Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №852 від 15.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Ароматерапія

Ароматерапія

Як оздоровлюватися ароматичними оліями?

Лікування та профілактика недуг за допомогою запахів, чи ароматерапія, - ефективний і, як на мене, надзвичайно цікавий метод зцілення від недуг. Про нього можна говорити багато. Наприклад, у людей часто бувають спазми судин головного мозку, запаморочення. У цьому разі раджу завжди мати при собі ефірну олію лимона й за потреби вдихати її та змащувати скроні й легко масажувати їх, допоки з’явиться слабке почервоніння — гіперемія, як кажуть медики. На скронях містяться біологічно активні точки, а ефірна олія надзвичайно тонка й летка субстанція, що має здатність проникати дуже глибоко. Вона швидко потрапить у кровоносні судини й зумовить їх рефлекторне розширення та поліпшить венозний відтік крові. Крім того, олія діятиме й через нюхові рецептори. І спазм як рукою зніме.

Олія лимона від серцево-судинних недуг, сечокам’яної хвороби

Серед ефірних олій, на думку ароматерапевтів, є «олії-гіганти». До них належать лише три ефірні олії: чайного дерева, лаванди та лимона. Ефірну олію лимона я застосовую у своїй практиці найчастіше, адже цей запах люблять практично всі.

Лимонна олія надзвичайно ефективна для профілактики та лікування серцево-судинних захворювань. Зокрема, це незамінний помічник у лікуванні вегетосудинної дистонії, адже вона нормалізує артеріальний тиск. Наголошу: саме нормалізує. Тому лимонну олію можна застосовувати не тільки в разі підвищеного тиску, а й тоді, коли тиск знижений. Як уже було зазначено, ця олія діє як венотонік: проникаючи всередину, вона поліпшує венозний відтік крові. Не має значення, де застій: у голові, легенях чи органах малого таза (для ефірних олій немає бар’єра). Водночас ефірна олія лимона запобігає розвитку атеросклерозу, знижуючи рівень холестерину й протромбіну в крові.

Якщо є проблеми з травним трактом чи хвора печінка, чи застій жовчі в жовчному міхурі, чи уратні солі відклалися в нирках, на допомогу також прийде лимонна олія. Крім того, вона сприяє поліпшенню жирового обміну, виведенню токсинів та зайвої рідини з організму, включаючи механізми його саморегуляції.

Олія лимона успішно бореться з респіраторно-вірусними інфекціями. Пахощі лимона мають виражену противірусну, протимікробну, антисептичну, протизапальну та бактерицидну дію. Цю олію можна назвати «фахівцем» для профілактики та лікування респіраторно-вірусних інфекцій, а також захворювань, пов’язаних з ослабленням імунітету: бронхіт, грип, застуда тощо

Дозу визначить фахівець

Зауважу, що для лікування хвороб, які було згадано вище, олію лимона можна вживати всередину, але лише після консультації (!) ароматерапевта. Саме він призначить дозу, навчить, як вживати, і, що дуже важливо, порадить, олії якого виробника придатні для вживання всередину (адже неякісні олії, олії-підробки, ненатуральні олії можуть дуже зашкодити здоров’ю). Самолікування ними призведе до ускладнень, матиме негативні наслідки. Коли ж ефірні олії приймаються грамотно, під контролем лікаря-ароматерапевта, то вони є ефективними ліками. Окрім того, якщо людина вживає медичні препарати, то ефірні олії посилять їхню дію в 4-10 разів.

Аби запобігти вірусним та застудним захворюванням (це стосується не лише вірусу грипу, а й усіх вірусних інфекцій, що передаються повітряно-крапельним шляхом), можна застосовувати такі методи ароматерапії: використання аромалампи (аромалампу можна придбати в аптеках чи в торговельних закладах. Вона складається з двох ярусів: у верхній наливають воду, в яку додають ефірну олію, в нижньому запалюють свічку, полум’я нагріває воду, аромат олії поширюється в повітрі), аромаванна, інгаляції.

Як оздоровлюватися ароматичними олії?

Аромалампа. Заповнити аромалампу теплою водою й додати дві краплі олії лимона на п’ять квадратних метрів площі приміщення. Свічкою нагрівати воду (вода не має кипіти). Кімната швидко наповниться пахощами лимона, які знищать патогенну мікрофлору й очистять повітря, через яке людина отримає цінні біологічно активні регулятори для організму. Але запах має бути не насиченим, а ледь-ледь відчутним (пам’ятайте, що в ароматерапії «багато — не завжди добре». Ефірні олії найліпше діють саме в гомеопатичних дозах). Окрім того, лимонна олія підвищує загальний тонус людини, поліпшує концентрацію уваги, зніме головний біль.

Створити навколо себе своєрідну оболонку, яка не лише захищатиме упродовж дня від вірусів, а й додасть сил та енергії, допоможе аромамедальйон. А для цього потрібно капнути в нього лише одну краплю олії лимона.

Дуже доступним і надзвичайно ефективним методом профілактики та лікування багатьох захворювань є інгаляції та аромаванни.

Інгаляції бувають холодними й гарячими. Їх можна робити один-два рази на добу упродовж 7-10 днів. Холодна інгаляція. Дві-три краплі олії лимона капнути на носову хустинку чи вдихати аромат безпосередньо із флакона впродовж 3-10 хвилин. Дихати глибоко й рівномірно.

Гаряча інгаляція. Дві-три краплі лимонної олії на склянку гарячої води. Дихати (глибоко та рівномірно) над склянкою, очі слід заплющити, аби не подразнити слизової оболонки.

