.03.2018Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1691

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1161 від 15.03.2024p.
¤ 
Чим корисний часник?

Чим корисний часник?

Ми звикли вважати часник спецією, але, насправді, цей овоч може принести величезну користь для здоров’я. Тільки треба вміти його правильно їсти....

¤ 
Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Правоохоронці вилучили у рівнянина пістолет Макарова, шість гранат й вісім запалів до них, чотири детонатори, три димові шашки та понад 850 патронів до різної зброї....

¤ 
Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

34-річна жителька Дубенського району побачила у соціальній мережі допис із інформацією про виплату, яку можна отримати від держави. Перейшовши за посиланням – вказала дані банківської картки, зокрема й CVV-код та пін-код....

¤ 
НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

14 березня стартує реєстрація для проходження національного мультипредметного тесту в 2024 році. А основна сесія НМТ триватиме з 14 травня до 25 червня....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21004)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17146)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14406)
• Допомога під час карантину [967] (14317)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14162)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (13971)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13840)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13818)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13793)
• Живи до ста! [965] (13789)
• Бюджет і ми… [965] (13727)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13710)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13593)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13510)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13506)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13452)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13052)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13035)

ТОП-15 свіжого номера:

• НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування (233)
• «Війна триває і важливо будувати витрати так, аби вони наближали перемогу», – Олександр Коваль (44)
• Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина (44)
• Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу (42)
• Чим корисний часник? (41)
• Порошок, гель або капсули – все про засоби для прання (40)
• Шоколадно-ванільні сирники з вишнями (40)
• Чудовий спосіб, як очистити конфорки до стану нових всього за 10 хвилин (38)
• Що можна додати в дешевий шампунь, щоб поліпшити його якість та ефективність? (28)
• Навіщо кидати в блендер кульки, зроблені з алюмінієвої фольги? (28)
• Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді? (27)
• Як надати першу допомогу при опіках? (26)
• Для чого варто купувати найдешевше туалетне мило? (26)
• Продавала цигарки (25)
• Спеції, які варто додати до кави для покращення роботи мозку (23)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"