Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №872 від 02.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Такий корисний виноград

Такий корисний виноград

Природа — це найбагатша аптека. І ліки в ній не шкідливі, а корисні. Кожний сезон року дарує нам цілющі засоби. До того ж найчастіше вони дуже смачні. Наприклад, виноград. Стародавні лікарі вважали його справжнім лікувальним скарбом. Відомий лікар Мухаммед Юсиф Ширвані в «Тиббнамі» писав: «Хто щодня їстиме двадцять одну штуку очищеного від кісточок червоного винограду, то він позбудеться всіх тяжких хвороб і недуг, наявних у його тілі, і не піддасться більше іншим». Сьогодні виноградне лікування широко практикують на Заході — у Франції, Швейцарії, Італії, — воно набуває загального визнання.

Кому корисний виноград

Вплив винограду на організм людини настільки різноманітний, що в медицині сформувався навіть окремий напрям ампелотерапія (виноградолікування). Виноград чинить загальнозміцнювальну й тонізувальну дію, нормалізує процеси кровотворення, роботу серцево-судинної системи й травного тракту. Науково доведено його каменерозчинну, кровоспинну, бактерицидну, антитоксичну, потогінну, відхаркувальну, сечогінну, проносну й заспокійливу дію. Виноградолікування радять проводити людям, які мають серцево-судинні хвороби, артрити, ревматичні захворювання, анемію, захворювання шлунка й кишечнику, дихальних шляхів (хронічні бронхіти, пневмонія, туберкульоз), для усунення застою жовчі в жовчному міхурі, з метою нормалізації обміну речовин, лікування сечокам’яної хвороби, захворювань нирок, за проблем шкіри, нервових розладів, хронічної втоми, остеохондрозу, для відновлення після хіміо- і радіотерапії під час лікування онкозахворювань, оздоровлення всього організму. Існують і протипоказання до застосування ампелотерапії, хоча їх небагато. Не рекомендується лікуватися виноградом за цукрового діабету, ентероколіту із хронічними поносами, проривної виразки шлунка, рубцевого звуження стравоходу й воротаря, виразкових процесів у порожнині рота.

Ягода — «фармацевтична фабрика»

Універсальність ампелотерапії пояснюється тим, що у виноградних ягодах містяться майже всі потрібні організму речовини, за винятком білків і жирів. Його плоди містять: глюкозу й фруктозу (універсальні джерела енергії для організму), органічні кислоти (чинять протизапальну, антитоксичну, бактерицидну, протиракову дію, поліпшують обмін речовин), вітаміни — С (захищає організм від багатьох вірусних і бактеріальних інфекцій, підвищує еластичність і міцність кровоносних судин, допомагає очищати організм від отрут, активізує роботу ендокринних залоз, поліпшує стан печінки, сприяє зниженню рівня холестерину в крові, ефективний за лікування більшості захворювань), Е (справляє омолоджувальну дію, сповільнює старіння клітин, зміцнює імунітет, сприяє профілактиці атеросклерозу, катаракти й інших патологій), К (нормалізує процес зсідання крові, підвищує міцність судинних стінок, бере участь в енергетичних процесах, регулює рухову функцію травного тракту й роботу м’язів), каротин (підвищує опірність організму до різних інфекцій, сприяє росту й зміцненню кісток, збереженню здоров’я шкіри, волосся, зубів, ясен), фолієву кислоту (нормалізує кровотворну функцію, сприяє виробленню нових клітин), катехіни (захищають від раку, діабету, інсульту й серцевих захворювань) та лейкоантоціани (капілярозміцнювальні й протиракові речовини), пектини (очищують організм від отрут), ферменти (потрібні для численних хімічних реакцій, які перебігають у нашому організмі), ефірні олії (мають бактерицидну, антисептичну й протизапальну дію, позитивно впливають на нервову систему), кумарини (запобігають виникненню тромбів), камедь (знижує рівень холестерину, виводить отрути), смоли (антисептична, протигнильна дія), клітковину (очищує від шлаків, нормалізує кишкову мікрофлору), мінеральні солі калію (протисклеротичний засіб, запобігає втомі, знижує ризик розвитку синдрому хронічної втоми), заліза (сприяє кровотворній функції), магнію (найважливіший мінерал для серця), марганцю (поліпшує роботу мозку й ендокринної системи) і багато інших елементів.

Як уживати виноград з лікувальною метою

Перед уживанням ягоди треба ретельно промити, бажано у двох водах, тому що на їхній шкірці можуть бути хімікати. Якщо виноград провокує здуття живота, його треба вживати без шкірки й кісточок (випльовуючи їх), проковтувати тільки м’якоть. Сік для повнішого засвоєння потрібно пити невеликими ковтками й дуже повільно. З лікувальною метою виноград починають приймати з невеликих доз: 200—300 г на добу. Поступово доза збільшується до 1—2 кг на день, а потім знижується до первинної дози. Лікувальну дозу винограду ділять на три порції, кожну з яких з’їдають за годину до їди. Якщо замість ягід використовувати виноградний сік, то починати його прийом потрібно зі 100 мл, тобто з половини склянки, поступово доводячи кількість до 1,5 склянки за прийом. У цілому курс ампелотерапії триває від одного до двох місяців. На період лікування рекомендується вилучити з харчування жирне м’ясо, сире молоко, кисляк, кефір, чорний хліб, шоколад, гострі страви й газовані напої.

Виноградні кісточки — теж ліки

До речі, не викидайте виноградні кісточки, яких під час проведення лікування збирається чимало. Це добрий сечогінний засіб. На склянку води беруть столову ложку висушених кісточок, кип’ятять 10 хвилин на слабкому вогні. Отриманий відвар фільтрують і приймають по 1/3 склянки два-три рази на день. Із виноградних кісточок добувають також дуже цінну олію. На жаль, її можна приготувати тільки промисловим способом.

Свіжий виноград можна замінити на родзинки

Якщо з якихось причин складно використовувати свіжий виноград і його сік, то потрібно замінити їх на відвар родзинок. Родзинки промивають і подрібнюють. 200 г сировини заливають 0,5 л води та кип’ятять на слабкому вогні 10 хвилин. Потім проціджують, здушують залишок і п’ють відвар тричі на день після їди протягом місяця. Починати пити відвар зі 100 мл на день, довівши прийом у середині курсу до 1—1,5 л, і потім знову поступово знизити до початкової дози. Дуже важливим вважається додавання як у відвар з родзинок, так і в сік винограду кількох крапель лимонного соку або, якщо його немає під рукою, лимонної кислоти. Поєднання виноградних компонентів з лимонним соком значно поліпшує стан імунної системи, особливо хронічних хворих, а також сприятливо впливає на нервову систему.

Бекмес - «виноградний мед»

Уварений виноградний сік називають бекмесом, або виноградним медом. Деякі натуропати стверджують, що цей смачний і поживний напій за цілющими властивостями успішно замінює бджолиний мед. Дуже корисний бекмес за недокрів’я й анемії, особливо в дітей, ослаблених і людей похилого віку. Він допомагає швидше відновити сили в післяопераційний період. Приймати бекмес рекомендується по 100—120 г на добу, розділивши цю порцію на три частини. Дітям достатньо 40—50 г бекмесу на добу. Курс лікування для дорослих — місяць, для дітей — 12—15 днів. Для одержання бекмесу вам знадобиться свіжовичавлений виноградний сік. Сік ретельно фільтрують через подвійний шар марлі, зливають в емальовану каструлю й ставлять на водяну баню. Кип’ятять сік, постійно помішуючи. Уважно стежать, щоб дно каструлі завжди перебувало в киплячій воді, для чого постійно підливають гарячу воду в нижню посудину. Сік повинен уваритися майже наполовину, стати густим і тягучким, як мед. Його розливають по банках, закривають кришками та зберігають у прохолодному місці.

Винний оцет - добавка до їжі та ліки

З винограду можна приготувати винний оцет, який збереже багато корисних речовин винограду та доповнить його новими, що утворилися в процесі бродіння. Він не тільки благотворно впливає на роботу травного тракту, але й використовується в народній медицині для лікування бронхолегеневих, шкірних захворювань, очищення й оздоровлення організму. Винний оцет можна приготувати самостійно, причому не тільки з культурного винограду, але й з винограду амурського. Найціннішим вважають оцет, приготовлений із темних сортів винограду. Отже, для приготування оцту потрібні: якісний (не ушкоджений) виноград, переварена вода, цукор або мед. Приготування. Виноград ретельно промити, обсушити, відокремити від гребенів. Здушити сік, з’єднати його з мезгою та злити в скляну банку із широкою шийкою. Долити теплої перевареної води з розрахунку 1 л води на 800 мл соку. На кожен літр води додати 50—100 г меду або цукру (кількість цукру визначає кислоту оцту: що більше цукру, то кисліше). Для кращого бродіння додати винну закваску, яку готують так: немитий виноград роздушити дерев’яною ложкою до виділення соку й залишити в темному й теплому місці, щоб забродив. Підготовлене сусло перелити в банку, обв’язавши шийку  банки  марлею,  поставити в темне місце бродити  за температури 20—30°С. Протягом перших 10—14 днів вміст посудини щодня гарненько помішувати дерев’яною ложкою, щоб наситити його киснем. Потім перекласти в марлеву торбинку і віддушити. Одержану рідину знову процідити через марлю й перелити в посудину із широкою шийкою. До кожного літра браги додати 50—100 г цукру й розмішати до його повного розчинення. Шийку банки обв’язати марлею і поставити в тепле темне місце для остаточного бродіння. Щойно рідина освітлиться й перестане бродити (приблизно за 40—60 днів), оцет готовий. Тепер його потрібно перелити в пляшки за допомогою шланга. Пляшки щільно закрити корками й залити воском або парафіном. Зберігати домашній виноградний оцет у прохолодному місці. Помічено, що виноградний оцет має позитивний вплив і на стан травного тракту, прямої кишки, жовчного міхура, нирок. Виноградний оцет сприяє спалюванню жиру в організмі, зменшуючи його відкладення й знижуючи масу тіла. Також він допомагає позбутися шлаків та отрут, підвищити працездатність. Тому його потрібно регулярно додавати до салатів. Крім того, корисно приймати його по 1—2 ч. л., розведених у воді, 2—3 рази на день за 20 хвилин перед їдою або через 30 хвилин після прийому їжі. Майте на увазі, що виноградний оцет, на відміну від яблучного, не рекомендують приймати разом із медом, тому що один продукт нейтралізуватиме дію іншого. Виноградний оцет допоможе позбутися сльозоточивості очей, яка виникає через нестачу калію в організмі: потрібно приймати виноградний оцет 14 днів поспіль двічі на день після їди. Виноградним оцтом можна успішно лікувати різні запалення носоглотки та нежить у дітей. Для цього в склянку перевареної води кімнатної температури потрібно додати 2 ст. л. оцту. Цим розчином полоскати горло щогодини по 10 хвилин. За допомогою виноградного оцту лікують відкладення солей у міжхребцевій ділянці та зсув хребців. 600 мл оцту розбавити 1 л перевареної охолодженої води. Просочити цим розчином щільну тканину або рушник і прикласти до хворого місця. Зверху покласти мішечок із сумішшю морської солі (продається в аптеках) і річкового або морського піску. За болю в попереку або вище, а також в ділянці шийних хребців (комірцева зона) тримати такий «компрес» 20 хвилин. Курс лікування — 1 місяць, але після кожного тижня робити 2 дні перерви.

02.08.2018


Переглядів: 1490

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14465)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14223)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13776)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (777)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (74)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"