Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №865 від 14.06.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс знаменитостей

Смерть «Короля рок-н-ролу»

Смерть «Короля рок-н-ролу»

Патологоанатоми, які проводили розтин, заявили чітко: Преслі помер від передозування ліками. «Король рок-н-ролу» був далеко не першою і, на жаль, не останньою зіркою, що загинула подібним чином.

Сенсація облетіла світові ЗМІ: Елвіс Преслі живий! В соціальній мережі Facebook на сторінці Elvis Presley Alive з’явилася фотографія 82-річного сивого повного чоловіка, на якому фани визнали «Короля рок-н-рола».

Чоловік приїхав на захід у честь народження Преслі в його маєтку Грейсленд.

Легенда про те, що Елвіс Преслі не вмер, а інсценував свою смерть, зовсім не унікальна: подібні історії існують для цілого ряду покійних зірок. Але тим не менше Елвіс стоїть особняком: фанати не вірять, що їх кумир міг піти з життя у 42-річному віці.

Між тим люди, які ближче знали музиканта, багато разів говорили, що життя зірки висіло на волоску вже за кілька років до трагічної розв’язки.

До початку 1970-х років здоров’я Преслі почало давати серйозні збої через тяжки навантаження. Наприклад, під час сезонів у Лас-Вегасі музикант виступав щодня протягом чотирьох тижнів, даючи по два концерти: в 22 години і вночі. Виступи Елвіс суміщував зі зйомками у кіно, не прекратив з’являтися і на голівудських вечірках.

Преслі став залежним від ліків: спочатку це були препарати, що дозволяли протягом багатьох годин обходитися без сну. Іх систематичне застосування привело до того, що він втратив здатність нормально спати і був змушений приймати снодійне, при прийомі дози увесь час підвищувалися. Елвіс стрімко набирав вагу, і, щоб зберегти форму, був змушений пити ліки, які сприяли її зниженню.

В 1970 році у «короля рок-н-ролу» було діагностовано глаукому лівого ока, через що він був змушений носити темні окуляри, які фанати вважали новою «фішкою». Крім того, почалися серйозні проблеми зі шлунком.

Починаючи з 1973 року концерти Преслі все частіше відміняються через госпіталізацію зірки. Йому доводилося проходити тривалі процедури з очищення організму. Лікарі констатують залежність Елвіса від сильнодіючих препаратів, хоча сам він не вважав себе наркоманом.

На фоні проблем із здоров’ям у музиканта розвинулася маніакальна підозрілість. Його маєток Грейсленд був оснащений самою сучасною системою безпеки, охороняли його цілий штат охоронців. Всі його кімнати в Грейсленді і в готелях були в напівтемряві, за допомогою кондиціонерів у його спальні установлена дуже холодна температура, яку міг переносити співак.

Режим сну і активності було повністю порушено. Преслі засинав вранці, просинався у другій половині дня, а період активності приходився на нічний час.

Щоб записати нові пісні, Елвіса доводилося умовляти. Компанія RCA Records, яка мала контракт з Преслі, навіть перенесла мобільну студію в помешкання співака.

«Король рок-н-ролу» продовжував виступати, але критики відзначили, що у його концертах все більше виявляється незрозумілого. Він втомився: від музики, популярності та світського життя.

На початку 1977 року Преслі активно гастролював Америкою, але в квітні його було в черговий раз госпіталізовано. Після виписки він повернувся до концертів.

В червні концерти Преслі записувала компания CBS, яка планувала зробити з відзнятого матеріалу телешоу. Музикант мало нагадував себе в найкращі роки: його хворобливий вид і огрядна фігура навіть шокували.

Преслі і сам розумів, що виглядає погано: він був проти показу знятого матеріалу. Однак CBS випустила своє шоу після смерті співака, і ця телепрограма стала однією з найвідоміших збережених шоу Елвіса.

Після концерту в Індіанаполісі 26 червня у співака з’явилася пауза у виступах, під час якої він повернувся у власне помешкання. Наступний концерт мав пройти 17 серпня.

В липні Преслі пережив сильний психологічний удар: у світ вийшла книга «Що трапилось, Елвісе?», написана Редом і Сонні Вестамі з Дейвідом Геблер, охоронцями музиканта.

Вони були звільнені за рік до цього. В книзі були розкриті всі деталі життя Елвіса, включаючи залежність від ліків.

Преслі знав Реда і Сонні з школи і цю книгу вважав зрадою. Музикант впав у тяжку депресію.

16 серпня Елвіс повернувся до дому після прийому у зубного лікаря пізно ввечері. За свідченням осіб, що опинилися разом з ним поряд, він багато говорив про майбутні концерти і весь час повертався до книги охоронців.

Спати співак пішов, як звичайно, під ранок, випив традиційну дозу ліків. Однак, судячи з усього, сумні думки не давали йому заснути, і він вирішив прийняти ще одну дозу. Перед сном Преслі деякий час проводив у ванній кімнаті, читаючи книги.

Біля 14:00 на підлозі у ванній його виявила Джинджер Олден, остання пасія співака. Елвіс не подавав ознак життя. Швидка допомога, яку викликали, доставила музиканта до лікарні хоча, за думкою медиків, це була лише формальність: повернути його до життя не здавалося можливим.

В 16:00 було поширено офіційне повідомлення про смерть Елвіса Преслі від серцевої недостатності.

Розслідування обставин кінця було закрите, що в підсумку стане однією з причин появи легенд про «живого Елвіса». Патологоанатоми, які провели розтин, заявили чітко: Преслі помер від передозування ліків. Елвіс помер 18 серпня, а його могила незабаром стала місцем паломництва. Напівсекретний спосіб життя і незбагненна смерть стали підґрунтям для чуток про те, що смерть могла бути просто інсценуванням. Писали, що Елвіс відправився на Тибет заради духовного вдосконалення, що він проходить тривале лікування від наркозалежності, що він просто поїхав в американську провінцію. Дійшло до того, що могила Преслі була зруйнована, причому не його ворогами, а прихильниками, які хотіли особисто переконатися, що він помер. Після цього прах співака перепоховали в маєтку Грейсленд, де могила знаходиться під охороною.

Яскравий образ молодого Елвіса, якій підірвав світ, ніяк не пов’язувався зі смертю. Змиритися з його уходом прихильники не змогли, тому розповіді про те, що його бачили в різних містах, з’являються регулярно протягом всього часу вже 40 років. Періодично журналісти навіть публікують «сенсаційні» інтерв’ю, ніби взяті у Преслі, який «живе» у Богом забутого американському містечку. Квазірелегійні організації в США насправді чекають «другого пришестя Елвіса». Ще в картині «День незалежності» один з героїв, дивлячись на корабель інопланетян, промовляє: «Сподіваюся, вони повернуть нам Елвіса!».

Ідеальна формула «Король умер, да здравствует король!» тут не працює. Другого «короля рок-н-ролу» не було і не буде. Елвіс для закоханих у нього вічно живий. Тому, напевно, і років через 40 на черговому дні народження музиканта хтось побачить у натовпі старця і буде запевняти, що це 122-літній Преслі приїхав поглянути на урочистості у свою честь.

14.06.2018

Правила життя Елвіса Преслі: Дівчата не хобі. Це, скоріше, розвага. Коли я починав співати, то важив 153 фунта. А зараз вже 184. Вище я не став, просто потроху гладшаю. Я люблю свинячі відбивні і сільську шинку, картопляне пюре і так далі. І я їм багато желе. Особливо фруктового. Я ніколи не куштував спиртного. Виходячи на люди, я люблю одягатися традиційно, не дуже помітно. Але на сцені у мене все має бути яскравим - так, щоб яскравіше нікуди. Тепер моя мати приїжджає в місто і купує все, що хоче. Мене це страшенно тішить. Все життя я жив дуже навіть непогано. У нас ніколи особливо не було грошей, нічого такого, але знаєте, ми ніколи не голодували. За це варто подякувати долі. Крім як на сцені, я ніяких фізичних вправ не роблю. Якщо б не це, у мене був би пристойний животик, при тому, що я так багато їм. Я потрапив у неприємну історію лише один раз у житті - у дитинстві, коли крав яйця. Мені здається, я вмію відрізняти погане від хорошого. Чим мені подобається слава, так це тим, що у тебе стільки друзів. Я прийшов на студії Sun Records, там сидів якийсь хлопець - він записав моє ім’я, і сказав, може, коли-небудь подзвонить. Років через півтора і правда подзвонив, я прийшов і записав свою першу пісню «that’s All Right, Mama». Хтось притупує ногою, хтось вистукує пальцями, а хтось погойдується туди-сюди. Я просто взяв та й став робити все це відразу. Я дивлюся на своїх глядачів і відчуваю, що ми разом позбавляємося чогось поганого. Ніхто з нас не знає від чого. Важливо, що позбавляємося і при цьому нікому не шкодимо. Перша машина, яку я купив, була найпрекраснішою машиною в моєму житті. Вона була стара, але я поставив її перед своїм готелем в той же день, як купив. І цілу ніч не спав - просто дивився на неї, і все. Якщо хочете зібрати натовп, ви повинні влаштувати для людей спектакль. Якщо будете просто стояти, співати і навіть пальцем не поворушите, тоді люди скажуть: що за дурниці, я міг би залишитися вдома і послухати його запис. Ви повинні влаштувати їм виставу. Якщо у мене просять автограф, я обов’язково даю. Я не сперечаюся з тими, кому подобаються гольф і теніс, але сам люблю суворі види спорту: бокс, футбол, карате ну і так далі. Грати у футбол - моя заповітна мрія. Я не читаю книжок, які читають інші. Читаю багато філософії і іноді вірші. Мене цікавлять такі речі. Якщо мене довести, що я можу здорово закипіти. Коли стаєш старшим, починаєш дивитися на все трохи по-іншому. Важливо намагатися, щоб навколо були люди, які можуть дати тобі трошки щастя, - адже живеш-то ти один раз, друже.


Переглядів: 1673

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1161 від 15.03.2024p.
¤ 
Чим корисний часник?

Чим корисний часник?

Ми звикли вважати часник спецією, але, насправді, цей овоч може принести величезну користь для здоров’я. Тільки треба вміти його правильно їсти....

¤ 
Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Правоохоронці вилучили у рівнянина пістолет Макарова, шість гранат й вісім запалів до них, чотири детонатори, три димові шашки та понад 850 патронів до різної зброї....

¤ 
Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

34-річна жителька Дубенського району побачила у соціальній мережі допис із інформацією про виплату, яку можна отримати від держави. Перейшовши за посиланням – вказала дані банківської картки, зокрема й CVV-код та пін-код....

¤ 
НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

14 березня стартує реєстрація для проходження національного мультипредметного тесту в 2024 році. А основна сесія НМТ триватиме з 14 травня до 25 червня....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21004)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17146)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14406)
• Допомога під час карантину [967] (14317)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14162)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (13971)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13840)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13818)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13793)
• Живи до ста! [965] (13789)
• Бюджет і ми… [965] (13727)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13710)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13593)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13510)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13506)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13452)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13052)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13035)

ТОП-15 свіжого номера:

• НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування (233)
• «Війна триває і важливо будувати витрати так, аби вони наближали перемогу», – Олександр Коваль (44)
• Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина (44)
• Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу (42)
• Чим корисний часник? (41)
• Порошок, гель або капсули – все про засоби для прання (40)
• Шоколадно-ванільні сирники з вишнями (40)
• Чудовий спосіб, як очистити конфорки до стану нових всього за 10 хвилин (38)
• Що можна додати в дешевий шампунь, щоб поліпшити його якість та ефективність? (28)
• Навіщо кидати в блендер кульки, зроблені з алюмінієвої фольги? (28)
• Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді? (27)
• Як надати першу допомогу при опіках? (26)
• Для чого варто купувати найдешевше туалетне мило? (26)
• Продавала цигарки (25)
• Спеції, які варто додати до кави для покращення роботи мозку (24)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"