Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №859 від 03.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
Лютий 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Як готують хріновуху. Три рецепти запашної настоянки

Хріновуху прийнято вважати чоловічим напоєм, хоча під час свят від цієї запашної настоянки не відмовляються й жінки. Пропонуємо вашій увазі три рецепти приготування хріновухи в домашніх умовах.

Рецепт хріновухи №1

За великим рахунком у складі хріновухи не повинно бути нічого зайвого, крім кореня хрону і, мабуть, меду. Однак додавання в рецептуру лимонного соку значно покращує якість напою, а спеції роблять смак багатшими. Нижче наведено найбільш простий і доступний рецепт, який вимагає від вас лише походу в магазин і тиждень терпіння.

Інгредієнти:

спиртова основа (горілка, самогон, розведений спирт) — 0,5 л;

мед — 1 ч. ложка;

хрін (свіжий корінь) — 10 см;

лимонний сік — 2 ст. ложки.

Дуже важливо використовувати свіжий хрін, так як консервований втрачає свій аромат та смак. Що стосується спиртової основи, то краще використовувати саме спирт або самогон подвійної перегонки, цукровий, приміром, так як їх можна розбавити до 45% (є думка, що хрін краде градус, тому з горілки вийде більш слабкий напій). Лимонний сік можна замінити цедрою, наприклад, з половини лимона.

Приготування:

Хрін потрібно почистити і порізати невеликими кружечками або брусочками. Можна і на крупну тертку, але отриманий напій може вийти занадто насиченим.

Покласти хрін в банку, додати мед і сік лимона. Залити все невеликою кількістю горілки/спирту/самогону і добре перемішати, потім долити решту.

Настоювати хріновуху треба 3-4 дні, не більше, періодично перемішувати.

Отриману настоянку процидіти через сито або кілька шарів марлі, перелити в пляшку.

Дати напою відпочити 3-4 дні. Хріновуха повинна бути дуже м’якою, з приємним ароматом та злегка жовтуватим відтінком.

Рецепт хріновухи №2

За великим рахунком в хріновуху можна додавати багато чого: зерна гірчиці, моркву, імбир, кріп, часник, корицю, гвоздику, мускатний горіх, гострий перець (з розрахунку 0,25 г стручка на 0,5 горілки) і т. д.

Цей рецепт розрахований на вихід 3 л напою, тому не забудьте перерахувати, якщо будете використовувати менше спирту.

Інгредієнти:

3 л горілки;

150 г свіжого кореня хрону;

цедра 1 лимона;

2 г ваніліну (не ванільного цукру!);

10 шт гвоздики;

50 г меду;

по 0,5 ч. ложки спецій (меленої кориці, мускатного горіха, імбиру).

Приготування:

Хрін потрібно очистити і нарізати кружечками. Зрізати цедру з лимона. Всі інгредієнти покласти в 3-х літрову банку і залити 2 л горілки.

Ємність на 5 днів ставимо у темне прохолодне місце і періодично, 1-3 рази на день, перемішуємо.

Через 5 днів настій треба відфільтрувати, та долити літр горілки, який залишився.

Через 3-4 дні, може трохи більше, у вас вийде чудовий напій.

Зрозуміло, що кількість спецій ви можете підібрати на власний смак.

Рецепт хріновухи №3

Інгредієнти використовуються в тих самих кількостях, що й в рецепті №2, але процес приготування трохи інший.

Приготування:

В перший день всі інгредієнти крім меду залийте 420 мл спирту 96% і 100 мл води. На другий день злийте перший настій і замініть його ще 450 мл спирту і 300 мл води.

На третій день змішуємо другий та перший настій і заливаємо у нашу суміш 500 мл спирту і 600 мл води. Можна відразу приготувати мед: залити його 200 мл води і поставити відстоюватися.

На четвертий день потрібно злити останній настій і змішати його з попередніми двома. В ємність зі спеціями потрібно додати 500 мл води, добре перемішати і віджати через марлю в загальну ємність.

Додати мед, розчинений у воді, та залишити напій настоюватися.

Смачного!

03.05.2018


Переглядів: 429

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 951 від 15.02.2020p.
¤ 
На ХІІ відкритому турнірі з плавання спортсмени з Рівненщини вибороли «золото» та «срібло»

На ХІІ відкритому турнірі з плавання спортсмени з Рівненщини вибороли «золото» та «срібло»

Вихідними у місті Слов’янськ Донецької області відбувся ХІІ відкритий турнір з плавання серед дітей з інвалідністю (вади зору, слуху та ураження опорно-рухового апарату). Змагання відбувалися в рамках програми «Повір у себе»....

¤ 
Рівненська легкоатлетка виборола золото на юніорському чемпіонаті

Рівненська легкоатлетка виборола золото на юніорському чемпіонаті

Світлана Жульжик виграла змагання з бігу на 800 метрів і встановила рекорд на міжнародних змаганнях (2.07,51 хв)....

¤ 
Не все гаразд: Мілла Йовович розповіла про хворобу новонародженої дочки

Не все гаразд: Мілла Йовович розповіла про хворобу новонародженої дочки

Не встигли всі обговорити новину про те, що Мілла Йовович втретє стала мамою, як актриса опублікувала сумну інформацію....

¤ 
Андрій Данилко пояснив, чому він постійно ходить в кепці

Андрій Данилко пояснив, чому він постійно ходить в кепці

Образ Андрія одноманітний. Виняток становлять лише яскраві вбрання Вєрки Сердючки....

¤ 
Як виростити мікрозелень в домашніх умовах за кілька днів

Як виростити мікрозелень в домашніх умовах за кілька днів

У зимово-весняну пору, коли організму бракує вітамінів, на порятунок може прийти мікрозелень....

¤ 
На Сарненщині пошкодили понтонний міст

На Сарненщині пошкодили понтонний міст

Шостого лютого із вікна рейсового автобуса пасажирка побачила, як вантажний автомобіль їхав по понтонному мосту, що у селі Ремчиці. Жінка одразу зателефонувала до поліції....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (1286)
2. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (960)
3. Усюди коти й грибки [369] (845)
4. Як модернізувати «Рівнеоблводоканал»? [774] (822)
5. 8-10 червня у Радивилові відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс козацької пісні “Встань, козацька славо! Засвіти знамена!” [295] (821)
6. Обманливі вихиляси стегнами [384] (819)
7. “Ремб” робить усе, як треба, і навіть краще! [337] (804)
8. МФК “КАРДИНАЛ-РІВНЕ” - У ФІНАЛІ [613] (802)
9. Комп’ютерних талантів у нас багато! Буде ще більше! [427] (794)
10. Колоновидні яблуні. [777] (786)
11. Melanotan 2 поможет восстановить мужскую силу [782] (785)
12. Вертикальна трансмісія [427] (769)
13. Реінкарнація берези

[257] (769)
14. »Дякуємо Вам за те, що ви існуєте!» [257] (766)
15. Огірки з м’ятою і базиліком [881] (761)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Зустріч з чемпіонами світу 1-st ISF WORLD COOL GAMES (159)
2. Щоб посуд заблищав (158)
3. У Рівному презентували проєкт розвитку міського простору Рівного з урахуванням людей з інвалідністю (155)
4. Не все гаразд: Мілла Йовович розповіла про хворобу новонародженої дочки (155)
5. Цікаві факти про відомі фільми (154)
6. Рівненська легкоатлетка виборола золото на юніорському чемпіонаті (154)
7. У Рівному відбувся олімпій­ський годинний заплив (154)
8. На Сарненщині пошкодили понтонний міст (154)
9. У Рівному відбувся перший етап дитячого Кубка Рівненщини з шахів (154)
10. Сусідка його друга (154)
11. “Кардинал-Рівне” програє у Києві і припиняє боротьбу за кубок (153)
12. Андрій Данилко пояснив, чому він постійно ходить в кепці (153)
13. Горілка у побуті. 20 незвичних способів використання (153)
14. «Ключики здоров’я» (153)
15. На ХІІ відкритому турнірі з плавання спортсмени з Рівненщини вибороли «золото» та «срібло» (152)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс