Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №859 від 03.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Відкритий лист Ігоря Мічуди

З хворої голови на здорову

З хворої голови на здорову

Забудовник багатоповерхівки на Гайдамацькій, 13б намагається перекласти свою вину за грубі порушення будівельного законодавства на інспекторів Держархбудінспекції.

Шановні рівняни!

Звертаюся до вас, у тому числі пайовиків новобудови на вулиці Гайдамацькій, 13б, і до Генеральної прокуратури, з відкритим листом, щоб поставити остаточну крапку в усіляких хитросплетених маніпуляціях, до яких невтомно вдається забудовник МЖК «Сім’я». Хочу пролити світло на ситуацію, яка впродовж трьох років триває довкола цього скандального будівництва.

Судді Житомирського апеляційного адміністративного суду в розгляді справи щодо будівництва багатоповерхівки на Гайдамацькій, 13б, враховуючи те, що вже брали участь у винесенні рішення по дотичній до цієї справі, взяли відмову в повному складі (і я їх прекрасно розумію). Після цього з’явився лист пайовиків цієї новобудови на ім’я голови обласної державної адміністрації. У ньому на декількох сторінках його автори звинувачували управління ДАБІ у Рівненській області, в тому числі й мене, як керівника цієї установи, в тому, що ми начебто виконуємо якісь рейдерські замовлення. Копія цього листа, як нам повідомили, направлена до Генпрокуратури. Якщо суть скарги передати двома словами, то вона зводиться до того, що Мічуда не дає людям вселитись у куплені ними квартири в новобудові на Гайдамацькій, 13б.

Поясню детальніше. Проект на Гайдамацькій, 13б має право на життя. Але його реалізація залежить не від ДАБІ, облдержадміністрації, поліції чи прокуратури, а від забудовника. Адже із самого початку будівництва було відомо, що це об’єкт п’ятої категорії складності. Сьогодні, з набуттям чинності Закону України від 17 січня 2017 року №1817-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», ДАБІ не може видати на будівництво дозвільний документ, який апріорі не існує, а отже, й суд не може зобов’язати орган делегованих повноважень видати те, чого немає. Іншими словами, видати будівельну декларацію, про що прийняв рішення Рівненський окружний адміністративний суд, – все одно що змусити паспортний стіл видати вам зараз паспорт радянського зразка. Тобто це неможливо, бо таких документів більше не існує!

Відтак, після зустрічі, яка відбулася 24 квітня з пайовиками за участю голови ОДА і заступника прокурора області, я збагнув, що забудовник вкотре вводить усіх в оману. Члени ініціативної групи, які побували в мене наступного дня, 25 квітня, отримали вичерпну відповідь на всі запитання. Ви (маю на увазі пайовиків) почули запропонований мною шлях виходу із ситуації, яка склалася з будовою на Гайдамацькій, 13б. (Копію листа, наданого представнику пайовиків, див. на фото). Наголошую ще раз: це будівництво має свій завершальний етап, але необхідно виконати ще 8 пунктів, як це передбачають державні архітектурно-будівельні норми.

Разом з тим, у мене виникають питання до забудовника, який не виконує передбачені законодавством вимоги, а повсюди зчиняє галас. Чому він у засобах масової інформації не висвітлює реальну ситуацію з будівництвом і шляхи вирішення існуючої проблеми, а лише скрізь рекламує те, чого насправді немає? Чому телеканали (як місцеві, так і всеукраїнські) стільки уваги відводять, наприклад, ямам, що з’явилися після зими на дорогах, чи лелекам, які опинились у пастці через негоду, натомість нехтують негараздами десятків людей, яких забудовник по суті кинув? Більше того, новобудова на Гайдамацькій,13б – це останній у Рівному об’єкт (усі решта приведені до правових норм), де залишилася незрозуміла ситуація з пайовиками, яку вже давно можна було вирішити.

Водночас є низка й інших питань. Наприклад, чому на об’єкті, де заборонено вчиняти будь-які дії, працюють люди? Адже в поліції є лист ДАБІ з повідомленням про те, що по будівництву на Гайдамацькій,13б ще 2016 року ведеться кримінальне провадження і рішенням слідчого судді накладена заборона на вчинення на цій території будь-яких дій. До отримання дозвільних документів там, образно кажучи, навіть муха не може літати. Відтак, будь-хто може зателефонувати в поліцію і повідомити про неправомірні дії на будівництві, а патрульні, своєю чергою, повинні були б з’ясувати всі обставини.

Крім того маю запитання до пайовиків: чому, незважаючи на те, що в липні 2016 року по будівництву на Гайдамацькій, 13б відкрито кримінальне провадження, ви купували в цій новобудові квартири? Цікаво також, чому факт злочину не зацікавив ні поліцію, ні прокуратуру. Адже попри накладену ще майже три роки тому заборону суду вчиняти на будівництві на Гайдамацькій, 13б будь-які дії, у місцевих друкованих виданнях і на банерах досі міститься інформація про те, що у цій новобудові продаються квартири. Факт продажу квартир підтвердили пайовики, які були на зустрічі з головою ОДА і в присутності заступника прокурора області зізналися, що вносили забудовнику гроші (готівкою і безготівково) за квартири.

Виникає питання до фіскальної служби. Зокрема, чи цікавилася вона коли-небудь, чи справно забудовник сплачує податки, за які гроші зведено багатоповерхівку (а він уже намагався подати декларацію про готовність об’єкта) і т.д. Є питання й до управління Держпраці: чому на об’єкті, де заборонено будь-які дії, працюють люди, чи офіційно вони там працюють? Адже за кожного нелегала, як відомо, передбачені величезні штрафи.

Наступне: чому багатоповерхове будівництво здійснюється в зоні малоповерхової забудови? Це питання – до земельників, депутатів Рівнеради. Принагідно нагадаю, що причетний до будівництва на Гайдамацькій, 13б Василь Немеш є депутатом Рівнеради і членом земельної комісії міської ради. Цікаво, чи пояснював він коли-небудь на засіданнях комісії Рівнеради з депутатської етики, чому він так себе поводить? Чи давали об’єктивну оцінку вчинкам Василя Немеша політична сила, до якої він належить. Для прикладу, іншого депутата Рівнеради, який півтора року тому став героєм гучного будівельного скандалу, його однопартійці виключили з лав партії і фракції в міській раді.

Врешті-решт, мене цікавить, хто в нас контролюватиме виконання рішень суду? Є питання й до Вищої ради правосуддя, наглядових органів, які контролюють суди: чому суддя виносить неправомірне рішення і не несе за це ніякої відповідальності? Адже є відповідний лист Держархбудінспекції України, де йдеться про те, що будинок на Гайдамацькій, 13б може бути введений в дію тільки по акту приймання. Відтак, якщо в апеляції і будуть прийняті будь-які рішення, що зобов’язуватимуть орган ДАБІ вчинити дії, які не узгоджуються із законодавством, ми будемо звертатися до суду за роз’ясненням і однозначно будемо апелювати до Верховної Суду.

Крім того хочу довести до вашого відома, що управління ДАБІ в Рівненській області, яке протягом трьох років не може знайти директора підприємства і самого замовника будівництва на Гайдамацькій, 13б, звернулося з листом на ім’я Генпрокурора Юрія Луценка. Ми, зокрема, просимо, щоб правоохоронні органи, провівши необхідні перевірки на будівництві, допомогли людям, які заплатили за квартири, але не можуть у них вселитися. Інспектори ДАБІ, своєю чергою, готові хоч завтра вийти на об’єкт і прийняти його, якщо, звичайно, там є всі необхідні дозвільні документи.

Ще раз звертаюся передусім до пайовиків будівництва на Гайдамацькій, 13б. Вирішення всіх питань – у ваших руках! Якщо ви візьмете на себе ініціативу, як свого часу зробили пайовики «Ріверсайду», то дуже швидко вирішите всі проблемні питання.

03.05.2018Щиро ваш Ігор МІЧУДА, громадянин міста Рівне


Переглядів: 1521

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13778)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13505)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (834)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (88)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (69)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"