Аромаванна. Капнути три-п’ять крапель лимонної олії на молоко, вершки, мед чи морську сіль (ефірна олія не розчиняється у воді, тому спочатку змішуємо її з емульгатором: молоком, вершками тощо) й додати до наповненої водою ванни. Температура води має бути не вище як 38-39 градусів (гаряча вода стимулюватиме потовиділення, яке перешкоджає проникненню олії через шкіру). Тривалість ванни — 15 хвилин.

Аромаванни можна приймати двічі-тричі на тиждень (чи один раз на тиждень для профілактики) й не раніш як за 2-3 години після їди.

Лимонна ванна надзвичайно корисна. Маючи здатність проникати дуже глибоко, ефірна олія не лише лікує вірусні захворювання, а й сприяє виведенню шлаків і зайвої рідини з організму. Благотворно впливаючи на шкіру та розгладжуючи її, допомагає позбутися так званих целюлітних проблем. Крім того, усуває втому й додає бадьорості.

Лимонна олія тонізує, а апельсинова – поліпшує сон

Принагідно зазначу, що таку саму дію, як лимонна олія, має й ефірна олія апельсина. Різниця лише в тому, що лимон тонізує, а апельсин знімає нервове перенапруження й поліпшує сон. А ще стимулює віру у свої сили, додає оптимізму, підновлює ауру після тяжких хвороб та емоційних стресів, добре впливає на зір, особливо після роботи з комп’ютером. Тому перед самим сном ліпше приймати ванну з олією апельсина. Можна також кілька крапель апельсинової олії капнути на носову хустинку й покласти на подушку біля себе: це зніме напругу й зміцнить ваш сон.

Дуже добре чистити зуби з олією лимона чи апельсина. Для цього варто капнути одну краплю на зубну пасту. Така процедура гарно відбілює зубну емаль і запобігає розвитку карієсу, зменшує кровоточивість ясен, освіжає порожнину рота.

Можна додати ці ефірні олії до косметичних кремів (5 крапель на 5 грамів основи), адже вони гарно очищають шкіру, відбілюючи пігментні плями, обличчя стає свіжим. Однак слід пам’ятати, що олії цитрусових збільшують вплив ультрафіолетових променів на шкіру. Тому користуватися таким кремом варто не пізніш як за 3 години до виходу на сонце (інакше може виникнути алергія).

Користуючись ефірними оліями, дотримуйтеся головного правила: не зашкодь.

Оздоровчу дію мають лиш натуральні олії

Перш ніж придбати ефірну олію, треба переконатися, що це не ароматичний сурогат, тобто синтетична олія із запахом, подібним до натурального. Оздоровчий ефект мають тільки натуральні олії. Як же не помилитися?

• Передовсім зазначу: справжня ефірна олія не може бути дешевою. Адже для

виготовлення 10 мілілітрів лимонної олії треба 5 кілограмів шкірок лимонів. Тому не купуйте абищо, спокусившись ціною.

• Якщо справжню ефірну олію капнути на папір, то жирна пляма зникне через 10-15 хвилин.

Ефірна олія має бути розфасована у флакон із темного скла (бо ароматична олія боїться світла) з етикеткою, який поміщений у паперову упаковку. На етикетці виробники натуральних олій обов’язково зазначають: назви фірми, олії, в тому числі й латиною, дату виготовлення та місце збору сировини. Ще на флаконі має бути крапельниця.

15.03.2018Віталій ПРОКОПІВ, ароматерапевт, цілитель, лікар-невролог


Переглядів: 1561

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1161 від 15.03.2024p.
¤ 
Чим корисний часник?

Чим корисний часник?

Ми звикли вважати часник спецією, але, насправді, цей овоч може принести величезну користь для здоров’я. Тільки треба вміти його правильно їсти....

¤ 
Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Правоохоронці вилучили у рівнянина пістолет Макарова, шість гранат й вісім запалів до них, чотири детонатори, три димові шашки та понад 850 патронів до різної зброї....

¤ 
Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

34-річна жителька Дубенського району побачила у соціальній мережі допис із інформацією про виплату, яку можна отримати від держави. Перейшовши за посиланням – вказала дані банківської картки, зокрема й CVV-код та пін-код....

¤ 
НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

14 березня стартує реєстрація для проходження національного мультипредметного тесту в 2024 році. А основна сесія НМТ триватиме з 14 травня до 25 червня....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21003)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17145)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14406)
• Допомога під час карантину [967] (14317)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14162)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (13971)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13840)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13818)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13792)
• Живи до ста! [965] (13789)
• Бюджет і ми… [965] (13727)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13710)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13593)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13509)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13506)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13451)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13052)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13035)

ТОП-15 свіжого номера:

• НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування (224)
• «Війна триває і важливо будувати витрати так, аби вони наближали перемогу», – Олександр Коваль (44)
• Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина (44)
• Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу (42)
• Чим корисний часник? (41)
• Порошок, гель або капсули – все про засоби для прання (40)
• Шоколадно-ванільні сирники з вишнями (40)
• Чудовий спосіб, як очистити конфорки до стану нових всього за 10 хвилин (38)
• Що можна додати в дешевий шампунь, щоб поліпшити його якість та ефективність? (24)
• Навіщо кидати в блендер кульки, зроблені з алюмінієвої фольги? (24)
• Як надати першу допомогу при опіках? (23)
• Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді? (22)
• Продавала цигарки (21)
• Для чого варто купувати найдешевше туалетне мило? (21)
• Спеції, які варто додати до кави для покращення роботи мозку (20)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"