Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №873 від 09.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Актальні ціни на бензин, дизель.
Олас - якісне пальне.

  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Липень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


#Ракурс подій

Їжа із наслідками…

Їжа із наслідками…

Їсти стає все більш небезпечно. Це факт. Кількість людей по всій Україні, які після вживання «чогось там» опиняються на лікарняному ліжку, зростає щоденно.

Отруєння неякісною їжею за останні роки стало справжнім стихійним лихом. Чому люди труяться? Спробуємо розібратися в цьому. В принципі, у двадцять першому сторіччі, коли продукти проходять термічну обробку, вдосталь є холодильного обладнання, а на всіх упаковках можна прочитати граничний термін вживання такого просто не повинно бути. Так, неякісна шаурма, сальмонела в їдальнях дитячих оздоровчих закладів, наїдки на сільських весіллях – це, як банально це не звучить, результат безвідповідальної роботи тих, хто ці страви готує. Тобто, кухарі повинні знати, що можна використовувати для приготування страв, а які продукти потрібно негайно викидати. Чому ж цього не роблять?

Фактор перший - кадровий голод

На одній з рівненських піцерій, автор побачив пропозицію із працевлаштування «кухарів без досвіду». Тобто, нестача фахівців призвела до того, що до плити готові ставити людей, які взагалі не мають досвіду роботи в громадському харчуванні. Це говорить про те, що кадрів кухарів катастрофічно не вистачає. Звісно, людям потрібно десь і на комусь вчитися. Але бути об’єктом цього процесу - справа небезпечна. Ті, хто має досвід роботи в цій галузі, спокійно знаходять роботу в кафе та ресторанах Східної Європи та навіть Росії, де зарплати набагато вищі ніж у нас.

Фактор другий - жадібність власників

Громадське харчування - бізнес прибутковий. Поки є люди, вони будуть їсти. Однак, в наших диких умовах, кожен власник кафешки чи лотка з шаурмою прагне отримати з своєї «точки» максимум прибутку за мінімум часу. Результат - безвідходне виробництво. Тобто, продукти у яких закінчився термін реалізації часто-густо і далі використовуються. Результат ми бачимо на лікарняних ліжках. Звісно, не всі власники об’єктів громадського харчування взагалі не думають про наслідки використання продуктів, яким місце лише у смітнику. Але тих, хто економить на всьому, дуже і дуже багато.

Фактор третій - бідність покупців

Поїсти дешево і якісно стало в нашій країні ледве не головною національною ідеєю. Про те, що дешево і одночасно якісно не може бути, згадають вже потім, коли довго лікують різного роду гастрити та інші кишкові захворювання. І це ще в кращому випадку. Ціни на продукти харчування такі як м’ясо та риба в нас вже досить «європейські», а спробуйте в якійсь країні ЄС поїсти якоїсь шаурми за один євро, або ж купити «дешеву» путівку своїй дитині в літній табір, де на харчування в день виділяється два - три євро? Такого у розвиненій Європі не буває, а у нас є. Так що як це не парадоксально, але у більшості харчових отруєнь частково винні і самі їх жертви.

Що робити?

Нічого. Навести лад в галузі громадського харчування в нас неможливо в принципі. Чому? Платоспроможна категорія населення, яка може собі дозволити повноцінний обід в кафе за 300 гривень (приблизно 10 євро) в Україні це – максимум п’ять відсотків. І вони дуже рідко труять­ся, адже ті самі власники ресторанів чи кафе їх цінують і розуміють, що втратити платоспроможного клієнта в наш час - це справжнє горе для ресторатора. Решті 95% залишається грати в гру з нашим дешевим фаст-фудом і сподіватися, що вдасться перекусити дешево і безпечно.

09.08.2018Володимир Конєв


Переглядів: 346

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 922 від 18.07.2019p.
¤ 
«Верес» обіграв «Поділля» у Млинові

«Верес» обіграв «Поділля» у Млинові

На стадіоні «Колос» у Млинові «Верес» 13 липня обіграв хмельницьке «Поділля». У цьому матчі зіграли 9 потенційних новачків. У тому числі - Віталій Микитин та Юрій Іваночко, які нещодавно приєдналися до табору команди. Обоє вже виступали за рівнян у сезоні 2017-2018....

¤ 
На виборах українці зможуть проголосувати як з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою

На виборах українці зможуть проголосувати як з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою

ID-картка або паспорт-книжечка є підставою для отримання виборчого бюлетеня особами, яким на день виборів виповнилося 18 років та яких включено до списків виборців....

¤ 

Як стримати розростання небезпечного борщівника на Рівненщині?

В останні два роки на Рівненщині спостерігається тенденція до збільшення розповсюдження борщівника Сосновського....

¤ 
У Рівному відбувся Чемпіонат міста зі спідвею*

У Рівному відбувся Чемпіонат міста зі спідвею*

13 липня у Рівному відбувся Чемпіонат міста зі спідвею. На доріжці рівненського мототреку виступили гонщики у класах мотоциклів 125 см.куб. та 500 см.куб. Організатором змагань виступило КЗ “Рівненський міський спортивно- технічний клуб”....

¤ 
Аграрії Рівненщини жнивують

Аграрії Рівненщини жнивують

Нині збирають ранні зернові та зернобобові, які засіяні на 201 тисячі гектарах, повідомляють у департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОДА....

¤ 
На березі річки Корчик влаштували народні гуляння

На березі річки Корчик влаштували народні гуляння

«Зелене Купало в літо упало» - саме під такою назвою влаштували тематичний фестиваль на Кореччині на березі річки Корчик....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (14034)
2. Моє місто - найкраще [427] (5864)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (5527)
4. Секс із мусульманином [271] (4873)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (4733)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (4347)
7. Догляньте мене до смерті [278] (4330)
8. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (4299)
9. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (3990)
10. Як позбутися шпори на п’яті [850] (3154)
11. Якщо у сні приснився вуж [219] (3001)
12. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2931)
13. Коли розпочинати садити городину [599] (2800)
14. Розклад руху автобусів [253] (2751)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (2697)

ТОП-15 свіжого номера:

1. На Рівненщині влаштували середньовічний фестиваль під відкритим небом (98)
2. Андрій Полтава: Голосуйте на виборах по 153 округу за Віталія Ундіра, бо він справжній патріот* (90)
3. Британців обурила вартість ремонту в маєтку Меган Маркл і принца Гаррі (89)
4. Час будувати* (88)
5. Віталій Гайдукевич: У Віталія Ундіра багато цікавих та корисних для громади проектів* (87)
6. ДТП за участю чотирьох авто: травмувалося шестеро осіб (86)
7. У Костополі в ДТП загинув велосипедист (85)
8. Водій із Житомирщини травмувався у ДТП на Рівненщині (85)
9. До авто кандидата в депутати прикріпили страйкбольну гранату (85)
10. Стало відомо, скільки витратила королівська родина за рік (84)
11. Кілька рецептів молочних шейків (83)
12. «Веселі старти» визначили своїх переможців (83)
13. Чоловіка, у господарстві якого підірвалися діти, взяли під варту (83)
14. Кілька порад, як захистити капусту від шкідників без використання хімії (82)
15. Віктор Кравцов та Іван Іванюк залишають “Кардинал-Рівне” (82)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс