Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №867 від 27.06.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як харчуватися в спеку: 5 важливих правил

Як харчуватися в спеку: 5 важливих правил

Чим харчуватися влітку, не навантажуючи організм? Які продукти, страви та напої допоможуть легше перенести спеку?

Правило № 1. Побільше рідини. У спеку організм посилено втрачає рідину. Тому потрібно вчасно поповнювати її запаси. У цьому допоможуть напої. Найліпше втамовує спрагу звичайна вода або несолодкий зелений чай: у нестерпну спеку рекомендується випивати по 100—200 мл прохолодного напою (18—20С) кожні 40—50 хвилин. Крім того, не нехтуйте першою стравою — наприклад, холодник чи окрошка не тільки освіжить, а й забезпечить організм потрібною рідиною. До речі, на столі в спеку має бути якомога більше рідких страв. Одне «але»: не варто вживати багато рідини людям, які страждають від серцево-судинних захворювань, гіпертонії, ожиріння, й тим, хто має проблеми з нирками.

Правило № 2. Скорочуймо калорійність раціону. Потреба в енергії у спекотну погоду знижується приблизно на 5%, а отже, організму влітку потрібна менш калорійна їжа. Забудьте про жирне м’ясо, торти, млинці, олів’є, вживайте побільше овочів, фруктів та молочних продуктів. Однак це зовсім не означає, що потрібно повністю відмовитися від жирів.

Правило № 3. Зміщуймо режим харчування. Спекотна погода — справжнє випробування для організму. Ми страждаємо від відсутності апетиту, а поївши — відчуваємо важкість у животі. Щоб допомогти організму нормально функціонувати в умовах екстремальної спеки, можна змістити режим харчування, тобто основні прийоми їжі перенести на прохолодну пору доби. Снідати краще якомога раніше — о 6—7-й годині ранку. Обід — до настання полуденної спеки — об 11—11.30. Вечеря — о 18-й годині. Для тих, хто не може заснути на порожній шлунок, пропонується легке під’їдання о 20—21-й годині. При цьому калорійність добового раціону повинна розподілятися наступним чином: сніданок — 35%; обід — 25%, вечеря — 25%; пізнє перекушування — 15%.

Правило № 4. Сніданок з’їж сам... і вечерю теж. Якщо в холодну пору року сніданок традиційно асоціюється з вуглеводами, які насичують швидкою енергією, то в спеку вуглеводну їжу краще вживати в обід. Овочеві та фруктові салати, гречка й рис, картопля й пісні супи — ці страви можна їсти в середині дня, не побоюючись тяжкості в шлунку. Такі вуглеводи легко засвоюються, утворюючи мінімальну кількість продуктів окиснення (порівняно із жирами та білками), а отже, не потрібно значних витрат рідини (особливо цінної в спеку) для їхнього виведення з організму. М’ясні й рибні страви рекомендується перенести на вечерю і / або сніданок. В умовах прохолоди організму буде легше їх перетравити. Утамувати голод перед сном допоможуть кисломолочні продукти з низьким вмістом жиру.

Правило № 5. Більше вітамінів. Разом із потом організм втрачає дорогоцінні вітаміни й мікроелементи (особливо це стосується водорозчинних вітамінів С, B1, В2, B6 і РР). Унаслідок цього ми відчуваємо млявість, послаблюється імунітет, може розвинутися вітамінна недостатність. Щоб цього не сталося, слід їсти в необмежених кількостях свіжі сезонні фрукти, овочі і ягоди (найліпше «рідні», а не заморські), пити свіжовичавлені соки, несолодкі морси, лимонад (не магазинний із газом, а приготований у домашніх умовах) і компоти, трав’яні чаї та квас. І не забуваймо підсолювати їжу трохи більше, ніж звично. До речі: в спеку ми частіше, ніж зазвичай схильні до різних кишкових інфекцій, тому потрібно дуже ретельно мити фрукти, овочі та зелень. Продукти, які швидко псуються, зберігати в холодильнику. Не купувати кондитерські вироби із кремом.

27.06.2018


Переглядів: 1485

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21225)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17360)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14585)
• Допомога під час карантину [967] (14506)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14340)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14159)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14031)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14004)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13997)
• Живи до ста! [965] (13976)
• Бюджет і ми… [965] (13916)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13911)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13782)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13684)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13683)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13630)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13246)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13215)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (417)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (58)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (58)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (57)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (57)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (55)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (55)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (55)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (49)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (47)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (47)
• П’яний водій збив пішохода (47)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (47)
• Постачали наркотики до колонії (45)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (44)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"